Burgerforum EU overhandigt 56 duizend handtekeningen aan Tweede Kamer

Screenshot_26

Het Burgerforum EU overhandigt dinsdag 26 maart ruim 56 duizend handtekeningen aan de Tweede Kamer. Het aantal handtekeningen is ruim voldoende om een referendum over de toekomst van Nederland in de Europese Unie op de agenda van de Tweede Kamer te zetten. De voorzitter van de Kamercommissie voor Verzoekschriften, VVD-Kamerlid Helma Nepperus, zal de handtekeningen in ontvangst nemen van initiatiefnemer Thierry Baudet.  

Om een zogeheten burgerinitiatief in te dienen bij de Tweede Kamer zijn 40.000 handtekeningen nodig. In nog geen twee maanden tijd tekenden ruim 56 duizend Nederlanders de petitie op de website van het Burgerforum EU(www.burgerforum-eu.nl).

In 2005 stemde ruim 61 procent van de Nederlanders tegen de Europese Grondwet. Het toenmalige kabinet negeerde deze uitslag en nam de hoofdlijnen van deze Grondwet toch aan in het EU Verdrag van Lissabon. Het BurgerforumEU vindt deze gang van zaken niet democratisch, en vraagt:

1. Dat de sluipende overdracht van bevoegdheden aan de EU stopt.

2. Dat indien toch nieuwe bevoegdheden worden overgedragen, een referendum wordt gehouden waarin de Nederlandse bevolking zich over die bevoegdheidsoverdracht kan uitspreken.

Wat: overhandigen 56 duizend handtekeningen.

Wie: Thierry Baudet, Ewald Engelen, René Cuperus, Arjo Klamer, Tom Zwart, Jan Bennink, Joost Niemöller, Alex Sassen van Elsloo, Ad Verbrugge en Twan Tak.

Wanneer: dinsdag 26 maart 13.00 uur.

Waar: ingang Tweede Kamer, Plein 2 Den Haag.

“Het pad van federalisering dat Barroso en Van Rompuy eind vorig jaar hebben gewezen, laat aan duidelijkheid niets te wensen over”, zegt Baudet. “Gezien de zeer grote gevolgen die het voor onze toekomst heeft, zou dit slechts mogen worden ingezet na raadpleging van de Nederlandse burger.”

Volgens Baudet moet aan de inwoners van Nederland worden gevraagd of zij willen dat het parlement in Den Haag een soort Provinciale Staten wordt: een orgaan dat over de uitvoering of de details van beleid gaat, maar niet over de grote politieke vragen. “Pas nadat deze fundamentele keuze aan de burger is voorgelegd, zou het Europese project kunnen voortgaan of niet, afhankelijk van de uitkomst”

Over het Burgerforum

Het Burgerforum EU is een initiatief van vijftien wetenschappers, publicisten en journalisten (www.burgerforum-eu.nl/overons).

Door:

Burgerforum-EU

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, EUSSR, Nederland. Bookmark de permalink .

42 reacties op Burgerforum EU overhandigt 56 duizend handtekeningen aan Tweede Kamer

 1. luckybee zegt:

  Zal de VVD dame het dan accepteren?of naast zich neer leggen?

  Like

  • Ton zegt:

   Ik denk het laatste …. burgerswet en wil is de laatste die in DenHaag telt … we worden allemaal onder gewalst …. maar goed helemaal geen poging doen komt er ook niets van terecht. Als DenHaag nog langer weigerd naar het burgervolk te luisteren dan moeten ze niet raar staan te kijken dat er binnenkort andere acties worden georganiseerd

   Like

  • Piet Klont zegt:

   Ze zal er met haar dikke reet op gaan zitten en beweren dat het onvindbaar is.

   Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  En geloof maar dat de Partij van de Arabieren, en de Vereniging Van Dieven, hun reet ermee afvegen. Ik ben zeer sceptisch over het vervolg, ik heb uiteraard wel getekend, maar 136 kamerleden hebben in Juni vorig jaar ingestemd met het overdragen van onze schatkist, door aanname van het ESM verdrag! Feitelijk zijn we al bezet gebied! Alleen de PVV hield de rug recht!

