EenVandaag (Ferry Stoop) verbergt de islam-onderschatting van media en politiek

Screenshot_4

Ferry Stoop is een integere programmamaker, dat zíé je

(Door: Martien Pennings)

Op Hoeiboei had Peter Calluy nog een hoopvolle mail gepubliceerd aan programmamaker Ferry Stoop van EenVandaag:

“Ik hoop van harte en niet geheel zonder angst dat mijn uiteenzetting vanavond (EenVandaag) 18.05 uur op Nederland 1 goed gemonteerd werd door de journalist Ferry Stoop.”

Ja, wees maar gerust bang voor wat er werkt bij de mainstream-media, want het is bijna zonder uitzondering gajes. Want die Stoop heeft er precies uitgelaten wat er pijn zou kunnen doen bij de media en de politiek, namelijk dat Calluy al jaren waarschuwt voor wat er nu gebeurt.

“Ik, Peter Calluy, heb de kiemen van dit fenomeen proberen te duiden en mijn talrijke acties om te waarschuwen geschetst. Hoe lang al, sinds 2006 dat zéér belangrijke politici op de hoogte werden gesteld van wat er zeer waarschijnlijk aan zat te komen. Ik geef toe dat ook ik deze bijzonder dramatische crescendo van feiten steeds met de nodige reserves heb gecommuniceerd. Alles wat Belkacem in 2004-2005 aan de Boomse jongeren zei is vandaag werkelijkheid geworden. Ik heb niet nagelaten om Ferry Stoop een exemplaar van mijn uitvoerig gedocumenteerd verslag ‘Kroniek van een aangekondigd onheil te overhandigen zodat hij of zijn collega’s tot in de details de zaak kan uitspitten.”

Maar Ferry Stoop weet wel aan welke kant zijn boterham besmeerd is, dus die gaat wel Peter Calluy uitgebreid interviewen, maar dan schrijft hij hem op de dag van uitzending:

“Bedankt voor uw e-mail maar u zit vanavond niet in de reportage. Uw verhaal past toch niet helemaal bij de insteek: waarom gaan de jonge moslims vechten in Syrië  Nogmaals bedankt voor uw medewerking. Met vriendelijke groet, Ferry Stoop”

Ach ja, de insteek. In de uitzending (*) bleek die te bestaan uit alle schuld geven aan die verschrikkelijke Belkacem. En het verhaal van Peter Velle, ook ooit een moslim-bekeerling, maar nu een strijder tegen de islamisering in Vlaanderen, werd misbruikt om nog maar eens goed duidelijk te maken dat de islam niet het probleem is, maar alleen maar “sociaal-economische omstandigheden” en “labiliteit van jongeren”.

Ook de moeder van de naar Syrië vertrokken jihadist Brian is door Ferry Stoop en EenVandaag misbruikt. Zij klaagt een paar keer over de Belgische overheid:

“Ik wil een antwoord van België. Waar zit de justitie van dit land? Is iedereen hier bang? Wat is dat voor een land?”Maar dat is blijkbaar reactief bedoeld en ik neem aan dat ze vindt dat er maatregelen moeten komen tegen Sharia4Belgium en tegen die Ploert van de Profeet Belkacem. Ze zegt: “Sharia for Belgium. Door deze grote klootzakken zit mijn zoon nu in de hel.” Maar bij het de eerste keer zien van de reportage, en zelfs bij de tweede keer, ging voor mij zelfs die concrete reactieve betekenis van haar oproep verloren in het immense en wanhopige verdriet van deze vrouw. En wat al helemaal verloren gaat: dat hier al decennia downplaying van het gevaar van de islam door media en politie aan vooraf is gegaan. Ook de Nederlandse overheid heeft het nu ineens over paspoorten van potentiële jihadisten afnemen en nu zien ze ineens het gevaar van aanslagen van met PTS uitgeruste en gehersenspoelde “islam-veteranen” van de Syrische oorlog. Maar voor iets dergelijks waarschuw ik in elk geval al jaren. Voordeel is wel weer dat er nu de mogelijkheid ontstaat dat een vader van een gesneuvelde jihadist die Belkacem kapot schiet en dat de burgeroorlog versneld uitbreekt. Want dat is het enige waarop je nog kan hopen: dat het geweld snel uitbreekt, want hoe later dat gebeurt hoe erger het zal zijn.

Peter Velle vertelde vanavond telefonisch aan Roelf-Jan Wentholt dat ook hij uitgebreid gesproken had over het feit dat de politiek en de media door zowel hem als Peter Calluy al tien jaar lang gewaarschuwd worden. Precies dat was zorgvuldig allemaal weggelaten in de uitzending.

