Ingezonden: “Jihad in Holland”

Screenshot_10

Vandaag werd ik met de dood bedreigd. Dat was omdat ik volgens een Koerdische kennis de islam beledigd had.  We praten hier niet over Syrië maar over A… , waar hij een kapsalon runt. Ik was daar met een andere Koerdische jongeman in discussie over het verlagen van de huwelijksleeftijd in Egypte van 18 naar 14 jaar. Dit terwijl sommige salafisten een nog lagere leeftijd voorstaan, want de profeet Mohammed trouwde immers met Aisha toen ze pas 6 was en hij consumeerde het huwelijk toen ze negen was.H. is op het oog volledig geïntegreerd. Hij spreekt prima Nederlands, heeft altijd gewerkt, is getrouwd en is een aimabele man die vertrouwen en aanzien geniet en verdient. Ik kan prima met H. door een deur en er is wederzijds respect.

H. bemoeide zich met de discussie en via Egypte kwamen we op de sharia en de achterstelling van vrouwen in de islam, o.a. bij huwelijken en erfrecht. H. zag dat allemaal anders, vooral als  vrouwen dat zelf willen. Ik weet dat H. niet wil dat je zijn vrouw een hand geeft, dus dat zou ik ook nooit doen, maar ik  liet wel duidelijk blijken dat ik nooit akkoord zou gaan met wetten, waarbij mijn drie dochters en twee kleindochters gediscrimineerd zouden worden.

Hoe het gebeurde weet ik niet, maar opeens kwam de discussie op die Amerikaans dominee die een  koran wilde verbranden. Volgens H. was het terecht als die man vermoord zou worden.  Dat schoot mij in het verkeerde keelgat en ik antwoordde dat de koran gewoon een papieren boek was  en dat ik desnoods mijn gat er mee af mocht vegen als ik dat wilde.

Tot mijn verbazing en ook een beetje tot mijn schrik antwoordde H. dat hij dan het recht had mij  te vermoorden. Ik antwoordde nog dat in Nederland vrijheid van meningsuiting een groot goed is,  al honderden jaren, en dat het me vrijstond de “heiligheid” van de islam te negeren.

Hier kreeg ik nog een onaangename verrassing te verwerken, want H. antwoordde dat dit er niet toe  deed. Hij woonde nu immers ook in Nederland en had een Nederlands paspoort en daarom moest ik  maar respect tonen voor de koran, want anders ging hij geweld gebruiken, de islam ging voor.

Ik ben nog een beetje aan het bekomen van de schrik, want ik heb toen gezegd dat ik vanwege zijn  woorden een openbare verbranding van de koran zou gaan organiseren, als iemand me dan wilde  vermoorden dan moest dat maar.

Eigenlijk durf ik zoiets helemaal niet, maar het zou wel moeten.

H. is in mijn ogen een goed mens, maar hoe kan hij zo verblind worden door de islam dat hij zelfs  geweld wil gebruiken als die religie in zijn ogen niet genoeg respect krijgt!?

Door:

S.

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Jihad, Nederland. Bookmark de permalink .

40 reacties op Ingezonden: “Jihad in Holland”

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Beste S, Die ellendige woestijnideologie kan NIET beledigd, gelasterd of zelfs maar gekwetst worden.( http://tinyurl.com/3v3kah7 ) Dat eeuwenoude, van HAAT doordrenkte hersenspinsel is enkel te vinden in al die miljoenen sufgerukte moslimkoppen. Ze krijgen ’t van baby af met de paplepel ingegoten, Gevolg: bijna constante overlast en criminele activiteiten. Vandaar ook dat Marokkanendebat dat vanavond om 21:30 te zien is via politiek24. Zeiken over belediging e.d.(zie hiervoor) is niet meer dan intimidatie en heeft alles te maken met HET PROJECT. Dat en meer staat hier:
  http://www.amsterdampost.nl/geen-integratie-maar-een-infiltratiemiddel/
  Tip: laat je niet intimideren, begin niet over wederzijds respect, dat woord bestaat niet binnen die woestijnideologie. Ik draai de rollen al tijd om: als ze mij een grote bek geven, bek ik nog veel harder terug en het interesseert me niet of ’t nou een djellaba- of een hoofddoekdrager betreft.
  Dit is MIJN land en als ze dat niet zint moeten ze maar teruggaan naar de steen waar ze onder vandaan zijn gekropen.