  Like

 3. BigLJohn zegt:

  In 2005 werd ons land al ondemocratisch bestuurd, en heden ten dage is dat alleen maar veel erger geworden. Kwamen ze ons ook vragen of we akkoord gingen met de Euro, en met het ESM verdrag ?Laten we dus vooral maar niet in sprookjes geloven. Volgens mij worden onze handtekeningen door Rutte en Samson gewoon verkwanseld, al dan niet met de nodige politieke trucs. U weet wel. Ze hieven het glas, deden een plas, en lieten alles zo het was.

  Like

 4. Anneke zegt:

  Èn wat gaat er gebeuren met al deze handtekeningen???/!!! “Denk dat ze heel vlot in de DOOFpot worden ‘geworpen’ “. De politieke Hageneesjes (keffen doen ze goed) kunnen niet relativeren, hebben zich al decennia laten OMKOPEN; voor ‘prachtige’ financiële beloninkjes. Allemaal VALSE beloften, met alle gevolgen ‘vandien’. Rang en status van deze gierige aasgieren is VERLOREN….Nederland ‘an-sich’ niet, maar er zal hier heel hard gewerkt moeten worden!!! “De ‘trein’ moet weer goed op de ‘rails’ gezet worden, in het belang van een veilige route. Zonder ontsporingen….”.

  Like

 5. Rick zegt:

  Tsja. Het zetten van een handtekening is zó eenvoudig, veilig en het lucht wéér lekker op. Ware beter indien “we” met deze 56 Duizend mensen een ware Revolutie zouden ontketenen. Inclusief de notoire Pek & Veren. Aangezien deze Burgerforum actie niet bindend is; zal de petitie inderdaad met een sierlijke boog in de prullenbak gesodemieterd worden. Bedoel; Met de uitslag van het “echte” (proest) Referendum werd uiteindelijk ook de reet afgeveegd. We zijn op ALLE niveaus absoluut uitgepraat met “onze” Politici, Regering en het Brusselsche. Alleen ongemeen harde acties van de burger zullen misschien nog enig effect hebben. Houdt overigens Cyprus in de gaten. Mocht het aldaar tot gewelddadigheden komen; verbaast u er zich dan niet over, dat deze kei-, en keihard en genadeloos (bloedig) neer gesabeld zullen gaan worden. Zij moeten dit wel doen om een afschrikwekkend voorbeeld te stellen. Griekenland, Spanje en Portugal zijn namelijk de volgende slachtoffers van dit niets en niemand ontziende EUSSR doctrine.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Rick 23.36. uur, op 25/3. Inderdaad Rick, ze zullen in staat zijn om het leger en de politie, in te zetten tegen de eigen bevolking. De dictatuur Brussel heeft hiertoe al een eigen politiemacht in het leven geroepen EUGENDFOR!

  Like

  • BigLJohn zegt:

   Gelijk Hitler die zijn W.A. mannen ging bewapenen. W.A. doet uw plicht was de leuze. Wat is het het verschil met EUGENFOR ? Niets !

   Like

  • Rick zegt:

