EU schenkt € 7.000.000,- aan Palestijnen

Screenshot_14

Salam Fayyad en Catherine Ashton

De Europese Unie ondersteunt de Palestijnen met 7 miljoen euro. Een desbetreffend akkoord werd dinsdag in Brussel ondertekend door de hoge vertegenwoordiger voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid van de EU, Catherine Ashton, en de minister-president op de “Westelijke Jordaanoever”, Salam Fayyad.

“Toen we elkaar in oktober voor het laatst ontmoetten, waren de onderhandelingen over het nieuwe actieplan in het kader van de Europese buurpolitiek net afgelopen”, zei Ashton volgens een EU-mededeling. “Ik ben heel blij te kunnen verkondigen dat de Raad het plan gisteren heeft aangenomen. Dit actieplan is het resultaat van een gezamenlijke verplichting onze bilaterale betrekkingen te verdiepen en ons geprivilegieerde partnerschap te versterken. We hebben er vandaag over gediscussieerd hoe we de gezamenlijke doelen van dit actieplan het best in de praktijk kunnen omzetten, vooral het doel om een overeenkomst voor een uitgerijpt associatieverdrag op gang te brengen.”

Maar het zou niet alleen maar om deze stappen gaan, voegde Ashton er aan toe. “Het gaat ook om een verplichting tegenover een Palestijnse staat, die is gebaseerd op staatkundigheid en respect tegenover de mensenrechten; het gaat er om toe te werken naar een acceptabele economische ontwikkeling, belastingconsolidering te bereiken en de sociale samenhang in heel Palestina te bevorderen.” De Europese Unie wil haar inspanningen concentreren op Oost-Jeruzalem, de Gazastrook en op zone C. Deze zone omvat die delen van de “Westelijke Jordaanoever”, waarin het Israëlische leger de controle uitoefent.

“Ik ben heel blij dat de minister-president en ik juist nu een financieringsovereenkomst van 7 miljoen euro zullen ondertekenen”, werd Ashton verder geciteerd. “Deze overeenkomst dien t de Palestijnse aanwezigheid te versterken en de sociale en economische ontwikkeling in zone C te bevorderen, die, zoals we allemaal weten, van beslissende betekenis voor de economische levensvatbaarheid van Palestina is.”

Screenshot_13

Gever bezorgd over financiële crisis Palestijnse Autoriteit  

Fayyad leidt een Palestijns gezantschap dat in Brussel na de ondertekening aan een internationale donorconferentie deelnam. De Noorse Minister van Buitenlandse Zaken Espen Barth Eide leidde de conferentie van het Ad-Hoc Verbindingscomité (AHLC). Het comité zou “de noodzaak benadrukt hebben om het politieke proces weer op te pakken om de visie van een onafhankelijke, democratische en soevereine staat Palestina te realiseren, die in vrede en veiligheid zij aan zij met Israël leeft.” In de twee jaar sinds de vorige ontmoeting in Brussel zouden de donoren zich ermee bezig hebben gehouden om de duurzaamheid van de belastingen en de economische levensvatbaarheid van de Palestijnse Autoriteit (PA) te garanderen, deelde het AHLC mee.

Het comité ging in op de economische problemen van de PA. De economische groei zou achteruit zijn gegaan. “Dat kan teruggeleid worden tot de nog steeds bestaande Israëlische beperkingen en op het dalen van een donorondersteuning duidelijk onder niveau, samen met de onzekerheid, die veroorzaakt wordt door de belastingcrisis van de Palestijnse Autoriteit.” Ondanks inspanningen van de PA zou de economische situatie in 2012 verder verslechterd zijn. Ook onregelmatigheden bij het overmaken van Palestijns belastinggeld zouden hieraan bijgedragen hebben.

De deelnemers aan de conferentie kwamen tot de conclusie dat de economische basis voor openbare financiën in de Palestijnse Autoriteit niet solide zou zijn. “Geconcentreerde actie door de PA, Israël en de internationale gemeenschap is dringend noodzakelijk om de belastingpositie in de PA te verstevigen en de door de privésector aangevoerde economische groei weer te laten opleven”, wordt er verder gezegd. Er zou meer ondersteuning van buitenaf nodig zijn.

Met betrekking tot de Gazastrook uitten de donoren hun bezorgdheid over de duurzaamheid van de wapenstilstand. Voor alle burgers zou de veiligheid gegarandeerd moeten worden. De deelnemers eisten meer inspanningen om beperkingen bij de invoer van goederen en bij het personenverkeer van en naar Gaza op te heffen.