Wie naar de uitzending van EenVandaag keek kreeg de indruk dat de media en de politici alles goed doen en de islam op zich eigenlijk niet zo’n probleem is. Nou ja, die Belkacem, dat is een hele slechte.

Screenshot_5__________________________________

(*)  De hele uitzending van vrijdag 22 maart is verdwenen.
Althans, op de website van EenVandaag staat bij die datum: “niet beschikbaar”.
Waarom?
Vonden ze de uitzending zelf ook niet zo’n succes?

Door:

Martien Pennings

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Appeasement, Islam, Islamisering, mainstream-media, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme. Bookmark de permalink .

22 reacties op EenVandaag (Ferry Stoop) verbergt de islam-onderschatting van media en politiek

 1. Rudi zegt:

  Bedankt Martien.
  Ik heb helaas de uitzending gemist, maar wel het stuk gelezen op Hoeiboei.
  Peter Calluy is uit het juiste hout gesneden, maar de politiek is zo rot, rot, rot, rot tot op het bot.
  De politiek getuigt van een domheid, een halsstarrige struisvogelmentaliteit vergelijkbaar met die van het establishment in de jaren ’30 en van de Britse legertop bij het beleg van Arnhem.
  Daar dachten de strategen in Londen ook dat ze het allemaal wel beter wisten dan de mensen op het terrein. Met alle rampzalige gevolgen van dien.
  Sorry als ik hiermee mensen beledig, dat is niet de bedoeling, ik zie gewoon de parallellen.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   De uitzending zit hierboven in het stuk onder de woorden “in de uitzending”, Rudi.

   Like

   • Rudi zegt:

    Martien, sorry, daar had ik overheen gekeken vanwege de plug-in.
    Maar (wat die plug-in betreft) de aanhouder heeft gewonnen. Beklijvende documentaire.
    Fouad Bencassiewijle wordt opgevoerd als de enige schuldige.
    Er wordt nergens melding gemaakt van de islam, Peter wordt niet gehoord, er worden geen mensen als professoren Urbain Vermeulen of Hans Jansen gehoord.
    Het wordt allemaal afgedaan als een zootje ‘misunderstanders’ * dat zich door een enkeling (Bencassem) in de luren heeft laten leggen.

    *een woord dat men vaak tegenkomt bij Robert Spencers blog ‘Jihad Watch’: ‘misverstaanders’.

    Like

 2. wim van rooy zegt:

  Ik kan me zo voorstellen dat Stoopje redeneert (nou ja) zoals de Vlaamse media toentertijd. Is er een verband tussen wat Peter Calluy zegt en islamisering in Boom? Hoe kom je erbij? Is er vandaag een verband tussen die Vlaamse hormonenmoslims en Syrië?! hoe kom je erbij?

  Like

 3. Anneke zegt:

  Ah…Ferry SRoop maar lekker je kontje plekkerig en de islamitische bij-tjes komen je heerlijk ‘steken/prikken’. Raak je nog verder bedwelmt en wat gaat er dan gebeuren??? Je tuimelt de afgrond in!!! Voor de volle honderd procent SCHULDIG aan hersenspoeling van velerlei burgers; die niets meer in de gaten hebben. Jij zal de door jouw veroorzaakt ellende, voor immer voelen.
  Wij hoeven voor NIEMAND bang te zijn; Martien. Dàt is nu juist wat de gekken van deze planeet willen/eisen. Chaos en angst zijn twee grote VIJANDEN van diegenen die nog wakker/alert zijn. Laat je niet kisten, laat je wurgen door hun tactiek !!! Geef de moed niet op en laat de hoop niet varen!!! Shalom….

  Like

 4. René zegt:

  We kunnen vertrouwen op Ivo, proest!

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Dit tekent de hele MSM, ROOD en ISLAMOFIEL tot op het bot. HUICHELAARS zijn het!

  Like

 6. Peter Calluy zegt:

  Beste vrienden,

  Zou het toeval zijn dat de Nederlandse zusterpartijen PVDA en VVD van de Vlaamse partijmandatarissen Patrick Marnef – Carolien Gennez – Johan VD Lanotte (SPA) en Bart Somers – Patrik Dewael – Guy Verhofstadt (open VLD) die in deze meer of minder ‘boter op het hoofd hebben’ in België en alle waarschuwingen van mij, Marij Uijt Den Bogaard en Peter Velle in de wind sloegen, de regering uitmaken in Nederland?

  Het zou niet de eerste keer zijn!

  Groet

  Een machteloze en argwanende Peter CalluyBeste vrienden,

  Zou het toeval zijn dat de Nederlandse zusterpartijen PVDA en VVD van de Vlaamse partijmandatarissen Patrick Marnef – Carolien Gennez – Johan VD Lanotte (SPA) en Bart Somers – Patrik Dewael – Guy Verhofstadt (open VLD) die in deze meer of minder ‘boter op het hoofd hebben’ in België en alle waarschuwingen van mij, Marij Uijt Den Bogaard en Peter Velle in de wind sloegen, de regering uitmaken in Nederland?