   “Gelukkig” rommelt het is Spanje sowieso al aardig m.b.t. afscheidingsplannen van Catalunya. Legerleiding stelt eenheid der Natie boven democratie. Enfin dondert niet wáár of wáárom ergens in de EUSSR de vlam in de pan slaat; áls hij er maar in slaat. En dan maar hopen en bidden, dat deze onlusten cq burgeroorlog zich als een olievlek moge verspreiden over heel de EUSSR. Ik heb toch een prachtige ‘lijst” in mijn hoofd. Voor alle wollen woppies die met kreten als: “je hebt de oorlog niet meegemaakt” aan komen zetten; gij kunt mij de rug op en de neus uit. Het is juist de schuld van die instelling, dat gezever en daarbij behorende lieden, die ons gebracht hebben waar wij nu zijn!! De afgelopen 65 jaar is alles ge-Pampert en moest ten koste van ALLES en IEDEREEN de vrede bewaard worden. Als er ergens ter wereld een kogel rondvloog; stond direct en onmiddellijk de halve bevolking van dat desbetreffende land op de stoep. Als azieligzoeker (beter bekend als opportunistische gelukzoeker) Om tevens NOOIT meer weg te gaan. Argument van het gemiddelde klootjesvolk: “Ja: Je hebt zeker de oorlog niet meegemaakt; anders zou je wel anders piepen”. Vervolgens zijn ALLE wetten, die de ware Nederlander beknotten in het uiten van zijn visie op deze massa immigratie van on-aangepaste, profiterende, rovende en bezettende lieden, terug te voeren op de eeuwige dooddoener: “Je hebt in de oorlog kunnen zien waar het stigmatiseren van een bevolkingsgroep toe kan leiden”. Per saldo hebben “wij” onszelf tot in het absurde weg laten cijferen ter meerdere glorie van iedere Jan boerenkarhengst die hier de kanen wil komen braaien.

   Like

 7. Ton zegt:

  Is die prullenbak van de VVD nog niet vol of komt daar ook elke week iemand de kliko legen? Ben erg benieuwd wat de VVD ermee gaat doen …. mn gevoel zegt WEINIG of NIETS … maar goed NIETS laten horen is ook NIETS …. DenHaag walst gewoon over de burgers heen … ben ook erg benieuwd hoelang wij dit allemaal nog langer gaan pikken

  Like

 8. henk schroemges zegt:

  I have a dream! Zie die 56.000 ontzettend boze en wraakzoekende massa’s al naar DenHaag opstormen om daar de boek totaal in de vernieling te slaan en te trappen. Daarna met honderdduizenden op naar Brussel met hetzelfde doel!
  Zo’n massale woedende massa is echt niet tegen te houden door politie, leger of m.e.
  Ze deden al bijna in hun broek in DenHaag vlak na de moord op PimFortuyn en dat waren toch niet zoveel woendende Nederlandse belastingbetalers.

  Like

  • Rick zegt:

   “Zo’n massale woedende massa is echt niet tegen te houden door politie, leger of m.e.” Oh Henk wat ben je naïef. Jij kent blijkbaar niet de kracht van het automatische vuurwapen en de dodelijke kogelregen die deze kunnen verspreiden!? Laat ik voor het gemak de zogenaamde “strijdgassen” nog even buiten beschouwing. Zou zeggen: Keep on Dreaming ;<))

   Like

 9. Fransisca zegt:

  Het is toch eigenlijk te gek voor woorden dat wij dit alles pikken. Op de 56.000 mensen na die hebben getekend. Als je kijkt wat het ESM allemaal kan doen. Dan hebben wij dus niets maar dan ook niets meer te vertellen. De pinpas aan Brussel gegeven. Wanneer staan wij in Nederland eens op . Gaan wij met zijn allen de straat op. Na Spanje, Griekenland, Italië, Frankrijk, we komen allemaal aan de beurt. Van democratie is allang geen sprake meer.Ontevreden mensen en armoede leidt meestal tot een ding. Daar moet je toch niet aan denken.

  Like

 10. Tistochwat zegt:

  Wat is een ‘staat’ toch eigenlijk een vies en walgelijk ding.
  ‘Het’ zorgt niet voor de burger maar ‘het’ maakt de burger kapot.
  En tóch bestaat de ‘staat’ ook uit mensen, net zoals de burgers.
  Waarom maakt de ene groep mensen de andere groep mensen het leven zo zuur?

  Mooi dat er 56.000 handtekeningen zijn; ik heb natuurlijk ook getekend.
  Maar het zal niet helpen; niets helpt meer.
  Zelfs als we met zijn allen met geweld naar Den Haag zouden stormen, zijn we nóg machteloos…
  Dan worden we gewoon vergast en/of neergeknald.