De AHLC riep de donoren ertoe op om deel te nemen aan de financiële verplichtingen van de PA. Deze werden voor het jaar 2013 becijferd op 1,2 miljard Amerikaanse dollars. Het comité verwelkomde de beslissing van de Palestijnse Autoriteit om door te gaan met se structurele hervormingen. De Israëlische regering werd verzocht om nog meer belemmeringen van de bewegingsvrijheid van personen en goederen op de “Westelijke Jordaanoever” op te heffen. Dat er steeds meer bouwmaterialen in de Gazastrook ingevoerd mogen worden, benadrukte het comité positief. Tegelijkertijd sprak het de hoop uit op meer stappen in deze richting.

In september wil het comité vergaderen in New York – in het kader van de Algemene Vergadering van de VN.

Screenshot_12

Bron:

http://tinyurl.com/c2q7f45

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestina", "Westelijke Jordaanoever", Brussel, Elite, EUSSR, Gazastrook, Hypocrisie, Israël. Bookmark de permalink .

34 reacties op EU schenkt € 7.000.000,- aan Palestijnen

 1. vergeet niet de 20 miljoen afgelopen week waar ook een groot deel door Nederland is geschonken. Nederland financiert oa ook nog steeds de Electronic Intifada een puur antisemitisch orgaan

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  O Ashton, die achterlijke idiote MAFDOOS, die van mening is, dat we bij voorkeur in Nederland, de hele 3e wereld in huis moeten halen. En ik word alleen niet meer zo boos maar steeds verdrietiger, hoe deze criminele idioten van de EUSSR, zwaaien met de miljoenen en deze aan de HAATBAARDEN schenken, net zoals de 7 miljard Euro voor de BAARDAAP MORSI van Egypte. En ondertussen geeft de OETLUL RUTTE, met plezier de sleutel van de schatkist aan de NAZIES van de EUSSR, democratie laat me niet lachuh!

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  O ja, kijk eens naar de foto van dat wijf, man zo een kop zetten ze vroeger op de kermis, lelijk wijf lelijk karakter!

  Like

 4. Rudi zegt:

  Wraakroepend.
  Brussel speelt voor bijzonder cynische Robin Hood: stelen van Europese burgers om het aan een uitgevonden volk te geven. Europese burgers worden tot de bedelstaf gedwongen met allerlei regeltjes, belastingen, taksen en besparingen en, als ware het monopolygeld, wordt 7000.000 euro overgemaakt aan een bende gangsters.

  “…en de door de privésector aangevoerde economische groei weer te laten opleven”
  Kan het hypocrieter? In Europa wordt de privé-sector de das omgedaan met allerlei regelneverij.
  Zo heeft het rookverbod op café in België heel wat horecazaken de das om gedaan. Om maar een voorbeeld te geven.

  “De deelnemers eisten meer inspanningen om beperkingen bij de invoer van goederen en bij het personenverkeer van en naar Gaza op te heffen.”
  Eisten zie die ook van Egypte? Eisten ze ook dat Hamas en Hezballah stoppen met raketaanvallen op Israël? Eisten ze ook dat die Palmaffiosi eindelijk eens wat huizen moeten bouwen i.p.v. een groot deel van hun bevolking te verplichten in tentenkampen te wonen?

  Goeie genade…

  Like

 5. felix zegt:

  Verdwijnt meteen in de zakken en de (zwitserse) bankrekeningen van de door- en door corrupte leiders van de PA. Sneu geld hoor, 7 miljoen.

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Zolang de subsidie stromen uit west Europa blijven vloeien richting arme Palestijnen zolang zal het conflict het conflict blijven. De Palestijnse maffia zal deze permanente geldmachine (want dat is het conflict voor hun) nooit opgeven en de subsidies blijvend stevig afromen alvorens een Euro terecht komt bij de Palestijnse burger. Oh ja voor ik het vergeet en de EU vind het natuurlijk nog steeds geen probleem dat hun schoolboeken volgestopt zijn met directe en indirecte Jodenhaat. Niet dat de EU er nooit wat van gezegd zou hebben, maar er consequenties aan verbinden, ho maar.

  http://brabosh.com/2012/06/13/pqpct-iab-2/

  Like

 7. rommel zegt:

  Wat een lelijke harses!
  Moet dat nou steeds?
  Schrik me telkens weer de kolere.
  We weten nou onderhand wel hoe dat spook er uitziet.

