Investeerder Rogers tegen Europa: “Breng uw geld in veiligheid!”

Screenshot_11

De investeringslegende Jim Rogers is er naar eigen zeggen mee begonnen zijn bankrekeningen in Europa te herstructureren: hij wil op geen enkele bank meer dan € 100.000,- hebben, omdat hiervoor geen bescherming meer zou bestaan. Zijn tip: “Breng uw geld in veiligheid, ik doe dat in ieder geval wel!”

Jim Rogers waarschuwt alle beleggers: het IMF en de EU zouden formeel toestemming hebben gegeven dat de regeringen de bankrekeningen van de klanten kunnen plunderen. Daarom zou dit vanaf nu bij iedere bankencrisis ter wereld ook worden toegepast. Roger zei tegen de zender CNBC: “Het is zeer zorgwekkend wat ze in Europa doen. Ik ben ermee begonnen mijn bankrekeningen nieuw te ordenen. Ik wil op geen enkele rekening meer dan € 100.000,- hebben. Daarom heb ik opdracht gegeven dat mijn vermogen in Europa wordt herverdeeld. En ik zou dat aan iedereen adviseren die geld op de bank heeft.”

De politiek zou vastbesloten zijn om de greep op de banktegoeden van de klanten tot een hefboom van de probleemoplossing te maken. Daarom zouden beleggers zich niet anders kunnen beschermen dan te verhinderen ergens meer geld te hebben staan dan de wettelijke kapitaalverzekering garandeert. Wanneer de politici nu zouden beweren dat de zaak Cyprus een op zichzelf staand geval zou zijn, zou men hen niet mogen geloven. Rogers gaat er van uit dat de greep op de bankrekeningen overal ter wereld, niet alleen in Europa, gebruikelijk zal worden.

Onlangs had de Nederlandse ECB-bankiet Klaas Knot gezegd dat de haircut in Cyprus een model voor de Europese bankenherstructurering zou zijn – dat bankrekeningen inmiddels dus niet meer veilig genoemd kunnen worden ( meer hier).

Rogers geldt als een van de voorbereidende denkers op het gebied van vermogensbelegging. Hij had jaren geleden al bouwland, levensmiddelen en goud als goede vormen van investeringen aanbevolen en zich gedistantieerd van derivaten. Met zijn Rogers Commodity Index zat hij meestal goed, alhoewel deze index ook niet 100% betrouwbaar is.

Rogers had in de jaren-90 samen met George Soros via de Quantum Group het Britse Pond ten val gebracht. Hij geldt als speculant met een vooruitziende blik.

Na de Cyprus-crisis zei hij dat er voor vermogens in Europa eigenlijk slechts één devies zou zijn: “Breng uw geld in veiligheid, dat doe ik ook.” Vermoedelijk zijn vele investeerders het hiermee eens. Het is te verwachten dat de Europese banken de komende maanden op massale bewegingen van kapitaal moeten rekenen.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/04/02/investor-rogers-zu-europa-bringen-sie-ihr-geld-in-sicherheit/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Criminaliteit, Elite, Eurocrisis, EUSSR. Bookmark de permalink .

11 reacties op Investeerder Rogers tegen Europa: “Breng uw geld in veiligheid!”

 1. Pingback: BOINNK!!! | Voor wie nog liggende gelden heeft……!

 2. Anneke zegt:

  M’n laatste ‘centen’ vorig jaar heerlijk geïnvesteerd….ervan genoten!!! ! !!!
  Nu heb ‘k niets meer weg te brengen; gelukkig ook
  géén zorgen dus omtrend de ‘pingeleping’.
  We zien wel ‘waar het schip strand’…..
  Géén zorgen voor de dag van morgen!!!
  Nuchterheid is een schone zaak…zeg maar:
  NOODZAKELIJKE zaak.

