Slimme koppen als staatsvijanden: hoe de politiek en de media eurocritici bestrijden

Screenshot_9

Waaraan herken je een politicus die liegt? Antwoord: hij beweegt zijn lippen. Aan deze uitspraak moest ik denken toen ik het eerste hoofdstuk had gelezen van het nieuwe boek van Udo Ulfkotte (“Uit de euro – de bak in”) over de afgronden waarvoor de politiek en de media eurocritici de afgelopen jaren gesteld hebben. Bij het volgende hoofdstuk leerde ik: de intelligentie was tegen de euro, de domheid ervoor. En daarna ging het slag op slag.

De zwartkijkers en europessimisten van gisteren zijn de realisten van nu. Dat is de belangrijkste informatie uit dit gloednieuwe boek van Udo Ulfkotte. De eurocritici bezaten de moed om op te staan tegen de gedwongen omwisseling van de D-Mark en de Schilling in de eenheidsmunt, toen politici koppig bleven zitten. En zij hebben gesproken waar politici zwegen. Ze hebben “nee” gezegd waar politici “ja” zeiden. Ze hebben ingehouden waar politici meeliepen. Ongeacht eventuele pijnlijke gevolgen hebben ze moed laten zien en dapper tegen de politieke correctheid gestreden.

Die verzetsstrijders van het heden, die vanaf het begin de gevolgen van de eurowaan herkenden, moesten daar zwaar voor boeten. Nu de ooit door de politiek en de media met veel poeha bejubelde euro-stabiliteits- en reddingspakketten een lachertje zijn geworden, nu de burgers in de eurozone gedeeltelijk worden onteigend, wordt het tijd om de balans op te maken en vast te leggen wat men de eurosceptici vroeger heeft aangedaan. Veel lezers zullen zich verbaasd de ogen uitwrijven en helemaal niet weten waartoe politici en media in staat zijn geweest. In het nieuwe boek van Udo Ulfkotte wordt het gedocumenteerd.

Diegenen, die vanaf het begin voor de gevaren van de euro waarschuwden, worden ook nu nog door de politiek en de media als lastige spelbrekers behandeld. Veel van hen werden belasterd en gediscrimineerd – bijvoorbeeld als “D-Mark-nationalisten” en “rechts-extremisten”. Van anderen pakte men onderzoeksgeld of zijn baan af. En velen kregen te maken met de binnenlandse veiligheidsdienst, die hen observeerde en vragen telde aan de buren.

Screenshot_16

Ongeveer tien jaar lang hebben de politiek en de media ons met de trucs van de massapsychologie m.b.t. het thema “euro” over de waarheid misleid. Het bedrog heeft goed gefunctioneerd – tot nu toe. Men suggereerde de kiezers in de media dat eurocritici een soort populistische extremisten zouden zijn, die met gemakkelijk te weerleggen argumenten zouden proberen de start naar nog meer welvaart en vrede in Europa te verhinderen. Kortom: eurocritici buiten de orde verklaard. Men heeft ons melk en honing met de euro beloofd. Maar volgens Ulfkotte zullen we bloed en tranen krijgen. De euro was zogenaamd het grootste vredesproject in de Europese geschiedenis. In werkelijkheid ligt hij als een deksel op de vulkaan, die steeds weer onder druk staat en binnenkort met onzekere gevolgen zal exploderen.

De opschepperige belofte van bondskanselier Helmut Kohl (CDU) en de vele andere europropagandisten zijn niet in vervulling gegaan. Integendeel: de monetaire unie maakt Duitsers en Oostenrijkers (opm. vertaler: Nederlanders!) iedere dag armer. De euro mag goed voor banken en ondernemingen zijn. Voor de Duitse en Oostenrijkse (Nederlandse!) werknemers en spaarders is hij dat zeer zeker niet. Hoe heeft men destijds diegenen uitgelachen die waarschuwden voor deze gevolgen. Of het nu professoren of de gewone man in de straat waren die zich zorgen maakten over de zekerheid van de nieuwe munt – ze golden als idioten. De euro, werd eind 2011 gezegd, zou harder zijn dan de Italiaanse Lire. En nu staat de euro voor de crash.

