Kopenhagen: nu worden ook onschuldige burgers door schietpartijen bedreigd

Screenshot_26

Ondanks twee grote politierazzia´s hebben er nog nooit zoveel schietpartijen in de straten van Kopenhagen plaatsgevonden als tegenwoordig. Vorige week op de late woensdagavond kon men schoten horen in het noordwesten van Kopenhagen, blijkbaar waren er geen gewonden. Vorige week donderdag sloeg de politie opnieuw toe, zowel tegen motor- als immigrantenbendes in het gebied Kopenhagen en Sjaelland.

Steeds vaker zijn onschuldigen in deze schietpartijen verwikkeld. Velen voelen zich bedreigd en onveilig. Ze durven ´s avonds helemaal niet meer de straat op, blijven uit de buurt van winkelcentra en overwegen om uit de omgeving te vertrekken. Steeds meer woongebieden zijn de dupe.

Onschuldigen komen tussen de fronten terecht

Binnen de afgelopen vonden er drie willekeurige schietpartijen plaats. Op 18 maart werden 4 schoten op een 17-jarige afgevuurd, die juist een pizzeria verliet. Geen van de schoten raakten hem.

Daarvoor in dezelfde week raakte een man door een pistoolschot aan zijn hand gewond toen hij in zijn auto zat en op zijn vrouw wachtte, en op 19 maart werd op een 27-jarige man geschoten die de hond van zijn moeder uitliet. Noch de man noch de hond werden geraakt.

Vuurwapens, drugs en gevallen van poging tot moord. Tijdens de razzia´s doorzocht de politie in totaal 64 adressen waar ze vuurwapens, slag- en steekwapens, ander werktuig evenals drugs en ongeveer 600.000 dollar contant geld vond, die in beslag werden genomen. Deze keer had de politie doelgericht verdachte personen bezocht.

Er werden in totaal 36 verdachten gearresteerd en 28 werden voor de rechter geleid, maakte de woordvoerder van de politie bekend. Onder hen bevonden zich acht daders die wegens poging tot moord worden aangeklaagd. Dit heeft betrekking op de moorden in Skovlunde en Herlev. Van de Bandido´s werden 9 personen beschuldigd wegens illegaal wapenbezit, 19 werden in staat van beschuldiging gesteld.

Ook doorzoekingen bij de rockers

De acties in de afgelopen week waren hoofdzakelijk gericht op immigrantenbendes, de Be Bros, Hard Core en de Loyal two Familia, evenals op de motorbendes Hells Angels en Bandidos. De afgelopen weken stonden de rockers in de schijnwerpers, de politie had zich echter meer geconcentreerd op de LTF, Be Bros en Hard Core. Geen van de beide motorbendes was verwikkeld in de misdadeni n Kopenhagen en omgeving, het ging om schietpartijen tussen immigrantenbendes, de VHK en de LTF.

Negen Bandidos gearresteerd

Tijdens de razzia in de clubhuizen van de Bandidos vond de politie vuurwapens en munitie. Negen van hen werden gearresteerd en voor de rechter geleid. In het verloop van de operatie in Nordsjaelland doorzocht de politie drie rockersbolwerken en zes woningen in Kokkedal, waar leden van de LTF wonen. Er werden er in totaal zes gearresteerd, maar de politie zag geen reden om ze langer vast te houden. Ze werden binnen 24 uur vrijgelaten.

Screenshot_20

Bandidos, Hells Angels en Black Cobra

In een gecoördineerde actie sloeg de politie in centraal en west Sjaelland tegen de Bandidos, Hells Angels en Black Cobra toe. In dit gebied woedt in onderscheid tot Kopenhagen en Noordsjaelland een oorlog tussen de Bandidos en de immigrantenbende Black Cobra, inclusief schietpartijen in vooral de woongebieden van Køge.

Ook hier werden pistolen en munitie in beslag genomen en vijf mannen werden gearresteerd. Twee van hen werden aan de rechter voorgeleid.

Nieuwe schietpartijen ondanks de beide grote razzia´s. Of de razzia´s die hebben plaatsgevonden een dempend effect op de immigrantenbendes in de grote straten van Kopenhagen hebben, moet worden afgewacht. Twee politieacties die voor de razzi´a hadden plaatsgevonden, hadden blijkbaar geen verbetering gebracht.

