Nederland weigert betalingen aan de EU

Screenshot_26

De EU heeft dit jaar meer dan 11 miljard euro extra nodig om nog openstaande rekeningen te betalen. De lidstaten moeten deze gelden voorschieten. De Nederlandse minister van Financiën wijst dit af.

De nieuwe EU-begroting voor 2014 tot 2020 is na het “nee” van het Europees Parlement nog niet eens aangenomen of de Europese Commissie wil al 11,2 miljard meer hebben om openstaande rekeningen en niet gedekte betalingen te betalen. Maar deze gewenste aanvullingsbegroting is geenszins zeker.

Nederland wil niet meer geld geven

Het instemmen met de extra 11,2 miljard euro zou ertoe leiden dat de EU-lidstaten de Europese Commissie extra geld ter beschikking zouden moeten stellen. Temeer omdat dit al de tweede aanvullingsbegroting is. De Nederlanders wijzen dit af. “Met deze tweede aanvullingsbegroting kan ik niet akkoord gaan”, deelde de Nederlandse minister van Financiën Dijsselbloem de Tweede Kamer in een brief mee. Mocht er te weinig geld zijn dan “zou er eerst naar andere manieren gezocht moeten worden om elders, binnen de begroting, de gelden te vinden”, citeert RTL Dijsselbloem.

Veto met Groot-Brittannië

In een gesprek met RTL maakte Dijsselbloem zijn strategie duidelijk. Het zou nu nodig zijn om een “blokkeringminderheid te creëren om deze aanvullingsbegroting af te wijzen en tot een acceptabele oplossing te komen”. Groot-Brittannië zit al in hetzelfde schuitje. De Britse staatssecretaris van Financiën Greg Clark liet vorige week al meedelen dat de vraag naar extra financiële middelen een “volledig onacceptabel voorstel van de Europese Commissie” zou zijn. Het zou komen op een moment “waarin de meeste EU-lidstaten moeilijke beslissingen nemen om de openbare uitgaven te beperken.”

Immense schuldenberg van de EU

Uiteindelijk is de tweede aanvullingsbegroting, die de Europese Commissie er nog dit jaar wil doordrukken, slechts een druppel op een gloeiende plaat. Al jarenlang hopen de niet betaalde rekeningen in de EU zich op en worden van het ene jaar naar het andere meegenomen. Volgens het Europees Parlement zijn het intussen in totaal 217,3 miljard euro (hier). Als de aanvullingsbegroting niet wordt aangenomen, stijgt deze som verder.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/04/03/niederlande-verweigert-zahlungen-an-die-eu/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

30 reacties op Nederland weigert betalingen aan de EU

 1. BigLJohn zegt:

  Dijsselbloem die de passie preekt. Nederland zal niet meebetalen. Hij lijkt wel dat kunstje van Rutte afgekeken te hebben. Als puntje bij paaltje komt MOET er bijgedragen worden. Hij verspeelt immers toch niet zijn mooi verkregen baantje bij de E.U. U en ik zullen in de toekomst nog behoorlijk afgenepen worden door dat monster dat E.U. heet. De eerder gedane betalingen aan de E.U. zijn helaas nog maar een beginnetje !

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  De Europese Unie gewoon failliet verklaren. Als een land failliet verklaard kan worden waarom de unie dan niet? Gebeurt in de echte maatschappij ook, zelfs om veel minder.

  Europese unie: MOREEL FAILLIET
  IDEOLOGISCH FAILLIET
  EN LAST BUT NOT LEAST FINANCIEEL FAILLIET.

  Like

 3. Henk.V zegt:

  Ik ben zeer benieuwd hoe het verder gaat!
  Een interessante ontwikkeling!Zo lang men niet voor de enige zinnige oplossing kiest : uit DEZE EU stappen, om tot andere Europese verhoudingen te komen, zal elke ”oplossing” – die binnen het EU verband wordt bedacht- vanzelf tot nieuwe problemen leiden.

  Like

 4. Jean zegt:

  Goede beslissing.
  Eerst dat gedrocht in Straatsburg sluiten en in Brussel minimaal 75%, liefst 100% de straat op flikkeren en de salarissen van de overgebleven klaplopers met 65% verlagen en ze zelf alles laten betalen qua nutsvoorzieningen zoals telefoon, openbaar vervoer, huur enz.
  Bij het ontstaan van dat gedrocht is ALLES beginnen mis te lopen en zijn we overstelpt met een massa vreemdelingen waarmee enkel ellende is binnen gekomen.
  Geen eurocent mag nog besteed worden aan die vreemdelingen.