In de jaren-90 heeft men diegenen die ons slechte tijden met de euro voorspelden bestempeld als “zwartkijkers”. Iedere kritiek op het afscheid van de D-Mark en de Schilling werd de kop ingedrukt. Destijds werden eurosceptici gestigmatiseerd. Inmiddels weten we dat de “zwartkijkers” gelijk hadden. In werkelijkheid stond de overweldigende meerderheid van de deskundigen sceptisch tegenover de monetaire unie van de euro. Ze werden twee decennia lang als vaderlandsverraders gebrandmerkt, als “vijanden van Europa”. Men stuurde de binnenlandse veiligheidsdienst op ze af. En de media schreven hen kapot. Nu, nu blijkt dat ze gelijk hebben gekregen met hun ergste prognoses, hebben de politiek en de media opeens last van geheugenverlies.

De onlangs overleden SPD-politica Liesel Hartenstein zei dat eurocritici door een “spiraal van stilzwijgen” monddood zouden zijn gemaakt. De invoering van de euro door de politiek zou “geen huzarenstukje van de democratie” geweest zijn. Elisabeth Noelle-Neumann, de voormalige cheffin van het opinieonderzoeksbureau Allensbach, zag dit ook zo.

De Brusselse WDR-verslaggever Rolf-Dieter Krause heeft omschreven hoe journalisten eurosceptici kapot maakten: “We gingen er zo mee om dat we iedereen, die twijfels had geuit aan de zin van de euro, in de nationalistische hoek drongen (…). Manfred Brunner gold ooit als een liberaal, inmiddels wordt hij tot het rechtse kamp gerekend. Daar werd hij echter naartoe geschoven, omdat hij het gewaagd had aan de euro te twijfelen.”

Journalisten, die bij het thema “euro” van de lijn afweken, kregen enorme problemen – en stonden vooral onder enorme druk. Eentje die dat duidelijk te merken kreeg, was Winfried Münster. Hij werd plotseling voor “rat” uitgescholden. En volgens informatie van Axel Bunz, destijds de leider van de Duitse vertegenwoordiging bij de Europese Commissie, wilde de politiek in de jaren-90 ook niet dat de media of zelfs de bevolking zich met de euro zouden bezighouden – het was een taboethema. Bunz zei: “De bevolking werd er met opzet buiten gelaten, omdat het niet op haar aankwam.”

Screenshot_25Ook afgevaardigden waren bang om hun bezwaren duidelijk naar voren te brengen. Een kritische houding tegenover de euro, zelfs vaak alleen maar vragen stellen, gold nog steeds als nationalistisch, chauvinistisch, bekrompen, onmodern, on-Europees, anti-Europees. Kun je daar nog van democratie spreken? Wanneer politici bang zijn om zich te informeren over het belangrijkste thema voor decennia? Omdat ze daar niet naar mogen vragen, omdat dit als “nationalistisch” geldt?

De “Berliner Tagesspiegel” noemde eurocritici in de jaren-90 “valse profeten”. En “Der Spiegel” maakte van deskundigen op het gebied van het staatsrecht, zoals de professoren Rupp en Schachtschneider, die zich inzetten voor de D-Mark, “gepeupel”.

In Oostenrijk heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken volgens onderzoek van Ulfkotte een eigen werkgroep in het leven geroepen die eurocritici moest bestrijden. En media-instellingen werden op één lijn gebracht door alleen die concerns privélicenties te geven die beloofden propaganda voor de euro te maken.

SPD-politicus Steinbrück belasterde de eurocriticus professor Sinn als “professor Unsinn”, SPD-man Gabriel noemde professor Sinn meneer “Blödsinn”, de chef van de Groenen adviseerde hem te emigreren en “Der Spiegel” degradeerde hem tot professor “propaganda”. Wolfgang Schäuble dreigde diegenen die het als professoren waagden de eurowaan te bekritiseren met het intrekken van subsidies van de staat. En professor Arnulf Baring werd door Helmut Kohl hoogstpersoonlijk belasterd als “smeerlap”. De economieprofessor Manfred Borchert uit Münster rekende ons al in 1997 voor dat we een biljoen (!) euro zouden moeten betalen aan de armere EU-landen voor de monetaire unie. Men verklaarde hem destijds voor gek.

