Herleving van de jaren dertig

Screenshot_7

Onder het nazisme werden Joden afgeschilderd als kwaadaardig, gierig, minderwaardig en als samenzweerders tegen het Arische ras. Daarom moesten ze geïsoleerd, geboycot en uiteindelijk gedood worden.

Deze stereotypen zijn aan het terugkeren in Europa. Alleen worden ‘de Joden’ nu soms vervangen door ‘de Israëli’s’. Aangezien ongeveer de helft van de Joden in de wereld Israëli is, komen die typeringen echter op hetzelfde neer.

Kwaadaardig

De legitieme zelfverdediging van Israël tegen terroristen wordt geregeld in een negatief daglicht gesteld. Ook worden zaken enorm – negatief – uitvergroot. Een gedode terrorist in Gaza krijgt meer media-aandacht dan duizend door het Syrische regime gedode Palestijnse burgers, of dan een miljoen dode Congolezen.

Sommige journalisten noemen Israëli’s bewust kwaadaardig. Zo schreef columnist Marcel Hulspas in dagblad De Pers: “dat radicale orthodoxe partijen Palestijnen het liefst op oudtestamentische wijze over de kling zouden jagen.” Wat grote onzin is, orthodoxe rabbijnen hebben al tweeduizend jaar geleden – als eersten in de wereld – de doodstraf afgeschaft.

Desondanks mist deze indoctrinatie zijn uitwerking niet, zo bleek in 2011 uit een internationaal opinieonderzoek. Hieruit blijkt dat vijf miljoen volwassen Nederlanders het eens te zijn met de totaal onzinnige stelling dat “Israël een vernietigingsoorlog tegen de Palestijnen voert.” Dat dit onzinnig is blijkt uit het feit dat het aantal Palestijnen met een Israëlisch paspoort de afgelopen 60 jaar met ongeveer 750% is toegenomen.

Samenspannen

De verhalen over een almachtige Amerikaanse ‘Joodse’ lobby komen steeds terug. Waarbij het feit dat er een zeker zo machtige zo niet machtiger islamitische lobby is – gefinancierd door oliestaat Saoedi-Arabië – achterwege wordt gelaten.

Maar ook in Nederland zweren Joden volgens sommigen samen. De VPRO Tegenlicht-uitzending ‘In de ban van Israël’ van 17 oktober 2011 was gewijd aan: ”hoe in Nederland het denken over Israël wordt gemanipuleerd door een machtig samenspel van politiek, geloof en propaganda.” Oftewel, volgens de VPRO is er een machtig Joods netwerk in Nederland dat Den Haag en Hilversum controleert en manipuleert.

Joden zijn rijk en gierig

Bij een recent onderzoek over Holocaust educatie op acht Amsterdamse scholen was de conclusie dat: “Jood een algemeen scheldwoord is op school en dat er Jodenmoppen worden gemaakt tijdens lessen over de Holocaust.” En verder dat “het oude antisemitische stereotype van de rijke jood met hoge maatschappelijke functies nog springlevend is en door leerlingen als oorzaak voor de Jodenvervolging wordt gezien.”

Boycot

Extreem-linkse groepen in Nederland ijveren voor een boycot van Israëlische producten. De Nederlandse overheid geeft toe aan die druk door sommige Israëlische producten apart te willen labelen, als ‘afkomstig uit nederzettingen’.

Screenshot_9Een merkwaardige zet, want de wereldgemeenschap heeft al in 1922 unaniem – dus ook Nederland – het gebied voor de Joden bestemd, een besluit dat nog steeds rechtsgeldig is. Verder weet de Nederlandse regering dat de grotere Joodse leefgemeenschappen bij een definitieve vrede Israëlisch zullen blijven, via een landuitruil. Dat is zowel door de Amerikaanse als de Palestijnse regering bevestigd (dat laatste blijkt uit de uitgelekte ‘Palestine Papers’).

