Financiert Noorwegen de moordenaars van Israëli´s?

Screenshot_12

Er hebben in Noorwegen de afgelopen weken zeer verrassende ontwikkelingen plaatsgevonden. De conservatieve parlementariër Peter Gitmark heeft op de televisie gezegd dat zijn land indirect Palestijnse terroristen financiert. De drie grootste oppositiepartijen van het land – de Conservatieven, de Vooruitgangspartij en de Christendemocraten – hebben een onderzoek geëist naar de Noorse financiering van de Palestijnse Autoriteit door een parlementaire commissie.

Deze commissie heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken ertoe opgeroepen de desbetreffende documenten te overhandigen waaruit de financiering van de Palestijnse  salarissen van veroordeelde terroristen blijkt.

Minister van Buitenlandse Zaken Bart heide gaf toe dat zijn voorganger Jonas Gahr Støre het parlement tweemaal misleidde. Hij had in 2011 en 2012 gezegd dat zijn ministerie zou weten waar de Noorse hulpgelden voor de PA naartoe gingen en dat veroordeelde terroristen in Israëlische gevangenissen alleen een zakcentje voor de cafetaria zouden krijgen, terwijl er financiële steun aan hun families werd gegeven. Staatssecretaris Torgeir Larsen heeft nu duidelijk gemaakt dat gevangenen in Israëlische gevangenissen die een langdurige gevangenisstraf uitzitten, van de PA salarissen krijgen. De gevangenen kunnen kiezen aan wie ze het geld willen geven. Met ongeveer 50 miljoen dollar financiële hulp aan de PA jaarlijks is Noorwegen een van de grootste donoren.

Screenshot_15

De staatsomroep NRK zond op 28 februari een documentaire uit, waarin werd aangegeven dat een deel van de Noorse belastinggelden bestemd zou zijn voor de financiering van Palestijnse moordenaars in Israëlische gevangenissen. Dat was opmerkelijk, omdat de NRK een lange historie van anti-Israëlische eenzijdigheid en verdraaide verslaggeving m.b.t. het Midden-Oosten heeft.

Dit alles werd veroorzaakt door informatie van Palestinian Media Watch (PMW). Deze liet zien dat de PA geld uit haar begroting gebruikt om aan alle Palestijnse gevangenen, die vanwege veiligheidsmisdaden in Israëlische gevangenissen zitten, salarissen te betalen. Tot de ontvangers behoren ook diegenen die meerdere keren levenslang uitzitten voor moord. Een van hen is Ibrahim Hamed, de man die o.a. achter de bomaanslag op de cafetaria van de Hebreeuwse universiteit zit en veroordeeld werd wegens de moord op 46 Israëli´s.

Tot voor kort kwam de zwaarste kritiek op het enorme foute gedrag van de door de Arbeiderspartij gedomineerde Noorse regering zoals gebruikelijk uit het buitenland. Mijn boek uit 2008 – “Behind the Humanitarian Mask: The Nordic Countries, Israel and the Jews” – was een eenzame stem uit het buitenland die documenteerde dat Noorwegen een pionier van de propaganda voor Israëlhaat en antisemitisch handelen is. De meeste Noorse mediaredacties zijn altijd al tegen anders denkenden en buitenlandse critici geweest. Men noemt ze niet, maar als dat niet meer te vermijden is, worden ze gedemoniseerd.

Screenshot_14

In dezelfde tijd bestonden er geen onderzoeken m.b.t. antisemitisme in Noorwegen en dus ook geen statistieken die deze informatie ondersteunen. Zelfs de minder dan 900 leden tellende joodse gemeenschap van Noorwegen probeerde openlijk de hoge graad van antisemitisme te bagatelliseren.

Op ongeveer dezelfde wijze verzwegen in 2010 bijna alle Noorse massamedia een brief van de voormlaige Amerikaanse senator Sam Brownback, die deze aan de Noorse ambassadeur in Washington stuurde. Hij gaf blijk van zijn bezorgdheid met betrekking tot het Noorse antisemitisme en anti-Israëlisme. De brief ging begeleid van documentatie van het Wiesenthalcentrum, die voorbeelden van de ondersteuning van anti-Israëlische haat door de Noorse koning, de minister-president, de minister van Buitenlandse Zaken, de minister van Financiën en de viceminister van Milieuzaken opsomde. Voor zover bekend kreeg Brownback nooit antwoord op de brief.

