Ierland gaat een van de grootste moskeeën van Europa bouwen

Screenshot_22

Toekomstige Clongriffin moskeecomplex

(Door: Soeren Kern)

De emir van Qatar, die lange tijd van zichzelf het beeld van een prowesterse hervormer heeft gecultiveerd, heeft gezworen “geen moeite te sparen” om de wahabitische islam in heel Europa te verbreiden. Het wahabisme verhindert niet alleen de integratie van moslims in het Westen, maar bevordert ook nog actief de Jihad en dreigt de islamitische immigranten in Ierland te radicaliseren.

De stadsplanners in de Ierse hoofdstad Dublin hebben groen licht voor de bouw van een reusachtig megamoskee complex gegeven om tegemoet te komen aan de voortdurend toenemende islamitische bevolking van Ierland.

Het enorme € 40.000.000.- kostende “islamitische cultuurcentrum” zal gebouwd gaan worden op een zes hectare groot terrein in Clongriffin, een nieuwe, nog niet voltooide voorstad aan de noordelijke rand van Dublin. Volgens informatie van het stadsbestuur van Dublin, dat op 7 maart toestemming heeft gegeven voor de bouw, zal de moskee in Clongriffin bestaan uit (a) een drie verdiepingen tellende moskee en een cultuurcentrum met hoge minaretten; (b) een twee verdiepingen tellend conferentiecentrum met ontvangstfoyer, conferentieruimte, een restaurant, een banketzaal en een keuken- en verzorgingsgedeelte; (c) een drie verdiepingen tellende basisschool met 16 klassen en een twee verdiepingen tellende school met 12 klassen; (d) een twee verdiepingen tellend fitnesscentrum met fitnessruimte, sauna, Turks bad en een groot zwembad; (e) een boekhandel, een bibliotheek en een mortuarium en; (f) drie vier verdiepingen tellende wooneenheden met tweekamer woningen en winkels op de begane grond.

De moskee van Clongriffin zal de 30.000 moslims kunnen bedienen die in Dublin wonen, het thuis van de naar schatting 50.000 moslims die in Ierland wonen. Hoewel het aantal moslims in Ierland naar verhouding laag is (1,07% van de totale bevolking) in vergelijking met andere Europese landen, is de islamitische bevolking in Ierland de afgelopen 20 jaar exponentieel toegenomen (1170%) en is de islam tegenwoordig de snelst groeiende religie in het land. De totale bevolking van Ierland bedraagt 4,6 miljoen mensen. Volgens cijfers van de Ierse volkstelling uit 1991 bedroeg het aantal moslims in het land 3.875. Na 1991 nam de islamitische bevolking toe vanwege de aankomst van islamitische vluchtelingen en asielzoekers uit Bosnië, Kosovo en Somalië. Bij de volkstelling in het jaar 2002 waren het 19.147, tot 2006 nam hun aantal toe tot 32.539. In 2011 bedroeg het aantal moslims al 49.204. De islamitische bevolking van Ierland zal de komende twintig jaar bijna driemaal zo groot worden. Een bericht met de titel “De toekomst van de globale islamitische bevolking: de prognoses voor 2010-2030” voorspelt dat er in het jaar 2030 125.000 moslims in Ierland zullen zijn.

De moskee in Clongriffin wordt door een in Dublin gevestigde islamitische organisatie genaamd “Dublin Wellfare Society Limited” gestimuleerd. Dat is een ondoorzichtige groepering die in april 2010 werd opgericht en formeel geen andere taak heeft dan lobbyen voor dit moskeeproject.

De megamoskee zal door de lokale onroerend goed magnaat Gerry Gannon op het enorme terrein in Clongriffin gebouwd gaan worden. De “Irish Times” bericht dat het project een “coup” voor Gannon zou zijn, die zou hopen honderden en wellicht duizenden nieuw gebouwde huizen aan islamitische gezinnen uit het cultuurcentrum te kunnen verkopen.

