Cyprus-deal: EU neemt de controle op spaartegoeden in Europa over

Screenshot_37

De deal van Cyprus met de EU betekent de overname van de controle over alle Europese spaartegoeden door de EU. Wie zijn geld naar de bank heeft gebracht, is er met ingang van onmiddellijk niet meer zeker van dat hij het ooit nog terugziet. Vanaf nu zijn alle banken in de eurozone officiële huisbanken van de eurocraten in Brussel.

De uit paniek over een vervroegde eurocrash ontstane deal tussen Brussel en Cyprus markeert het einde van het klassieke bankwezen zoals men dit tot nu toe kende. De trojka heeft de volledige controle over iedere individuele bankrekening – en maakt hiervan in geval van crisis knalhard gebruik.

Op dit moment lijkt het wegvallen van de gedwongen heffing een succes. De euroredders hebben hier eerst hun vingers vanaf gelaten, omdat het anders maandag in heel Europa tot een bankrun gekomen zou zijn.

De werkelijkheid is nog veel harder. Want de trojka van door niemand gekozen functionarissen van de EU, het IMF en de ECB heeft nu ambtelijk vastgelegd: bankspaartegoeden van meer dan € 100.000,- zijn vogelvrij. Deze kunnen naar believen, zonder waarschuwing van tevoren en zonder rechtszekerheid, in één klap worden geplunderd. De grens van € 100.000,- is absoluut willekeurig.

Alleen mensen die er van uitgaan dat hun salaris en pensioen voor eeuwig veilig zijn, zullen het slijmerige gerechtigheidgezwets van Schäuble & Co. geloven dat € 100.000,- automatisch rijkdom betekenen. Iedere uitbetaalde levensverzekering, gouden handdruk, gespaarde gelden, erfenissen kunnen dit bedrag snel overstijgen. De leer voor iedere burger in de eurozone is een herwaardering van alle waarden tot nu toe: alleen geld, dat niet op de bank staat, is veilig.

De kille onteigening in Cyprus zal vooral de economie treffen en moet wel voor koud zweet zorgen op het voorhoofd van iedere ondernemer. De veel geciteerde Russische oligarchen zijn niet diegenen die werkelijk de dupe zijn. Zij hebben in de regel complexe vlechtwerken van firma´s waarmee ze vermogen heen en weer kunnen schuiven, en wel van het ene belastingparadijs naar het andere (hier).

Screenshot_38

Voor een middelgrote onderneming echter is de bankrekening in de regel de plek waar hij zijn liquiditeit beheert.

De Deutsche Industrie und Handelskammer (DIHK) zei tegenover de “Deutsche Wirtschafts Nachrichten”: “De effecten zullen voornamelijk worden gevoeld door Cypriotische ondernemingen. Hen ontbreekt het aan financiële middelen. Juist kleine ondernemingen, die in de regel zwakker met liquiditeit zijn toegerust en op dit moment grote problemen hebben met het verkrijgen van kredieten, zullen de dupe zijn. Hierop moet gelet worden bij de geëiste deelname van Cyprus.”

Hierop werd zeer zeker niet gelet. Je kunt er van uitgaan dat alle bureaucraten, die nooit in de economie gewerkt hebben, er geen idee van hebben welke gevolgen zo´n beslissing heeft: een firma met 40 medewerkers heeft maandelijkse loonkosten en sociale kosten, die al meer bedragen dan de demonstratieve € 100.000,- Van de bij de banken liggende liquiditeit worden de lonen uitbetaald.

Screenshot_40Een haircut van 40% kan het doodvonnis voor een bedrijf betekenen. Want bedrijven mogen, anders dan staten en officiële lichamen (hier), niet met hun liquiditeit speculeren. Een fabrikant die dat doet, maakt zich strafbaar. Tegelijkertijd krijgen de meeste ondernemingen voor het geld, dat ze noodzakelijkerwijs bij de bank moeten laten rondslingeren, geen rente. Kredieten zijn voor de meeste ondernemingen sowieso  onbereikbaar.