  Niets doen en alles pikken, is ook geen optie.
  Kortom: IK weet het niet meer…

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @Fransisca 14.36. uur. In spanje,griekenland,italië en frankrijk heeft de bevolking tenminste nog de cojones, om “de straat “, op te gaan. De grote massa in NEDERLAND krijg je pas in beweging, als het vreten niet meer te betalen is, en het in feite te laat is. Dankzij de RODEN zijn de nederlanders onnozele schapen geworden! Waar zijn de jongens van Jan de Witt?

  Like

  • Rick zegt:

   Ja Tom. Dat is een moeilijk verhaal. (A): Nederland is te klein, plat, kaal, blubberig én vooral te dicht bevolkt om op succesvolle wijze grotere verzetsgroepen te herbergen. (B): Evenals in de Tweede Wereldoorlog zullen deze verzetsmensen door her gros der natie verketterd en verraden worden. Dit laatste in nóg heviger mate dan toetertijd aangezien er nu inmiddels 2,5 maal zoveel inwoners zijn. (C): De onderlinge Familie- en vrienden structuur is hier héél anders dan in de zuidelijker gelegen landen. M.a.w. de Nederlander is meer het “Ikke, ikke; de rest kan stikken” type. (D); Er is hier voor de leek zo goed als niet aan vuurwapens, munitie, explosieven en andere handzame verzetsartikelen te komen, Zeker niet tegen betaalbare prijzen. (Wauw man; Ik ga nu wel op zo’n godsgruwelijke wijze door al de filtersystemen van onze Big Brothers….wil je niet weten. Echalon slaat bijna op tilt) Het is wachten op de klop op de deur ;<)) Ja. En dan tenslotte de "Cojones como un Toro". In Spanje zegt men altijd, dat de Nederlanders Horchata i.p.v. bloed door de aderen hebben stromen. Horchata is een ijskoud zomerdrankje gemaakt van chufa nootjes. Onderkoelde types dus.
   Al met al maakt een opstand, revolutie of zelfs een burgeroorlog in die zuidelijke landen een veel grotere kans van slagen. (A): Véél landelijk gebied met uitgestrekte bossen en bergen. (B): Men heeft daar, mede op basis van de geschiedenis, per definitie een veel grotere collectieve hekel aan de overheid in al zijn facetten. Men heeft zich dientengevolge ook nooit zo door diezelfde overheid in slaap laten wiegen zoals hier in Nederland. (C): Aldaar zijn de Familie- en vrienden structuren véél hechter met daar bovenop nog eens de eerder genoemde afkeer van de overheid. Dit zorgt ervoor dat je op je familie en vrienden kunt terugvallen. Waar mogelijk zullen zij je ondersteunen en opvangen. (D): Tenslotte is het in die landen een peulenschilletje om aan vuurwapens, munitie en explosieven te komen (Hallo AIVD) De jacht is daar zo'n wijd verspreid hobby en door de vele bergen en rotsachtige ondergrond sla je echt geen waterput zonder dynamiet.
   Enfin beste Tom; Om een kort verhaal lang te maken: In de zuidelijke landen zijn de voorwaarden en infrastructuur "ideaal" terwijl het hier in Nederland op alle fronten dus knudde met een rietje is ;<))

   Like

 12. Tistochwat zegt:

  Dat klopt.
  Kortom: wij hebben niets te vertellen.
  De enige reden waarom websites zoals deze nog niet worden verboden, is dat onze ‘leiders’ hopen dat mensen daar hun frustratie van zich af kunnen schrijven zodat ze gemakkelijker onder de duim kunnen worden gehouden.

