Myanmar (Birma): overvallen van moslims op boeddhisten leiden tot bloedige godsdienstgevechten

Screenshot_12

De New York Times, altijd aan de kant van de Mohammedanen, probeert uiteraard de voorgeschiedenis te verzwijgen. Het zijn, net zoals bij ons, de islamitische minderheden die vanuit Maleisië of India Thailand en Birma infiltreren en daarna voor hun overtollige, ongewenste geboorteoverschot landroof bedrijven. Dat leidde wederom tot tegenacties van de boeddhisten in de migrantengetto´s van de binnen gesijpelde Mohammedanen.

Een meute boeddhisten (gewoon de New York Times – die hitst altijd op tegen alle religies behalve de twee “uitverkorenen”) waaronder ook monniken uit de nabijgelegen kloosters, voerden donderdag een raid uit in de Mohammedaanse getto´s van de stad Meiktila. Ze wilden de dood van een monnik wreken, die de dag daarvoor werd vermoord, zei een fotograaf die getuige was van de vechtpartijen.

Vreedzame moslims, nietwaar? Zij kunnen niet schuldig zijn, want zij hebben door Allahs genade recht op het doden van anders gelovigen.

“Het gebied ziet eruit als een slagveld”, zei een fotograaf, Wunna Nainking, inwoner van de stad. “Zelfs de politie zei dat ze het moeilijk had het gebeurde te verwerken. Er waren ook kinderen onder de slachtoffers”, zei hij.

NYT

IBTimes zegt dat de onlusten na een ruzie tussen een boeddhistisch stel en de islamitische eigenaar van een goudwinkel waren geëscaleerd.

Minstens één moskee, een Koranschool en enkele winkels evenals officiële gebouwen werden in brand gestoken, zei een brandweerman tegenover Reuters.

Dit bericht klinkt veel minder partijdig dan dat in de New York Times, hoewel Reuters ook tot hetzelfde propagandakamp gerekend moet worden.

Het gaat opnieuw om de conflicten waarover we in de herfst (hier, hier en hier) berichtten, tussen geïmmigreerde Rohingya en boeddhisten, maar ook andere minderheden: christenen, animisten. Geen een kan met de moslims.

In ieder geval zijn India en Birma een voorproefje van datgene wat er de komende jaren op Europa afkomt – nog in dit decennium. Of de politici hier en de politie daarmee beter overweg kunnen?

Screenshot_11

Bron:

http://www.kybeline.com/2013/03/21/myanmar-uberfalle-der-muslime-auf-buddhisten-fuhren-zu-blutigen-religionskampfe/

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Boeddhisten, Moslims, Myanmar (Birma). Bookmark de permalink .

29 reacties op Myanmar (Birma): overvallen van moslims op boeddhisten leiden tot bloedige godsdienstgevechten

 1. M.A.L. Sion zegt:

  “Of de politici hier en de politie daarmee beter overweg kunnen?”
  De vraag stellen is haar beantwoorden.
  Wie de elite van dit land kent, te weten politici in de Tweede Kamer, zoals bijvoorbeeld de gladde teflon-pop Pechtold en de zalvende Arie Slob, om nog maar niet te spreken van de vrouwloze
  SGP-baas v.d.Staaij, weet dat ze zullen wachten tot het veel te laat is.
  Ook bij de grote partijen zitten geen mensen die door hebben wat er op hen afkomt. Excuus, ik druk het verkeerd uit. Het hoeft niet meer te komen. Het is er al in groten getale. 5e colonne noemt men dat. Het is wachten tot ze tot actie overgaan. Er hebben pas een honderdtal een reis Syrië gemaakt om alvast wat te oefenen.
  Het is de vraag wie straks het sein tot de aanval zal geven? Een hier wonende of komt het sein uit Iran of Saudi Arabië? Als het uit Iran komt dan komt het met een klap. Uit Saudi Arabië zal het eerder sluipend komen.
  Er is slechts één partij in Nederland die de ogen open heeft en die in staat is om het volk de ogen te openen. Dat is de PVV van Geert, de KAREL MARTEL PARTIJ. Die toevoeging hoort er bij want net als in het verleden zullen we alleen nog gered kunnen worden als de PVV hetzelfde doet als Karel Martel eertijds, namelijk de vijand uitdrijven.
  We mogen niet ophouden dit aan het volk voor te houden. In ieder geval voordat onze kinderen en kleinkinderen ten offer vallen aan de haatbaarden.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  En NOOIT zullen de RODE en POLICOR POLITICI, de gore VERRADERS inzien dat de ISLAM de KANKER der MENSHEID is. Overal waar deze waanzinnige moslims opduiken, begint de ellende, maar de huichelaars van LINKS geholpen door de HUICHELAARS van JOURNALISTEN blijven maar doorgaan de muzelmannen neer te zetten als onschuldige slachtoffers. Ik kots per dag meer op de verraderskliek van politiek en pers!