Afgezien daarvan is het met twee maten meten – dus discriminerend – om alleen Israëlisch betwist gebied als zodanig te gaan labelen. Er zijn in de wereld nog ruim honderd betwiste gebieden, blijkt uit een lijst op Wikipedia. Dus waar blijft de labeling van producten uit Frans Baskenland, Spaans Catalonië, Roemeens Transsylvanië, Turks Noord-Cyprus, de door Marokko bezette Westelijke Sahara en het door China bezette Tibet?

Geweld

Geweld tegen Joden wordt uitgedragen. Zo betoogde Thomas von den Dunk in zijn Volkskrant-column van 4 april 2011 dat een Jood die op de Westbank woont “niet moet zeuren als hij dat met de dood bekoopt”. Vlak daarvoor waren een paar Joodse kinderen die met hun ouders op de Westbank woonden op beestachtige wijze door Palestijnen afgeslacht.

Joden die in de Nederlandse grote steden als zodanig herkenbaar rond lopen, nemen anno 2013 een groot risico om in elkaar geslagen te worden.

En in een uitzending van het NTR-programma ‘Onbevoegd Gezag’ zeiden Turkse jongeren onlangs dat “Hitler goed werk had gedaan” en dat “het vermoorden van vrouwen en baby’s goed was als het om Joden ging”.

Dat deze uitspraken breed gedragen worden in de Turkse gemeenschap, bleek uit het feit dat niet deze Turkse jongeren moesten onderduiken vanwege bedreigingen, maar de Turkse gespreksleider, aangezien die tegen de opmerkingen was ingegaan.

Trouwens, dat die haat tegen Joden vanwege Israël zou zijn, is de zaak omdraaien. Moslimfundamentalisten haten Israel simpelweg omdat het Joods is, omdat het daarom niet zou mogen bestaan, dat staat los van hoe het zich gedraagt.

Conclusie

Alle stereotypen zijn dus terug van weggeweest. De behoefte aan een zondebok blijft groot. Daarnaast kan een rol spelen dat als Europeanen de Joden als ‘slecht’ kunnen afbeelden, zij zich ook niet meer schuldig hoeven te voelen over de geschiedenis met tweeduizend jaar Europese Jodenvervolging, met desastreuze gevolgen.

Antisemitisme was in 2012 dan ook de grootste discriminatiegrond op internet, 28% van de constateringen. Dat is gigantisch voor de zo kleine groep van 30.000 Nederlandse Joden die is overgebleven na de Tweede Wereldoorlog.

Het beleid van de Nederlandse overheid is hierin bepaald niet gunstig. De subsidie voor het Meldpunt Discriminatie Internet – dat zorgde voor de verwijdering van de ergste antisemitische drek – is gestopt. Sommige Israëlische producten worden zoals gezegd gebrandmerkt door een apart label. Tegen verstoring van Holocaustonderwijs wordt laks opgetreden. De noodzakelijke beveiliging van Joodse instellingen tegen geweld en aanslagen wordt niet vergoed en moet door de Joodse gemeenschap zelf worden opgebracht. Burgemeesters zetten bij dodenherdenkingen vermoorde Joodse kinderen op één lijn met mogelijke Duitse oorlogsmisdadigers. In voetbalstadions schalt: “Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas”. Enzovoort.

Steeds meer Joden verlaten Nederland en Europa door bovenstaande. Waardoor over een aantal decennia er mogelijk geen enkele Jood meer in Nederland woont.

Wil Nederland het echt zo ver laten komen?

Screenshot_8

Bron:

http://tinyurl.com/chj8ylp

LIKOED

 

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme. Bookmark de permalink .

15 reacties op Herleving van de jaren dertig

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Zonder verder uitstel ter zake: alle moslimfundamentalisten OPROTTEN uit de EU, te beginnen in Nederland! http://tinyurl.com/7zl4y95
  Link(pdf) niet aanklikken en komende generaties niet voorlichten is voor eigen rekening.

  Like

 2. Rudi zegt:

  En net als in de jaren dertig wordt er de andere kant op gekeken en is het vaak de boodschapper die het moet ontgelden.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Prima gedaan Likoed Nederland. Het zijn met name de RODEN en de MOSLIMS in Nederland die ijverig de haat jegens onze medeburgers verspreiden. Natuurlijk ondersteunt door bekende jodenhaters als: “dolle Dries van Agt”, Harry-Hamas-van Bommel, de heks Gretta Duysenberg, en Anja Meulenbelt!