  Like

  • PRECIES! OVER en UIT met onze belachelijke misplaatste ‘BELEEFDHEID! Grijp ze en zorg dat je niet alleen bent, zorg voor een gsm netwerk zodat je in no-time ook een behoorlijk aantal ‘vrienden’ om u heen hebt staan!

   Like

 2. Rudi zegt:

  Dit stuk illustreert de woorden van Erdogan: “de gematigde islam bestaat niet, er is enkel de islam.”

  Zonder vulgair te willen klinken, maar de islam lijkt mij verwant aan lycanthropie oftewel de weerwolfziekte. Uiterlijk doodnormale mensen veranderen door een trigger in vernielzuchtige, moorddadige monsters. Bij de weerwolf is dit de volle maan.
  Bij de moslim is dit een brede waaier van tekens die het monster in de mens naar boven halen: het woord ‘Israël’, een verscheurde koran, een cartoon, een film, een boek…

  De anekdote illustreert ook dat ook ‘de gematigde moslims’ niet bestaan en dat de islam, zoals Khomeini, de Moslimbroederschap en de lui van Cair zeiden: de islam is hier niet om gelijk te zijn, maar om dominant te worden.

  Like

  • God Rudi! Zo is t gewoon, het zijn weerwolven, de ‘lust’ om te moorden is zo duidelijk aanwezig… en liefst zo wreed mogelijk, ik weet niet of dat bij ‘gewone weerwolven ook gold?’ maar bij dit ‘soort’ iig wèl! ik ben er zo voor hè, dat deze hele ‘groep’ geëlimineerd wordt aangezien zij niet voor verbetering/genezing vatbaar zijn, dit is een disease die ‘uitgeroeid’ dient te worden…

   Like

   • louis-portugal zegt:

    Helemaal eens met reacties van Rudi en Scarlatti.
    Daarom bestaan er ook geen 3 of 4 % fanatieke islamisten maar zijn ze allemaal gevaarlijk als je op de verkeerde knop drukt.

    Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Nou S. dat zal ik U heel even duidelijk maken: de Islam is HAAT,HAAT,HAAT, ze hebben haathutten-mosketen- een haatboek de koran- en de volgelingen hebben meest een baard, dus een haatbaard!
  De islam is met afstand sinds 1400 jaar de grootste vijand van de gehele mensheid, de islam is debet aan 270 miljoen doden in 1400 jaar tijd, dat zijn er meer dan Stalin,Hitler, Pol Pot en Mao gemaakt hebben.
  Alle islam de wereld uit, om te beginnen uit NEDERLAND! Rot maar op MUZELMANNEN!

  Like

 4. Ik zou graag als ik de kans kreeg mijn koran willen verbranden in het openbaar. Maar dan moet ik wel een onderduikadresje hebben!

  Like

 5. Jade zegt:

  “Ik kan prima met H. door een deur, en er is wederzijds respect.”
  Vooral dat laatste lijkt me een grote inschattingsfout van de schrijver.
  Heet het niet gewoon “takiyya”, de omgang met ongelovige honden/apen/varkens???

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Jade 21.34. uur. Zo is het maar net Jade. Sinds 11 september 2001- twin towers- weet ik wie onze ergste vijanden zijn, namelijk de moslimwereld!

  Like

 7. oogenhand zegt:

  De reactie van de Koerd is uiteraard geen bewijs dat er geen gematigde moslims bestaan. Kun je bewijzen dat kabouters met drie ogen niet bestaan? Leuke vraag: bestaan er gematigde anti-fascisten? Jazeker, want vergeleken met de anarchisten zijn de trotskisten gematigd, en vergeleken met de trotskisten zijn de stalinisten/maoisten gematigd.
  Er zijn in Duitsland linkse groepen van anti-fascisten, de Anti-Duitsers en de Bahamieten, die vóór Israël en tégen de islam zijn. In feite zouden wij Anti-Duitse afdelingen in Nederland moeten oprichten.

