Buitenlandse Zaken subsidieerde Palestijnse propaganda

Screenshot_16

(Door: Ratna Pelle)

Op een PvdA bijeenkomst in Zwolle over het Midden-Oosten begin maart werden bij de ingang boekjes uitgedeeld met als titel: “Europa en Palestina: over het falen een historische dwaling te helpen rechtzetten”. Het boekje is mede opgesteld door het Nederlands Palestina Komitee, en staat dus bol van de propaganda en historische verdraaiingen, waar ik later inhoudelijk op zal ingaan. Overigens is het ook taalkundig opmerkelijk slecht geschreven, maar dat terzijde.

Het NPK staat naar eigen zeggen het volgende voor:

Het NPK steunt de strijd van de Palestijnen voor de verwezenlijking van hun onvervreemdbare rechten, zoals verankerd in het internationaal recht, waaronder het recht op zelfbeschikking, het recht op terugkeer en het recht op compensatie.

Dit sluit zelfbeschikking voor de Joden dus uit en druist daarmee in tegen het internationale recht en diverse VN resoluties. Het ‘recht op terugkeer’ is overigens niet verankerd in internationaal recht, en zeker niet de interpretatie van het NPK waarin het om met name de miljoenen nakomelingen gaat, mensen die voor een deel ook het staatsburgerschap hebben in andere landen zoals Jordanië, en daarmee volgens de definitie van de UNHCR helemaal geen vluchtelingen zijn.

Lees verder…

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Palestina", antizionisme, Israël, Joden, Linkse Kerk. Bookmark de permalink .

11 reacties op Buitenlandse Zaken subsidieerde Palestijnse propaganda

 1. Leo zegt:

  Palestijnse volk is een verzonnen volk, punt uit !

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Bedankt Radna Pelle.En weer de LANDVERRADERS der PARTIJ van de ALLAHTONEN. Ik ben met de dag meer bereid om dat VUILE GORE RODE TUIG, tezamen met hun zo geliefde GEITENEUKERS mee te helpen ons land uit te schoppen. Vuile JODENHATERS dat zijn het, en gloeiende nakende van ONS BELASTINGGELD. Flikker toch op vuile linksen!

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Ga door Ratna met het informeren.

  Like

 4. Martien Pennings zegt:

  Zoals ik al tijdje regelmatig beweer: leg de subsidiestructuren bloot en vind een manier om ze te ontmantelen.
  Het linkse tuig helpt elkaar in het zadel en deelt de subsidies uit in de hele cultuur: in media, politiek en onderwijs.
  Dus in de “bewustzijns-sectoren”.
  Nu hebben ze dus alle mainstream-media in handen en daar bovenop worden dus ook nog eens actiegroepen gesubsidieerd.
  Moet jij eens een subsidie proberen te krijgen voor ook maar één pro-Israël-project.
  Gaat niet gebeuren.
  Intussen werken critici van de islam en de EU, die meestal tegelijk pro-Israël zijn, zich kapot.
  Ik bijvoorbeeld kom er niet eens meer aan toe mijn huis schoon te maken in het gevecht tegen de bierkaai.
  Het lijkt zo langzamerhand wel een junkenhol

  Like

 5. Roelf-Jan Wentholt zegt:

  Wat Buitenlandse Zaken hier heeft gesubsidieerd kun je rangschikken onder:
  Haatzaaien door leugens te verspreiden.
  Onze tegenstanders houden zich totaal doof voor feitenkennis en voor argumenten. Het krijst maar door. Het NOS Journaal, bijvoorbeeld, is volstrekt partijdig, vertelt hele en halve leugens, en verzwijgt belangrijke feiten inzake Israel. Dat is zonder enige twijfel een overtreding van het redactie statuut. Maar zie die mensen maar eens te bereiken. Dat is onmogelijk. Dat beeld van die kokende olie van Pennings begint een troostrijk beeld te worden.

  Like

 6. Roelf-Jan Wentholt zegt:

  Het afnemen van de subsidies zou heel effectief zijn. Maar het zal niet lukken. Want de politieke partijen belonen via deze subsidies hun braafste dienaren. Dat is de bijzondere en nieuwe vorm van corruptie die Nederland steeds meer in zijn greep krijgt. Politici belonen hun knechten via allerlei semi-overheidsinstellingen en via een onoverzichtelijke macht aan subsidies. Daarom is het zo goed als onmogelijk nu eindelijk eens op te houden met de welvaartsvernietigende instelling bekend als Ontwikkelingssamenwerking. Kijk maar wie er bij Oxfam Novib, Cordaid, Icco, Hivos de mooie baantjes toebedeeld krijgen. Dat is de Nederlandse corruptie ten voeten uit.
  De EU maakt het nog bonter. Die hebben een heel nieuw idee van democratie. Dat idee behelst dat maatschappelijke partijen die interessante en belangwekkende ideeën koesteren, worden gesteund, zodat de stem van het volk op die manier gekanaliseerd wordt. Klinkt prachtig. Maar wat zijn “interessante en belangwekkende ideeën”? Dat blijken NIET de ideeën te zijn die kunnen rekenen op de meeste steun van de meeste mensen. Nee, dat zijn de ideeën die de EU-machinerie het best dienen. Hopeloos.