Wanneer men dus 40% van de actuele liquiditeit van ondernemingen afpakt, leidt dit tot een acuut gevaar van insolventie. Liquiditeit kan de ondernemer namelijk nergens halen, omdat hij in de regel niet beschikt over de mogelijkheden van grote ondernemingen. Voor VW is dat allemaal geen probleem: het concern parkeert zijn geld in offshore-paradijzen, bezit legers medewerkers die het geld kunnen verschuiven. Een middelgrote machinebouwer, toerisme- of transportondernemer kan dat niet.

Alle ondernemingen moeten er in de toekomst over nadenken hoe ze zich onafhankelijk kunnen maken van de banken. De tijden dat men de “huisbank” kan vertrouwen, zijn voorbij. Met onmiddellijke ingang zijn alle banken in de eurozone de huisbanken voor de bureaucraten in Brussel. Zij beschikken over het geld dat de economie heeft opgebracht.

Mensen zoals Lagarde, Van Rompuy, Barroso, Schäuble en Draghi hebben überhaupt geen idee van de complicaties voor de economie: ze kunnen geen onderscheid maken tussen vermogen en liquiditeit, omdat zij altijd alleen maar met het geld van anderen, de belastingbetalers, goochelen.

Screenshot_39

Vanaf nu moet men er van uitgaan dat de ondemocratische trojka de spaartegoeden op iedere willekeurige bank in het eurogebied als zijn eigendom beschouwt. De beslissing om de haircut bij de Bank of Cyprus uit te voeren, heeft blijkbaar te maken met het feit dat de EU en de Cypriotische regering heel simpel heeft gekeken wie eigenlijk waar een rekening heeft.

Daarbij kwam men tot het resultaat: bij de Laiki zitten de kleine mensen, dan riskeren we een volksopstand. Bij de Bank of Cyprus echter zijn het, zoals het blog “Zerohedge” spottend opmerkte, veel rekeninghouders met de letters –“ov” op het einde van hun naam. Dus tast men daar toe. Dat kan politiek begrijpelijk zijn. Juridisch en uit het oogpunt van privacy bescherming is het de complete anarchie van boven die de euroredders daar in de praktijk hebben gebracht.

Screenshot_41

De deal werd opgebouwd als bankenherstructurering. Daarmee is de laatste democratische horde uit de weg geruimd: het parlement heeft bij een bankenherstructurering niets te willen. De trojka haalt het geld rechtstreeks van de bankklanten: niet bij de investeerders, die met hun investering ook een afweging van het risico zouden hebben moeten maken. Al die naïevelingen die in goed vertrouwen in “hun” bank een rekening geopend hebben, moeten bloeden, omdat de ECB doorging met het verstrekken van “noodkredieten” aan al lang kapotte banken.

Daarmee is de toekomst ook duidelijk: iedere bankklant moet van tevoren de balans van de bank bestuderen bij wie hij zijn geld deponeert. Maar zelfs met de hoogste deskundigheid zal hem dit niet helpen: de grootste risico´s van de banken liggen in de derivaten, die in geen enkele balans verschijnen.

De nacht van Brussel heeft de eurozone een beslissende stap dichterbij het supra-staats-socialisme gebracht. Zoals we in Griekenland hebben gezien, leveren schuldsaneringen niets op: ze worden uiteindelijk altijd uitgevochten op de rug van de bevolking.

De euroredders hebben bewezen dat ze geen respect voor het eigendom van de anderen hebben. De Duitse Minister van Financiën Schäuble heeft zondag verklaard dat ook de Duitse spaartegoeden net zo lang zeker zijn totdat er een euroland bankroet gaat.

Om het volledig uit het spoor geraakte politieke concept van een door schuldenkanker opgevreten eurozone zo lang mogelijk in leven te houden, gaan de euroredders over lijken.

Met de massieve onteigening in Cyprus is het Europese bankensysteem definitief gedegradeerd tot een zombiemanifestatie.