Clongriffin ligt ongeveer 10 kilometer ten noorden van Dublin. Het grootste deel van het terrein waarop het project ontstaat, was bouwland, ook bekend als North Fringe. In juli 2003 gaf het stadsbestuur van Dublin toestemming voor de ontwikkeling van een nieuw stadsdeel met huizen en woningen, scholen, winkels, supermarkten en een bioscoop. Maar na het uiteenspatten van de Ierse onroerend goed bubbel in het jaar 2009 kwam de bouw in Clongriffin abrupt tot stilstand en het land had in november 2010 een reddingspakket van de EU en het Internationale Monetaire Fonds van € 85.000.000.000,- nodig. Daarvoor nog had Gannon miljoenen euro´s in Clongriffin geïnvesteerd, inclusief de bouw van een station die de verbinding van de voorstad met het centrum van Dublin mogelijk moest maken. Met de toestemming voor het megamoskee project komt Clongriffin plotseling weer tot leven…. en Gannon ook. Bouwplannen laten zien dat het stadsbestuur van Dublin toestemming heeft gegeven voor de bouw van 3.678 nieuwe woningen in de buurt van de megamoskee. Gannon hoopt dat de Clongriffin moskee de vraag naar de huizen die hij wil verkoopt zal doen toenemen.

Maar critici vrezen dat Clongriffin gevaar loopt een uitsluitend islamitische voorstad aan de stadsrand van Dublin te worden, waar moslims een parallelsamenleving zouden vestigen in plaats van zich te integreren. Een islamitische website genaamd “Islamitische Vanguards: speerpunt van de verandering van Ierland” waarschuwde onlangs dat Gannons hebzucht noodlottig zou kunnen worden voor Ierland:

“Als er één ding is waar het Westen naar snakt, dan is het geld. Want het bidt tot deze valse god zolang het zich van de ware god afkeert. En het is deze zwakte, ja zucht, dat het niet ziet welke waardevolle dingen haar uit handen worden gerukt. Grote delen van de Londense metropool zijn in islamitische handen, Dublin zal volgen, net zoals het vermogen waarmee Allah zijn dienaren heeft gezegend om het land ter ere van hem terug te winnen.”

Screenshot_34

Moskeecomplex bij Clonskeagh

In ieder geval zal de moskee in Clongriffin niet de enige megamoskee in de stad blijven. De nieuwe moskee aan de noordelijke rand van Dublin zal concurreren met nog een megamoskee, in Clonskeagh aan de zuidelijke rand van Dublin. Een moskeecomplex bij Clonskeagh, dat ook onder de naam “islamitisch cultuurcentrum” sinds 1996 in gebruik is. Zijn vier hectare grote campus werd gefinancierd door sjeik Hamdan bin Rashid Al Maktoum, de plaatsvervangende heerser van Dubai. De Clonskeagh moskee is de zetel van de “Europese Raad voor fatwa en onderzoek” (ECFR), een islamitische groepering die de islamitische sharia in heel Europa wil invoeren. De ECFR is een integraal bestanddeel van de in Brussel gevestigde “Federatie van Islamitische Organisaties in Europa” (FIOE), een overkoepelende organisatie die meer dan 30 Moslimbroederschap organisaties in Europa verenigt en fungeert als het belangrijkste instrument om de ideologie van de Moslimbroederschap in Europa te verbreiden. De ECFR wordt door de uit Egypte afkomstige, invloedrijke geleerde Yusuf al-Qaradwai geleid, die ook een vooraanstaande leider van de Moslimbroederschap is. Al-Qaradawi is spiritueel adviseur van de Palestijnse terreurbeweging Hamas, die zelfmoordaanslagen op Joden verdedigt als “martelaarschap in naam van Allah”. Hij mag Groot-Brittannië en de VS niet binnenkomen. Al-Qaradawi spreekt openlijk over de doelen van de islam:

“Wat rest, is dus Rome te veroveren (…) Dat betekent dat de islam voor de derde keer naar Europa zal terugkomen nadat hij tweemaal werd verdreven (…) Verovering door Dawa (missionering), dat is waar we op hopen. We zullen Europa veroveren, we zullen Amerika veroveren! Niet door het zwaard, maar door onze Dawa!”

Volgens een uitgelekt memo van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken van 7 juli 2006 is de Moslimbroederschap in Ierland sterker dan waar dan ook ter wereld, behalve in Qatar, en volgens al-Qaradawi “loopt de islam in Ierland”. De Moslimbroederschap, die sterk beïnvloed is door de ideologie van het wahabisme en door Qatar en Saoedi-Arabië wordt gesubsidieerd, kan zo haar controle over de islam in Ierland nog verder aanscherpen.

Er doen nogal wat geruchten de ronde dat de nieuwe megamoskee in Clongriffin door Qatar gefinancierd gaat worden, dat zich in een soort multimiljoenen euro kooplust enorm inspant om de wahabitische islam in Europa te verbreiden.

