AANKONDIGING: Lezing over het “Palestijnse probleem” in Eindhoven door Roelf-Jan Wentholt

Screenshot_10

De werkgroep “Tolereer geen Intolerantie” organiseert op zondag 14 april a.s. een lezing over het “Palestijnse probleem” in Eindhoven.

Wie op Google de woorden “ YouTube Dennis Praeger  Middle East Problem ” intikt krijgt een filmpje van nog geen zes minuten te zien waarin de zogenaamd ingewikkelde Palestijns-Israëlische kwestie in een paar woorden wordt teruggebracht tot zijn kern: de Arabische machthebbers willen de Joden vermoorden. Voor wie is voorgelicht door de Nederlandse media en wie zoiets ergs dus niet gelooft, moet eens een dagje een selectie uit de duizenden video’s gaan bekijken van alle officiële media in de Arabische wereld die door de jaren heen verzameld zijn door het MEMRI, het Middle East Media Research Institute, of door Palestinian Media Watch, kortweg Palwatch. Die duizenden propaganda-filmpjes druipen van de intense Jodenhaat.

Het zijn inderdaad harde waarheden die Praeger ons onder ogen brengt. En hij is niet de eerste de beste: hij heeft zijn hele leven het Midden Oosten bestudeerd en gedoceerd, onder andere aan Columbia University in New York. Hij vertelt ons in die paar minuten bijvoorbeeld dat er in Palestina nooit een aparte Palestijnse, Arabische of moslimstaat heeft bestaan. Dat het “Palestijnse volk” pas is uitgevonden toen Israël na  zijn overwinning in de oorlog van 1967 gedwongen werd het bestuur over te nemen van onder andere Samaria-Judea (“de Westbank”). Gedwongen? Jazeker! In dat jaar 1967 besloten de Arabische landen te Khartoem dat er geen vredesonderhandelingen met Israël zouden komen. Wat kon Israël anders doen dan het bestuur van Samaria-Judea ter hand nemen? Vanaf dat jaar, 1967, hebben de Palestijnse leiders  – van Arafat tot Abbas tot Hamas –  hun eigen volk in gijzeling gehouden en de meest genereuze vredesvoorstellen van Israël consequent geweigerd of gesaboteerd. Maar Israël krijgt de schuld. Israël is twee-derde van de oppervlakte van Nederland, maar een marsmannetje dat naar de aarde zou komen, zou uit de media de indruk krijgen dat Israël het grootste probleem van de wereld is.

We hebben niet professor Praeger kunnen strikken voor deze lezing, maar wel Roelf-Jan Wentholt, die zich in zijn lezing zal baseren op nog veel meer deskundigen dan Dennis Praeger en die nog veel meer ongemakkelijke waarheden over “ het Palestijnse probleem ” zal uitspreken.

Programma:

Inleiding: Talyah Coenraad, voorzitter, “Tolereer geen Intolerantie”.

Gastspreker & discussieleider: Roelf Jan Wentholt

De lezing duurt ongeveer anderhalf uur. Halverwege is er een pauze van 15 minuten.

Eind van de lezing 10 minuten pauze, waarna er gelegenheid is om vragen te stellen of gediscussieerd kan worden over de inhoud van de lezing.

Entree: € 7,50 inclusief 1 kopje koffie of thee.

Bar is open voor drank & snacks

Vooraf aanmelden s.v.p. op: tolereergeenintolerantie@gmail.com

Locatie en adres:

Het Zeecafé in het senioren appartementencomplex ‘De Blinkerd’,

Graskant 11, 5658 JC Eindhoven

Deur open en aanvang:  Vanaf 13.30 uur bent u van harte welkom

Aanvang lezing 14.00 uur

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met:

Ya’akov Siepman:  yaakov.siepman@live.nl  

Routebeschrijving:

Openbaar vervoer:

De Blinkerd is gemakkelijk bereikbaar met het O.V.:

Vanaf het NS-Station Eindhoven rijdt elke 10 minuten de “PhileasBus” lijn 401 via de snelbusbaan naar Eindhoven Airport. Kort voor het eindpunt is er de halte “Grasrijk” U staat dan pal voor “De Blinkerd”.

Auto:  Komend vanuit de richting ‘s-Hertogenbosch of Tilburg

Volg de A2 richting Eindhoven. Neem voor Eindhoven de randweg N2 richting Veldhoven/Waalre. Neem afslag 31 (Veldhoven-de Hurk). Einde afrit bij de verkeerslichten rechtsaf. (U rijdt nu het nieuwe stadsdeel “MEERHOVEN” binnen.) Bij eerste verkeerslicht (bij MCdonalds) rechtsaf. 1e straat rechts af en na ± 50 mtr linksaf. (langs wateropvang bassin). Na ± 50 mtr weer rechtsaf (Nieuwe Sliffertsestraat) volgen naar de Bosrand, volg de bocht naar links en de straat heet “Grassavanne”. U bereikt zo de busbaan. VOOR de busbaan draait u linksaf (Graszode) aan het einde linksaf, dan staat u in de Graskant en pal voor het gebouw “De Blinkerd”.

Auto:  Komend vanuit de richting Venlo – Maastricht

Volg de A2 richting Tilburg-Den Bosch. Neem voor Eindhoven de randweg N2 richting Waalre/Veldhoven. Neem afslag 31 (Veldhoven-de Hurk). Einde afrit rechtsaf (onder viaduct door). (U rijdt nu het nieuwe stadsdeel “MEERHOVEN” binnen.) Bij derde verkeerslicht (Bij MCdonalds) rechtsaf.  1e straat rechts af en na ± 50 mtr linksaf. (langs wateropvang bassin) Na ± 50 mtr weer rechtsaf (Nieuwe Sliffertsestraat)  volgen naar de Bosrand volg de bocht naar links en de straat heet nu “Grassavanne” U bereikt zo de busbaan. VOOR de busbaan draait u linksaf (Graszode) aan het einde linksaf, dan staat u in de Graskant en pal voor het gebouw “De Blinkerd”.

Ruime parkeergelegenheid bij de “Blinkerd”. Onder de Blinkerd in de garage is betaald parkeren.

Wij hopen u daar te zien,

Met vriendelijke groeten,

Ya’akov Siepman

Namens de Werkgroep “ Tolereer geen Intolerantie “.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op AANKONDIGING: Lezing over het “Palestijnse probleem” in Eindhoven door Roelf-Jan Wentholt

 1. luckybee zegt:

  Zo als de situatie nu uit ziet, zo lang als ik vrijgezellen blijf, kan mij niemand , onder druk zetten, en ben ik vrij van iedere chantage.Zo wel van de islam als ook van links.So Be it.

  Like

 2. jowitteroos zegt:

  Gedeeld op Facebook en een evenement gemaakt daarvan ( eerste keer dus hoop dat dat goed gegaan is).

  Like

 3. Ben destijds ook heen geweest was erg geslaagd

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s