“IK WIL EEN ANTWOORD VAN BELGIË!”

Screenshot_2

Brian en zijn moeder in gelukkiger dagen

(Door: Peter Calluy)

FACEBOOK: OPROEP AAN DE OUDERS VAN BRIAN EN JEJOEN.

In de nieuwsuitzending Eenvandaag (NED 1) van 22/03/2013 zegt de moeder van Brian De Mulder, ik citeer: “Ik wil een antwoord van België. Waar is de justitie van dit land? Is iedereen hier bang? Wat is dit voor een land.” (min 08.00) De radeloze vrouw is de moeder van de jonge Brian (19) die net als Jejoen op jonge leeftijd door Sharia4Belgium woordvoerder Fouad Belkacem benaderd werd en nu als jihadstrijder in Syrië is beland. Als deze moeder met ‘België’ de beleidsvoerders bedoelt dan vrees ik dat men op dit eigenste ogenblik alles in het werk stelt om de antwoorden deels door de Task-Force te laten camoufleren. Dat noemt men in de volksmond een doofpotoperatie.

Ik zal voor de duidelijkheid eerst enkele shariaverordeningen weergeven die onder anderen betrekking hebben op de Jihad en ouders. (Uit: The reliance of the traveller)

WHO IS OBLIGED TO FIGHT IN JIHAD

09.4 Those called upon (O: to perform jihad when it is a communal obligation are every able bodied man who has reached puberty and is sane.

09.5 The following may not fight in jihad:

(1) Someone in debt, unless his creditor gives him leave;

(2) or someone with at least one Muslim parent, until they give their permission; unless the Muslims are surrounded by the enemy, in which case it is permissible for them to fight without permission.

09.6 It is offensive to conduct a military expedition against hostile non-Muslims without the caliph’s permission (A: though if there is no caliph (def: o25), no permission is required).

09.7 Muslims may not seek help from non-Muslims allies unless the Muslims are considerably outnumbered and the allies are of goodwill towards the Muslims.

The reliance of the traveller is het shariahandboek dat wordt aanbevolen door de Al-Azhar universiteit in Caïro, één van de belangrijkste religieuze autoriteiten binnen de soennitische islam waartoe Sharia4Belgium behoort. De ouders van zowel Brian als Jejoen, de enige ouders die we tot op vandaag hebben gehoord, hoeven volgens de islamitische wet helemaal geen toestemming te geven omdat zij geen moslims zijn. De vraag die ik me dan stel is: ‘hebben al die andere ouders die wel moslim zijn dan wél toestemming gegeven?’

Op 12/06:2012, Belkacem was juist opgepakt op aangeven van minister van justitie Turtelboom (open VLD), kreeg ik een vrije tribune op Knack.be. Ik schreef een open brief aan mijn islamitische landgenoten. Ik liet niet na om de ingreep van de minister te bekritiseren als een aanfluiting van de rechtsstaat om de eigen nalatigheid te vergoelijken.  Ik nam de gelegenheid te baat om enkele pertinente vragen te stellen aan de Belgische islamitische ouders. Ik schreef: “Uw woordvoerders zoals Kif Kif, Indymedia (nu Dewereldmorgen), BOEH (vanaf min 11), het Minderhedenforum en tutti quanti namen reeds in 2005 de verdediging op van Belkacem (Sharia4Belgium) en noemden mij incompetent en een leugenaar en racist. En zij bleven dit doen. Vandaag wrijven ze zich schoon met een al te simplistische zinledigheid: «Dit heeft niets met de islam te maken.» Dat is té simplistisch. (…) Verwondert het u dan dat, de menselijke soort eigen, de publieke opinie de ‹islamitische gemeenschap› arrogant en onsympathiek vindt? Met dergelijke mensen die zeggen in uw naam te spreken?”

Ook stelde ik rechttoe-rechtaan de vraag: “Als u dat fanatisme voor uw kinderen wenst, beste moslimouders verneem ik dat graag met zoveel woorden. Want dat zei Belkacem toen tegen mij: De ouders willen liever een strikt islamitische jeugdwerking dan een kuffar (ongelovige, PC) als jij die zich over de jongeren ontfermt.”