  Het zou niet de eerste keer zijn!

  Groet

  Een machteloze en argwanende Peter Calluy

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Mooi dat ik die video nog eens gezien heb.
   v.d. Broek is inmiddels veel erger geworden en verdedigd Palestina met zijn hamas door dik en dun.

   Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @Peter Calluy 21.43. uur. Dat heeft U goed gezien Peter!

  Like

 8. luckybee zegt:

  De Linkse idioten denken dat ze veilig zijn door hun toegiften aan de islam . Dit staat er in de koraan geschreven.
  9. Berouw (At-Taubah)

  Geopenbaard nà de Hidjrah. Dit hoofdstuk heeft 129 strofen
  123. O, gij die gelooft, bestrijdt de ongelovigen die in uw nabijheid zijn en laat hen hardheid in u vinden en weet, dat Allah met de godvruchtigen is.
  Zo te zien moeten ze volgens hun Nabi Mohammed als eerste gemold worden.

  Like

 9. Martien Pennings zegt:

  Peter Velle heeft op zijn eigen weblog http://www.bloggen.be/nojihad/ als volgt duidelijk gemaakt dat hij het helemaal niet eens is met mijn bovenstaande stuk:
  *****************************************************
  Mijn reactie op een opiniestuk van Martien Pennings:

  http://martienpennings.wordpress.com/2013/03/22/eenvandaag-ferry-stoop-verbergt-de-islam-onderschatting-van-media-en-politiek/

  Beste Martien Pennings,

  “Voor alle duidelijkheid… Ik voel mij niet misbruikt door bepaalde journalisten. U moet mij geen woorden in de mond leggen. Ik ben groot, oud en wijs genoeg om zelf mijn zegje te doen. Ik heb absoluut geen zin in politieke steekspelletjes! Mijn medeleven gaat naar de getroffen families van die gebrainwashte ‘kinderen’. De moeder en zus van moslimbekeerling Brian De Mulder doen moedig hun verhaal en delen hun verdriet in de reportage. Daar gaat het in de eerste plaats om! Het gaat hier niet om een wedstrijd in populariteit of over ‘hét grote gelijk’! Uw opiniestuk is naar mijn mening dan ook totaal ongepast!”
  *******************************************************
  Velle stuurde het bovenstaande ook via mail aan mij persoonlijk. Ik antwoordde hem aldus:
  *******************************************************

  “Politieke steekspelletjes?”
  Het gaat hier over de strijd tegen de islam: dat zijn géén “politieke steekspelletjes”.
  Ik leg je géén woorden in de mond: ik geef mijn visie op de manier waarop je verschenen bent in die uitzending en die mening luidt: je bent genaaid omdat de politieke angel uit je statement is gehaald.
  Ja, het gaat om het verdriet van die moeder: dat is hartverscheurend, maar wat ze aanklaagt is de Belgische overheid.
  Dat had ik inderdaad moeten vermelden en ga ik alsnog in tekst inbrengen: het verdriet van die moeder, maar precies in decontext waarin ze het zelf ook bracht.
  Wat jij zegt: het gaat om het verdriet-van-die-moeder-sec is onzin,
  Het gaat om de strijd tegeh de islam en al die moeders, en vaders, en dochters, en zonen, en broers, en zusters, en . . . . . . . . . . . .
  En jij hebt alleen last van een gekwetst egootje.
  Trauma’s overgehouden uit de zandbak?
  ***************************************************
  Dat werd vervolgens nog een hele mail-uitwisseling, waarvan ik nog iets wil citeren dat ik geantwoord heb aan Velle:
  ******************************************************
  Ik heb Peter Calluy vooraf toestemming gevraagd om het stuk te publiceren.
  Als ik tegen de beleefdheidsregels heb gezondigd, dan in commissie met Roelf-Jan, die mij vertelde dat je verontwaardigd was dat precies je politiek geladen statements uit de uitzending waren geknipt.
  Ik had misschien om dat ene gegeventje ook jouw toestemming moeten vragen.
  Duizend maal excuus, majesteit.
  ************************************************************

  Like

 10. Marc Bouwman zegt:

  Hoe beoordelen jullie het gegeven dat Asscher ogenschijnlijk Erdogan het deksel op de neus zette door te stellen dat zijn gedrag ‘ongepast’ was en het onderwerp adoptie door Rutte als niet behandelbaar op ministerieel niveau werd omschreven, terwijl beiden tegelijkertijd stellen dat er in Nederland meer islamitische adoptie-ouders moeten komen.