Er was sprake van een doorbraak bij de onthulling kwam uit het buitenland, toen de professor in de rechten van de universiteit Harvard, Alan Dershowitz, in 2011 een bezoek bracht aan Noorwegen. De universiteiten van Oslo, Bergen en Trondheim wezen zijn aanbod van een gratis voordracht over internationaal recht en Israël af. De studentenverenigingen organiseerden daarop alternatieve voordrachten. Dershowitz schreef daarna een artikel in de Wall Street Journal, waarin hij zei dat Noorwegen hem zou herinneren aan Zuid-Afrika en het Apartheidsregime.

Screenshot_25

Een paar maanden liet een door de stad Oslo in opdracht gegeven onderzoek zien dat een derde deel van alle joodse bovenbouwleerlingen minstens twee- of driemaal per maand verbaal of lichamelijk worden lastig gevallen. Een onderzoek van het Centrum voor de bestudering van de Holocaust en religieuze minderheden uit het jaar 2012 toonde aan dat 38% van de Noren het eens is met de uitspraak dat Israël zich tegenover de Palestijnen op dezelfde manier gedraagt zoals de nazi´s tegenover de Joden. De schrijvers van het onderzoek verfraaiden in hun conclusie deze resultaten door ze niet in hun antisemitisme statistieken op te nemen. Zij moeten zich ervan bewust geweest zijn dat Israël een nazistaat noemen volgens de Europese arbeidsdefinitie voor antisemitisme antisemitisch is.

Ondertussen zijn de interne Noorse stemmen tegen deze anti-Israëlhaat hetze krachtiger geworden. Eentje is de organisatie MIFF, die Israël ondersteunt. Een ander is de Noorse schrijfster van (populair)-wetenschappelijke boeken Hanne Nabintu Herland. Zij beweert dat Noorwegen het meest antisemitische land van het Westen is. Haar aanzien in het land is zó groot, dat zelfs belangrijke internationale media dat moesten drukken.

Screenshot_16

Op dit moment staan de oppositiepartijen in de peilingen m.b.t. de parlementsverkiezingen in september 2013 duidelijk voor. De twee grootste oppositiepartijen – de Conservatieven en de Vooruitgangspartij – zijn het al eens geworden over een positieve verandering wat betreft de houding tegenover Israël, mochten ze winnen. In dit verband krijgt de huidige druk op de regering om te stoppen met de financiering van Palestijnse terroristen nog meer betekenis.

Bron:

https://heplev.wordpress.com/2013/03/26/finanziert-norwegen-die-morder-von-israelis/

Auteur: Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", antisemitisme, Israël, Jodenhaat, Noorwegen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Financiert Noorwegen de moordenaars van Israëli´s?

 1. Martien Pennings zegt:

  Geweldig stuk over een gruwelijke werkelijkheid.
  Mijn woede is zo langzamerhand groot genoeg om, mocht er ooit nog verantwoordelijk links tuig voor een Neurenberg-tribunaal 2.0 verschijnen, ik blij zou zijn als ze de doodstraf zouden krijgen.
  Werkelijk: ze mogen van mij de kogel krijgen.

  Like

 2. luckybee zegt:

  Zo lang als de socialisten Andree Breivick als een gewone moordenaar afschuift is iedere steun voor moordenaars mogelijk, zo als aan Palestijnen .

  Like

 3. Henk der Niederländer zegt:

  Mischien was Anders Breivik dan toch goed bezig omdat hij het toekomstige kader van die rotsocialisten te pakken nam

  Like

 4. M.A.L. Sion zegt:

  AL IS DE LEUGEN NOG ZO SNEL, DE WAARHEID ACHTERHAALT HAAR WEL.
  Nu maar afwachten of de verkiezing in september een eind maakt aan de staatsleugenterreur van de linkschmenschen.
  Mocht dat het geval zijn dan kan dat een signaal zijn naar andere Europese landen.
  Misschien moet Wilders nog maar eens een bezoekje aan Noorwegen afleggen.
  Ook daar hebben ze behoefte aan een KAREL MARTEL – MENTALITEIT.