  Like

 7. vanhetgoor zegt:

  Onvervreemdbare rechten zijn rechten die niet ontkend kunnen worden of afgenomen. Als het NPK de Palestijnen helpt met de verwezenlijking van die rechten dan is er iets mis, het kan niet! Of de rechten zijn onvervreemdbaar òf de rechten moeten nog verwezenlijkt worden, een combinatie is niet mogelijk. Het woord onvervreemdbaar sluit namelijk uit dat het zoek kan raken, ontkend kan worden of kan worden afgenomen.

  Daarnaast is het zo dat rechten van de een ophouden als deze in conflict komen met de rechten van een ander. Wat zou het NPK aan rechten van anderen willen veranderen om voor de Palestijnen rechten te creëren?

  Ik weet wel wat ze willen, maar ik hoop werkelijk dat men bij zichzelf ten rade gaat, en gaat nadenken over de ingeslagen weg.

  Like

 8. Jan zegt:

  De ‘brochure’ (waarvan de titel al fout is) is hier als pdf te downloaden:

  Klik om toegang te krijgen tot Europa-en-Palestina_2_.pdf

  Aardig om te weten wie de mederwerkers zijn:

  * Robert Soeterik
  De tekst is van Robert Soeterik die eng bevriend is met Van Agt:
  http://www.anjameulenbelt.nl/weblog/2009/12/10/van-agt-en-the-rights-forum/
  Soeterik is ‘deskundoloog’, draagt bril dan ook op ‘intelligente’ wijze en spreekt met omfloerste stem zoals het een ‘intellektueel’ betaamt:
  http://www.stopdebezetting.com/video/gaza-jaar-na-aanval.html
  Luister naar de kolder (en niet spugen naar de monitor)

  Israël bestaat volgens Soeterik niet:
  Bij een van de foto’s als tekst: Syrie: Palestijnse jongeren proberen tijdens de Nakba-herdenking op 15 mei bezet Palestina binnen te dringen.

  * David Cronin
  De andere schrijver van het vod is David Cronin, bekend van zijn lachwekkende vertoning om Lieberman te arresteren.

  Zijn ‘motivatie’

  Meer op de site van Meulenbelt (dankbare bron om je vijanden te leren kennen) over zijn boek ‘Europe’s Alliance with Israel – Aiding the Occupation’ (bespreekt hij ook op youtube)
  http://anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2011/01/17/lezing-david-cronin/#more-32528

  Cronin schrijft regelmatig op de door de Nederlandse regering gesubsidieerde antisemitische site ‘Electronic Intifada’
  http://electronicintifada.net/people/david-cronin

  * Willem Bos
  De redactie van ‘Europa en Palestina’ is onder Willem Bos (1) en die kennen wij weer van de haatclub ‘EAJG’ die onder de ‘bezielende’ leiding staat van Jaap Hamburger, die als het even kan tegen Israël zal ageren zoals vorig jaar op de Dam toen hij samen met Hamasfans optrad die de jihadvlag toonden terwijl Hamburger zijn preek hield.

  Bos werkt ook voor ‘De Tribune’ van de SP, wat niet bijzonder is want hij is SAP-lid
  http://www.sp.nl/nieuws/tribune/200902/interview_jaap_hamburger.shtml
  Bos is mede-ondertekenaar van de boycotactie tegen Israël:
  http://petities.nl/petitie/boycot-producten-illegale-israelische-nederzettingen
  1. Willem Bos is a member of the SAP (Dutch section of the Fourth International) and President of the “Grondwet Nee” No campaign.
  http://www.internationalviewpoint.org/spip.php?auteur338 http://www.grenzeloos.org/pub/blader.php

  Op de site ‘Grenzeloos’ valt op dat men grote bewondering heeft voor moordenares, RAF-terroriste en antisemiet Ulrike Meinhof (boekbespreking van Meinhof-bewonderaar Jutta Ditfurth ‘Ulrike Meinhof)

  * Lieke Peeters
  Lieke Peeters is ‘beeldend kunstenares’ en voormalig lay-outer van ‘Grenzeloos’ (zie Willem Bos) en is in diverse activiteiten tegen Israël present zoals o.a. deze:
  ZATERDAG 13 JUNI: KUNST EN CULTUUR VEILING VOOR GAZA
  De Israëlische aanval op Gaza wordt vergeleken met het bombardement van de nazi’s op Rotterdam en wij komen de bekende namen tegen: Gretta Duisenberg, Ramsey Nasr enz:
  http://www.rotterdamvoorpalestina.nl/activiteiten/index.htm

  Like

 9. luckybee zegt:

  Alleen als Jezus Christus mee doet, ga ik hier mee accoord.Dan zal er geen doden aan onze kant gebeuren dat is aan de moeders niet uit te leggen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s