Als de groep islamitische ouders, wiens kind ook in Syrië als jihadist actief is, en die (tot op heden) zich in stilte hult in tegenstelling tot de luide oproepen van niet-islamitische ouders om antwoorden en hulp, zouden we dan dit stilzwijgen als een antwoord kunnen beschouwen op de door mij in alle openheid gestelde vraag? Wat er ook van zij, de stilte is voor mij moeilijk te plaatsen. Ik neem daar akte van. Bart Eeckhout schrijft vandaag in De Morgen : “Als je de aangrijpende verhalen leest, zoals dit weekend in deze krant, van machteloze Vlaamse ouders die van de ene dag op de andere hun zoon zien vertrekken naar de ‘Heilige Oorlog’ in Syrië, dan krijg je het beeld van enkele extreme uitzonderingen. Dat beeld moet bijgesteld worden.” Eeckhout gaat verder: “Het is niet helemaal duidelijk waarom net uit België of Nederland zo veel jonge moslims naar de Syrische grens proberen te trekken. Misschien heeft het te maken met de gemakkelijkere reisverbinding, via Turkije. (…)” en besluit: “Zeker is dat er een zware verantwoordelijkheid gelegd mag worden bij de kwalijke rol van de opjutters van de radicale islam. (…)Deze uitwas van moslimextremisme mag geen aanleiding geven tot verdere uitsluiting van de grote en vreedzame groep moslims in onze samenleving. Dit moet juist een aansporing zijn om een stem te geven aan die zwijgende meerderheid.” Voor zover ik kan vaststellen hebben we het over de eeuwig ‘veronderstelde muisstille meerderheid’.  De bovengenoemde ‘woordvoerders’ kan ik in deze moeilijk ernstig nemen om voor de hand liggende redenen.

Deze middag 12.00 uur op het middagjournaal op VRT Radio 1 hoor ik de woordvoerder van het Antwerpse parket betwijfelen óf de jongeren aantoonbaar op aansturen van Sharia4Belgium zijn vertrokken. Zou het kunnen dat het bij gebrek aan een officieel document, zoals een ‘marsbevel’ van generaal Belkacem, de verklaringen van de sprekende niet moslimse ouders van Brian en Jejoen in twijfel worden getrokken door de ‘Task-Force’? Jejoens vader heeft met Kris Luyckx ook een advocaat in de arm genomen lezen we vandaag in Het Nieuwsblad. De arme man heeft er natuurlijk geen weet van dat dezelfde Luycks in de aanloop naar de verkiezingen van 2010 als open VLD kandidaat betrapt is op de tapijten van de radicale Pakistaanse moskee Khatim Al Anbia in de Oranjestraat te Antwerpen. Het filmpje waarin de politicus Luycks broederlijk zij aan zij met de imam en diens gevolg verklaart om toch voor VLD te kiezen omdat ook VLD het migrantenstemrecht realiseerde is tegelijk wraakroepend en intriest. Het werd vakkundig van alle sites gewist. Ik moet hier voor een verslag verwijzen naar Filip De Winter maar dat maakt niet uit, het filmpje bestaat en is duidelijk. Het verslag is waarheidsgetrouw. Als ik de vader van Jejoen was, ik zou er niet gerust op zijn met een dergelijke figuur onder mijn armen.

In ieder geval, de beleidsvoerders die al jaren geleden (2004 en volgende) op de hoogte werden gesteld van de gevaren worden door een onverklaarbaar fenomeen netjes buiten het oog van de camera en de micro gehouden. Iedere keer dat Belkacem en zijn trawanten een scheet lieten kwamen de media mij vinden om voornamelijk irrelevante vragen te stellen. Toen in 2010 Sharia4Belgium voor het eerste uitpakte tijdens een lezing van Benno Barnard op de Universiteit Antwerpen, werd ik zelfs geïnterviewd voor het VTM nieuws door Tim Verheyden op, ooh ironie, De Heldenplaats in Boom. Ik heb toen op de vraag: “Is hij gevaarlijk?” geantwoord: “Ja, hij is gevaarlijk, vooral voor de eigen jongeren.” Het fragment is niet terug te vinden, helaas.