  Like

  • manna zegt:

   een gematigde moslim is een afvallige: tzt dus ook dood maar nu wel handig voor de verspreiding van de duivelsideologie

   Like

   • oogenhand zegt:

    Dus kunnen we tijd rekken door ons gematigd moslim te noemen. Als gematigd moslim gaan we de hoofddoek verbieden. Die staat namelijk nergens in de koran, en is dus bi’da, vernieuwing en dus 7aram. Aan koran-“geleerden” doen we niet, want we zijn gematigd.

    Like

  • Ad de Koning zegt:

   Ik heb geen bewijs meer nodig dat er geen gematigde moslims bestaan, die zijn er eenvoudigweg niet.

   Like

 8. Theresa Geissler zegt:

  Nou, dat is nog eens een uit het leven gegrepen ervaring! En wat het dus ondubbelzinnig laat zien: Integratie-op-het-oog zegt helemaal NIETS. Ze kunnen nog zo goed hun talen spreken, regelmatig werken, modern overkomen of wat dan ook, in wezen zijn en blijven ze doordrenkt van, vergiftigd door die verachtelijke Islam en is het slechts een kwestie van tijd tot dit aan het licht komt.
  In dit geval waren de eerste symptomen natuurlijk al eerder zichtbaar geworden: H. wou al niet dat zijn vrouw een andere man de hand schudde en dat is een onmiskenbaar teken van fundamentalisme, waaraan de verteller reeds veel had kunnen aflezen. Enfin, de rest golfde er dus tijdens die bewuste discussie uit:Van het discriminerende erfrecht tot en met doodsbedreigingen in verband met het ‘heilige boek’de Koran, zogezegd. Er valt voor de verteller eigenlijk maar één conclusie uit te trekken: Onmiddellijk alle contact verbreken met H. die zich bij deze heeft blootgegeven en onherroepelijk de vijand blijkt te zijn. Een vriend of goede kennis bedreigt je niet met de dood, hoe hoog een ruzie ook mag oplopen. Deze man blijkt een moslimfundamentalist te zijn waardoor hij voor een westerling onmogelijk een vriend of goede kennis kan zijn. Jammer maar helaas.

  Like

  • Maar lieve Theresa met alle respect dat WETEN wij toch allemaal al, tenminste de lui die HIER reageren? Taquiiaah heet dat! Alles wat ten ‘goede’ komt vdie vermaledijde islam is toegestaan, die verdomde LUIHEID of opzet, ik weet het uiteraard niet, maar als je die koran leest is t toch duidelijk wat ‘hun opdracht’ is? Hun Leitmotiv? mensen laten we ons in ‘godsnaam’ verzamelen in netwerken want wij zijn hier in ons eentje niet tegen opgewassen… alleen de PVV is in the clear what islam means.. de rest is of ‘in denial’ OF ze spelen onder 1 deken met die gore salafieten en àlle andere mossels!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Scarlatti Bombatti. Ja, Scarlatti, dat weten we allemaal al. En datgene wat jij daarop naar voren brengt, weten we ook allemaal. Je mag best vinden dat ik in herhaling verval, maar automatisch doen we dat allemaal min of meer,omdat de berichtgeving daartoe nu eenmaal aanleiding geeft. Kijk eens naar Tom en zijn comments. Maar persoonlijk vind ik dat niet erg. We kunnen ook zwijgen. Maar persoonlijk vind ik het altijd nuttig om uiting te geven aan wat een artikel in je losmaakt, ook al is het wel eens eerder gezegd. Jij uiteindelijk ook, hoop ik.

    Like

  • oogenhand zegt:

   Dat werkt dus andersom net zo goed. Al kunnen ze nog zo goed Koerdisch, een kafir is nooit te vertrouwen:)

   Like

 9. maria zegt:

  Je mag terecht bang zijn voor deze moslims die wat graag geweld gebruiken om de “eer” van hun pedoprofeet te verdedigen. Maar groter is de kans dat je als islamcriticus wordt opgepakt door de NL-politie wegens “haatzaaien” of “racisme”. Zie ook dit stukje van een hoogopgeleide moslima die heeft besloten zich niets meer aan te trekken van die “vreselijk kritische Nederlanders”. Lees en huiver hoe ze ALLES verdraait, ontkent en omkeert om zich slachtoffer te kunnen voelen.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3419542/2013/04/03/Wees-trots-er-trots-op-Marokaan-te-zijn.dhtml

  Like

 10. Marc zegt:

  De pedofiele Mohammed heeft nooit bestaan !!!!!
  Diegene die hierin geloven en deze naam uitdragen zijn de pedofielen
  en de verkrachters van de totale maatschappij,
  De islam is gewoon bedacht als politiek instrument !!!