Screenshot_35

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/04/katarfinanzierte-mega-moschee-in-dublin/#more-315195  

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.gatestoneinstitute.org/3654/ireland-mega-mosque

Auteur: Soeren Kern

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Ierland, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, Moslims. Bookmark de permalink .

23 reacties op Ierland gaat een van de grootste moskeeën van Europa bouwen

 1. Marc Bouwman zegt:

  Het plan zou natuurlijk niet compleet zijn zonder de aanleg van een naar dit complex leidende snelweg met bebording waarop vermeld dat niet-moslims vanaf dat punt de weg moeten verlaten.

  Dat flikken ze ook bij Mekka.

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Ooit komt de dag dat alle moskeeën in Europa weer zullen verdwijnen. De islam is een anachronisme dat wereldwijd bezig is met haar finale stuiptrekkingen. Het is vergelijkbaar met het stervensproces van een mens. Alvorens de dood intreedt krijg je eerst een fase van wederopleving en nieuwe moed. Deze fase gaat over in de doodstrijd en uiteindelijk de overgave aan de dood. de islam zit nu (met hulp van oliegelden en hulp van amorele mee profiterende westerse elite) in de fase van opleving. Na deze fase gaat de islam wereldwijd haar einde tegemoet. Het rottingsproces van de islam is al meer dan 100 jaar gaande alleen de vondst van olie heeft dit proces vertraagd. Dit betekend voor ons “”islamofoben”” (voor mij een geuzennaam) echter niet niet dat we achterover kunnen leunen. Overal waar we het proces van verrotting door het verkondigen van de waarheid kunnen versnellen moeten we niet nalaten dit te doen. De islam is allergisch voor kritiek en elke nieuwe kritiek zal haar allergie vergroten en haar uiteindelijk in een dodelijke shock doen belanden. De islam gaat nog veel bloed vergieten maar het zal vooral een bloedvergieten zijn van moslims onder elkaar.

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Nou Guus hoewel ik al redelijk oud ben hoop ik dat verdwijnen van die moskeeën nog mee te maken en het liefst met alle moslims erbij.

   Like

  • Harry zegt:

   Nou , Guus , je hebt een acute aanval van onbedaarlijk optimisme , als je het mij vraagt .
   De islam “floreert” als nooit tevoren , voor zover mijn waarnemingen het toelaten .
   En dat ze elkaar een beetje uitroeien is ook maar een druppel op een gloeiende plaat .
   Ze fokken als gekken en je kunt de aanwas niet bijhouden met afschieten .
   Het percentage jeugd is in vele islamitische landen enorm !
   Ze doen kennelijk niet veel anders dan kogels en sperma afschieten .
   En waar al islam was , wordt het alleen meer en erger , de enige kleine , voorzichtige uitzondering die ik kan bedenken is dat Egypte de brotherhood verboden heeft .
   Zie alleen al het aantal nieuwe fronten waar ze actief zijn .
   Nee , ik zie het beslist niet hoopvol in !

   Like

 3. daiyu-ninja zegt:

  Elke politici/ burgemeester/ambtenaar etc, die moskee-en toestaan, moeten opgepakt worden voor landverraad.
  Nee, niet pas over 20-30 jaar, maar NU!
  Want als we nog jarenlang toestaan dat deze moordvoorbereidende en haathutten gebouwd worden, dan kunnen we niks meer beginnen.

  Like

  • daiyu-ninja zegt:

   Correctie. ….dat deze moordvoorbereidende en haathutten gebouwd worden, moet zijn:
   dat deze moordvoorbereidende sekte en haathutten gebouwd worden………..

   Like

 4. Philippine zegt:

  Voor geld doe je blijkbaar alles.

  Like

 5. Jean zegt:

  Waanzin kent blijkbaar geen grenzen tot de boel ontploft.
  Het lontje is reeds héééééél kort geworden t.o. die achterlijke smeerlapperij resp. barbarij.
  De kerken lopen leeg a.g.v. het flikkergedrag en de mosselketen lopen vol a.g.v de pedofielenwaanzin.
  Sommigen noemen dat welgekomen beschaving want ze hebben de stemmentjes nodig van die achterlijke gewelddadige primitieve barbaren.
  Tik-Tak, Tik-Tak, Tik-Tak…….
  Gerald Celente zijn blik op de toekomst gaat uitkomen, hopelijk iets sneller als hij voorspeld heeft jaren geleden.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Europa het verloren continent !!! Nog even dan worden we weer terug geworpen in de donkere middeleeuwen.