  Like

 3. Jade zegt:

  Geef ze van katoen, beste monniken…
  En geef Nederland het goede voorbeeld.
  In 2007 snapte onze regering het niet, en ook
  nu nog steeds snappen ze het niet…

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Jade 21.26. uur. Daarom is het CDA nu omgedoopt in Christenen Dienen Allah. Geert had en heeft het goed gezien!

  Like

 5. benny zegt:

  hetzelfde als in de rest van de wereld waar de islam op het toneel verschijnt,maakt niet uit of het in azie,rusland,europa,australie,amerika of canada is maar overal ziet men dezelfde problemen ontstaan zoals een spectaculaire stijging van criminaliteit,een aansag op het sociaal systeem,cultuur,gebruiken,tradities en andere geloven terplaatse en dit is geen beschuldiging of verwijt maar enkel en alleen een vaststaand feit waar dringend eens de juiste conclusies moeten uit getrokken worden.iedereen zou beter het voorbeeld volgen van die boedhisten.

  Like

 6. Jade zegt:

  Beste Tom,
  U heeft het hart op den goeden plaats zitten…!
  Daarom zal ik U graag helpen met het uitgraven van den schuttersput,
  en daarom zal ik eveneens graag m`n laatste magazijn met u willen delen…
  Als het bevel nu maar eens zou komen…,
  van onze Koningin Beatrix, of onze Minister President Rutte….

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @Jade 01.05. uur. Beste Jade bedankt voor het aanbod, stel ik op prijs.
  Waren er maar genoeg autochtone nederlanders die met ons tesaam optrokken, dan hadden we niet deze problemen.

  Like

 8. Petrossa zegt:

  In ieder geval is de mythe van de vredelievende budhhist ook weer doorgeprikt.

  Like

 9. Iznogoud zegt:

  Ongetwijfeld zijn er ook velen die, zelfs in dit geval, aan de kant van het volk van verrijking en vrede staan.
  Tegen hen zeg ik: noem me één land, slechts één land waar een grote groep mohammeddanen woont, waarmee géén gezeik is, dan toon ik u een bankbiljet van een miljoen dollar.

  Like

 10. Theodoor zegt:

  We, een niet nog zo’n hele grote groep, weten wat de Islam te bieden heeft. Langs het randgebied van de beschaving, waar dan ook op onze aardkloot, zie je dergelijke verschijnselen.
  Europa is het volgende station waar dit ook allemaal zal plaatsvinden. Wie daar precies achter zit is voor mij de grote vraag die maar onbeantwoord blijft. Ook de verspreiders van het oorlogsboek maken ook elkaar bij bosjes af.

  De elite van Europa zal te zijner tijd, als het hier ook zover is, vooraan in de rij staan om te verhuizen naar Israël, het enige land dat een jarenlange ervaring heeft in het bestrijden van het kwaad.

  Like

 11. Jan zegt:

  Geweld tussen moslims en boeddhisten in Birma breidt zich verder uit
  Rohingya’s, het fantasievolk dat te vergelijken is met de ‘PaleSStijnen’ probeerden een paar boeddhisten te belazeren in een juwelierswinkel. Dat namen zij niet waarna de negotie van de oplichters in vlammen opging, evenals enkele moskeeën.
  Acala laat niet met zich spotten.
  http://taz.de/Religioese-Gewalt-in-Birma-weitet-sich-aus/!113282/

  Like

 12. De Ekster zegt:

  Hulde aan de Birmezen, die laten niet over zich lopen. Waren wij ook maar zo, dan had die stelende doodscultus hier geen kans gehad zich te vestigen. Helaas zijn de meeste Nederlanders van een beangstigende lamlendigheid. Onvoorstelbaar wat men hier over zich heen laat komen, wat men hier allemaal laat gebeuren.. we raken onze vrijheid kwijt, onze normen en waarden, onze complete levensstijl passen we aan aan een stel primitieve idioten die menen dat zij alleen rechten en geen plichten hebben. En de Nederlander (en trouwens ook de rest van de Westerse wereld) laat het allemaal maar toe.
  Zie wat moslims overal ter wereld doen en constateer dan objectief dat de islam niets dan doffe ellende en bloedvergieten brengt..

  Like

 13. Jan zegt:

  Waarom krijg ik geen medelijden?

  Like

 14. friki zegt:

  Het is allemaal een vooropgezet doel geweest heel Europa te islamiseren, stap voor stap, eerst de munt en dan de rest, leest” Eurabia” van Bat Yeór, leest Ariana Fallaci “de Kracht van de Rede”, .