  Like

 5. 2Crazy2bTrue zegt:

  Zoals ik al veel eerder vermoedde was Breivicks daad om huis te houden onder de Noorse Hitlerjugend dus volkomen legitiem.

  Freedom and a stuatue for Anders Breivick !!!

  Like

 6. koddebeier zegt:

  de Noorse financiering van de Palestijnse Autoriteit ….Stelletje Noorse Facisten !!
  Ik begin zelfs begrip voor Anders Breivick te krijgen !!

  Like

  • koddebeier zegt:

   Even ter aanvulling: De moord partij van Breivick wil ik niet goed praten !!
   Ik bedoelde ermee, dat het beleid van de linkse regering daar, mensen tot wanhoop kan drijven, maar de moordpartij die er plaats vond is niet goed te keuren.
   Noorwegen is wel een ziekelijk links land dat tegen beter weten Land en Autochtone bevolking naar de donder helpt.
   zie:http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_politieke_partijen_in_Noorwegen
   Sinds 2000 is het aantal geregistreerde islamitische geloofsgemeenschappen met 37% gestegen. Deze stijging was het sterkste buiten de hoofdstad Oslo. De afgelopen vijf jaar kwamen er 30 nieuwe gemeenschappen bij.
   Officieel wonen er 92,744 moslims in Noorwegen en zijn er 126 geloofsgemeenschappen en 26 moskeeën. Hiermee is de islam de op een na grootste geloofsgemeenschap in Noorwegen

   Like

 7. Rudi zegt:

  Misschien is het hier ooit al vertoond, maar ik kon het niet laten. Satirisch filmpje door Latma om het antisemitisme in Scandinavië aan de kaak te stellen.

  Alternatieve titel: Dhimmi, dhimmi, dhimmi

  Like

 8. Jan zegt:

  Grootste donor is Obama die €500.000.000 belastinggeld aan de terroristische organisatie van Mazen geeft
  US Ready to Give Palestinians $500 Million
  http://propagandistmag.com/2013/03/25/us-ready-give-palestinians-500-million

  Sequester? Nooit van gehoord.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  En weer een bewijs dat de RODEN in heel EUROPA de 5e colonne zijn van de ISLAM. Landverraders van de eerste orde, ik heb spijt als haren op mijn hoofd, dat ik ooit folders van de Partij van de ALLACHTONEN heb rondgebracht begin jaren ’80 van de vorige eeuw.
  De OUDE DREES had het goed gezien, toen hij in 1970 zijn lidmaatschap had opgezegd.
  Met dergelijke LANDVERRADERS wil men toch niets van doen hebben. KOTSVOLK dat LINKS TUIG!

  Like

 10. Theresa Geissler zegt:

  Heren, Heren, ik lees hier en daar waarachtig wat ontluikende sympathie voor Anders Breivik. En daar kan ik, als vrouw zijnde, toch niet mee instemmen omdat ik mij meen te herinneren, dat deze man, wiens ideologie uit een lappendeken van theorieën lijkt te bestaan, zich onder meer laatdunkend over VROUWEN heeft uitgelaten.
  Hij mag dan anti-islam zijn, volgens mij is hij anti-alles, waaronder -benoemd dus- anti-vrouw. Waarschijnlijk het kenmerk van de geniale psychopaat.
  Als vrouw (en misschien als feministe, zij het op een andere manier dan A. Meulenbelt) zou ik U dus vriendelijk willen vragen, deze figuur niet te veel te gaan idealiseren.

  Like

  • Rudi zegt:

   @Theresa
   Hear hear! Les extrèmes se touchent, oftwele extremen raken elkaar; Anders Breivik en Mohamed Merah en andere moslimterroristjes die voor ‘hun goede zaak’ moorden begaan. Stuk voor stuk ontmenselijkte pakken van hetzelfde ontmenselijkende laken.