  Like

 11. Marc Bouwman zegt:

  H is duidelijk geen goed mens! En strafbaar bovendien: je mag iemand niet zomaar met de dood bedreigen. Je zou dus aangifte moeten doen.

  Like

 12. Rick zegt:

  Beste S., Met alle respect; maar wáárom gaat u om met deze minderwaardige soort???
  Persoonlijk sta ik die lieden geeneens te woord. Als ze mij iets vragen, staar ik zonder te antwoorden dwars door hen heen. Absoluut en totaal negeren luidt mijn devies!!!
  En voor de goede orde: Ik zou mij nooit, maar dan ook nooit onbestraft door dat schorriemorrie laten bedreigen. OZO

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Rick 1.29 Je hebt gelijk, Rick, maar zelf snap ik S. wel.
   Ik heb het ook moeten leren:Iemand komt op het eerste gezicht aardig en geïntegreerd over en waarom trap je er dan in? OMDAT WIJ GEEN RACISTEN ZIJN, zoals ons regelmatig door links wel wordt aangewreven. Het gààt ons helemaal niet om ras, huidskleur of nationaliteit.Het gaat ons om die enge, achterlijke Godsdienst en de mentaliteit die daarmee gekweekt wordt. De MENS op zichzelf wijzen wij niet af. Het vraagt veel alertheid en oefening om de symptomen bijtijds te signaleren en dat is ook hun bedoeling. Sterker, ze willen dat we ze helemaal niet signaleren of pas als het echt te laat is. Denk aan ‘het project’zoals G. Deckzeijl het benoemt in Amsterdam Post.
   We zijn op deze site niet gek; we leren van elkaar en elkaars ervaringen en groeien ervan, ieder in zijn eigen tempo. Laten we elkaar niet te hard er op afrekenen, als iemand een vergissing begaat: Dat is menselijk. S. is zo moedig geweest, dezijne zowaar in een artikel te illustreren voor ons allemaal. Dat vind ik echt prijzenswaardig.

   Like

   • oogenhand zegt:

    “OMDAT WIJ GEEN RACISTEN ZIJN, zoals ons regelmatig door links wel wordt aangewreven.”

    Tim Wise, zo ongeveer de paus van het anti-racisme, heeft gesteld dat kleurenblindheid de ergste vorm van racisme is. Dus zullen wij ophouden kleurenblind te zijn, en te erkennen dat zelfs een Turkse atheist inherent islamitisch privilege heeft. Een Turkse atheist kan een moskee binnenlopen in gewone kleren zonder dat er domme vragen worden gesteld. Een Turkse atheist kan met een hoofddoekvrouw over straat lopen zonder dat er domme vragen worden gesteld. Een Turkse atheist kan verstaan wat Turkse moslims over atheïsten zeggen.

    Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  Ook eens met de reacties van de overige reageerders. Islam en de beschaafde wereld, dat gaat NOOIT samen!

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  @Theresa Geissler 00.05. uur. Inderdaad Theresa, ik geef toe dat ik in herhaling val, meestal door een vreselijke kwaadheid in mij, over wat Israel en de Joden weer wordt aangedaan. Soms komt er echt stoom uit mijn toetsenbord! Maar OPDAT WIJ NIET VERGETEN. Dat is ook een gevleugelde zin uit het begin van de sabbat, als het jongste kind gevraagd wordt: waarom is deze avond zo anders als alle andere avonden? Shalom voor Israel, het geboorteland van mijn Heiland Jezus Christus!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik zei in mijn comment al,Tom, dat ik dat niet erg vind en dat het op zichzelf wel een functie heeft. Ik voelde me wat in de verdediging gedrongen door Scarlatti, vandaar.
   Trek jij het je vooral niet aan!

   Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  @Marc, 4-4, 22:56 CORRECT..!!! http://tinyurl.com/bln52kk

  Like

 16. Martien Pennings zegt:

  Zal ik nóg maar eens Kees Beekmans aanhalen?