  Like

  • Rick zegt:

   Nu je het over Straatsburg hebt. Zag nét in het Belgische Tv-programma TerZake een reportage betreffende het eventuele opheffen van de BeNeLux. Die hebben warempel nog een écht hoofdkantoor (met alle kosten van dien) met drie wapperende vlaggen ervoor!! Hoe bedoelt u: Overbodige en geldverslindende ambtslagen in stand houden!??

   Like

  • gerda zegt:

   Insgelijks

   Like

 5. Rick zegt:

  “Holle vaten bommen het hardst” oftewel nietszeggende politieke spierballentaal!!
  “Onze” minister van financieel wanbeleid heeft helemaal niets te willen; Brussel sommeert simpelweg te betalen. Punt uit. Brussels Rules :<((

  Like

  • Jean zegt:

   Rick
   ELK huwelijk kan ontbonden worden zelfs met weinig kosten.
   Daar wij Nederlanders, Vlamingen, Britten enz. niet getrouwd zijn met dat EU gedrocht kunnen we dat EU gedrocht simpelweg aan de deur zetten, het stoeletje en het tafeltje krijgen ze mee en van de rest, ons geld dus, blijven ze af.
   Het is toch te zot voor woorden dat die Fin Olly met zijn lolly of eender welke troela ons komt zeggen wat wij moeten doen of moeten betalen, die moeten maar één antwoord krijgen “Jullie kunnen de boom in” en als ze allemaal in die boom zitten zagen we die boom om.
   De zaag ligt klaar.

   Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Och beste mensen, na de pias Jan Kaas de Jager, hebben we een nieuwe schertsfiguur op financiën gekregen Distelbloem. Ik herriner mij nog wat Jan Kaas, de voorganger van Distelbloem zei, ten aanzien van geld naar Griekenland, deze “bolle”, zei: ” We krijgen dat geld terug met rente”‘ whoehahahaha. Wie gelooft deze komedianten nog langer!

  Like

 7. Jade zegt:

  Hadden die stommelingen al niet getekend voor het E.S.M.-verdrag?
  Dan is het binnen zeven dagen betalen en bek houden…

  Like

 8. luckybee zegt:

  Minister Plaumen stuurt 4 milliarden belasting geld naar de Syrische Christen moordenaars.de ZGN Jihadisten.Dank je wel PvdA.

  Like

  • Jean zegt:

   Luckybee
   Moeten ze die Plaumen niet oppakken en interneren?
   Lopen dergelijke gevaarlijke idioten zo maar vrij rond?

   Like

   • luckybee zegt:

    Oppakken door wie? deze regering? ze is een onderdeel van deze regering.Mischien doen de arabieren het wel voor ons? wie weet.

    Like

   • luckybee zegt:

    Het beste is, maak Wilders en de PVV nog groter zo groot dat ze alleen kunnen regeren.

    Like

  • luckybee zegt:

   Dit is wat Jihad werkelijk betekent:
   SUNAN ABU-DAWUD, BOEK 14: Jihad
   14.2473
   Er zal geen einde komen aan migratie tot het berouw ophoudt en berouw zal niet eindigen voor de zon opkomt in het Westen

   SUNAN ABUDAWUD BOEK14
   14.2493
   Hij die uittrekt in naam van Allah en sterft of wordt gedood is een martelaar, of zijn nek breekt door een val van zijn paard of kameel, of wordt gestoken door een giftig schepsel, of sterft in zijn bed, of door welke dood dan ook, is een martelaar en zal naar het paradijs gaan

   SUNAN ABU DAWUD BOEK14
   14.2497
   Wie niet deelneemt aan een krijgstocht (jihad) of die uitrust, of goed zorgt voor de familie van een krijger zal door Allah worden getroffen met een plotselinge ramp

