Aardopwarming: de koudste maart sinds het begin van het bijhouden van de temperaturen in 1850

Screenshot_8

“Aardopwarming” kan men het natuurlijk ook noemen, maar dat heeft dan geen zin. Want deze maand maart was de koudste sinds de mensen de temperatuur begonnen te meten en op te noteren:

Koudste maart sinds 130 jaar

Kouderecord in maart. De maand maart zou in enkele Duitse deelstaten de koudste maand maart sinds 130 jaar kunnen worden. In het noordoosten van Duitsland gaat de koudste maand maart sinds 130 jaar ten einde. Voor Sachsen-Anhalt, Brandenburg en Berlijn mat de Deutsche Weteer Dienst gemiddelde temperaturen van tot bijna –2 graden, die heel dicht bij het kouderecord voor de maand maart tot nu toe uit het jaar 1883 liggen.

De laatste vier dagen van de maand moeten beslissen of er daar zelfs sprake zal zijn van een kouderecord. Dan zou deze maand maart de koudste zijn sinds het noteren van de temperaturen in 1881. Volgens informatie van de Duitse werkgroep daklozenhulp zijn er deze winter in Duitsland tenminste 5 mensen doodgevroren.

Focus

Screenshot_10

Welnu, de maand maart is afgelopen en we kunnen het kouderecord (ook wel aardopwarming genoemd in het taalgebruik van de linkse meningsdictatuur) noteren:

Deze maand maart was de koudste sinds het begin van het noteren van de temperaturen in het jaar 1850.

Zo driest kan men liegen wanneer men tot de linkse elitaire meningsdictators behoort. En toch herhalen ze iedere dag deze leugen over de opwarming van de aarde opnieuw. Niet klimaatverandering! Ze schrijven daadwerkelijk “aardopwarming” – niet in het Duits, want ze weten hoe je propaganda moet bedrijven. Hier gelooft niemand meer in de aardopwarming. Maar in alle exotische landen schrijven ze allemaal “aardopwarming”. Terwijl het alleen maar de “desertification” als gevolg van ontbossing en overbevolking is.

Deze figuren dichten zichzelf wetenschappelijke allures toe en beschimpen het obscurantisme van de katholieke kerk in de afgelopen eeuwen – als zogenaamde vijand van de wetenschappen. Daarbij liegen deze ideologen erger dan de katholieke kerk ooit gedaan heeft. En ze kunnen zich zelfs niet eens beroepen op onwetendheid.

Screenshot_9

Bron:

http://www.kybeline.com/2013/04/01/erderwarmung-der-kalteste-marz-seit-beginn-der-temperaturaufzeichung-im-1850/

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Climategate. Bookmark de permalink .

17 reacties op Aardopwarming: de koudste maart sinds het begin van het bijhouden van de temperaturen in 1850

 1. Tistochwat zegt:

  Ja, wat warmt de aarde toch op hè?

  http://iceagenow.info/

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  En toch zie ik nog regelmatig duitse documentaires over de AGW:
  Misschien hebben ze die heel lang geleden ingekocht voor veel geld en moeten ze zendtijd vullen , maar dan wel zonder schaamtegevoel.

  Like

 3. Anneke zegt:

  Zou haast durven zeggen: HET KLIMAAT IS HERSTELLENDE….na enige decennia fiks van slag te zijn geweest!!! Terug naar de kouwe paashaasdagen uit de jaren-50/-60…Geeft niet; alleen maar gezond. Een goede droge vorstperiode, vernietigt veel ‘kruipend gespuis’. Veel verkeerde bacteriën dus…Mooi!!! En…de opwarmingsleugen is nu DEFINITIEF van tafel geveegd…Nu nog uit die gekke koppie’s van de milieuvreemde-, politieke Hageneesjes.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   “En…de opwarmingsleugen is nu DEFINITIEF van tafel geveegd…Nu nog uit die gekke koppie’s van de milieuvreemde-, politieke Hageneesjes.”

   Nee hoor, daar hoeven we niet op te hopen, want die graaiende ‘rooie groenen’ die met de van ons bij elkaar gestolen ‘milieuheffingen’ en andere ‘taxen’ het klimaat ‘van de ondergang willen redden’ -lees: hun eigen zakken willen spekken- (de leugenaars!), komen dan weer aanzetten met het volgende rot smoesje:

   http://iceagenow.info/2013/03/europes-freezing-easter-caused-global-warming-msn-com/

   Like

   • Anneke zegt:

    Niet zo somber…De klimaat-leugen kan niet eindeloos staande worden gehouden. Hetzelfde geldt voor al die andere leugens!!! De slinks socialistische politieke tak gaat meer en meer beseffen dat hun MISLEIDENDE beleid een DOORN in het oog is van de vele kiezers. “Zijn niet zonder reden kiezers aan het verliezen….”!!!

    Like

 4. Jade zegt:

  Het was toch al bekend dat die Global Warming een truc was,
  om u nog meer geld uit de zak te kloppen…?

  Like

 5. luckybee zegt:

  Al Gore is een liberaal; die liegen toch als gedrukt?