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Wil Nederland het echt zo ver laten komen?

  Het is al lang zover. Betreffende de aanwezige Joden haat zijn we in Nederland inmiddels een “”point of no return”” voorbij. Met de ongebreidelde instroom van mensen met een moslim achtergrond hebben we samen met allerlei andere maatschappelijke problemen de afgestofte Jodenhaat er gratis bij gekregen. Niemand zal dit kunnen ontkennen en hij die dat wel doet kan de proef op de som nemen en een hele middag in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam of Den Haag met een keppeltje op zijn hoofd gaan rondlopen. Indien zich geen incident voordoet heeft hij recht van spreken echter niemand te vinden die de proef op de som wil nemen. Zou wel iemand zo dapper zijn dit te proberen en wil na een incident een melding doen op het eerst nabij gelegen politie bureau dan zal de diender die de melding aanneemt als eerste zeggen “”het is ook niet de bedoeling dat U loopt te provoceren”””. Als U met een keppeltje op Uw hoofd gaat rondlopen dan weet U dat U dringend solliciteert naar moeilijkheden. Kortom de keppeltjes drager is ook in het nieuwe Nederland dat we samen aan het bouwen zijn, opnieuw aan alles schuld.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Hoewel ik geen Jood ben, heb ik zo langzamerhand ook m’n zakken vol van Nederland !!!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Koddebeier 19.59. uur. Dat heb ik momenteel ook! Helaas ben ik al op gevorderde leeftijd koddebeier, anders trapte ik het alsnog af. Wat zijn de nederlanders slap geworden, ze laten over zich lopen door de geiteneukers! De goede uiteraard niet te na gesproken. Waar zijn de JONGENS van JAN de WITT!

   Like

 6. Martien Pennings zegt:

  Ik zal blij zijn als de burgeroorlog eindelijk uitbreekt.
  Je raakt inderdaad een keertje uitgetypt.

  Like

  • Piet Klont zegt:

   Maar Martien …
   Dan ga je toch gewoon schilderen!
   Net als Karel Appèl.
   Die dacht ook dat ‘ie het kon.
   Aaah…Ken’t skeele juh, at ut haar mar koet sit!! (Zeggen ze in Leeuwarden)

   Like

 7. Piet Klont zegt:

  Vreemd hè…
  Ik hoef enkel de beelden, de foto’s dus, te zien en dan weet ik de inhoud van het artikel al haast.
  Binnenkort ga ik verhuizen, niet ver weg hoor, maar daar heb je nu ook nog van die kale muren, geheel zonder tekst.
  Zaak is, beste mensen, om de muren overeind te houden met uw en mijn tekst!
  Vanuit het hart!!

  Like

 8. Piet Klont zegt:

  Ik zou overigens best een tekst van Martien op mijn aanbehangen muur willen hebben.
  Als hij ooit met malle Bertje langskomt, vraag ik ’t hem.
  De rekening stuur ik vervolgens wel naar mijnheer Bertje, wanneer de tekst niet grof genoeg is.
  Voor het bekladden van mijn behang, luidt het dan!

  Like

 9. Anneke zegt:

  De zovéélste herleving; nog even en de wedloop is gelopen. De finish is al zichtbaar voor degenen, die hun ogen en oren goed laten functioneren. “Zij zijn niet verblind door het kwaad en verderf van deze wereld….Amen”!!!

  Like

 10. Piet Klont zegt:

  @Anneke:

  Noemen ze dat niet een ‘Deja vu’ ?
  Maar dan heel erg cru ?
  Het schijnt tussen de oren te zitten en dus bagatelliseert men het als zijnde: Nooit gebeurd, nooit bestaan, nooit van gehoord.
  En toch…

  Maar opgeven Anneke?
  Nooit, deja vu of sodeju nog ‘ns aan toe zeg!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s