   SUNAN ABU DAWUD BOEK14
   14.2520
   De krijger krijgt zijn beloning en degene die hem zijn uitrusting geeft krijgt zijn eigen beloning en die van de krijger.
   SUNAN ABU DAWUD BOEK14
   14.2526
   Drie dingen vormen de grondslag van het geloof: Niemand te doden die zegt: “Er is geen God behalve Allah”en hem geen zondaar te noemen ongeacht welke zonden hij begaat en hem niet van de islam te excommuniceren voor welke handeling dan ook. En de heilige oorlog zal worden gevoerd zonder ophouden, vanaf de dag dat Allah mij als profeet heeft gezonden tot de dag dat het laatste lid van mijn gemeenschap met de antichrist zal vechten.
   SUNAN ABU DAWUDBOEK 14
   14.2626
   Wanneer de apostel van Allah op krijgstocht ging zei hij: O Allah, gij zijt mijn hulp en mijn steun; Door u ga ik voort, door u val ik aan, en door u vecht ik.
   SUNAN ABUDAWUD BOEK14
   14.2632
   Allah’s apostel benoemde Abu Bakr tot onze commandant en wij vochten met enige heidenen, die wij ’s nachts aanvielen en doodden. Onze oorlogskreet was die nacht “doodt; doodt;” Salamah zei: die nacht doodde ik eigenhandig heidenen van zeven huishoudens.
   SUNAN ABU DAWUD BOEK14
   14.2635
   Mij (de profeet) is bevolen tegen mensen te vechten tot dat zij getuigen dat er geen God is behalve Allah, dat Mohammed zijn dienaar en zijn apostel is, zij zich bij het gebed in de zelfde richting keren, eet wat wij slachten en bidden zoals wij.
   SUNAN ABU DAWUD BOEK 14
   14.2660
   De meest genadige mensen zijn gelovigen die anderen doden.
   SUNAN ABU DAWUD BOEK 14
   14.2715
   De apostel van Allah oordeelde dat een krijger recht had op wat hij roofde van de man die hij doodde en dat dit niet verdeeld hoefde te worden in vijfden.
   SUNAN ABU DAWUD BOEK 14
   14.2781
   Wie met heidenen omgaat en met hen leeft is een van hen
   SUNAN ABU-DAWUD, BOOK 19: Schatplicht buit en heerschappij.
   19.2996
   De apostel van Allah zei: Als je een overwinning behaalt op Joodse mannen doodt hen dan. Dus Muhayyisah stortte zich op een joodse handelaar, met wie hij nauwe relaties onderhield en doodde hem.
   SUNAN ABU DAWUD BOEK19 Schatplicht buit en heerschappij.
   19.3008
   Toen Allah het Joodse Khaybar zonder vechten als oorlogsbuit aan de apostel van Allah overleverde, verdeelde hij de hele buit in 36 delen. De helft min een deel werd verdeeld onder de moslims. De andere helft plus een deel waren voor de toekomstige noden van Mohammed en de Moslims. Toen al dit bezit in handen van de profeet en de moslims viel hadden zij geen arbeidskrachten om erop te werken. Daarop huurde Mohammed Joden om (op hun eigen geroofde land) te werken.
   SUNAN ABU DAWUD BOEK 19 Schatplicht buit en heerschappij
   19.3040
   Belastingen moeten worden geheven van Joden en Christenen, maar niet van moslims.
   SUNAN ABU DAWUD BOEK 19 Schatplicht buit en heerschappij
   38.4359
   Het koranvers: De straf voor hen die oorlog voeren tegen Allah en zijn apostel, en met man en macht streven voor het kwade in het land, is executie, of kruisiging, of het afhakken van handen en voeten of verbanning, werd geopenbaard over de meergodendienaars. Als zij berouw tonen voor hun arrestatie verhindert dat niet de uitoefening van de straf die zij verdienen.
   SUNAN ABU DAWUD BOEK 19 Schatplicht buit en heerschappij
   38.4390
   Atiyyah vertelde: Ik was een van de gevangenen van het volk der Qurayzah. De gezellen (moslims) onderzochten hen. Wie baardgroei had werd gedood en degenen zonder baardgroei werden gespaard. Ik had nog geen baardgroei.
   SAHIH MUSLIM boek 19 (het boek over oorlog en krijgstocht)
   19.4292
   In de eerste dagen van de islam was het nodig om de ongelovigen uit te nodigen om de islam te aanvaarden voordat men hen ontmoette in de strijd. De profeet hield een razzia tegen het volk van de Mustaliq, terwijl die niets vermoedden en hun vee lieten drinken. Hij doodde iedereen die zich verdedigde en nam de anderen gevangen.
   Hoofdstuk 9 bij nachtelijke razzia’s is het geoorloofd om vrouwen en kinderen te doden mits dat niet opzettelijk gebeurt
   SAHIH MUSLIM boek 19 (het boek over oorlog en krijgstocht)
   19.4321
   Toen de profeet werd gevraagd over het doden van heidense vrouwen en kinderen bij nachtelijke razzia’s zei hij. Het zijn ook heidenen.
   SAHIH MUSLIM boek 19 (het boek over oorlog en krijgstocht)
   19.4346
   Als jullie in een stad komen die zich zonder formele oorlogsvoering heeft overgegeven, krijg je een deel van alle bezittingen daarvan. Maar als die stad niet gehoorzaamt aan Allah en zijn boodschapper en zich verdedigt tegen de moslims, dan is een vijfde van de oorlogsbuit voor Allah en zijn apostel en de rest is voor jullie
   SAHIH MUSLIM boek 19 (het boek over oorlog en krijgstocht)
   19.4347
   De bezittingen die door het volk van Nadir waren achtergelaten, zonder een expeditie van ruiterij, werden door Allah geschonken aan zijn apostel. Die bezittingen kwamen alleen toe aan de profeet. Hij zou met het inkomen daarvan de jaarlijkse onkosten van zijn huishouding betalen en wat over bleef besteden voor het kopen van paarden en wapens voor de heilige oorlog.