Screenshot_42

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/03/25/zypern-deal-eu-uebernimmt-kontrolle-ueber-bank-guthaben-in-europa/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Cyprus, Elite, Eurocrisis, Europa, EUSSR. Bookmark de permalink .

33 reacties op Cyprus-deal: EU neemt de controle op spaartegoeden in Europa over

 1. Theresa Geissler zegt:

  Nou, fijn is dat. Ze hebben ons de EU en de Euro door de strot geduwd -de uitslag van een referendum werd eenvoudig genegeerd- en nu zitten wij ermee: Constant het zwaard van Damocles boven je hoofd!
  Hoewel het uiteraard niets oplost, vraag ik me toch af: Wanneer zou die schijnelite-van-de-valsemunters nou eens toegeven dat ze een kapitale fout hebben gemaakt?!
  Nee, laat ook maar. Ik weet eigenlijk het antwoord al: Nooit, natuurlijk….

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Prima artikel Bert. En geheel conform de waarheid, laat daar geen misverstand over bestaan. En voor de NEDERLANDSE spaarder, ook U bent “de sjaak”. En alles kunnen en konden ze al van ons roven, door het ESM verdrag, ditzelfde bedrag waar 136 verraders-kamerleden VOOR hebben gestemd in Juni 2012. Dit verdrag, maakt de weg vrij voor een gigantische BANKROOF, namelijk het leggen van beslag op alle spaarrekeningen van de nederlandse/europese burger. En weer had GEERT WILDERS het juist gezien, maar de RODE en LINKSE VERRADERS en hun policor vriendjes doen niks anders dan hem beledigen, afzeiken en meer van dat fraais. We zijn verloren, tenzij we massaal VERZET GAAN PLEGEN!

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Breng nog maar even dat ESM in herinnering: http://tinyurl.com/7sbftbr
  Sowieso kunnen de banken van mij het heen en weer(en terug) krijgen. Ik heb nog nooit gespaard en ben dat de komende jaren ok niet van plan. Wat je ziet wat er gebeurt als je een appeltje voor de dorst DENKT te hebben. Dat wordt gewoon van je GEJAT.
  En alleen criminelen jatten, laat ik daar heel duidelijk over zijn.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  bedrag in zin 4 moet uiteraard verdrag zijn.

  Like

 5. M.A.L. Sion zegt:

  Alleen een revolutie en daarop volgend een onmiddellijk loskopppelen van de EU kan dit nog voorkomen. Niet het verdrijven van de nekafsnijders is het enige wat ons takenpakket inhoudt.
  (Actie Karel Martel) Ook het droogzetten van de zakkenvullers, zowel in NL als in de EU staat op de agenda. Er moet een einde komen dat meer dan de helft van onze verdienste, resp. ons inkomen naar de overheid vloeit, die daar vervolgens Sinter Klaas mee speelt.
  De Europese Commissie (Eurogroep) HERSTRUCTUREERT Cyprus. Klein land. Dat durven ze wel te doen. Maar ze vergeten dat nu vele, zeer vele ogen open gaan.
  De maat is vol en voordat onze banksaldi leeg zijn moeten we ons eigen belang volgen. Herstructureren die hele fiscale en economische NL-hap!!!!!

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @G.Deckzeijl 21.28. uur. Gerrit je hebt gelijk. Vroeger noemden – in de middeleeuwen- roofridders, nu zijn dezelfde roofridders, verraders van politici, EU bonzen, en de criminelen van BILDERBERG en IMF. We worden genaaid waar we bij staan. Ook van mij mogen deze instanties en personen ongezien de tyfus krijgen. Smeerlappen, en alles het meest georganiseerd door de vuile RODEN!

  Like

 7. benny zegt:

  kapitaalkrachtige mensen kunnen maar beter europa verlaten ofwel hun geld in een kluis steken zodat de eu-fascisten er niet aan kunnen.