   Like

 11. Marcel zegt:

  Dan kun je denken : ach, Noorwegen. Ver weg …

  Maar wij steunen met ons belastinggeld dezelfde terreurorganisaties, ga daar maar van uit.
  De gedachte alleen al dat je zo’n Breivik een riante toelage zou betalen uit belastinggeld, niet te geloven ! Terwijl precies zoiets dus gebeurt met ons belastinggeld waarmee we Gazastrook en de Westoever steunen. Of vergis ik me nu in het laatste ?

  Like

 12. E.J. Bron zegt:

  @Theresa

  100% EENS!

  Webmaster

  Like

 13. Avidia zegt:

  Ik ben het met jou en E.J. Bron eens!

  Like

 14. Jan zegt:

  De huidige Nederlandse regering, wat er voor moet doorgaan, steunt recentelijk ook Hamas met wapens. Die staan dan wel opgesteld in Turkije maar zijn gericht tegen Assad en Hezbollah.
  Aangezien Rutte een marxist is verwacht ik het zelfde zwakzinnige gedrag als wij bij Timmermans zien.

  Saturday December 03, 2011
  Turkey To Grant Hamas $300 Million
  Turkish sources reported that Prime Minister of Turkey, Receb Tayyip Erdogan, sent a confidential letter to Ismail Haniyya, Prime Minister of the Hamas-led government in the Gaza Strip, inviting him to visit Turkey, and informing him that he has decided to grant Haniyya’s government $300 Million.
  http://www.imemc.org/article/62607

  Turkije zou al lang op de ‘zwarte lijst’ moeten staan als staat die terreur financiert. Maar de haat tegen Israël van socialisten is zo groot dat dat dus niet is te verwachten, te meer daar Turkije ook nog eens lid is van de NAVO:

  Turkey will be demoted to the “black list” of the Financial Action Task Force (FATF) if it fails to adopt legislation on the prevention of the financing of terrorism
  http://www.hurriyetdailynews.com/panel-approves-bill-for-prevention-of-terrorism-finance-.aspx?pageID=517&nID=39865&NewsCatID=338

  Like

 15. Henk der Niederländer zegt:

  Persoonlijk ben Ik het ook niet eens met moord uiteraard, maar gezien het feit dat dit inderdaad het toekomstige kader zou moeten worden van een nieuwe generatie Socialisten die naar vrijwel zeker Noorwegen nog verder in de afgrond zal duwen (als dat al mogelijk is) begin Ik toch steeds meer begrip te tonen voor een Anders Breivik.
  Ik ga ook nog steeds uit van de stelling “het zal je kind maar wezen” maar dat is dan tweeledig.
  Het zal ook je kind maar wezen die door Ouders en leraren zo geindoctrineerd is dat ze een smeerlapperij aanhangen die zich socialistisch noemt.
  Sorry dat Ik het zo stel maar ook de toekomst van Noorse kinderen word hier even vergeten denk Ik.

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  Ik betoog het nogmaals de RODEN/LINKSEN en de LIBERAAL LINKSEN vormen de 5e colonne van de ISLAM. Deze partijen maken ieder land in europa kapot. EUROFIEL en ISLAMOFIELEN zijn meestal dezelfde figuren.

  Like

 17. Jan zegt:

  Tom Hendrix zegt:
  28 maart 2013 om 17:25

  CAIR leider Mustafa Carrol in Texas: Wij moslims staan boven de wet.
  http://tundratabloids.com/2013/03/cair-leader-mustafa-carroll-in-texas-as-muslims-we-are-above-the-law.html

  Like

 18. Joop Klepzeiker zegt:

  citaat :Persoonlijk ben Ik het ook niet eens met moord uiteraard

  Een citaat van een net mens, die niet in de gaten heeft dat zijn hele bestaan is gebouwd op moord en doodslag .

  Die indoctrinatie ook zeg

  Like

 19. Henk der Niederländer zegt:

  Beste Klepzeikert.
  Je kent me naar Ik aanneem niet goed genoeg om een comment als bovenstaand te plaatsen.
  Namelijk het moord en doodslaggebeuren heb Ik me de laatste jaren genoeg mee bezig gehouden,
  Eigenlijk zo veel dat Ik zo af en toe aan een vacantietje toe was.
  We spreken hier over Iran.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s