   Hoofdstuk 20: verdrijving van de Joden uit het Arabisch schiereiland
   SAHIH MUSLIM boek 19 (het boek over oorlog en krijgstocht)
   19.4364
   De Joden van Nadir en Quraizi verzetten zich tegen de boodschapper van Allah die de Nadir verdreef, maar de Quraizi toestond om te blijven. Hij begunstigde de laatsten tot ook zij zich verzetten. Toen doodde hij hun mannen en verdeelde de vrouwen, kinderen en al hun bezittingen onder de moslims. Maar sommigen voegden zich bij de boodschapper van Allah die hen bescherming bood. Zij omarmden de islam. De boodschapper van Allah verdreef alle Joden uit Medina.
   SAHIH MUSLIM boek 19 (het boek over oorlog en krijgstocht)
   19.4366
   Ik (Mohammed) zal de Joden en Christenen van het Arabisch schiereiland verdrijven en niemand achterlaten behalve moslims.
   SAHIH MUSLIM boek 19 (het boek over oorlog en krijgstocht)
   19.4438
   Anas vertelde: Wij ontmoetten de mensen bij zonsopgang toen zij naar buiten kwamen met hun bijlen, spaden, touwen en hun vee. Zij riepen verrast: Mohammed is gekomen met zijn leger.. Allah’s boodschapper zei: Khaibar zal worden verwoest. Weet dat als wij neerdalen op het stadsplein van een volk, het een kwade dag is voor hen die gewaarschuwd zijn. Allah de glorieuze en majestueuze liet hen vernietigen.

   MALIK’S MUWATTA, BOEK 21 Jihad
   21.1.2
   Allah garandeert het paradijs of behouden thuiskomst met alles wat hij heeft verkregen als buit of beloning voor degene die strijdt in Allah’s naam.
   MALIK’S MUWATTA, BOEK 21 Jihad
   21.14.27
   Ik wil vechten voor Allah en gedood worden, weer tot leven gebracht om gedood te kunnen worden en dan weer tot leven gebracht om gedood te kunnen worden.

   SAHIH BUKHARI, BOEK 52: Vechten voor de zaak van Allah
   4.52.46
   Het voorbeeld van de Mujahid die echt vecht voor de zaak van Allah is als een man die onafgebroken vast en bidt. Allah garandeert dat hij de Mujahid zal toelaten tot het paradijs als hij wordt gedood en anders zal hij terugkeren naar zijn huis met beloningen en oorlogsbuit.
   SAHIH BUKHARI, BOEK 52: Vechten voor de zaak van Allah
   4.52.72
   Niemand die het paradijs betreedt wil terug gaan naar de wereld al zou hij alles op aarde krijgen, behalve de Mujahid, die terug wil naar de wereld om tien keer martelaar te worden voor de waardigheid die hij krijgt van Allah.
   SAHIH BUKHARI, BOEK 52: Vechten voor de zaak van Allah
   4.52.73
   Allah’s Apostel zei: Weet dat het paradijs onder de schaduwen van de zwaarden ligt.
   SAHIH BUKHARI, BOEK 52: Vechten voor de zaak van Allah
   4.52.260
   De profeet zei: Als een moslim zijn godsdienst verlaat doodt hem dan.
   SAHIH BUKHARI, BOEK 62 Vechten voor de zaak van Allah
   7.62.137
   Wij kregen vrouwelijke gevangenen uit de oorlogsbuit en plachten coïtus interruptus met hen te doen. Wij vroegen de profeet daarover en hij zei: Tot de dag van de herrijzenis zal er niemand worden geboren die niet is voorbestemd om te leven. (Verkrachting van vrouwelijke gevangenen werd toegestaan)

   HADITH OVER DE HEILIGE OORLOG (JIHAD)uit Soenan Aboe Dawoed

   14.2478: Een deel van mijn gemeenschap zal blijven vechten voor het recht en hun tegenstanders overwinnen tot de laatste van hen vecht met de antichrist
   14.2493: Hij die uittrekt in naam van Allah en sterft of wordt gedood is een martelaar, of zijn nek breekt door een val van zijn paard of kameel, of wordt gestoken door een giftig schepsel, of sterft in zijn bed, of door welke dood dan ook, is een martelaar en zal naar het paradijs gaan
   14.2497: Wie niet deelneemt aan een krijgstocht (jihad) of die uitrust, of goed zorgt voor de familie van een krijger zal door Allah worden getroffen met een plotselinge ramp.
   14.2498: Gebruik uw bezit, uw persoon en uw tong in de strijd tegen de meergodendienaars.