  Like

  • daiyu-ninja zegt:

   Ik citeer een klient van de bank wiens geld ze hebben geind: “Ze,”de bank” hadden een oplossing bedacht.
   Ze hadden mijn spaargeld maar toch moest ik een lening aanvragen van mijn eigen geld en dan OOK NOG rente betalen……………………………..

   Wat een schaamte en gewetenloze smeerlappen zijn het toch!
   Normaal gesproken wordt een inbreker die andermans spullen probeert te jatten ingerekend.
   Maar dit g*dvergeten tuig mag roven naar believen, zonder dat daar consequenties aan vast zitten.

   Deze roversbende probeert op een hele laffe manier de verantwoordelijkheid te ontlopen.

   Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Ik roep iedereen zijn/haar ING-rekening* te beëindigen.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21422064/__ING-top__salarissen_omhoog__.html
  Als mijn informatie klopt stopt J.Hommen er later dit jaar mee. Zijn pensioen is verzekerd,
  dat van mij stelt geen donder voor.
  *Is Niet Goed

  Like

 9. Het meest benieuwd ben ik nog wel of er straks misschien een geruïneerde man of vrouw een wapen grijpt en in een wanhoopsdaad één der verantwoordelijken duidelijk maakt dat hij het maar een “rotstreek” vind.
  Tijden de beurskrach in de dertiger jaren waren er ook vele geruïneerde mensen die hun leven beëindigden, en wat is er mooier dan bij je levensbeëndiging tenminste één van de daders van de roofoverval mee te nemen.
  Nu maar hopen dat degene de goeie keus maakt en niet één van de Cypriotische leiders maar één van de €urocraten uit Brussel meeneemt.

  Like

 10. Theodoor zegt:

  Het gaat helemaal de verkeerde kant op.
  Waar links Nederland nooit vies van is geweest gebeurt nu binnen de Euro, geld afpakken dat al reeds door links is opgeschoond door de al dat belastingen dat inmiddels is betaald van een overgebleven Euro.
  Uiteindelijk zal het gewenste doel bereikt worden, iedereen even arm, wat een geweldige toekomst voor de jonge één paspoort Nederlanders.

  Alex van Stassen geeft het ook duidelijk aan als goeroe bij de Telegraaf;

  Dood of de gladiolen voor Spanje en Italië
  DOOR HET BELEID van de ECB heeft de financiële sector in Spanje en Italië nog meer risico op zich genomen. In Italië had de financiële sector in januari 2010 €683 miljard aan Italiaanse staatsschulden in bezit. Op juni 2012 stond dit bedrag inmiddels op €931 miljard. In Spanje is de blootstelling van de financiële sector aan Spaanse staatsschulden gestegen van €157 miljard (januari 2011) naar €230 (juni 2012).
  Kortom, een stijging van 36% voor Italië en 47% voor Spanje. Deze tactiek valt te omschrijven als type ‘dood of de gladiolen’. De redenering van de financiële sector in Spanje en Italië is simpel, als deze landen niet failliet gaan dan verdienen zij zich suf en als Italië en Spanje wel failliet gaan, dan zouden ze toch al ten onder zijn gaan. Het gedrag is dus volkomen logisch, maar dit betekent wel dat het ingebouwde risico (nog een Cyprus) in de eurozone alleen maar is toegenomen, met dank aan de ECB en financiële regulering.

  Like

  • Theodoor zegt:

   Uitleg BELEID;
   Om banken verder te stimuleren om onder andere Griekse staatsschulden te kopen, heeft de ECB de geldkraan steeds verder opengedraaid: banken konden slecht onderpand gebruiken om geld bij de ECB te lenen (onder andere via LTRO I en II). In plaats van het significant reduceren van risico’s heeft de ECB er dus voor gezorgd dat het risico in het financiële systeem alleen maar is toegenomen. Dit geeft een tijdelijke opluchting totdat op dit stoelendansfeestje de muziek ophoudt met spelen en blijkt dat 80% van de stoelen zijn verdwenen. Toen het onvermijdelijke afschrijven van Griekse schulden plaats vond, werd de bankensector op Cyprus dus naar de afgrond geduwd. De vraag is wie het volgende slachtoffer wordt.