  Het is alleen treurig dat niet meer mensen dit alles in de gaten hebben. Wilders heeft zo verschrikkelijk gelijk. Het is van groot belang dat de PVV in omvang toeneemt, onze enige hoop.

  Like

 15. Iznogoud zegt:

  Zo kun je trouwens zien dat het afschermen van Birma van de rest van de wereld door de militairen daar, toch ook nog goed voor iets is geweest.

  Like

 16. daiyu-ninja zegt:

  moslims leven met het ”waan” idee dat er alleen vrede zal zijn als de hele wereld islamitisch is.
  Ik begrijp niet, dat de moslims niet kunnen bedenken dat ze al in vrede leven.
  Want in het Westen heerst er geen oorlog. Dus het is niet nodig om de islam in te voeren om vrede te bewerkstelligen. Want er is al vrede.

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  @De Ekster 10.25. uur. Ekster U heeft volkomen gelijk. Om te beginnen zijn deze horden onaangepasten, te beginnen onder het kabinet van Den Uyl, massaal toegelaten onder het smoesje gezinshereniging. Daarna flikte het toenmalige europees parlement het, om met instemming van de werkgevers- in nederland de klootzak Wientjes- de bilderbergkliek- waar de oranje’s deel van uitmaken, om de RESOLUTIE VAN STRAATSBURG aan te nemen in 1975, waardoor deze VERRADERS ons hebben opgescheept met gigantische instroom van moslims!
  We zullen het heft zelf in handen moeten nemen, want buiten de SGP en de PVV, laat heel de politieke kliek de ISLAMISERING van NEDERLAND toe! VERZET,VERZET,VERZET, dat moet er komen!

  Like

 18. Joop Klepzeiker zegt:

  Tijdens zijn toespraak afgelopen woensdag voor afgevaardigden van verschillende religies blijkt de nieuwe paus Franciscus letterlijk te hebben uitgesproken dat de moslims de ware ‘levende en genadige’ God aanbidden. Op de avond van zijn verkiezing schreven we al dat de paus zich naar Franciscus van Assisi heeft vernoemd omdat deze katholieke heilige toenadering zocht tot de islam en één van de eersten was die zei dat moslims dezelfde God aanbidden als de christenen.

  ‘Ik groet u en dank u allen hartelijk, beste vrienden van andere religieuze tradities: ten eerste de moslims, die de enige levende en genadige God aanbidden en Hem aanroepen in gebed,’ begon de paus zijn toespraak. ‘Ik zie een tastbaar signaal van de wil om te groeien in wederzijdse achting en samenwerking, voor het algemene welzijn van de mensheid.’

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/03/Paus-Franciscus-Moslims-aanbidden-de-ware-God

  Ben kom er eens in , svp ?

  Like

 19. multidifficulti zegt:

  Het verbaast mij van geen meter en niet eens omdat het moslims betreft(erg vaak de minder aangepaste partij).
  Birma is net als het voormalig Joegoslavië een staat te zijn die bestaat uit meerdere volkeren, die al eeuwenlang op gespannen voet met elkaar leven. Net als in het Joegoslavië van Tito was dit land door een socialistische dictatuur bijeen gehouden. Voor de staatsgreep van de socialistische junta in 1962 was het land na de onafhankelijkheid van het Britse Rijk in 1948 een etnische lappendeken met veel problemen, toen de toenmalig leider het land wilde omvormen tot een boeddhistische staat, grepen de socialisten in en vestigden een eenpartijstaat.
  Om verder nog Peter Siebelt te citeren:
  “Het gewapende verzet in Birma is geen haar beter dan het militaire regiem van dat land. Ook zij martelen en vermoorden onschuldige burgers die zij bestempelen als spionnen en … hun Nederlandse vrienden en subsidiegevers weten dat en hullen zich zoals gewoonlijk in zwijgen. De geschiedenis herhaalt zich. Denk maar aan hun misdadig zwijgen over de misdaden van hun vrienden bij het Zuidafrikaanse ANC of de Namibische Swapo in de jaren zeventig tachtig.”
  Kortom een redelijk explosieve zooi aldaar. http://www.hetvrijewoord.org/?p=109

  Like

 20. Tom Hendrix zegt:

  @Joop Klepzeiker 16.37. uur. Wat ben ik blij, dat ik mij heb laten uitschrijven uit de R.K.
  Dit geeft toch aan, dat we op een hellend vlak zijn aanbeland, onze politici onbetrouwbaar, en nu ook nog een moslim lover in het Vaticaan. En niet te vergeten in het Witte Huis. Hier komt geheid oorlog van!

  Like

 21. manna72 zegt:

  @joop
  de paus moet beter weten. ik huiver bij de gedachte dat de katholieke kerk dit werkelijk meent. ze hebben 800 jaar opgeroepen de duivel, das dus mohammed, te bestrijden. wtf happened daarna? wat heb ik gemist? wanneer heeft rome gecapituleerd?????

