Riskante munt: Rusland wil euro afstoten

Screenshot_12

De Russische minister-president Dmitri Medvedev

Het EU-reddingsplan voor Cyprus zou absurd en grotesk geweest zijn en de crisis schijnt de neergang van Europa te versterken, zei Medvedev. Russische financiële kringen twijfelen al aan de veiligheid van de Russische gelden in de EU. Medvedev overweegt een beperking van de euroreserves.

Het bezoek van Barroso en de Europese Commissie aan Moskou verloopt heel anders dan gepland. In plaats van de bilaterale betrekkingen te verstevigen, moet Barroso zich als vertegenwoordiger van de EU harde kritiek door de Russische regering laten welgevallen. Op een conferentie in Moskou maakte de Russische minister-president Medvedev van de gelegenheid gebruik om, terwijl Barroso naast hem stond, het eerste ontwerp van het Europese reddingspakket voor Cyprus de grond in te boren. Dit zou, “om het mild uit te drukken, verrassend…absurd…grotesk” zijn, wordt hij door EU Observer geciteerd. De actuele situatie “is onberekenbaar en tegenstrijdig”.

Bovendien beklaagde Medvedev dat Rusland niet vroeg genoeg over de EU-plannen voor Cyprus zou zijn geïnformeerd (in tegenstelling tot de Cypriotische regeringsambtenaren, die vroeg genoeg hun kapitaal naar het buitenland brachten). Daarna citeerde de Russische minister-president een euroscepticus met de woorden: “De eurocrisis versterkt het idee dat Europa zich in de 21e eeuw in een neergang bevindt.” Het Europese project zou zichzelf als omslachtig hebben bewezen.

Kort daarvoor verklaarde Medvedev al tegenover het Russische persbureau Interfax dat hij zou overwegen om de Russische euroreserves te beperken. Daarmee steunt hij de uitlating van de voormalige plaatsvervangende minister van Financiën van Rusland, Leonis Grigorjev. Deze zei op een andere persconferentie dat het Russische geld niet overal in Europa veilig zou zijn. De Cyprus-situatie heeft nieuwe onzekerheid in de bankensector gecreëerd”, aldus Grigorjev. “De mensen beginnen te denken dat hetzelfde ook elders zou kunnen gebeuren.”

Barroso echter verdedigde de EU. Men zou Rusland niet van tevoren hebben kunnen informeren, “omdat de Europese regeringen niet geïnformeerd werden – om werkelijk open en eerlijk bij dit thema te zijn”, zei de president van de Europese Commissie. Er zou voor de beslissende bijeenkomst van de Eurogroep geen sprake zijn geweest van een voorlopige beslissing. Bovendien, aldus Barroso tegen Medvedev, “gelooft u maar niet in een neergang van Europa.” De “Europese Unie is sterker dan op dit moment graag wordt toegegeven.”

Bron:

http://www.deutsche-mittelstands-nachrichten.de/2013/03/51087/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Cyprus, Eurocrisis, EUSSR, Rusland. Bookmark de permalink .

8 reacties op Riskante munt: Rusland wil euro afstoten

 1. daiyu-ninja zegt:

  Bovendien, aldus Barroso tegen Medvedev, “gelooft u maar niet in een neergang van Europa.” De “Europese Unie is sterker dan op dit moment graag wordt toegegeven.”…………………………………….

  Deze woorden doen pijn aan mijn oren.

  Like

 2. Bob Fleumer zegt:

  Barosso weet niets anders uit te brengen dan ; rabarber,rabarber enz.
  Wat een afgang voor de EU commisie.

  Like

 3. Hoe is het mogelijk dat Baroso deze woorden in de mond durft te nemen, zou hij zelfs nú nog in de waan verkeren dat ze het allemaal nog wel kunnen redden ?
  Dan is zelfs psychiatrisch onderzoek al overbodig, dan kan zelfs een leek de diagnose stellen; knettergek.

  Like

 4. Marcel zegt:

  Ik vind het juist een heel typerende uitspraak.
  Barosso heeft al eens vaker het woord oorlog in de mond genomen. Ik vond dat toen al een regelrecht dreigement aan de burgers van de unie. Dat is deze uitspraak ook.

  Het betekent gewoon dat tijdens de implosie van de unie de eurocraten geweld kunnen en zullen gebruiken in pogingen hun positie te behouden.

  Like

 5. Joop Klepzeiker zegt:

  Miljardenverlies ECB (= Duitsland en Nederland) bij bankroet Cyprus – Alle regels Verdrag van Maastricht gebroken bij redding Cyprus

  In Rusland circuleert het gerucht dat het Kremlin dermate kwaad is op de Europese Unie vanwege de gedwongen afdracht van bankrekeninghouders op Cyprus -iets waar vooral veel rijke Russen, waaronder veel maffioso, worden getroffen*- dat er deze week een officiële oproep aan de Russische burgers zal worden gedaan om al hun geld van Europese banken af te halen. (1)

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/03/Rusland-roept-burgers-op-geld-van-Europese-banken-te-halen

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @ Joop Klepzeiker 16.24. uur. Inderdaad, de huichelaars in Brussel, van RAMPSPOED, de kelner BAROSSOS, VERROTSTAD, en de andere PIPO SCHULZ, de KAPO di tutti capi, zijn schuldig aan het GROOTSTE BEDROG wat er plaats vind! Het STELEN van het GELD van SPAARDERS, het is gewoon DIEFSTAL wat men pleegt, en dat kan sinds vorig jaar, door het VERRAAD van RUTTE en de JAGER en 136 andere lafaards- ESM verdrag- , ook in ons land gebeuren. Ze stelen dan gewoon je spaarrekening leeg! O ja, in dat Verdrag van Maastricht stond DUIDELIJK dat een land niet de schulden van een ander land zou mogen overnemen.

  Like

 7. Jan zegt:

  Volgende klant is Slovenië die aan het infuus moet. Wisten wij al maar in Buitenhof vanmiddag werd het nog eens gezegd.

  Like

 8. henk schroemges zegt:

  En uiteindelijk zal ook Nederland, Duitsland en Finland aan het infuus moeten, alleen tegen die tijd is de vultank reeds leeggezogen en mogen wij dus creperen of komen in opstand en vernietigen al die uitzuigers en parasieten die dit veroorzaakt hebben.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s