  Lees “de Groene” van 13 oktober 2006 waarin hij een van zijn columns schreef. Beekmans was vroeger Volkskrant-journalist, maar raakte dermate bewogen door het gruwelijke lot van de allochtone jeugd in Nederland dat hij leraar werd op een VMBO. Vervolgens ging hij in Marokko wonen en trouwde een Marokkaanse vrouw. Bepaald geen bevooroordeelde “racist”, deze Beekmans.

  Hij schreef:

  “Het is beter met Marokkanen geen gesprek over joden te beginnen, want de doorsnee Marokkaan moet niets van joden hebben. Ik ben een paar keer tegen wil en dank in zo’n gesprek verzeild geraakt en dan zie je iemand van wie je dacht dat-ie een redelijk man was veranderen in een paranoïde krankzinnige. In Israël eten de joden Palestijnse baby’s! Ze hebben Jezus (Issa) verraden want ze hebben gekozen voor de weg van de sjeitan, de duivel. Bush doet alles wat de joden zeggen. Et cetera.”

  Wat dit illustreert is het grote feit waar ik ook al regelmatig tegenaan ben gelopen: wanneer je praat met een Marokkaan of Turk die niet zeer duidelijk een afvallige moslim is en dit zeer duidelijk laat blijken, kom je op een gegeven moment in de discussie op een snoeiharde kern van irrationalisme, gewelddadigheid en Jodenhaat. De ervaring van S. met deze Koerd illustreert het weer eens. Met dit “geloof” valt niet samen te leven. Enfin, heeft Samuel Huntington dat niet al eens op wereldschaal uitgelegd?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Martien Pennings, 9.29 uur. Ja, Kees Beekmans in ‘de Groene’.”Bij ons op de Praktijkschool”. Ik zal nooit het verhaal vergeten van Jakob uit Ghana, die na diverse conflicten door zijn tante het huis uit gegooid werd, waar de school pas achter kwam door een telefoontje van de politie, die waarschuwde dat de jongen vermoedelijk al enige dagen in een opslagcontainer sliep. Eerder hadden ze niets in de gaten gehad doordat Jakob elke dag gewoon present was op school.
   Ondanks alles ging hij kennelijk graag naar school.
   Het is raar, maar ik ben dat stuk nooit vergeten en ik houd er mijn ogen niet droog bij. Ook nu niet.

   Like

  • maria zegt:

   Helemaal waar! Ik heb alleraardigste marokkaanse buren en hun kinderen hebben gestudeerd en hebben goede banen en zijn voorzover ik weet geen crimineel. Ik ben er wel eens geweest en werd ontvangen met thee en lekkers. Maar hoe zou die ontmoeting zijn gelopen als ik mijn davidster had gedragen? Ze zouden me niet schuimbekkend hebben gelynched maar het zou wel een pijnlijke situatie worden. Maar loop ik met mijn davidster door de Kinkerstraat dan zou dat wel kunnen gebeuren. Vroeger reed ik wel eens mee met een marokkaanse schoonmaker en het algemene arabische scheldwoord voor “gluiperd/leugenaar/oplichter” is “Jehoed” en dat wordt zonder schaamte uitgesproken. Maar islam-critici zijn racisten!

   Like

 17. baksteen zegt:

  Een gematigde moslim dus, je werd niet eens direct vermoord voor wat je zei.

  Like

 18. Tom Hendrix zegt:

  On Topic. Ik lees net op http://www.geenstijl.nl bij de reacties, dat het MAROKKANENDEBAT uit is gegaan als een nachtkaars. Buiten de PVV en enigzins de SGP WILDE geen ENKELE PARTIJ voor de motie van de PVV stemmen, om het PROBLEEM aan te gaan pakken. Dus weer het bekende stramien, een cordon sanitaire TEGEN de PVV. Om te tergen en te treiteren, dat weer wel. Den HAAG heeft voor mij afgedaan, de hele verraderlijke politieke kaste kijkt weer gewoon weg, en laat de autochtone-de normaal van geboorte zijnde- nederlander barsten!!!
  Het word tijd voor PEK en VEREN!