Vandaag géén pers voor de deur, geen verwijzingen naar mijn verslag in boekvorm ‘kroniek van een aangekondigd onheil’ dat op zowat alle redacties is beland, geen telefoon van Radio 1 om de vraag van Brians moeder voor te leggen en vervolgens aan bijvoorbeeld Bart Somers (open VLD) of Johan Vande Lanotte (Spa) zoals men dat wél deed (vanaf min 12) toen men Belkacem in de gevangenis opsloot. En als er dan toch een onwetende Hollander met journalistieke ambities in mijn woonkamer neerstrijkt door het domme toeval, dan knipt hij het antwoord op de vraag van Brians moeder weg. Hij had nog zo te doen met de familie van Brian vertelde hij me. Een krop in de keel. Denkelijk heeft hij nu een kramp in zijn aars van met dichtgeknepen billen zijn opgeleukt verslag te monteren. De zinledige wartaal VVD en PVDA ers, dat dan weer wel! Censuur is mijn deel. Ik had hem nog zo gezegd dat ik ‘bij onstentenis’ van mijn benoeming van de ‘schuldige verzuimers’ naar Hilversum zou komen. En kijk, hier ben ik dank zij de heer Pennings.

Vrienden van mij hebben echter een facebookactie op touw gezet om de ouders op te roepen zich te melden.  Ik wil hen beiden, ouders van Brian De Mulder en Jejoen Bontinck, mijn boek overhandigen maar ik weet niet waar ze wonen. Hoe pijnlijk ook, ze hebben het recht om kennis te nemen van het schuldig verzuim van ‘België’ want Fouad Belkacem heeft samen met anderen jaren de tijd en ruimte gekregen om zich te ontwikkelen tot wat wij vandaag zien. De zelfbenoemde woordvoerders van de islamitische gemeenschap hebben samen met politici (die alle Belgen vertegenwoordigen) steeds deze figuur gemarginaliseerd en de boodschappers weggezet als gekken en fantasten. Men heeft ons bedreigd vanuit politieke hoek en ontslagen omdat we bij onze verklaringen bleven. Onze signalen waren immers ‘Vlaams Belang rapporten’. De bezorgde ouders kunnen dan na het lezen van ‘kroniek van een aangekondigd onheil’ zelf oordelen of en op wie, ze in welke mate kwaad moet zijn wetende dat bij aanvang Belkacem zelf amper 20 jaar was. Wie deze ouders al dan niet ter verantwoording willen roepen is dan in ieder geval gestoeld op het vólledige verhaal.

Alvast sterkte in deze bange dagen,

Peter Calluy

Auteur en ex straathoekwerker (2004-2006) Boom.

KRONIEK VAN EEN AANGEKONDIGD ONHEIL Radicale islam in Vlaanderen

Met een voorwoord van Wim van Rooy en Johan Braeckman 

ASP (Academic & Scientific Publishers)

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in België, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, islamofascisme, Moslims, Salafisten. Bookmark de permalink .

25 reacties op “IK WIL EEN ANTWOORD VAN BELGIË!”

 1. Joop Klepzeiker zegt:

  citaat : De radeloze vrouw is de moeder van de jonge Brian (19) die net als Jejoen op jonge leeftijd door Sharia4Belgium woordvoerder Fouad Belkacem benaderd werd en nu als jihadstrijder in Syrië is beland

  Ikkes: hoe komt het dat hij benadert is ?

  Like

 2. Rick zegt:

  Kom maar terug als hij morsdood is. Geef ik wel een “Like” op dat FaceBook.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Deze uitwas van moslimextremisme mag geen aanleiding geven tot verdere uitsluiting van de grote en vreedzame groep moslims in onze samenleving. Dit moet juist een aansporing zijn om een stem te geven aan die zwijgende meerderheid.”