  Like

 7. Pingback: BOINNK!!! | Het uitermate katholieke Ierland krijgt één van de grootste moskeeën van Europa

 8. wim van rooy zegt:

  De stelling dat de islam nog even krachtig recht veert alvorens zijn finale doodstrijd te strijden, wordt ook volgehouden door de Syrische in Duitsland wonende filosoof en historicus Bassam Tibi. Hij baseert zich daarvoor op de theorie van Oswald Spengler.

  Like

 9. Martien Pennings zegt:

  1) De islam is gespecialiseerd in het naar buiten uitleven van interne spanningen – dat heet Jihad – en houdt dit al 1400 jaar vol.
  2) De islam is onhervormbaar
  Trek uw conclusies.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Ziehier de werkelijke bedoelingen van de islam. Deze emir en zijn matties heeft daar wel geld voor, maar hoe zit het met hun broeders in Syrië en in Libanon die HULP nodig hebben, o wacht….daar zijn wij dhimmy’s natuurlijk voor. Ik ben wel zo islammoe, de huichelaars dat het zijn. En voor onze politici die daaraan meewerken, de opgestoken middelvinger!

  Like

 11. Jade zegt:

  Wanneer komt er eindelijk een einde aan deze waanzin???
  Die haathutten horen gewoon niet in Europa…
  Laat ze opdonderen met hun kutgeloof!!!

  Like

 12. BigLJohn zegt:

  Het geld wat stom is maakt alles recht wat krom is. En geld is er genoeg in die Arabische staten. Getuige als voorbeeld die supermoskee. Zij zetten een val voor ons op, en wij trappen er heel simpeltjes in. Laat iemand het niet wagen in Arabische staten het Christelijke geloof te promoten, laat staat kerken te bouwen. Maar zover komt hij niet, want dan hebben de Islamieten zijn kop er al af gehouwen. Ik kan er maar een ding van bakken. De Europese overheden en regeringen is er alles aan gelegen om in heel West Europa de Sharia aan de macht te helpen. Koste nog moeite worden daarvoor gespaard, terwijl de autochtone Europese bevolking willens en wetens geslachtofferd word. Onze superieuren, eigenlijk gewetenloze inferieuren, zijn in feite nog veel slechter dan Hitler. We dachten bevrijd te zijn in 1945, maar het ergste moet nog komen !

  Like

 13. Benedict Broere zegt:

  De westerse cultuur met z’n vrijheden en tolerantie lijkt geen antwoord te hebben op de sluipende overname door de islam, ook al betekent dit laatste de ondergang van die Westerse cultuur inclusief vrijheden en tolerantie. Of het moet zo zijn dat heel duidelijk in beeld wordt gebracht dat het een leidt tot het ander, dat bijvoorbeeld islam omgekeerd evenredig is aan vrouwenemancipatie en interesse voor wetenschap, filosofie, vrije kunst, enzovoort. Het moet een algemeen inzicht worden dat salafisme en wahabisme en verwante vormen van fascisme, te verdrijven zijn uit de westerse samenleving, omdat ze destructief zijn voor juist die samenleving. Zoals het ook vanzelfsprekend moet worden dat allerlei goedpraterij van dit soort extremisme, in zichzelf minstens zo destructief is. Islamitische haatpredikers hebben zo veel praatjes omdat ze weten dat de hen omringende cultuur amper iets terug durft te zeggen, en dat voor zover er hier en daar opstandigheid uitbreekt, dit snel gedemoniseerd wordt door de multiculti-islam-goedpraters. Het moet zover komen dat we weten wie de Nazies zijn en wie hun NSB-helpers. Want dat geeft het soort helderheid waarmee een conflict is te winnen.

  Like

 14. Theresa Geissler zegt:

  Wat een vuile rat, die emir! Zoals alle moslimfundamentalisten, trouwens! En waar is de Ierse regering? Ja, het is zo: Voor geld doen ze alles. En waar is de RK kerk? Eeuwenlang hebben ze de alleenheerschappij over Ierland gehad (ook rampzalig, trouwens; denk aan de Magdalene asylums en dergelijke uitwassen) En nu laten ze dit maar zonder protest gebeuren?! Ongelooflijk! Ja,, ik weet het, we zouden niet moeten praten maar actie ondernemen. Wereldwijd. Maar hoe? Als ikzelf zoiets zonder meer uitschreeuw, zijn er óók weer mensen die tegenwerpen dat het geen zin heeft. Goed dan, laten we althans nàdenken over een goede suggestie, want het loopt in europa de spuigaten uit!

  Like

 15. louis-portugal zegt:

  Gecondoleerd IEREN.