  Dat lijkt een relatief veilige uitspraak, want er zullen niet zoveel islamieten zich als adoptie-ouder beschikbaar stellen. Toch wordt de toenemende islamisering geen halt toegeroepen. Feitelijk accepteren en bevorderen Rutte en Asscher formeel het concept van de parallelle samenleving. Ik vind dat schandelijk.

  Like

 11. Roelf-Jan Wentholt zegt:

  Waar het om gaat is dat Een Vandaag er alles aan doet om twintig jaar wegkijken door de politiek, twintig jaar van bagatelliseren NIET aan te kaarten. Dat bagatelliseren was een bewuste politiek. Zo beschreef Cohen zijn politieke strategie aldus: “je moet het klein houden”. Goed zo Job! Nu vallen de eerste doden die direkt aan dit bagatelliseren te wijten zijn en worden nu dan ook de politici aan de tand gevoeld over hun wegkijken en bagatelliseren? Nee, natuurlijk niet. We gaan gewoon door met wegkijken.
  Dat wegkijken kun je ook zien als een voortdurend achteruit schuifelen om in hemelsnaam de confrontatie maar niet aan te hoeven gaan. Ik kan niet wachten tot onze achteruitschuifelende politici de rand van de afgrond bereiken. Dat kan niet lang meer duren. Hoewel, dat denk ik al jaren.

  Like

 12. louis-portugal zegt:

  Het is idd. moeilijk te voorspellen wanneer de grote rotsooi gaat komen.
  Ik denk dat het vooral te maken heeft met de crisis.
  Ik ben er ook van overtuigd dat de politiek hem niet meer opgelost krijgt.
  Den Uyl is begonnen met meer geld uit te geven dan er binnenkwam en het is nooit meer gestopt.
  Er is telkens minder geld en meer schuld.
  Om te zien dat dat ooit fout gaat hoef je geen econoom of genie te zijn.
  Ieder beetje huismoeder weet dat maar al te goed.
  De eersten die gepakt worden zijn de zieken en ouderen want daar verwacht de politiek de minste weerstand van.
  Wacht maar eens dat ze aan de uitkeringen gaan beginnen wegens het gebrek aan geld.
  Ondanks de domme opmerking van Rutte dat de werkeloosheid stabiliseerd loopt het aantal iedere dag verder op. We gaan een roerige tijd tegemoet.

  Like

  • Theodoor zegt:

   Ik zie ook de diepe armoede, die het West Europa te wachten staat, als het grote keerpunt. Met de armoede lopen de spanningen hoog op en springt een vonk gemakkelijk over in het sluimerende kruitvat. De ontploffingen die dan ontstaan zullen Enschede overtreffen.
   Bilderbergers zullen als eerste vluchten uit de hel die dan is ontstaan.

   Like

 13. Pingback: Zondag-overdenking: verzuip Kathleen Cools in de kokende olie! | E.J. Bron

 14. Pingback: “IK WIL EEN ANTWOORD VAN BELGIË!” | E.J. Bron

 15. Martien Pennings zegt:

  Hieronder volgt een illustratief bericht bij de volgende zinsnede uit mijn bovenstaande stuk:
  “Voordeel is wel weer dat er nu de mogelijkheid ontstaat dat een vader van een gesneuvelde jihadist die Belkacem kapot schiet ( . . .).”

  http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20130327_00520251

  “Fouad Belkacem, de vroegere woordvoerder van het ontbonden Sharia4Belgium, heeft een klacht ingediend tegen Dimitri Bontinck wegens laster en eerroof en belaging. De vader van Jejoen, de 18-jarige jongen die in Syrië tegen het regime van president Bashar al-Assad zou vechten, heeft in de media bepaalde uitlatingen gedaan die Belkacem niet pikt. Dimitri Bontinck had onder meer verklaard dat Belkacem zijn zoon ‘gebrainwasht had’. Toen Jejoen vertrok, zat Belkacem echter in de cel. Hij ontkent bij monde van zijn advocaat dat hij enige verantwoordelijkheid heeft in de radicalisering van de jongen en is de beschuldigingen aan zijn adres beu.”

  Mooi is dat altijd weer die totaalbrutaliteit van al wat islam is.
  De tegenstander is nooit genoeg gebrutaliseerd of vernietigd.
  Altijd een paar keer terugkomen om extra te schoppen.
  Bovenop de vernietigde tempels van de andere beschaving móét een moskee komen,
  Nooit is er een zweem van schaamte of schuldbesef.
  Altijd weer nog eens extra agressie erbovenop.
  Tot ze een keer iemand tegenkomen die dat begrijpt en dienovereenkomstig handelt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s