Successchrijver Udo Ulfkotte laat in zijn nieuwe bestseller meer dan vijftig getuigen uit die tijd aan het woord komen, die ongelooflijke dingen over hun ervaringen als eurosceptici vertellen. Van de professoren Hans-Werner Sinn, Karl-Albrecht Schachtschneider, Hans-Olaf Henkel en Bruno Bandulet via Felix Zulauf en Jens Erhardt tot aan historici zoals Arnulf Baring en professor Otmar Issing, de voormalige topeconoom van de Duitse Bank, reikt het spectrum van diegenen die hem hun ervaringen met politiek niet correcte uitspraken m.b.t. het thema euro hebben verteld. Ulfkotte belicht echter ook mensen, die, zoals Sabine Christiansen of Ulrich Wickert, bereidwillig propaganda voor de eenheidsmunt gemaakt hebben. En hij stelt die agentschappen aan ons voor die de euro als wasmiddelen aan ons moesten verkopen om de grootste rooftocht in de jongere geschiedenis uit te voeren.

Wie ademloos de ongelooflijke feiten in dit boek heeft gelezen, valt het allereerst op hoe de politiek en de media hem jarenlang om de tuin geleid hebben. En hij wil samen met veel andere gesprekspartners van Ulfkotte dat de hiervoor verantwoordelijke personen hiervoor rekenschap moeten afleggen en in de gevangenis gestopt worden. Per slot van rekening moeten banken, die tegenover hun klanten valse beloftes hebben gedaan, daarvoor nu ook garant staan. Waarom dus niet leugenachtige politici en leugenachtige media, die ons gewetenloos de euro-eenheidsmunt tegen de wil van de meerderheid hebben opgedrongen? Het adembenemende boek – het leest als een thriller – is volgens informatie van de uitgever aan het eind van deze week leverbaar.

Screenshot_15

Bron:

http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/deutschland/christine-ruetlisberger/kluge-koepfe-als-staatsfeinde-wie-politik-und-medien-euro-kritiker-bekaempfen.html

Auteur: Christine Rütlisberger

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, dictatuur, Elite, Eurocrisis, EUSSR, Hypocrisie, landverraad, mainstream-media, nieuw fascisme, Overheid, politici, praatjesmakers. Bookmark de permalink .

19 reacties op Slimme koppen als staatsvijanden: hoe de politiek en de media eurocritici bestrijden

 1. marijke zegt:

  You know why a banana is like a politican?When he first comes in he is green,Then he turns yellow,and then he”s rotten.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  En in Nederland waarschuwden onder meer de economen Klamer en Fortuyn, voor deze misgeboorte EURO. Ook hier zijn mensen uitgescholden, en moddood gemaakt vanwege hun kritische houding t.o.v. de Euro!

  Like

 3. luckybee zegt:

  Dat ben ik langzamerhand gewend geraakt.Ben langzamerhand een rassist, fassist,welke woord eindigd nog met ist?

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  De €uro heeft veel overeenkomsten met de Co2 hysterie.
  Er zijn nog altijd mensen die tegen beter weten de boel verdedigen.
  Het enige verschil zal de hoeveelheid geld zijn die ermee gemoeid zijn.
  Bij de Co2 gaat het om honderden miljarden.
  Bij de €uro zal het om duizenden miljarden gaan eer we ervan af zijn.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Waarom maak je het rijtje niet af, Louis?
   De uitsluiting en het kapot maken van kritici is één.
   De vele, vele miljarden schade is twéé.
   En drie is de opsomming van de drie onderwerpen waarbij allebei die zaken aan de hand waren: 1) EU, 2) islam-Israël-immigratie-multikul, 3) klimaathoax.

   Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  moddood = monddood.

  Like

 6. bobzelf zegt:

  Als mensen die de laatste keer strategisch gestemd hebben ( whahahahaha )
  dit lezen , durven die dan bij hun volle verstand dit nog een keer TE DOEN ??
  Wanneer gaat die betonnen plaat voor hun kop weg ???

  Als er heel hard AUFMACHEN !!!!!! GEROEPEN WORDT ???
  ALS JE DIT ZO LEEST , DAN KUNNEN WE DIE SS BILDERBERG FAMILIE TOCH BETER OOK GELIJK NAAR DIE HEIMAT TERUG STUREN !!!
  en dan kan Geert Wilders als president ONS MOOIE NEDERLAND REDDEN
  van die brusselse mongolen !!
  Op naar Neurenberg 2.0 . / 3.0 / 4.0

  Like

 7. BigLJohn zegt:

  Amerikaanse top economen waarschuwden al voor de invoering van de Euro om daar niet aan te beginnen, daar dit alles in een grote catasstrofe zou eindigen. Maar de Euro cq E.U. gedachte alhier was net als jaren geleden als de reclame voor melk. Melk moet ! De E.U. moet, de Euro moet, de Islam moet. Welke duistere belangen hebben politici om zich bezig te gaan houden met zulke gore macht spelletjes ? Een vet baantje bij de E.U. of een wit voetje halen bij Arabische staten ? Misschien zijn hun ware doelstellingen nog veel en veel erger ! Op den duur moet onze kop gaan rollen voor het kwaad wat in feite door ons niet adequaat bestreden kan worden. De alhier meerdere keren ge-uite burgeroorlog is waarschijnlijk de enige uitweg uit deze misere.

  Like

 8. Pingback: HET GELIJK VAN DE EUROCRITICI | eunmask

 9. koddebeier zegt:

  Je land uitleveren aan de Europese Unie is Landverraad !!!!!!

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @daiyu-ninja 14.54. uur. Ik word langzaam kierewiet van al die isten. Is daar een pilletje voor daiyu? LOL.

  Like

 11. Paardestaart zegt:

  Tja..het zou fijn zijn als een europese staatsgreep bij onze grens ophield.. 😀

  (Ik snap overigens niet waarom mensen het nu opeens wèl beginnen te begrijpen: alleen het feit al dat de europeanen hun zelfbeschikkingsrecht uit handen moesten geven; dat de europese wetten de nationale ondergeschikt maakten..Dan weet je toch zeker wel genoeg?)

  Afijn – de economische éenwording was natuurlijk niet het doel, maar het middel – om tot politieke federatie te komen waartegen het grauw zeker in opstand zou zijn gekomen als het begrepen had wat er boven z’n hoofd hing.
  De Europese samenzweerders hebben het wel gezègd, zo nu en dan, als ze dachten dat ze onder verstandige mensen waren – bij een New York Times-journalist of zo, of op een internationale conferentie van bobo’s waar een selecte groep journalisten ook naar binnen mocht en waar ze bedankt werden omdat ze zo mooi discreet waren geweest al die jaren – maar ronduit raadplegen laat staan inlichten was er niet bij

  Sommige mensen hadden gelukkig aan een half woord genoeg, en schreven wèl op wat ze wisten, ten koste van groot persoonlijk ongerief en verdriet.
  ” We zijn een provincie geworden van een pan-Europese dictatuur. Onze grondwet is voortaan volledig ondergeschikt aan die van de EU. Al onze wetten kunnen door dat Kremlin in Brussel worden overruled. De bevolking van de 27 lidstaten kan op dit monstrum niet de geringste invloed uitoefenen, want het Europees Parlement is net zo’n lachertje als de Doema. Het Duizendjarig Rijk is er toch nog gekomen. Het enige verschil is dat de bezetting niet door soldaten, maar door bureaucraten is uitgevoerd ” ….zei Pamela Hemelrijk gewoon hardop. maar die werd dan ook ontslagen bij het AD. Omdat ze zo’n raar ongeleid projectiel was, en alsmaar zo irritant zat te hameren op de fùnctie van de schrijvende pers: namelijk de macht te volgen en z’n controle mogelijk te maken voor het volk en zijn vertegenwoordigers.
  Heel vervelend natuurlijk voor een hoofdredacteur die denkt dat het een eer is om tot de elite te horen. Ik ben bang dat het tot de meeste hoernalisten nooit werkelijk is doorgedrongen dat jze door de Powers that Be gewoon werden aangewezen om als stoottroepen te fungeren, toen de Verelendung op zich liet wachten en de onderklasse wel wat beters te doen had zodra de tweede auto eenmaal voor de deur stond..