  Niemand wil begrijpen dat het “”juist en alleen”” de grote en vreedzame groep moslims in onze samenleving zijn die straks een klimaat gaan creëren die geen fatsoenlijk mens wil. De uitwassen van de islam drijven op deze vredelievende massa en van tijd tot tijd zal het moslim geweld hieruit omhoog spuiten en weer terug vallen (lees strategisch terug trekken) in die vreedzame massa die parallel beweegt aan de wereld van de kufar. Die zwijgende moslim meerderheid zal nooit haar stem laten horen want een eerste gebod binnen de islam is dat de ene islamiet de andere nooit mag afvallen in het huis van de oorlog. We zijn in oorlog met de islam en we hebben het niet in gaten hoe ver kan een volk “”een cultuur”” degenereren.

  Like

 4. Leo zegt:

  Weet je wel hoeveel Vlamingen , Walen en Nederlanders er indertijd vrijwillig naar het oostfront zijn getrokken om de wapens op te nemen voor een idealogie ??
  Krieg ist Krieg.

  Niet mekken !

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @GuusVelraeds 17.21. uur. Zo is het, en niet anders. U heeft helemaal gelijk. En hierbij beschuldig ik zowel in nederland als in de rest van europa, de zogenaamde zwijgzame meerderheid der moslims, van MEDEPLICHTIGHEID. Tevens hierbij een aanklacht TEGEN ALLE politieke partijen in nederland, behalve de SGP en de PVV, van heulen met een voor ons burgers LEVENSBEDREIGENDE IDEOLOGIE. Met voorop de RODEN en de LINKS LIBERALEN!

  Like

 6. Benesha zegt:

  Ik ben blij dat ik deze site ontdekt heb. Ik maak mij als gewone alerte burger ernstig zorgen over de domheid van onze Belgische politici, die onder het om van politieke correctheid steeds maar weer hun kop in het zand steken en zo de islamisering van ons land vrije baan geven, dit alles gesteund door een stasi-achtige overheidsorganisatie als het CGKR die gelijk welke kritiek op de islam bestempelt als racistisch. Ik ben ook ten zeerste geschokt dat je zodra je een beetje intelligente, niet grove kritiek op het gevaar van de islamisering uit op de lezersreacties van bv. de krantensite hln.be, je blijkbaar geblokt wordt. Als er een artikel over hoofddoeken of zo staat, en ik reageer, dan kan ik er donder op zeggen dat mijn reactie niet gepubliceerd wordt zelfs al gebruik ik geen woorden als islam en gebruik ik geen opruiende taal. Gewoon het feit dat je wijst op Het paard van Troje dat al lang binnen staat en de gevaren dat dit oplevert voor onze eigenheid als niet islamistisch volk kan dus blijkbaar niet voor hln.be. De mainstream media werken dus bewust of uit angst voor hun politieke bazen mee aan de islam staatsgreep die nu wel schrikbarend dichterbij lijkt te komen. Vandaag bijvoordeeld probeerde ik volgende te posten bij een artikel over de linksepartijen die blijkbaar hoofddoeken in scholen willen toelaten. Ik citeer: ‘200 jaar geleden stelden de Indianen in Amerika vast dat er een vreemd volk hun gebieden binnenstroomde. Eerst dachten ze nog dat dit een vredelievend volk was maar 100 jaar later was hun hele indiaanse cultuur verdwenen. Het vreemde volk had hun hele land overgenomen en hun cultuur vernietigd.’
  Wel, deze post werd ook niet geplaatst. Gecensureerd dus. Een mens zou dus door deze onterechte censuur nog meer radicaliseren. De Islam begint een dergelijke kritische massa te krijgen in Europa dat ze zelf politieke partijen begint te besturen. De vraag is hoelang het nog duurt vooraleer wij zelf volgens Islam regels gaan moeten leven. Hopelijk begint de domme slapende massa stilletjesaan wakker te worden, zodat we, nu we nog in de meerderheid zijn, dit fenomeen een halt kunnen toeroepen en de islam terugdringen tot een marginale religie die we kunnen tolereren zolang ze hun cultuur en wetten niet opdringen aan onze maatschappij.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Let zelf op je kinderen, stel niet je land verantwoordelijk. Het is ook een stukje opvoeding.

  Like

 8. E.J. Bron zegt:

  @Benesha

  Hartelijk welkom!