  Like

 13. ruud beijer zegt:

  Geachte lezers,om de Nederlanders op de been te brengen is een wonder nodig.
  Ook ik ben van mening dat we het No turning=point allang voorbij zijn.
  Mijn enigste en laatste hoop is de PVV.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Ja, we hebben echt de PVV nodig om een levensgrote opstand te leiden.
   De PVV zit in de politiek en die kan meer invloed uitoefenen dan wij.
   Het is jammer dat Geert Wilders niet mag oproepen tot een gewelddadig verzet want dat is het enige wat nog zou kunnen helpen.
   Ik vrees dat ook zijn handtekeningen, die hij vóór ‘prinsjesdag’ wil aanbieden, als aanmaakpapier voor de open haard zullen worden gebruikt.
   Geert zal wederom worden weggehoond, wederom belachelijk worden gemaakt en wederom worden gedemoniseerd. Zeer zeker ook door hersenloos stemvee en dát is nog het ergste.
   Er is in het verleden nog nooit iets ten goede, iets ‘groots’, voor de burger veranderd d.m.v. het verzamelen van handtekeningen en door ‘demonstreren volgens de regeltjes’ .
   Elk jaar is het ‘leven’ duurder geworden en worden we verder uitgebeend.

   Wat ook zeer schadelijk is en ervoor zorgt dat we NOOIT worden verlost uit de klauwen van een roofzuchtige overheid, is de aanbidding van Bea Bulderbil-derberg en haar familie.
   Zolang er nog ‘oranje bóóóven’-blaters zijn, verandert er niets.

   De enige oplossing is wanneer de PVV een ruime kamermeerderheid zal behalen tijdens volgende verkiezingen maar dat zit er niet in omdat de meerderheid van de slappe Nederlanders bestaat uit islamieten, uitkeringstrekkers, –hieronder versta ik niet de mensen die wegens ziekte niet kunnen werken- ‘koningsgezinden’, en kiezers die uit geloofsoverwegingen op een Christelijke partij stemmen.
   O ja, en dan heb je natuurlijk ook nog de ‘groenen’ die zich van alles op de mouw laten spelden door de milieu-gekte; die stemmen ook niet op de PVV.

   Wat warmt de aarde overigens toch op hè?

   Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  @Rick 20.34. uur. Beste Rick, ik voel het precies hetzelfde. Ook ik ben van mening, dat de saamhorigheid en de binding in de zuid-europese landen veel groter is dan bij ons. Hier heerst het individualisme, en niet de saamhorigheid. Rick ik heb zelf in de jaren ’80 meegelopen, met de demonstraties tegen de plaatsing van kruisraketten, toen wel 500.000 mensen op de been. Ik was toen een verdwaasd links persoontje, daar niet van. Nu wel voorgoed genezen van links, maar eerlijk is eerlijk, toen wel mensen op straat en nu, 1,5 man en een paardekop zegt men in Rotterdam, zo weinig is de nederlander nog betrokken bij de samenleving. In ieder geval, ik heb niet op de ROVERS RUTTE en SAMSOM gestemd, deze zijn de exponenten van EUROFIEL en ISLAMOFIEL gedrag. De nederlander kan omkiepen, zij hebben liever moslims!

  Like

  • Rick zegt:

   Het toverwoord is: Bezitsvorming!! De (R)overheid heeft de afgelopen 50 jaar actief beleid gepleegd ter bevordering van het eigen bezit. Persoonlijk vond ik het altijd wel een leuk verschijnsel: De rode hordes: Politici, Vakbonden en Arrebeiers; die altijd de mond vol hadden van het prototype kapitalist. “Het volgevreten varken die met een grote sigaar in zijn hoofd rond toert in een dikke Mercedes”. Zij zijn net zo lang door blijven etteren en klieren; totdat de stratenmaker in een spiksplinternieuwe Mercedes naar zijn werk kwam en om drie uur stopte met werken. Iedereen kapitalist was het motto. Nou ja; wel de lusten maar niet de lasten natuurlijk. Stel je voor zeg. Dit alles heeft er in geresulteerd, dat inderdaad “Jan met de Pet” ook een koopwoning met nieuwe inbouwkeuken, open haard en designtuin heeft kunnen kopen. Voor de deur pronkt een tamelijk nieuwe middenklasse auto en ergens bij een Boer in de schuur overwinterd de Caravan waarmee twee a drie maal per jaar op vakantie wordt gegaan. De kinderen spelen diverse instrumenten en beoefenen verschillende sporten. Dit alles mede mogelijk gemaakt door de overheid, banken en kredietverstrekkers. Eerste Hypotheek, Tweede Hypotheek, Al dan niet doorlopende lening en diverse creditcards. Joepie iedereen rijk!! En Monddood gemaakt!! Want dát was natuurlijk de essentie van de gepropageerde bezitsvorming. Zorgen dat mensen véél; héél veel te verliezen hebben; dan houden zij zichzelf heus wel op de vlakte. En zie; het werkt!! Wie zei er ooit dat regeren vooruitzien was!??

