“Oostenrijkse” salafist in Turkije gearresteerd

Screenshot_29

Eerst stak hij zijn Oostenrijkse paspoort in brand voor draaiende camera´s, nu werd hij gearresteerd. De langdurige Jihad-carrière van de “Oostenrijkse” salafist en leider van de in Duitsland verboden radicaalislamitische groepering “Millatu Ibrahim”, Mohamed Mahmoud alias “Abu Usama al-Gharib”, werd donderdag abrupt onderbroken. De geboren Wener van Egyptische afkomst werd in de provincie Hatay in de buurt van de Syrische grens door Turkse rechercheurs opgepakt. Hij wilde met vervalste Libische documenten naar Syrië om zich daar samen met andere Duitstalige personen aan te sluiten bij radicaalislamitische gevechtstroepen.

Volgens het dagblad “Die Presse” volgen de autoriteiten op dit moment twee sporen: Mahmoud zou ten eerste contact gehad kunnen hebben met de voormalige aanvoerder van de terreurorganisatie “Libische Islamitische Strijdgroep” (LIK) en de commandant van de Libische militaire raad in Tripolis, Abd al-Hakim Balhadzj alias “Abu Abdullah as-Sadiq”. Van hem wordt gezegd dat hij goede contacten heeft met jihadistische groeperingen zoals Al Qaida, de Taliban en de Egyptische groepering Al-Jihad. De hoge moedjahedien zou maanden geleden al strijders naar Syrië hebben gestuurd. De tweede plausibele variant is dat Mohamed Mahmoud contact heeft met het “Dzjabhad al-Nusra-ondersteuningsfront voor het Syrische volk”. In de strijd tegen president al-Assad zet de jihadistische rebellengroepering in op bomaanslagen en valt zij ook christelijke rebellen aan. Het staat echter definitief vast dat Mahmoud de afgelopen maanden meerdere keren door Noord-Afrika reisde en af en toe ook in Libië verbleef.

Screenshot_3

Carrière als militante moslim

In het jaar 2006 trad Mahmoud voor het eerst openbaar in verschijning, toen hij met zijn organisatie “Islamitische Jeugd van Oostenrijk” opriep tot het boycotten van de parlementsverkiezingen. De Wener werd in heel Oostenrijk bekend door zijn radicaalislamitische dreigvideo´s tegen Oostenrijk en Duitsland, die hem uiteindelijk een gevangenisstraf van vier jaar vanwege de vorming en bevordering van een terroristische vereniging. Na het uitzitten van zijn volledige straf trad Mahmoud in het vervolg op onder het pseudoniem “Abu Usama al-Gharib”, In video´s prees hij de heilige oorlog en de martelaarsdood. In de herfst van 2011 trok hij naar Berlijn en richtte daar samen met de ex-rapper Denis Cuspert alias “Deso Dogg” de inmiddels verboden groepering “Millatu Ibrahim” op. In Solingen in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen richtte de vereniging toen in een plaatselijke binnenhof moskee haar centrum op. Nadat de mediabelangstelling in de radicale salafisten in Solingen toenam, vertrok Mahmoud in het voorjaar van 2012 naar zijn islamitische aangetrouwde vrouw Miranda K. in het plaatsje Erbach in de Duitse deelstaat Hessen. Toen men hem dreigde met uitzetting naar Oostenrijk vanwege bedreiging van de openbare veiligheid en de openbare orde, ging hij er in april 2012 vandoor naar Egypte. Van daaruit verbreidde de extremist onder de naam “globaal Islamitisch Mediafront” (GIMF) Duitstalige propaganda.