  Like

 22. Trucker zegt:

  Deze morgen op de regime radio BRT 1, dat is dus een openbare omroep gefinancieerd met belastingsgeld van de Vlamingen want walen betalen geen belasting wegens hun aangeboren luiheid (deze duiding is nodig om onze Nederlandse vrienden af en toe (ook Off topic) wat relevante info te geven over Vlaanderen). kwam het geweld van de haatbaarden in vrouwenjurken op het nieuws.
  Naar goede gewoonte waren de hournalisten weerom hun eigen opinie aan het spuien en het ging zo :

  “In Myanmar is de noodtoestand afgekondigd in de stad Meikhtila in het centrum van het land, nadat bij geweld tussen boeddhisten en moslims zeker 20 doden waren gevallen. Het leger heeft het bestuur van de stad tijdelijk overgenomen.
  De sektarische onrust ontstond woensdag na een ruzie tussen een moslim-winkelier en zijn boeddhistische klanten. Het eerste slachtoffer was een boeddhistische monnik. De boeddhisten trokken daarop naar een moslimwijk en staken er een moskee en verschillende huizen in brand. Zeker 6.000 moslims zijn op de vlucht geslagen. Zij worden opgevangen in een stadium en een politiekantoor.
  De politie heeft wapens in beslag genomen van bendes van jongeren die op straat rondlopen en heeft tientallen plunderaars aangehouden. Het platbranden van de moslimhuizen gaat intussen verder omdat de woedende menigte de brandweer belet het vuur te doven.
  Belga Meikhtila ligt op 550 kilometer ten noorden van Yangon en telt zo’n 100.000 inwoners. Een derde van hen zijn moslims. Vorig jaar waren er ook al zware onlusten tussen moslims en boeddhisten in Rakhine, in het westen van het land. Daarbij vielen honderden doden en sloegen meer dan 100.000 mensen op de vlucht.”

  Dit verslag staat te lezen op de openbare omroep BRT, dus lieden die niet tot de slimste behoren en denken : ‘hé zeg die leuke islamietjes in hun sexy jurkjes met hun viriele baarden zijn toch weeral het slachtoffer van discriminatie, is het iet de Vlaming is het de Amerikaan (niet moslimbroeder barack HUSSEIN hoor), of die bende racisten die Israelisch zijn.
  Wat is dat toch met die religie van de vrede altijd worden ze aangevallen en gediscrimineerd…’

  Tja bovenstaand is de reflextie van een domme kiezer die, helaas ook in Het Vrije Westen fokt als konijnen en zodoende de islamofobe Rechtse (dus de slimme kiezer die weet dat Geert Wilders een wijs man is die weet wat er aan het gebeuren is) stem verdringt.
  Feit dat de media stelselmatig verzwijgt is OVERAL waar islamieten zijn er problemen zijn, van pesten over misdaad tot plundering, verkrachting en moorden, het linkse tuig die de media vormt weet zeer goed als ze alle feiten (die wij islamofobe Rechtsen wel weten) aan de domme kiezer vertelt deze ook eens zou kunnen denken : hé blijkt toch te kloppen wat die islamofobe Rechtse jo,ngens en meisjes vertellen, de pot op met pvda, nationaal socialisten, nep liberalen en huichelaars van cda.

  Like

 23. Tom Hendrix zegt:

  @Trucker 20.50. uur. Prima verwoord beste Trucker. Geen pardon met de EUROFIELEN EN ISLAMOFIELEN, VERRADERS van hun eigen VOLK! Pek en veren!

  Like

 24. Tom Hendrix zegt:

  @daiyu-ninja 12.15. uur. Gut daiyu, dat was ik vergeten, doet de leeftijd hé.

  Like

 25. Theresa Geissler zegt:

  @Tom Hendrix. Nou, aan mij zal het niet liggen! Wat U twee dagen geleden nog zei, betreffende dat verzet, bedoel ik. Kijk, dít bevalt me nou: Op een vorige site was het altijd griepen en nog eens griepen over wat er allemaal niet deugde en als je daar dan iets tegenin bracht als:’Nou, daar moet dan iets tegen gedaan worden’, was het steevast:Er valt niets aan te doen, waar heb jij de afgelopen jaren gezeten, of heb je geslapen….etc. Je mocht níet suggereren dat iets nog kon veranderen en ze werden bovendien nog knap persoonlijk ook als je het waagde om het wel te doen. Ik heb er de brui aan gegeven, daar. Ik zal mijn oordeel voorlopig nog opschorten, maar ik gelóóf dat het me hier veel beter bevalt.

  Like

 26. Pingback: Bloedige onlusten in Bangladesh: moslims protesteren tegen de druk van de overbevolking | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s