   Oh ja. Nog even dat verschijnsel van die anderhalve paardenkop. Er is inderdaad maar één politieke stroming die, god moge weten hoe, massa’s mensen op de been weet te brengen….. ; En dat is Links in al zijn gradaties. Jammer genoeg doen zij dit alleen voor (S)linkse stokpaardjes. Het is toch verbazingwekkend, dat voor een Kinder pardonregeling of een dwarszittende scheet bij een Azieligzoeker duizenden tot tienduizenden NEDERLANDSE mensen bereid zijn de straat op te gaan. Dan wél!??

   Like

 15. E.J. Bron zegt:

  @van hoorn

  Ik heb het zo langzamerhand wel een beetje gehad met je “gezuig” en je onderhuidse kritiek op de PVV. Multicultilutser. Laatste waarschuwing, want ik begin me flink aan je te ergeren.

  Webmaster

  Like

  • Rick zegt:

   Geachte Heer Bron, Vind dit wel érg kort door de bocht. Er schuilt wel degelijk een bron van waarheid in van Hoorn’s betoog. Voor de goede orde; dit “bemanningsverschijnsel” speelt heus niet alleen bij de PVV. Wat denkt u dat er zou gebeuren indien de Partij voor de Ouderen plotsklaps 15 á 17 zetels zou halen!?? Dan gaat die partij ook gigantisch op haar bek om vervolgens als risee verder te leven. Zij zullen voor het overige echter met rust gelaten worden zonder demonisering vanuit ALLE politieke partijen. Dus zowel Links als Rechts!! Waarbij nog even fijntjes opgemerkt, dat Rechts na enkele jaren zwijgen alsnog, met een “aangepaste versie”, de eerdere plannetjes van zowel Hans Janmaat en Geert Wilders doordrukt cq invoert. Bedoel; Hoe vuig wilt u het hebben??
   Met vriendelijke groet, Rick

   Like

 16. Tistochwat zegt:

  U zegt over de PVV:
  “Een partij die nog steeds niet in staat is intellectuelen en scherpe analisten en denkers aan zich te binden.’
  Welke partijen zijn daartoe volgens u dan wél in staat? Laat me toch niet lachen; we worden geregeeerd door een stel graaiende liegende onbenullen!
  Dat de PVV ‘besmet’ zou zijn, komt door de haatzaaierij van rooie landverraders!

  Like

 17. E.J. Bron zegt:

  @van hoorn

  Dan stel ik voor dat je lekker vertrekt naar DDS. Hier kan ik je missen als kiespijn!!

  Like

 18. Tom Hendrix zegt:

  Rick 22.38. uur, op 26/3. Eigenlijk is het heel logisch om te doorzien waardoor de giga problemen ontstaan. De EU is een socialistisch monstrum, dat uiteindelijk ons allemaal pure ellende brengt.
  En waardoor, nou dat is simpel te verklaren; als ik de sterkere eurolanden verzwak, hebben de zwakkere eurolanden daar niets aan. Uiteindelijk worden de sterke landen dan ook zwak, en is heel europa aan de bedelstaf! Laat dat nou juist ” de natte droom”, van socialisten zijn! Uiteraard wel zo, dat de RODE en POLICOR POLITICI wel zorgen dat zij hun schaapjes op het droge hebben!