  Webmaster

  Like

  • maria zegt:

   Had ik al eens vermeld dat ik ook heel blij ben met deze site? Maar ik ben nooit welkom geheten, alleen vaderlijk-vermanend toegesproken…

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    Oeps…bij deze dan nog hartelijk welkom Marie! 😉

    Like

   • daiyu-ninja zegt:

    Ik ook, hahahahahaha.
    Mijn nickname kwam schijnbaar een beetje verradelijk of duister over.
    Snap het wel hoor. Want wat moet je nou achter daiyu-ninja zoeken.
    In ieder geval geen huisvrouw.

    Like

 9. Joannes den Hollander zegt:

  Ik heb liever dat ze in den vreemde gedood worden bij hun jihad dan dat ze terug komen en ons proberen te doden bij een Westerse geloofsoorlog.

  Like

  • daiyu-ninja zegt:

   En dat zal gaan gebeuren als onze leiders niet consequent gaan handelen en hun kop in het zand blijven steken.
   Goede leiders zouden, voordat ze miljoenen mensen met een wezensvreemde cultuur in hun landen zouden toelaten, zich eerst verdiepen in het reilen en zeilen van die cultuur.
   Den Uyl en co wisten dat de islam een totaal andere cultuur is, dan westerse.
   En dat de waarden en normen van de islamitische cultuur niet stroken met die van ons, en dus problemen zou gaan geven.
   Maar toch liet hij ze in grote getallen binnen.

   Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Benesha 19.18. uur. Ook van mij een hartelijk welkom. U heeft een schitterende reactie neergezet, waarvoor hulde. De vergelijking met het lot van het indiaanse volk, trof mij, maar het is wel de waarheid. Wij zullen door links en andere dwaze politici, en criminele politici hetzelfde lot ondergaan als het zo doorgaat. Daarom moeten we ons massaal VERZETTEN!

  Like

  • Benesha zegt:

   Dank Tom. Ik werd moedeloos van het proberen posten op de mainstream. Ik doe in ieder geval mee aan het verzet. Nu nog braaf via internet, maar ook anders indien wij als brave autochtonen ertoe zullen verplicht worden. Ik wil ook nog even duidelijk stellen dat ik geen racist ben en zelfs met een buitenlandse getrouwd ben. Alleen zie ik met lede ogen onze contreien overgenomen worden door een politiek systeem dat we niet willen. Het jammere alleen is dat 99% van de brave bevolking het reële plan en doel (wereldoverheersing van een islam kalifaat) nog niet doorheeft.

   Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  Hierboven lees ik dat Jejoen werd benaderd door F.Belkacem van die s4b-BENDE.
  Ik weet niet of jullie het doorhebben, en of de webmaster het ook doorheeft, maar ik sowieso al heel wat jaren. Dat jonge moslims en zelfs Belgische niet-moslims naar Syrië afreizen heeft ALLES te maken met goed uitgedokterde, steeds herhaalde propaganda van islamofascisten zoals F.Belkacem.Als ze werkloos zijn gaat ’t indoctrineren nog sneller.Dat uitschot kan alleen het werken onmogelijk gemaakt worden, bv. door ze te denaturaliseren en uit te zetten naar het land van herkomst. De Belgische autoriteiten zullen volgens mijn inschatting heel goed weten waar deze ronselaars zich ophouden. En de rol van de moskeeën en een niet onaanzienlijk aantal imams kan in dit verband ook niet genegeerd worden.

  Like

 12. maria zegt:

  Fouad Belkacem werd niet alleen verdacht van het verhandelen van gestolen laptops, maar heeft ook een meisje bezwangerd waarmee hij in het gevang eiste te kunnen trouwen. Hij gaat zelf niet naar Syrie, net zo min als de bekeerling Abdulkareem Honing, die zich daarvoor in P&W omstandig excuseerde. Honing leeft met zijn Somalische vrouw en hun drie kindjes op de bovenverdieping van zijn vader en leeft (zegt hij) van de stufi van zijn vrouw. (Hij heeft m.i. gewoon bijstand) Hij wil het liefst in een land wonen waar de sharia geld, dus Somalië of Afghanistan. Ik zeg : Doen!!
  Maar deze Jihadisten, opgestookt door haatimams uit Egypte, SA en Qatar zijn als ze levend terugkomen levensgevaarlijk! Een getrainde militair die vanuit een tank schiet komt al terug met post-traumatische stress. Deze jongens komen met hun BjornBorg onderbroekje en hun nep-Louis Vuitton schoudertasje in de vuurlinie van Assad’s leger en in de bloeddorstige onthoofdings-orgies van de salafisten terecht. Eenmaal thuis is dan een overvalletje of een Theo-van-Goghje doen niet meer zo eng!