   Like

  • daiyu-ninja zegt:

   Ook Slovenië in zwaar weer
   Van een onzer verslaggevers
   AMSTERDAM –

   Het bankroet van Cyprus is amper afgewend of er dreigt al weer een nieuw EU-land onderuit te gaan. Nu gaat het om Slovenië, ooit onderdeel van Joegoslavië en sinds 2007 lid van de eurozone. Net als Cyprus worstelt ook de door corruptieschandalen geplaagde regering van Slovenië met een doodzieke bankensector, oplopende rente voor staatsobligaties en een knellend Europees bezuinigingsjuk.

   Bekijk hier op een rij alle eerdere hulpacties voor probleemlanden in de eurozone.

   De Sloveense alarmbellen begonnen gisteren in alle hevigheid te rinkelen toen het vertrek van minister Igor Maher (Infrastructuur) werd bekendgemaakt, meldt persbureau Reuters. Maher moest al na vijf dagen zijn functie neerleggen na aanhoudende berichten in plaatselijke media over gesjoemel met een bouwvergunning van zijn nieuwe woning.

   De Sloveense bankensector heeft volgens Reuters ruim €7 miljard aan ’slechte leningen’ op de balans staan. Dat staat gelijk aan een vijfde van het bruto nationaal product (bnp) van de twee miljoen zielen tellende voormalige Joegoslavische republiek.

   http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/21421755/__Ook_Slovenie_in_zwaar_weer__.html

   Like

 11. Leo zegt:

  We kunnen ons nu best afvragen aan welke kant van het prikkeldraad we eigenlijk leven.
  De stop wordt steeds strakker aangehaald in concentratiekamp EUROPA

  Like

 12. louis-portugal zegt:

  Cypres heeft een schuld van 0ngeveer 10 miljard aan de ECB gedekt door W.C. papier.
  Als Cypres zou omvallen verloor de ECB dus 10 miljard en dat is 30 % van hun eigen vermogen van 30 miljard.
  De verhouding E.V. tot uitstaand geld bijna 3000 miljard is nu al slechter dan de Lehman-br. toen die kapot ging.
  Als ik ervan uitga dat er nog ongeveer 1000 miljard uitgeleend zijn via LTRO 1 en 2, waar nu al problemen zijn met de terugbetalingen, en het Target 2 bedrag ook al rond 800 miljard, te ontvangen door noord-Europa van het zuiden, kan ik op mijn vingers natellen dat de toegreep op spaarrekeningen sneller komt dan velen denken en of wensen.
  Aangezien Merkel het drukken van duizenden miljarden nog tegenhoud wordt de situatie iedere dag benauwder.
  Laten we maar eens wachten tot na de verkiezingen in september in Duitsland als er tenminste buiten Slovenië (7 miljard) geen andere grote problemen komen.

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  @Louis-portugal 11.46. uur. Inderdaad Louis, het spel is op de wagen. En ik zie de criminele ECB ertoe in staat, om geld bij te drukken, verdomme geld uit het niets! Ze willen ons ECHT KAPOT maken. VERZET,VERZET,VERZET en het liefst MASSAAL!

  Like

 14. Pingback: BOINNK!!! | Waar de EU werkelijk voor staat……..

 15. Tistochwat zegt:

  http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2013/03_maart/25/economie/Dijsselbloem_Plan_Cyprus_is_blauwdruk.xml

  Het gaat hier ook gebeuren. De vraag is dus niet OF we de sigaar zijn, maar WANNEER.
  En de belastingbetaler hoeft niet op te draaien voor al het gedonder???!!!
  Juist wél! Want degenen die op een eerlijke manier wat spaargeld hebben opgebouwd, hebben daar al jarenlang belasting over moeten dokken en zijn straks een groot gedeelte van hun geld kwijt! Kwijt aan bodemloze putten!
  “BLAUWDRUK”! Het proefballonnetje is opgelaten en dat bevalt de rooien uitstekend: “nivelleren is een feestje”!