  Like

  • Rick zegt:

   Geheel conform de Communistische doctrine. Eérst geheel afbreken om vervolgens overeenkomstig die “natte droom” te herbouwen. Pol Pot, Mao en Stalin bedienden zich ook van deze “technieken”. Tevens staan deze lieden in de zogenaamde Top Drie van mensen die de meeste dodelijke slachtoffers hebben gemaakt. Is Hitler nog een klein kind bij. Maar dat wil de (S)linkse kliek uiteraard niet horen noch zien.

   Like

 19. E.J. Bron zegt:

  @Rick

  Met alle respect Rick, maar ik volg de comments van deze persoon nu al een tijdje. Ze zijn altijd vijandig naar de PVV en bagatelliseren altijd de problemen rondom de multiculti. Ik beschouw hem als een troll.

  Webmaster

  Like

  • Rick zegt:

   OK. Fair enough. Ik heb mij inderdaad gebaseerd op dit ene “incident”. Probeerde, ter verbetering van de onderlinge sfeer, een beetje nuancering aan te brengen :<))

   Like

 20. E.J. Bron zegt:

  @van hoorn

  Oh, nu begrijp ik het. De grondwet. Vandaar dat we, toen we tegen de EU stemden met meer dan 60% van de Nederlandse bevolking, we het Verdrag van Lissabon door de strot geduwd kregen en nu met de gebakken peren zitten.
  Als het Nederlandse volk ooit nog eens verstandig wordt en op de goede partij gaat stemmen, dan kan de grondwet met 2/3 meerderheid worden veranderd.

  Like

 21. E.J. Bron zegt:

  @van hoorn

  En by the way: ik vind het trouwens een affront tegenover mijn reaguurders om hen weg te zetten als, quote: “….maar ja, daar schrijven toch heel wat intelligentere mensen dan op jouw blog”.

  Alleen daarom al verzoek ik je om te vertrekken naar DDS. Het kan nu nog vrijwillig. Want wie wil er per slot van rekening nu op een blog reageren met minder intelligente personen…..?

  Like

 22. E.J. Bron zegt:

  Waarmee je met zoveel woorden aangeeft dat er in Nederland absoluut geen sprake is van democratie! Schijndemocratie. Waarvan akte!! Dat is nu exact een van de dingen waar we op dit blog tegen vechten.

  Like

 23. E.J. Bron zegt:

  Of het realistisch is, is inderdaad de vraag. Maar de grootste veranderingen in het verleden zijn voortgekomen uit dromen. Directe democratie is in ieder geval zéér de moeite waard om voor te strijden. Dit in plaats van partijen die in de verkiezingscampagne gouden bergen beloven en zodra ze aan het pluche plakken het gewone volk, waartoe ik me met trots reken, vergeet.
  Is dat dan wat we willen???

  Like

 24. Tom Hendrix zegt:

  @E.J.Bron 18.17. uur. Inderdaad als we geen dromen meer mogen hebben is het over en uit.
  Tevens is het een valide argument Bert, dat je terecht verwijst naar beloften van politieke partijen, waar ze de dag na de verkiezingen al lak aan hebben. Neem nu RUTTE met zijn uitspraken: ” Geen geld meer naar Griekenland”, ” Bij ons VVD is de hypotheekrente aftrek gegarandeerd”. Beloften die MARX RUTTE binnen de kortste keren het riool in heeft gekieperd, om snel met de Partij van de Afpak een coalitie te vormen. Het zijn net ” Ali Baba en de 40 rovers”. En wat van Hoorn betreft, wil ik hem zeggen dat we in nederland GEEN DEMOCRATIE hebben maar een PARTICRATIE. Dat is mijn opvatting.