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Om kort te gaan….
  http://tinyurl.com/agecgpm
  Nee, het klimaat is niet maakbaar.

  Like

 7. baksteen zegt:

  Jongens het gaat om klimaatverandering en dat we daar iets aan moeten doen.
  Middelbare scholen behandelen thema’s als “Wat kun je doen om de klimaatverandering tegen te gaan” Voorlopig wordt het alvast nog een keer in oortjes geknoopt dat er klimaatverandering is, dat dat erg is en dat het aan ons ligt. Dat die 3 aannames onjuist zouden kunnen zijn wordt niet ter discussie gesteld.

  Like

 8. BigLJohn zegt:

  En die klimaatleugens van Al Gore worden volop wereldwijd op de scholen verspreid. Die gore praatjes van Al Gore ! Laat hem zich liever bezig houden met telefoonseks, dan ons te vermoeien met zijn smerige klimaatpraat. Het water en de lucht zijn nog nooit zo schoon geweest als vandaag de dag. 95% van alle CO2 wordt geproduceerd door de zon en de wereld-zeeen. 2,5 % door de industrie, en 2,5 % door de mens. De mens die het klimaat vervuilt en wil beheersen. Lul toch niet, linkse nep wetenschappers ! Wat alleen bij jullie telt zijn jullie riante salarissen ! De aarde heeft ons helemaal niet nodig. Die regelt zijn eigen cyclus wel !

  Like

 9. henk schroemges zegt:

  Walgelijk gewoon, dat gedrag van die milieu-idioten cq oplichters. Zie die betreffende minister (naam?) nog op haar knieen liggen van aanbidding toen die Al-Gore (oppergod van die freaks) hier op bezoek kwam.

  Like

 10. Brabosh.com zegt:

  Als je Nederland (of België) op een wereldkaart ziet, lijkt me dat maar een speldeprikje groot. Het is niet omdat het in Bommerskonten vriest dat het elders okee zou zijn. Om dan vanuit dat perspectief te kunnen besluiten dat er helemaal niks aan de hand is, lijkt me nogal subjectief en voorbarig. Ik wil gerust nog in het midden laten dat het klimaat verstoord zou door de mens, maar voor wat ik er van ken (en wat overigens niet ongewoon is in de geschiedenis van de planeet) lijkt me het klimaat op aarde toch wispelturige schommelingen opwaarts te kennen die erop zouden kunnen wijzen dat de aardtemperatuur (lichtjes) opwarmt. Maar ik zit hier temidden van ontkenners, dus verwacht ik hier snel weggespoeld te worden onder een lawine van verwijten en onbegrip. 😉

  Like

 11. Brabosh.com zegt:

  Interessant is bv. dit: “Olie-industrie betaalt klimaatontkenners”

  Uit gelekte documenten blijkt dat het Heartland Institute, de meest bekende denktank van klimaatontkenners, in belangrijke mate betaald wordt door de olie-industrie. De gelekte documenten bevatten onder meer de strategie voor klimaatontkenning, de begroting voor 2012 en een verslag van een vergadering. Ze kwamen in handen van DeSmogBlog, een website die onderzoek doet naar pogingen van de industrie om verdeeldheid te zaaien in het klimaatdebat.

  Lees verder: http://www.knack.be/nieuws/planet-earth/olie-industrie-betaalt-klimaatontkenners/article-4000045151373.htm

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  @baksteen, 12:06
  Bullseye.!!

  Like

 13. jw zegt:

  Wat is iedereen toch naïef. Denken jullie nu echt dat de aarde alle vuiligheid die één soort van zo’n 6! miljard produceert kan verwerken? Er is geen enkele andere soort dan de mens die verbrandigsgassen produceert, en de natuur zo plundert en leeg rooft! Denken jullie nu echt dat dat zonder gevolgen zal blijven? Hoe naïef kun je zijn.
  De oplossing? Plant bomen!

  Like

 14. felix zegt:

  het is een grote leugen om mensen te manipuleren en bang maken. en mensen zijn dom en luisteren naar al die onzin. en dat co2 verhaal. belasting van scheiten, belasting van lucht en iedereen slikt het.
  My only wonder is: “what will it take to awaken and arouse our people to the full proof?
  Wij zijn hun moderne slaven, ze manipuleren iedere deel van ons leven.
  The masterminds behind this great conspiracy have absolute control of all of our mass-communications media, especially television, the radio, the press, and Hollywood
  Chinese en Russen moeten dit britse/us bulshitting eindelijk stoppen. Genoeg is genoeg.

  Like

 15. Jan zegt:

  Steeds meer cavia op bord van socialisten in plaats van biefstuk om opwarming van de aarde te bestrijden

  From Pets To Plates: Why More People Are Eating Guinea Pigs
  Matt Miller, an Idaho-based science writer with The Nature Conservancy, says rodents and other small livestock represent a low-impact meat alternative to carbon-costly beef.
  http://www.npr.org/blogs/thesalt/2013/03/12/174105739/from-pets-to-plates-why-more-people-are-eating-guinea-pigs

  Om te proberen: geroosterde cavia
  http://dungun.net/2008/01/roasted-guinea-pig-guinea-pig-panggang/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s