Nederlandse regering: sinaasappels verbouwen is erger dan moord

Screenshot_25

Israëlische postzegel met sinaasappel, uitgegeven op 17 februari 2009. Let op het tweetalige opschrift, Hebreeuws en Arabisch. Zowel de Palestijnen als de Israëli´s vinden die sinaasappelen ontzettend lekker, een product van Joden en Arabieren samen. Ongeacht wat de Nederlanders, de Belgen en de rest van de dolgedraaide wereld er van denkt. En gelijk hebben ze. “Goede wijn behoeft geen krans”. 

De Nederlandse regering stoort zich aan Israëlische producten uit ‘nederzettingen’ en wil die daarom apart gaan labelen. Dat is bijzonder.

In de eerste plaats weet iedereen dat de grotere Joodse woonwijken bij Israël zullen blijven bij een definitief vredesverdrag. Dat is door de bemiddelaar de VS toegezegd en door de Palestijnen zelf als realiteit onderkend, zo bleek uit de gelekte ‘Palestine Papers’.

Dat is ook niet gek, want Israël heeft een sterke juridische claim op de “Westelijke Jordaanoever”; deze werd in 1922 unaniem aan het Joodse volk toegezegd door de Volkerenbond – dus ook door Nederland. Artikel 6 van dat besluit bepaalt dat “Joodse nederzettingen aangemoedigd dienen te worden.” Dat besluit is nog steeds rechtsgeldig. Het gaat dan ook niet om ‘bezet gebied’ maar om ‘betwist gebied’.

En het is met twee maten meten – dus discriminerend – om alleen Israëlisch betwist gebied als zodanig te gaan labelen. Er zijn in de wereld nog ruim honderd betwiste gebieden, blijkt uit een lijst op Wikipedia. Dus waar blijft het labelen van producten de door Marokko bezette Westelijke Sahara en het door China bezette Tibet?

Maar toch stoort het de Nederlandse regering als Israël sinaasappels verbouwt in ‘nederzettingen’.

Dat is helemaal bijzonder gezien in het licht van het feit dat de Nederlandse regering zich niet stoort aan de Palestijnse oproepen tot geweld tegen Joden, onder meer op de Palestijnse staatstelevisie, of aan het betalen van salarissen door de Palestijnse staat aan Jodenmoordenaars.

Daar staat de Nederlandse regering zelfs volledig achter, want dat wordt betaald met Nederlandse ontwikkelingshulp.

Bronnen:

http://brabosh.com/2013/03/21/pqpct-o7x/

http://likud.nl/2013/03/nederlandse-regering-sinaasappels-verbouwen-is-erger-dan-moord/

LIKOED

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Hypocrisie, Israël, Naïviteit, Nederland, Overheid, politici. Bookmark de permalink .

7 reacties op Nederlandse regering: sinaasappels verbouwen is erger dan moord

 1. Tom Hendrix zegt:

  Bedankt Likoed Nederland voor dit artikel. Het stimuleert mij eerder juist, om israelische producten te kopen. Trouwens WIE is NEDERLAND. De Jodenhaters, malle Dries, gekke Gretta, bommelding Harry, Anja Meulenbelt, TimmerFrans, of mag ik mij van deze links denkenden dan geen nederlander noemen? Ik ben hier geboren, linkse idioten, en ook ik als conservatief heb recht om gehoord te worden. Leve Israel!

  Like

 2. Jade zegt:

  Waar zijn ze verkrijgbaar in Nederland???
  Ik krijg ook enorme zin om Israël te gaan steunen…

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Wat mij betreft mogen ze morgen gaan labelen. Weet ik precies wat ik kopen moet. Zou mooi zijn als achteraf zal blijken dat het labelen juist contraproductief werkt en de Israël bashers niet snel genoeg meer weten hun smerig handwerk te stoppen.

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Ook voor mij en hopelijk met mij een stimulans om die produkten te kopen.
  Het zullen geen sinaasappels of citroenen zijn want die heb ik hier meer dan zat.

  Like

 5. Ambassador zegt:

  Ik lees net dit op Krapuul. Wederom wordt gesproken van “bezette gebieden” als een feit, vanwege VN-resoluties sinds 1967.
  Ook wordt melding gemaakt van 50 Israelische wetten die “Palestijnen” discrimineren.
  Weet iemand hier meer van?
  http://www.krapuul.nl/overig/blog/102116/critici-willen-wereld-verlossen-isral/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+BloggingDutchCrapulism+%28KRAPUUL%29#sthash.OnH7J55x.dXzzYodw.dpbs

  Like

 6. ruud beijer zegt:

  Geachte Ambassador,de site Krapuul kun je qua inhoud vergelijken met die facistensite van de Vara, JOOP.Op die site waar de allochtonen in overvloed aanwezig zijn met hun bijbehorende haat jegens de Nederlanders en de Joden, is een discussie uitgesloten.Kortom een site voor mensen waar echt een steekje of twee aan los zit.Leve Israel en leve de PVV!!!

  Like

 7. ruud beijer zegt:

  P.s even een lekker Israelies sinaasappeltje eten.Heerlijk

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s