Tot nu toe honderd schoten

Integendeel. Het schijnt alsof het aantal schietpartijen nog groter is geworden. Sinds 12 maart tot vorige week hebben er alleen al acht schietpartijen plaatsgevonden en daarbij werd niet op munitie bespaard. Zo werden er op 17 mei 15 schoten afgevuurd in een schietpartije tussen twee auto´s.

Ook op 10 maart ging het tekeer in het stadsdeel Nørrebro, toen er minstens twintig schoten vielen tijdens een botsing tussen twee immigrantenbendes. Men schat dat er tot nu toe bijna 100 schoten in maart tussen immigrantenbendes in Kopenhagen en Nordsjaelland werden afgevuurd. Hierbij raakten vier mensen gewond en het aantal dodelijke slachtoffers in 2013 staat op drie.

Onschuldigen komen in de vuurlinie terecht

In de afgelopen weken hebben er drie willekeurige schietpartijen plaatsgevonden. Op 18 maart werden er vier schoten gelost op een 17-jarige die juist uit een pizzeria kwam, geen van de schoten raakte zijn doel. In diezelfde week daarvoor al werd een man door een schot in zijn hand geraakt toen hij de hond van zijn moeder uitliet. De man en de hond werden niet geraakt.

Ze willen iemand van de andere kant raken. Over de redenen van het verhoogde aantal schietpartijen in de afgelopen weken, waarin onschuldige personen doelwitten werden, speculeert de chef van het Deense politiecentrum voor oorzakenonderzoek:

“We denken dat het geweld nu geëscaleerd is. Het gaat om pure haat en de wens om iemand van de andere partij dood te schieten. Dat betekent dat, zodra ze iemand zien die of bij de tegenpartij hoort of van wie ze denken dat hij ertoe behoort, is dit voldoende om de trekker over te halen.”

Tijdens de laatste schietpartijen in het noorden van Kopenhagen arresteerde de politie drie personen. Volgens informatie van getuigen had een man tussen 16.00 en 17.00 uur op twee mensen in een auto geschoten. Hij bevond zich in een groep van 3-6 personen. Door hun getuigenverklaringen lukte het de schutter te arresteren.

Screenshot_21

Bron:

http://europenews.dk/de/node/65988

Auteur: Poul Erik Andersen

Bron oorspronkelijk artikel:

http://denkorteavis.dk/2013/nu-trues-uskyldige-borgere-af-indvandrerbandernes-skyderier/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, Denemarken. Bookmark de permalink .

6 reacties op Kopenhagen: nu worden ook onschuldige burgers door schietpartijen bedreigd

 1. koddebeier zegt:

  Wat angstvalling door onze sLinkse pers en tv media verzwegen wordt !!
  Dank U E.J.

  Like

 2. Wat wel weer in het voordeel van de Denen spreekt is dat ze in elk geval proberen er wat tegen te doen, dat stadium zijn we hier al voorbij, hier laat men het gewoon doorwoekeren.
  Een taakstrafje valt niet onder “optreden tegen” maar meer onder “je gaat je gang maar”.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @Koddebeier 17.25. uur.Als je dat maar weet Koddebeier! Denemarken gaat het eerste naar de kloten. Norrebroe, is een gebied waar de MOSLIMS al compleet de dienst uit maken, en waar de deense bevolking absoluut niet meer veilig is. Alles door de KANKER EU, en de rode waanzinnigen, die hun land daar laten overlopen door moslims en onaangepaste randgroeperingen. De denen kunnen zich bedanken zowel bij LINKS als bij de schoften van de EU in Brussel! O ja, hier komt niets van op de RODE NOS!

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  @Tom Hendrix 18.46 uur. En vergeet niet de Deense kiezers, Tom, die de partij van Pia Kjersgaert bij de laatste verkiezingen tóch hebben laten inleveren.
  Hopelijk stemmen de recente gebeurtenissen hen tot nadenken en komen ze tot inkeer.
  De tijd zal het leren.

  Like

 5. Tiemen Veenstra zegt:

  Onschuldige burgers???? Als ze meer open hadden gestaan voor andere culturen was hen niks overkomen! [cynismemodus uit]

  Like

 6. Wachteres zegt:

  @ Tiemen Vaatstra

  Welnee, Tiemen, ’t is allemaal de schuld van Geert Wilders! 😀

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s