  Like

 8. rommel zegt:

  Je zou er bijna homo van worden.

  Like

 9. dgneree zegt:

  Where did all the Palestinian money go?! Calev Myers

  Like

 10. Sinds wanneer is Palestina een Europese lidstaat?
  Hoe ver moeten ze gaan met ons beroven ten behoeve alle extremistische andere landen ter wereld?

  Like

 11. luckybee zegt:

  ZO LANG ALS DE PvdA regeert, zal het ook niet stoppen denk ik.Als oppossitie gaat het ietsje moeilijker.kan ik me voorstellen.

  Like

 12. luckybee zegt:

  Geen zorgen dat geld komt net als bij Jasser Arrafat in Parijs of Zwitserland terecht.

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  @Luckybee 06.30. uur. Beste Luckybee, dat is een waarheid als een koe! Maar vergeet buiten de Partij van de Allahtonen niet, dat de Vereniging Van Dieven, absoluut geen liberale partij meer zijn, door in te stemmen met het ESM verdrag, het bedrijfsleven en de burgers in nederland met LASTENVERZWARINGEN op te zadelen, en ondertussen “het feestje in BRUSSEL”, constant te blijven bekostigen, heeft deze VVD voorgoed haar valse smoel laten zien. NEP LIBERALEN en ROVERS!

  Like

 14. louis-portugal zegt:

  De AHLC riep de donoren ertoe op “deel te nemen” aan de financiële verplichtingen van de PA.

  Gewoon gezegd dokken dus.
  Zo mooi als die lui het zeggen zou ik nooit kunnen fantaseren.

  Like

 15. vanhetgoor zegt:

  Dus als men terreur pleegt en de boel oplicht krijgt men gratis geld! Kan er bij de EU dan niemand meer nadenken? Die zogenaamde Palestijnse staat is door de van geboorte Egyptische Yasser Arafat opgericht na het onafhankelijk worden van Israël. Wat is er zo moeilijk aan om te begrijpen dat Palestina een grote farce is?

  Like

 16. Jan zegt:

  PA Chairman Mahmoud Abbas: EU Can Remove Hamas from Terror List, No Difference between Our Policies and Theirs

  http://www.memritv.org/clip_transcript/en/3774.htm

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  Off topic weliswaar, maar dit kan er ook nog bij hoor, lees net op http://www.elsevier.nl dat op Koranscholen in Tilburg mishandelingen van kinderen aan de orde van de dag zijn. Waar blijven nu de RODEN en de links liberalen met hun kamervragen? Waar zijn Dries, Gretta, en Harry bommelding nu? Oorverdovende stilte bij de links-en de gutmensch!

  Like

 18. Jan zegt:

  Abu Mazen (Abbas) vereert Maryam Farhat, ook bekend onder de naam Moeder uit de Hel, die eindelijk (te hopen na gruwelijk lijden) in de hel is terecht gekomen:

  Veelzeggende foto: http://www.kofiapress.net/bedata/image/full/Mjg3MDc=.jpg

  Farhat is the Hamas lawmaker and mother of terrorists who justified killing Israeli civilians and enthusiastically celebrated her son’s death after he killed several Jewish pre-army students.
  Abbas opened a “tent of condolences” for Farhat at his headquarters in the Muqata in Ramallah.
  Not only that, but he gave her a high Palestinian Authority posthumous honor, the “Order of Sacrifice.”
  http://elderofziyon.blogspot.co.il/2013/03/on-eve-of-obama-visit-mahmoud-abbas.html

  Element in kwestie door Ashton, de gehele antisemitische typhusbende van Brussel door de criminele bende van Den Haag jaarlijks rijkelijk beloond:

  Like

 19. Pingback: Het beleid van de EUSSR | Golfbrekers

 20. BigLJohn zegt:

  Al die liefdesverklaringen aan die Palestijnse staat. Al die geld donaties, het kan niet op. Je maag draait er van om. Als dat zo door gaat, maken ze de Palestijnse staat ooit nog eens tot een volwaardig E.U. lid. Niets is meer te dol als het over de E.U. – Euro – of Islam gaat. En inderdaad. Als ook ik die kop van Catherine Ashton aanschouw, heeft ze de uitstraling van een zombie uit een of andere horror film ! Als ik dat mens in de avond in een donkere straat zou tegenkomen, zou ik prompt van de schrik een zware hartaanval krijgen en ter plaatse sterven.