Screenshot_4

Scherpe terreurbedreiging

De 27-jarige meldde zich het laatst met een spectaculaire haatboodschap vanuit ballingschap. Gewapend met een AK47 en in militaire kleding dreigde de “Oostenrijkse” radicale islamiet in een internetvideo met terreuraanslagen op Europese steden, treinen en parlementen. Tegelijkertijd stak hij zijn Oostenrijkse paspoort in brand, die hij daarvoor had verscheurd. Zijn radicale optreden werd begeleid door beelden van de aanslagen op het World Trade Center en de woorden: “Net zoals het zegel van de republiek, waarop jullie zo trots zijn, jullie kuffarsymbool (“kuffar” betekent ongelovige), zal dit vuur jullie landen bereiken.” De binnenlandse veiligheidsdienst zag hierin echter “geen aanleiding tot grote zorg”. Het zou slechts “een schreeuw om aandacht zijn, die door de media steeds opnieuw door verslaggeving wordt beloond”.

Uitlevering aan Oostenrijk waarschijnlijk 

Mohamed Mahmoud zal spoedig naar het door hem gehate Oostenrijk moeten terugkeren. Want hoewel hij zijn documenten in het openbaar in brand stak, raakte hij daardoor niet zijn Oostenrijkse staatsburgerschap kwijt. Mocht het Openbaar Ministerie in Wenen dus een aanklacht indienen – en dat is gezien de lange lijst mogelijke strafrechtelijke delicten zoals het lidmaatschap van een terroristische vereniging en gevaarlijke bedreiging in de terroristische context  zeer waarschijnlijk – dan wordt de militante salafist naar alle waarschijnlijkheid uitgeleverd. Op dit moment wacht men nog op documentatie over de zaak en op de definitieve verklaring of het bij de gearresteerde persoon daadwerkelijk om de “Oostenrijkse” radicale islamiet gaat. Maar gezien de omstandigheden bestaat ook daarover nauwelijks twijfel.

Screenshot_2

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/0012173-Austro-Islamist-Mohamed-Mahmoud-verhaftet

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Oostenrijk, Salafisten. Bookmark de permalink .

15 reacties op “Oostenrijkse” salafist in Turkije gearresteerd

 1. E.J. Bron zegt:

  En altijd weer dat arrogante, belerende vingertje….!!

  Like

 2. Martien Pennings zegt:

  Ik heb het nog niet gelezen: ik moet eerst even tijd nemen om het aangelaat en de rest van de muzische lichamelijkheid van deze humanoïde te verwerken.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Mooi Oosterijk, nu zeggen dat je hem niet meer wil hebben !!!

  Like

 4. Iznogoud zegt:

  Niet om het een of ander, maar de achterlijkheid straalt van die koppen af.

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Kan hij niet een klein ongelukje krijgen in Turkije???

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Louis-portugal 15.10. uur. Als dat zou kunnen Louis, zou dat geweldig zijn! By the way, ik word zo bedroefd van de HAATJURKEN en hun AANHANG. 24/7 gaat dat maar door, met die volgelingen van de gestoorde gek MO. ISLAM en LINKS de PEST van de WERELD! Amen.

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Een haatbaard arresteren lijkt me niet zo moeilijk, maar ‘m opgesloten houden is een heel ander verhaal.Hier krijgt dergelijk uitschot een werkstraf en alstie geluk heeft nog een woning op de koop toe.

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Jordaanse koning heeft “ze” door…!!!

  Like

 9. luckybee zegt:

  Tsia en dat alles om in Muhammed’s paradijs 72 maagdjes te krijgen?Ik had per dag hoogstens 3 mooie meiden kunnen bevredigen.

  Like

 10. EIDELIJK EEN GOEDE DAAD ,
  WERD DAT NIET EENS TIJD ?
  WAT IS EIGENLIJK EEN
  > SALAFIST!!!!!<
  WAAROM WIJ DER GEEN KORTE MTTEN MET UITVOERE SNAP IK NIET ..
  STEL KAAAIEN
  Wat willen wij er mee met dat bekakte VOLK In Europa

  Like

 11. GB.Deckzeijl zegt:

  Zie foto’s
  ZZ Top, ZZ Top..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  http//tinyurl.com/7r5w4zp

  Like

 12. Jan zegt:

  Als de Nederlandse staat een beetje zelfrespect en fatsoen én met name vaderlandsliefde zou hebben zouden zij dergelijke figuren waarvan wij ook meer dan genoeg hebben liquideren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s