  Like

 3. BigLJohn zegt:

  Als het spaargeld is opgemaakt, komt het onroerend goed in zicht. Uw huis dus. Het ESM verdrag is hier heel duidelijk in. Niemand zal kunnen ontsnappen aan het monster dat E.U. heet. Maandelijkse huur aan de E.U. betalen over je eigen koophuis. Alleen degenen die helemaal niets bezitten, een huurhuis bewonen, geen spaargeld maar schuld, zullen het het langste vol kunnen houden. En die Rogers kan roepetoeteren wat hij wil, maar eens worden hij en anderen ook het slachtoffer. Zolang hij kapitaal bezit is hij een prooi voor de E.U. De E.U. stelt gewoon weer nieuwere regels in, en incasseren maar weer. Diegene die denkt de E.U. te kunnen bevechten, moet eerst maar eens echt strategisch gaan stemmen. Maar dan wel op een politieke partij die echt uit de E.U. wil.

  Like

 4. rommel zegt:

  “hij wil op geen enkele bank meer dan € 100.000,- hebben, omdat hiervoor geen bescherming meer zou bestaan.”

  Ik wou maar dat ik dat probleem had.
  Eerlijk gezegd kan ik niet wakker liggen van Jim Rogers zijn financiële bekommeringen.

  Like

 5. WAAROM ONDERNEMEN WIJ NIETS??

  Like

  • opa zegt:

   Omdat het merendeel van “wij” uit de staatsruif vreet , omdat “wij” liever soap , voetballuhhhh of schaatsen kijkt .

   Omdat het overgrote na oorlogse “wij” door “de ROOIEN” zijn gehersenspoeld , net als dat nu de kinderen worden gehersenspoeld door die gasten met “het syndroom van LINKS” !!!

   Omdat een groot deel van “wij” zich wat aantrekt van wat niet mag of kan van “de zichzelf legaliserende staatspooiers” !

   Mijn beste Scarlatti wilt u nog meer redenen weten waarom “WIJ” niets ondernemen ?

   Like

   • Kiki zegt:

    Groot gelijk!!! EU voelt als een reuzestrop rond onze nek. EU is als een inktvis die overal /zijn tentakels in steekt en probeert iedere burger ‘te controleren’, liefst 24/24 en 7/7. Wat vandaag nog mag kan morgen helemaal niet meer. Ik krijg er in ieder geval rillingen van als ik denk waar het naar toe gaat. Een soort ‘Big Brother is watching you’. Met de gsm en gps kunnen wij overal gevolgd worden waar wij ook gaan of staan op deze aardbol (waar, hoe lang….). Geld mag niet meer (cash) – alles zou per kaart moeten betaald worden, maar dat houdt ook in dat ALLES maar dan letterlijk ook ALLES kan getraceerd worden : waar ik brood koop, waar ik vlees koop, hoeveel ik daaraan spendeer, etc. Eerlijk gezegd, deze evolutie is werkelijk om nachtmerries van te krijgen. Ik begrijp alleen niet dat er zo weinig mensen zijn die dit schijnen te beseffen.
    Kiki

    Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @BigLJohn 22.15. uur. Dat klopt helemaal John. Met artikel 38 van het ESM verdrag in de hand, kan de dictatuur EU ons afknijpen tot de laatste cent. En wie heeft ons met het ESM opgezadeld, dhr. RUTTE cum suis, en de rest van de politiek correcte kliek. Voor zover ik weet was alleen de PVV tegen, corrigeer me als dat niet klopt!

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Prima advies van Rogers: zou iedereen vanaf nu moeten doen.
  Er schijnen hier al plannen klaar te liggen om de zgn depositogarantie te verlagen naar 25.000 euro per rekeninghouder.
  http://welketoekomst.wordpress.com/2013/01/21/minister-dijsselbloem-bewijslast-fraude-internetbankieren-ligt-bij-bank/comment-page-1/#comment-1618
  Lees mijn comments.

  Like

 8. opa zegt:

  Ik wou net wat onroerend goed verkopen , doe ik mooi ff niet

  Like

 9. chris zegt:

  Lekker met u centen op vakantie gaan ,en genieten .
  De banken pakken het anders toch maar af.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s