Israëlische luchtmacht valt na nieuwe raketbeschieting de Gazastrook aan

Screenshot_3

De Israëlische luchtmacht heeft in de nacht naar woensdag doelen in de Gazastrook aangevallen. Het was de eerste luchtaanval sinds de inwerkingtreding van de wapenstilstand, die verleden jaar met bemiddeling door Egypte tot stand was gekomen. Aanleiding voor de luchtaanval was dat terroristen vanuit de Gazastrook opnieuw raketten of granaten op de Zuid-Israëlische regio Eshkol hadden afgevuurd. Zowel bij de raketaanval als bij de tegenaanval door de luchtmacht vielen geen gewonden. De Palestijnen evacueerden uit voorzorg hun militaire stellingen in de Gazastrook.

In het verloop van de dinsdag hadden de terroristen al twee granaten afgevuurd, die de grens echter niet bereikten en insloegen op Palestijns grondgebied. ’s Avonds sloeg er wel een projectiel in Israël in. Het is nog onduidelijk of het een granaat of een Kassam-raket was. Specialisten onderzoeken de overblijfselen van het projectiel. De gedupeerde bewoners van de Eshkol-regio zijn bang en boos. Ze eisten van de nieuwe regering om onmiddellijk een einde te maken aan de raketbeschieting: “Onze kinderen zijn getraumatiseerd en hebben niet de tijd zich daarvan te herstellen”, klaagde een bewoner met het oog op het luchtalarm.

De nieuwe raketbeschieting vond slechts enkele uren plaats nadat in een kleuterschool in de grensstad Sderot (foto boven) de resten van een raket waren gevonden. Deze was daar vermoedelijk tijdens het bezoek van president Obama ingeslagen en werd volgens informatie van de politie nu pas ontdekt, omdat de kleuterschool tijdens de Pesach-feestdagen gesloten was.

Bron:

http://www.israelheute.com/Nachrichten/Artikel/tabid/179/nid/25555/Default.aspx?ref=newsletter-20130403

Auteur: Tommy Müller

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Gazastrook, Israël, Jodenhaat, Terrorisme. Bookmark de permalink .

6 reacties op Israëlische luchtmacht valt na nieuwe raketbeschieting de Gazastrook aan

 1. Henk.V zegt:

  Het wordt tijd dat de luchtmacht van het UDF eens en voor altijd afdoende van zich af slaat. Van de zogenaamde bondgenoten kunnen ze alleen maar tegenwerking verwachten!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  @Henk V 16.02. uur. Daar sluit ik mij van harte bij aan Henk. Israel heeft het volste recht om zich te verweren tegen terroristen.

  Like

 3. Bombardeer die hele ‘gaza strook’ toch plàt Israël!
  Geen ZINNIG mens zal jullie dat verwijten, het is de hoogste tijd voor straffe maatregelen!

  Like

 4. BigLJohn zegt:

  En zo zit dat. Er worden geen spijkers op laag water gezocht, maar spijkers met koppen geslagen. Op de koppen van de omringende Arabische schurkenstaten, en die van de agressieve Palestijnse Staat. Israel for ever !

  Like

 5. DonnaDolce zegt:

  En gelijk hebben ze…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s