  Like

 16. Decennia jaar lang hebben de politiek en de media ons met de trucs van de massapsychologie m.b.t. het thema “euro en EU” over de waarheid misleid. Het bedrog heeft goed gefunctioneerd! Wij zijn nu de slachtoffers van een (ongekozen) groep criminelen (de EU), waarvoor wij VET moeten betalen totdat wij volkomen zijn kaalgeplukt!

  Like

 17. Joop Klepzeiker zegt:

  BRICS Nations Plan New Bank to Bypass World Bank, IMF

  The leaders of the so-called BRICS nations — Brazil, Russia, India, China and South Africa — are set to approve the establishment of a new development bank during an annual summit that began today in the eastern South African city of Durban, officials from all five nations say. They will also discuss pooling foreign-currency reserves to ward off balance of payments or currency crises.
  http://www.bloomberg.com/news/2013-03-25/brics-nations-plan-new-bank-to-bypass-world-bank-imf.html

  Oeps dat zal het imf en de usa en de eu niet zo leuk vinden

  Like

 18. aegoliuscs zegt:

  Ach, achteraf blijken het “kleine” stapjes te zijn geweest welke zijn genomen met het opheffen van het wekelijkse loonzaakje. Giro of bank, nietwaar alsook alle betalingen naar (overheids)instanties?
  Geldverkeer of maatregelen ontvluchten zoals in Cyprus? Ja, welke mogelijkheden zijn er nog. Je geld van de bank halen en onder de matras? Voor de rente hoeft u het niet te laten.
  Wat te doen als coupures onder de E 50 “tijdelijk” zijn bevroren als betaalmiddel en men in afwachting dagelijks maximaal E 100 in klein kan opnemen?
  Ha, ik heb goud aangekocht! En als de staat, zoals eerder het goudbezit onder burgers verbiedt en een inleveringactie van korte duur, waarna strafbaarstelling op het bezit volgt?
  En een zak vol buitenlandse valuta kan je niet langer aanbieden in welk geval je de herkomst moet bewijzen en geaccepteerd moet worden door de overheid?
  Het doet me een beetje denken aan het tientje van Lieftinck hetwelk op zeer goede gronden was ingevoerd in tegenstelling met wat nu plaats vindt.
  U zult me daar niet aantreffen:
  Dure kunst verkoopt goed op Tefaf
  http://nos.nl/artikel/485677-dure-kunst-verkoopt-goed-op-tefaf.html

  Like

 19. Tom Hendrix zegt:

  @Tistochwat 13.06. uur. En met artikel 38 van het Verdrag genaamd ESM, zullen ze ons inderdaad kaalplukken. De grijns op het gezicht van PINOKKIO RUTTE spreekt boekdelen, deze VVD kloon heeft met de matties van CDA,PVDA,Demonen 66,CU, PvdD en de SGP getekend namens NEDERLAND. ALLEEN DE PVV HIELD DE RUG RECHT!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Precies: alleen de PVV van Geert Wilders hield de rug recht!
   Hoe halen al die leugenaars -waaronder Rutte- het in hun hoofd om Wilders steeds te betichten van ‘weglopen’ en van ‘geen verantwoordelijkheid durven nemen’!
   Schandelijk, dat domme gezwets en het slaat helemaal nergens op!
   Voor wat er nu gebeurt en wat er nog zal gebeuren, wilde Geert Wilders ons juist behoeden.
   Omdat hij zo eerlijk is en de waarheid vertelt, moet HIJ vrezen voor zijn leven; ook dát nog…
   Wat erg dat een stel stomme muilezels op de verkeerde partijen heeft gestemd!