  Like

 21. koddebeier zegt:

  Stompzinnige Euro idioten……DE EU UIT NU!!!!
  https://www.burgerforum-eu.nl/

  Like

 22. benny zegt:

  en dit in tijden van crisis?wij zullen wel langer werken en besparen zeker EN vooral onze mond houden terwijl onze euro-extremisten/dictators verder sinterklaas blijven spelen met onze centen?

  Like

 23. Jade zegt:

  Tjonge jonge, Sinterklaas bestaat echt…

  Like

 24. wimol zegt:

  Dus het spaargeld van de mensen van Cyprus gaat via europa naar de palestijnen.Nu weet ik waar al dat geld blijft.

  Like

 25. Jean zegt:

  Hoeveel miljoenen euro’s zijn er de laatste maanden versast richting moslimlanden door die huichelaars van de EU gedrocht? En waarom? Waarom?
  Dat hier in Europa miljoenen mensen de vernieling in gereden worden door dat verraad is blijkbaar bijkomstig het kiesvee moet onderhouden worden.
  Er moeten blijkbaar eerst koppen gaan rollen, letterlijk en figuurlijk, voor er ingegrepen wordt tegen die misdaad.

  Like

 26. Een van de kleinste landen ter wereld die gedwongen wordt te betalen voor ALLE landen in de wereld, waaronder ook de extremistische en de frauduleuse, die deze miljarden gebruiken om hun oorlogen te financieren en hun bestuurders en de kapitalisten te spekken.
  Dit kleine land dat eerst een gezond economisch- en sociaal klimaat had, waar nu de eigen bevolking op de rand van de armoedegrens staat en financieel geheel is kaalgeplukt door een Top-criminele Unie en hun regeringsleiders, laat zich passief, zonder 1 enkel protest onderwerpen!
  Waar blijven die vechters van vroeger die voor hun land en vrijheid vochten? Zijn die allemaal al uitgestorven?

  Like

  • Jean zegt:

   In Duitsland leeft óók al gedachte om aanslagen te plegen op spaargelden, ze wachten nog even tot na de verkiezingen zodat die griezel nadien verder kan slopen.

   Like

 27. Steeds duidelijker wordt dat de EU niet alleen een fascistische Unie is maar, maar ook de islamitische extremisten steunt!
  Arabist Hans Jansen schreef: “Complete afdelingen van politieke partijen worden door activisten overgenomen, en in de binnenlandse politiek van elk EU-land is de islam een factor van belang. De banieren van de islam, dat wil zeggen hoofddoeken, sluiers, herenjurken en baarden, wapperen op de meest onverwachte plekken binnen elke bureaucratie. Het stadsbeeld in de grote steden van Europa is islamitischer dan ik het in het Midden-Oosten ooit gezien heb!”

  Like

 28. Tom Hendrix zegt:

  @Jean 17.36. uur. De griezel betreft niet alleen Schaüble maar ook de verkapte crypte communiste Angela Merkel. Als ze onverhoopt met de CDU de verkiezingen in september wint, is het helemaal bal!

  Like

 29. Dan hebben ze weer extra geld om:
  mensen in kampen opgesloten te houden,
  haatzaaien tegen Joden,
  betalen van salarissen aan terroristen.

  Want daarvoor gebruiken ze het geld.
  http://likud.nl/2013/03/nederlandse-regering-sinaasappels-verbouwen-is-erger-dan-moord/

  Like

 30. Jan zegt:

  Haat loont*:
  The US State Department announced on Friday that nearly $500 million in aid had been unblocked for transfer to the Palestinian Authority, months after Congress froze the funds in late-2012.

  “To date, we have moved $295.7 million in fiscal year 2012 money… and $200 million in fiscal year 2013 assistance,” State Department spokeswoman Victoria Nuland told reporters.
  http://www.timesofisrael.com/us-unblocks-500-million-in-aid-to-palestinians/

  * http://www.youtube.com/watch?v=X7O1GwqYjIo&feature=player_embedded

  Like

 31. Het is toch onvoorstelbaar dat hier de voedselbanken het niet meer aankunnen en miljoenen aan de lopende band worden weggesluisd naar extreme islamitiseche landen en de kapitalisten in zogernaamde noodlijdende landen!
  Nederland een toekomstig 3e wereldland, dat door de dictatoren wordt opgeofferd om hun hoogste doel te bereiken: DE EUROPESE VOLKSUITWISSELING!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s