  Like

 25. Wachteres zegt:

  Ach, ik snap het al. van hoorn is een van die mensen die door Europa betaald worden om ons te overtuigen van de oprechtheid en het democratisch gehalte van het Europa waar wij met LEUGEN EN BEDROG ingetuind zijn.

  Meneer van hoorn, noemt u het democratisch als er, buiten het volk om, smerige afspraken met het Midden-Oosten zijn gemaakt, waar wij niet van op de hoogte zijn gebracht?

  Zelfs de NOS wist hier niet van.

  Noemt u het democratisch als er een heel ander Europa uit de hoed getoverd wordt, dan ons jaren is voorgehouden?

  Noemt u het democratisch, als, buiten onze wil om, de EUSSR steeds meer macht naar zich toetrekt?

  Hoe kunnen mensen objectief stemmen, als hun opvattingen jarenlang met leugens vanuit de EU gehersenspoeld zijn/worden? Hoe kunnen zij objectief stemmen als hun de echte waarheid nooit is voorgehouden?

  Ook van een parlementaire democratie mag worden verwacht dat ‘het gewone volk’ open en eerlijk voorgeschoteld krijgt waar de regering voor staat en wat hun plannen voor een gezamenlijke toekomst zijn.

  Uw verhaaltjes over een parlementaire democratie laten mij siberisch koud.

  Wij zijn jarenlang voorgelogen van hoorn en onze intelligente leiders moeten dat weten. Dus mag ik er van uitgaan dat zij het spelletje meespelen uit eigen belang en/of financieel gewin.

  Ook intelligente mensen kunnen blijkbaar zo ver komen dat ze meedoen aan een zeer kwaadaardig spelletje; het gewone volk een Europa binnen luizen, dat wij absoluut niet willen.

  Vindt u het ‘acceptabel’ of democratisch, en u vindt uzelf ongetwijfeld intelligent, dat het al zover komt, dat we geen kritiek meer op Europa noch kritiek op de fundamentalistische islam mogen hebben?

  Ik noem een regering van LEUGEN EN BEDROG inderdaad een schijndemocratie,

  En natuurlijk heeft Wilders problemen met het aantrekken van gekwalificeerde mensen.
  Hij is namelijk tegen het Europa dat de EUSSR voorstaat en dan word je uitgeschakeld door dezelfde leugens en door laster. Mensen die zich bij de PVV aansluiten kunnen een baan buiten die partij, mochten zij ooit de politiek de rug toekeren, wel vergeten. Die banen zijn namelijk voor degenen die pro Europa zijn.

  Open uw ogen maar eens en kijk wie er de hoge posities in Europa innemen: Trouwe hondjes, die alleen maar met hun staart kwispelen en braaf alle opdrachten uitvoeren, als de EUSSR blaft. En onze Nederlandse ‘elite’ is niet anders.

  van hoorn, gebruik uw intelligentie eens en wees eerlijk:

  De EUSSR is allang geen democratie meer. .

  Like

 26. E.J. Bron zegt:

  Een revolutie behoort altijd tot de mogelijkheden. Het volk staat het water echter nog niet genoeg tot aan de lippen.

  Like

 27. Tom Hendrix zegt:

  @Wachteres 19.46. uur. Prima verwoord Wachteres! Ik heb het gevoel dat van Hoorn zijn laatste reactie gegeven heeft. Ik geloof ook dat deze persoon, hier de discussie kwam manipuleren. Nou als hij wegblijft weten we precies waar we het weer mee te maken hebben. Ik noem nog een paar andere op; Fulco,Laarmans, de Witt….

  Like

 28. Tistochwat zegt:

  @ van hoorn

  “Maar geeft het de tijd,alleen vergaande samenwerking kan voordeel opleveren in de mondialisering van de economie.”

  Wat lees ik nou; gelooft u uw eigen gezwam in de ruimte nu echt? U blijft trouwens opvallend lang actief op een blog waarop ‘minder intelligente personen’ reageren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s