  Like

  • BigLJohn zegt:

   Tom; Als het kabinet Rutte 2 valt over enige tijd, moet je eens kijken waar vele idioten alweer op gaan stemmen. Het lijkt wel een politiek SM spelletje. Ze vinden het gewoon heerlijk om flink gepijnigd te worden door hun favorieten, de Eurofiele en Islamvriendelijke politieke partijen. Er komt volgens mij nooit een eind aan dat gelazer. En ze laten jou en mij daarvan het slachtoffer worden. Maar ik pas !

   Like

  • koddebeier zegt:

   100 % met eens Tom, het word tijd voor Neurenberg2.

   Like

  • Rick zegt:

   “ze” w-i-l-l-e-n h-e-t N-I-E-T z-i-e-n !!!! Als was het maar om de PVV te dwarsbomen; het wordt door ALLE andere partijen direct en onmiddellijk in de taboe sfeer gemanipuleerd. Al wordt het hele land letterlijk onder onze reet vandaan gesloopt; de politiek zal dit altijd blijven negeren!! Waarom?? Dat is simpel te verklaren. De marokkanen kwestie is inmiddels al dermate ver gevorderd, dat politiek ingrijpen en/of bijsturen niet meer mogelijk is. Iedere Haagse “aanpak” van het marokkanen probleem zal door deze laatsten onmiddellijk opgevat worden als een openlijke oorlogsverklaring met alle gevolgen van dien. Er zou een ongekend bloedige aan burgeroorlog grenzende intifada toestand ontstaan. Want dat moet ik die irritante kut-moslims nageven; zij zijn dus wél tot actie bereid. Sterker nog; Met de 72 maagden in het achterhoofd zullen zij zelfs bereid zijn te sterven. Dat is de essentie. Ze voelen zich niet aangesproken op hun marokkaan of turk zijn, maar op het moslim zijn. (Vergelijkbaar met onze donker gekleurde medemens: “zeker omdat ik zwart ben!?”) Enige optie die dan nog overblijft is het leger inzetten (proest). Die internationale blamage willen de Nederlandse politici zich, ongeacht het aantal Nederlandse slachtoffers, besparen. Je kan natuurlijk niet ruim 60 jaar met het belerende vingertje naar andere soevereine naties blijven wijzen om je vervolgens zélf, uiteindelijk, als Bananen-Republiek te ontpoppen. Is ook niet bevorderlijk voor je politieke carrière bij diverse internationale organisaties en overige roverbendes waar je, ná het verzieken van NL, je zakken verder hoopt te vullen.

   Like

   • oogenhand zegt:

    Daarom verniel de bereidheid om te sterven door met porno hun hemel belachelijk te maken. Ook moeten de moslims flink met hel en verdoemenis bedreigd worden omdat de islam zichzelf vernietigd in Syrië. En uiteraard de kafshaash azarg, zware verminkingen oftewel castraties, en de kafshaash ashtast, gruwelijke verminkingen oftewel het uitsteken van de ogen en het verbrijzelen van de handen. De islam verbiedt immers euthanasie. De elite kunnen we het beste aanpakken door hun vrouwen haremslavernij aan te bieden. Dat gebeurt toch. Dan kunnen het even wij zijn die hun dekken.

    Like

 19. luckybee zegt:

  Jezus zei, voor getrouwden is het onze plicht om onze vrouwen te behagen, en aardse dingen te gaan doen.Je kan nooit een vrouw behagen als je niet bereid ben haar en haar kroost een Goede toekomst , te berijden.Dat betekent zonder de islam die onze leven en geloof vernielen willen.Wij hebben ook een voorbeeld in de geschiedenis Karel Martel,die de islam naar de klote heeft geholpen. En voor ons perzoonlijk, Jan Pieter Zn Coen, dat zonde enige hulp uit Holland te kunnen vorderen de Sultanen van Mataram en Ternatee,naar de duivel heeft geholpen.En niet vergeten de Ruyter, die alle vijanden die onz kwaadwillen doen naar de zee boden heeft geholpen ; ook de Engelsen als daar een Katholiek op de troon zat.

  Like

 20. Tom Hendrix zegt:

  @Rick 15.15. uur. De eerste zin van uw reactie geeft het exact weer; de schijnheilige poltieke kaste in onze tweede slaapkamer, wil het niet zien, en niet weten!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s