  Like

 16. Jan zegt:

  en de Ierse docentenvakbond gaat Israël op academisch gebied boycotten
  Teachers’ Union of Ireland becomes first professional union in Europe to ban all academic collaboration with Israel • Boycott to include student and staff exchange programs, joint research ventures
  Jim Roche, a lecturer with the Dublin Institute of Technology, said he was “very pleased that this motion was passed
  Dr. David Landy, a member of the Ireland-Palestine Solidarity Campaign and founder member of Academics for Palestine welcomed the motion, saying, “This is a historic precedent, being the first such motion in Europe to explicitly call for an academic boycott of Israel.” He further urged “all Irish, British and European academic unions to move similar motions.”
  http://www.israelhayom.com/site/newsletter_article.php?id=8441

  De ratten komen uit hun holen

  Like

 17. Peter zegt:

  Als ze een nieuwe MEKKA in Ierland bouwen. Moeten wij onze defensie verscherpen.
  Moslims zijn welkom in Mekka en horen niet in Europa thuis.. tenzij ze zich netjes aanpassen.

  Like

 18. Kees Dam zegt:

  De Islam zal geen voet meer aan de grond hebben in de westerse landen als de olie op is. Het is zaak dat de westerse economieën zich snel onafhankelijk maken van de olieproducerende landen. Het geld dat ze dank zij de olie binnen krijgen wordt gelukkig gebruikt voor onzinnige zaken zoals aanleg van nep eilanden, prive auto parken, kastelen, monsterlijke gebouwen etc. De kennis huren ze in vanuit het westen, in de landen zelf is er nauwelijks sprake van intellectuele ontwikkeling. De laag voor de midden economieën en onderbetaalde arbeiders worden uit Azie ingehuurd. De rijkere families laten hun kinderen allemaal studeren op elitaire Britse en Amerikaanse universiteiten. (Deze lijden ook een dubbelleven, alcohol en vrouwen mag wel in het westen, en thuis hangen ze weer de puritein uit.)
  Islam is een geloof die goed gedijt in paternalistische samenlevingen, waar manlief het voor het zeggen heeft.
  Enfin, als de olie op is zakken de economieën van die landen als een kaartenhuis in elkaar. Dan bestaat er goede kans dat ze hun frustaties op het o zo boze westen afreageren. (En ook al hebben we braaf hun olie afgenomen, en kennis daar naar toe gebracht, we blijven het boze westen)
  Het is dus wel de zaak om Islamisering van het westen (sterk) af te remmen. Het bouwen van mega moskees is inderdaad korte termijn gewin voor een zeer beperkt aantal personen. Maar met dit paard van Troje halen we ons wel ellende op de hals.

  Like

 19. Marjan Forbes zegt:

  Hoewel ik geen bepaald geloof aanhang ben ik wel op de hoogte van wat er in de bijbel gezegd wordt.
  Hoed u voor de anti-Christ. Eeuwen lang heeft met niet geweten wie of wat de anti-Christ was.
  We weten het nu.
  Er zijn 2 dingen die we kunnen doen.
  Stem op een uiterst rechtse partij ook al ben je het misschien niet op alle punten met hem of haar eens. Het zal een hoop onrust geven maar wanneer we dat massaal doen gaan andere partijen zich misschien eens achter de oren krabben en kunnen, met voldoende zetels voor die rechtse partij, geen coalitie meer vormen met al die huftertjes van andere partijen die ja en amen zeggen tegen alles wat de islam betreft.
  In het tweede geval is het zeker noodzakelijk dat we de oliestaten lam leggen. Dus zoeken naar zoveel mogelijk alternatieve energiebronnen.
  Begin bij jezelf. Ieder drupje benzine of andere aardolieproducten die je niet gebruikt helpt.
  Niet alleen voor het milieu.
  Je ziet nu al de houding van de olieheren veranderen. Gewoon doorzetten dus.
  Had ooit Wim Kan al niet een aardige conference over een oliesjeik die op een regenachtige avond met zijn petroleumkannetje aanbelt met de vraag of je nog iets nodig hebben waarop wij dan zeggen; ‘nee, vandaag niet nodig.’
  Ik spreek van zo’n 45 jaar geleden.
  Kom op mensen, niet bij de pakken neer gaan zitten maar als de politiek niets doet dan zullen we het zelf moeten doen.
  Niet bang zijn dat je voor racist uitgemaakt wordt want dat zijn we niet. We zijn anti-islam overheersing.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s