  Like

 13. De Ekster zegt:

  Een zeer gevaarlijk man, die Belkacem. Is natuurlijk vooral bekeerlingen aan het ronselen, want in zijn met haat gevulde hoofd zullen dat degenen zijn die als eerste opgeofferd mogen worden aan zijn woestijngod.

  Ik heb ook de reportage gezien van die radeloze moeder en zus van Brian. Ik had zo met ze te doen en ze waren zo goed in hun commentaar. Ze haten Belkacem en zijn haatvriendjes. Maar er gebeurde nog iets opmerkelijks; de moeder noemde het adres van Belkacem. Ik vond dit zo slim en ik heb erover nagedacht. Ik denk dat dit een goede manier is iets terug te doen. Van de politiek in Belgie of Nederland hoeven we niets te verwachten, dat is duidelijke.

  Ik roep daarom hierbij iedereen op die erover beschikt om de namen, adressen en liefst de telefoonnummers van dergelijke ronselaars voor de islam openbaar te maken!! Doe dit, geef ons die adressen, zodat we die mensen met gelijke munt terug kunnen betalen. We moeten ervoor zorgen dat ze geen moment rust meer krijgen, we maken die schoften het leven gewoon onmogelijk. Bel ze midden in de nacht op (iedere nacht, ieder uur het liefst), schrijf haatbrieven en doodsbedreigingen!! Zorg dat ze geen leven meer hebben, niet alleen van Belkacem, maar van al dat menselijke afval.

  Like

 14. Theresa Geissler zegt:

  @E.J.Bron. Ook ik ben tot nu toe niet officieel welkom geheten, maar never mind; ik kan zo langzamerhand wel met zekerheid zeggen dat ik me erg prettig voel op deze site -was daar even wat voorzichtig mee vanwege een paar rot-ervaringen op Geen Nieuws.
  @Benesha Misschien zijn de ervaringen van Pastor Ben Kok dan ook interessant voor U om te lezen? U kunt het googlen zoals ik zelf gedaan heb: Trefwoord “De kleine Islamisering”. Artikel: Lokale krant De Stad Amersfoort weigert bij herhaling Islamkritiek. Staat op de site van Tora-Yeshua.

  Like

  • Benesha zegt:

   Dank voor de tip. Ik vrees dat wij met vele intellectuelen zijn die proberen te waarschuwen voor dit dreigende gevaar. Alleen mag dit op een site als hln.be dus niet. Het valt mij wel op dat reacties die ongenuanceerder zijn, maar evengoed kritiek op de islam wel gepost worden als ze overduidelijk afkomstig zijn van het volgens de moderatoren ‘plebs’ en aldus illustreren wat een racisten de Belgen toch zijn. Iets genuanceerder, onderbouwder en intellectueler commentaar wordt geweerd door de censuur… omdat… juister en potentieel gevaarlijker voor de gevoerde politiek. Trouwens ik volg hln.be niet omdat ik het zo hoogstaand vind, maar alleen omdat ik de lay out van de site wel leuk vind. Ik hou ook wel van de vorm 😉

   Like

 15. E.J. Bron zegt:

  @Theresa

  Oeps…wat heb ik toch met vrouwen die ik niet verwelkom?? Het spijt me Theresa, ik volg je comments en ik vind je een aanwinst voor de site. Alsnog welkom! 😉

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  @De Ekster 09.59. uur. Helemaal met U eens. Geen compassie voor de HAATBAARDEN!

  Like

 17. Pingback: “IK WIL EEN ANTWOORD VAN BELGIË!” | Nageltjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s