  Nou ja, het is te laat. Sinds Lissabon en het referendum-debâcle is het wel duidelijk dat het doel van deze internationale bende niet meer terug te draaien is.
  Die vinden dat een “supranational sovereignty of an intellectual elite and world bankers” te verkiezen is boven “the national auto-determination practiced in past centuries.” Zo zei David Rockefeller het tenminste, op die Bilderberg conferentie in Baden-Baden in 1991
  Zelfbeschikking! Voor gewone mensen en gewone brutale landen met grenzen – stel je voor!

  Nèh – dat referendum van ons was niet meer dan een wassen neus. Geen macht ter wereld kan de omwenteling nu nog tegenhouden – niet met een weerloze, ongewapende bevolking geleid door een kader dat óok al sinds het begin van de vorige eeuw met opzet gehersenspoeld en dom gehouden is..
  En hoe kun je mensen meekrijgen als je ze eerst zou moeten uitleggen dat ze, hoewel “hoog opgeleid” voornamelijk flauwekul en leugens ingestampt hebben gekregen, dat ze belubberd zijn waar ze bij stonden, èn dat ze speciaal zijn aangesteld om het gepeupel terug te leiden in de lijfeigenschap en de lijdzaamheid die zo gebruikelijk waren in de geschiedenis?
  Terwijl ze nog wel menen dat het zonder hen een zootje werd? En ze zich gedwee hebben laten ontwapenen? En menen dat de VS een ‘zeer rechts land is’ en dat ze dus best groots en meeslepend de revolutionair kunnen uithangen hiero omdat Uncle Sam ze wel weer uit de sores komt vissen op zijn grote cowboylaarzen, als wij hier in het oude Europa onverhoopt toch ongelijk hadden?
  Dat de Amerikanen net zo bedonderd zijn als wij, dat de hele misere daar zelfs begònnen is, meer dan honderd jaar geleden – hoe peuter je dat een deskundoloog als Maarten van Rossum ooit aan het verstand?
  Ik zou alleen zo graag willen weten hoe de instructies worden dóorgegeven, en hoe!
  Als je de illusie van een vrije beroepsuitoefening wilt volhouden, hoe krijg je dan iedereen zonder slag of stoot in het gareel?
  Wat dènken journalisten, als ze van hogerhand een rij ge- en verboden onder hun neus krijgen? Denken ze dan niet çensuur’, en ‘embedded press’?? Of zelfs Index librorum prohibitorum? Steigeren ze niet ? Schamen ze zich? Stemmen ze dan misschien stiekem PVV?
  Je ziet er niets van hoor, aan de buitenkant, als ze aan de nationale stamtafels plaatsnemen.. 8-0

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  @Paardestaart 16.48. uur. Hear! Hear! Geweldig beste Paardestaart, Nigel Farage zou het niet beter verwoord kunnen hebben brengen! Hulde.

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  @daiyu-ninja 17.10. uur. Prima suggestie. Alleen moet ik Heer Klont niet teveel vermoeien met praten over drank, krijgt Piet het anders weer moeilijk! (big smile).

  Like

 14. Pingback: Slimme koppen als staatsvijanden: hoe de politiek en de media eurocritici bestrijden | Ik Overheid, tot Uw dienst

 15. Avidia zegt:

  Leve Geer Wilders!!!! Lang zij hij leven!!!! Hoopvol!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s