Pentagon: 49 miljoen dollar voor nieuwe Guantánamo-gevangenis

Screenshot_7

In de Amerikaanse militaire gevangenis in Guantánamo Bay gaat een nieuw gebouw voor “speciale gevangenen” gebouwd worden. Kosten: 49 miljoen dollar. In het jaar 2008 had Obama in zijn verkiezingscampagne de sluiting van de gevangenis aangekondigd.

Het Amerikaanse Southern Command (Southcom) heeft woensdag 49 miljoen dollar extra middelen voor een nieuw gevangenisgebouw in Guantánamo Bay, Cuba, aangevraagd. Daar moeten “speciale gevangenen” in worden opgesloten, zoals de New York Times bericht. Bij het nieuwe gebouw gaat het kennelijk om een vervanging van Camp 7, waar zogenaamde “high value” gevangenen gevangen zitten.

In het nieuwe gevangenisgebouw zullen kazernes voor de bewakers, een eetzaal, een ziekenhuis, conferentieruimtes en een communicatie- en netwerkinstallatie worden ingericht. Enkele van de instellingen zouden in slechte staat verkeren, omdat ze niet geschikt zouden zijn om over een langere periode te gebruiken. “De meeste gebouwen en de infrastructuur werden opgericht voor missies op de korte termijn”, zegt een woordvoerder van Southcom tegenover de Huffington Post. “We hadden het nooit voor mogelijk gehouden dat er in 2013 nog steeds geen einde in zicht is.”

Volgens de nieuwste aanvraag gaan de renoverings- en instandhoudingskosten van de gevangenis nu in totaal 195,7 miljoen dollar kosten in plaats van de oorspronkelijk berekende 150 tot 1`70 miljoen dollar.

In het jaar 2002 werden de eerste gevangenen in het kader van de invasie in Afghanistan naar Guantánamo gebracht, tegenwoordig zitten daar al minstens 160 gevangenen vast, de meeste van hen komen uit Jemen. Volgens de Amerikaanse autoriteiten zaten er in totaal 779 gevangenen in Gunatánamo gevangen, de overgrote meerderheid zonder aanklacht of proces. Minstens 12 gevangenen waren op het moment van hun gevangenschap jonger dan 18 jaar. Volgens een beslissing van de Amerikaanse regering kunnen 48 gevangenen noch vrijgelaten nog veroordeeld worden.

In zijn verkiezingscampagne in 2008 heeft de Amerikaanse president Obama de sluiting van de gevangenis aangekondigd. In het jaar 2009 had hij een zogenaamde “Executive Order” ondertekend die voorzag in de sluiting van de gevangenis, die echter steeds opnieuw werd uitgesteld. In januari 2011 ondertekende hij nog een “Executive Order”, die de onbeperkte gevangenschap van Guantánamo Bay gevangenen mogelijk maakte. In het verleden bleek steeds opnieuw dat het Amerikaanse leger en de CIA verschillende foltertechnieken tijdens verhoren in de gevangenissen hadden toegepast, zoals de gesimuleerde verdrinkingsdood (“Waterboarding”).

Screenshot_8

Bron:

http://tinyurl.com/dxanbrj

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Obama, VS. Bookmark de permalink .

4 reacties op Pentagon: 49 miljoen dollar voor nieuwe Guantánamo-gevangenis

 1. koddebeier zegt:

  Ben wel benieuwd wat de pro moslim autoriteiten van de regering Hussein Obama met ‘speciale
  gevangenen’ bedoeld.

  Like

 2. Willie zegt:

  Die clown heeft al zoveel beloofd en en die beloften VERNEUKT !!!! Wie gelooft die asshole nog ??????

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @Koddebeier 16.26. uur. Ik ook koddebeier, de MUZELMAN en RENEGAAT OBAMA kennende zouden daar wel eens tegenstanders van de ISLAMISERING in terecht kunnen komen. Ik vertrouw die gare klootzak voor geen meter!

  Like

 4. 150 Tot 170 miljoen dollar, dan mag je toch hopen dat het leeuwendeel voor de inrichting van verblijven is van de bewaarders/manschappen, ik moet er niet aan denken dat ze zoveel geld uitgeven om die jakhalzen gevangen te houden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s