   MALIK’S MUWATTA, BOEK 21 Jihad
   21.1.1: Wie strijdt in Allah’s naam is gelijk aan iemand die constant vast en bidt en daarin niet verslapt tot de krijger terugkeert.
   21.1.2: Allah garandeert het paradijs of behouden thuiskomst met alles wat hij heeft verkregen als buit of beloning voor degene die strijdt in Allah’s naam.
   21.1.4: Zal ik u vertellen wie onder de mensen de hoogste rang heeft? Een man die de teugels van zijn paard neemt en oorlog voert in de naam van Allah.

   Like

   • Jean zegt:

    Luckybee
    Je maakt nogal tijd voor die idiote waanzin?☺☺☺
    Gewoon goed opvolgen met wie het zootje omgaat en kijken hoe dat straattuig zich gedraagt en alles is helder.

    Like

   • luckybee zegt:

    Dit zijn de dingen dat onze straat tuig van hun imam geleerd wordt.(Islam)

    Like

   • luckybee zegt:

    Beste Jean het is alleen copieren en plakken meer is niet nodig

    Like

 9. gerda zegt:

  Eindelijk jaren geleden was het voor mij al een vette nee laat ze maar in londen aankloppen waar de top van cyprus zijn geld naar toe gesluisd heeft

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Rick 22.13. uur op 3/4. Ik in ieder geval niet Rick. De zgn. “strategische stemmers”, de stommerikken die gemeend hadden door op Samzwam of Rutte te stemmen!

  Like

 11. Stel dat Nederland daadwerkelijk niet zou gaan betalen en bijvoorbeeld GB ook niet. Hoe gemakkelijk kan het voor de EUSSR dan zijn om middels het ECB de banken de opdracht te geven de zaak dicht te gooien? Krijgen we dan hetzelfde als in Cyprus waar mensen niet meer bij hun eigen geld konden komen omdat de banken in opdracht van het ECB dicht gingen?

  Hebben we gisteren niet ontdekt hoe veel ellende er boven komt drijven wanneer van slechts 1 bank (weer de ING) plat zou liggen wegens een storing? Vermenigvuldig dit maal het aantal banken wat in Nederland een kantoor/ATM heeft en reken eens uit hoeveel stress er dan ontstaat… juist!

  Betaald gaat er worden; Dijsselbloem kan wel meer zeggen maar hij is en blijft een trekpop van de EUSSR sinds hij dat baantje heeft aangenomen… Uiteindelijk komt het er op neer dat hij alsnog overstag gaat net als die ruggegraatloze Rutte die blindelings zijn krabbel zette onder het ESM-verdrag.

  En dan? Op naar Brussel/Straatsburg om de zooi aldaar plat te branden? Neuhh: zolang Facebook/Twitter en al die andere sociale media werkt en iedereen kan What’sAppen,Woordfeuten kan en er sport en andere sensatie op de beeldbuis wordt getoond zal er niet van die strekking gebeuren!

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  @Pieter Veenstra 08.55. uur. Geheel mee eens Pieter. Er moet massaal protest en verzet komen, anders verandert er helemaal niets. En wat Dijsselbloem betreft, deze marionet van Brussel, brengt net zo gemakkelijk al het geld naar Brussel!

  Like

  • Jean zegt:

   Waar hebben Rutte, Samzwam en die Dijsselbloem hun bankrekeningen veilig ondergebracht? Zoek dat uit en iedereen weet dan dadelijk hoe laat het is.
   Zolang die schijnheilige Drievuldigheid in Brusselallahbath niet opgepakt worden en voor een rechtbank gesleept worden voor hun gepleegde misdaden tegen de Europeanen zolang zal het steeds erger worden.
   E.T. en zijn Portugese confrater hebben al bekend gemaakt dat ze ‘Go Home’ gaan in 2014, die luxe mogen we ze niet geven, nu oppakken en alle pensioenrechten afnemen is het beste voorbeeld voor de overige lafaards en verraders.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s