   Het zal de ‘elite’ aan de reet roesten wat er met ons gebeurt; als ZIJ maar een lekker vet baantje met rooskleurige toekomst hebben…

   Like

 20. BigLJohn zegt:

  Wat ik in bovenstaande reacties mis, is dat de E.U. ook zichzelf bevoegd heeft verklaard om ook onroerend goed te kunnen opeisen. Op zo’n manier komen we dus echt nooit van de Euro en de E.U. af. Je zult maar een koophuis hebben, en van de ene op de andere dag te horen krijgen dat jouw huis bezit van de E.U. is, en er maandelijks bijvoorbeeld een huur van €1000,- opgehoest moet worden die overgeboekt moet worden naar Brussel. Ze verklaren zichzelf ook bevoegd om je huis te executeren en jou op straat te zetten. Immers, in dat ESM verdrag staat letterlijk dat ze ook bevoegd zijn onroerend goed op te eisen. Ikzelf heb geen spaargeld, maar ik knijp hem nu ook. Op het moment als de Euro cq E.U. op omvallen staat, is het beschreven scenario zeer wel mogelijk !

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Ik dacht dat iedereen hier dat al wist? Natúúrlijk kan alles van ons gestolen worden om het onverzadigbare monster te voeren.
   Ik zeg niet voor niets altijd dat wij ons leven niet meer zeker zijn en dat er een tijd komt dat wij westerse Nederlanders allemaal in de goot liggen te rotten vanwege de armoede.
   Net zoals omroep MAX ons dat altijd zo leuk laat zien; jullie kennen dat geld-inzamel-programma vast wel, met al die arme oude mensjes in Moldavië en zo.
   Heel zielig en hartverscheurend, maar moeten WIJ dat nou ook allemaal weer gaan oplossen door ‘met gulle hand te geven’?
   Kunnen Bea en haar familie niet eens wat afstaan aan die arme stumpertjes?
   Of aan ‘haar eigen onderdanen’ door minder hebberig en minder weelderig te gaan leven?
   “Niet bepaald de armste familie van Nederland”, zoals Geert Wilders zo treffend zei.

   Like

 21. Seculiere zegt:

  Ik denk dat ik een koper ken voor dat gedeelte Cyprus….

  Like

 22. koddebeier zegt:

  En als dadelijk de spaarders van 100.000+ zijn geknipt en geschoren, dan is de rest aan de beurt.

  Like

 23. Koddebier in Spanje zijn de ouderen al aan de beurtl de banken hebben hun spaargeld vastgezet voor 10 jaar, zodat (de spaarders die nog niet zijn overleden) pas na 10 jaar over hun geld kunnen beschikken! En aan dit spaargeld is geen minimum grens gebonden!

  Like

 24. Jan zegt:

  De PvdA verwelkomt het nieuwe akkoord dat de Eurogroep bereikte met Cyprus, …. van spaarders met rekeningen boven de 100.000 euro wordt een bijdrage GEVRAAGD.
  http://www.pvda.nl/berichten/2013/03/PvdA+verwelkomt+akkoord+Cyprus

  Like

 25. Tom Hendrix zegt:

  @Jan 14.55. uur. De Partij van de Armoede, ofwel de partij van de portemonnee van de ander, bah wat een stelletje LANDVERRADERS en HUICHELAARS. Ik hoop dat dat hele rariteitenkabinet van de roofridders van VVD en PvdA zo snel mogelijk uit elkaar valt!

  Like

 26. Jan zegt:

  Dat lijkt Obama ook wel wat en denkt ‘een goed voorbeeld moet ik volgen’

  Obama: “Ik zal niet accepteren dat gepensioneerden meer dan €3 miljoen op hun rekening hebben, hebben zij meer haal ik het van hun rekening. Wat mijn communistische broeders in Brussel kunnen kunnen wij ook. ”
  http://www.breitbart.com/Big-Government/2013/04/05/Obama-Budget-to-Target-Success-by-Capping-Retirement-Accounts-at-3-Million

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s