Monique Hoogstraten (NOS) en de paperclip op het bureau van Netanyahu

Screenshot_36

(Door: Martien Pennings)

Mijn gevoelens bij zo’n uitzending van het NON-journaal?* Die dikke strot en die verhoogde hartslag van vroeger zijn verdwenen. Alleen een ijskoude razernij met een lichte ontroering vlak achter mijn ogen is gebleven. En ik heb geweldsfantasieën van Breivikiaanse allure, maar die zal ik u besparen.

Gisteravond was het weer raak. Het was het late journaal van woensdag 3 april 2013. Monique Hoogstraten is de correspondrice van het NON-journaal, speciaal belast met Israël-bashing en Palestijnen-knuffelen. Zie hier en ook hier en ook hier en ook hier. Monique dringt met elk aitumpje dat zich ook maar even leent voor Israël-demonisering tot de uitzending door. Ik heb wel eens de grap gemaakt dat alle bloedbaden & terreur & racisme & slavernij & lasterliegen van het hele Midden-Oosten moeten wijken als er een paperclip op het bureau van Netanyahu scheef ligt. Maar de werkelijkheid komt er héél dicht bij.

Kijk vanaf minuut 7 precies. Wangetje Kersemondje presenteert. Er is een Hamas-gevangene in een Israëlische cel overleden. Doodgemarteld dan zeker, als het in het journaal moet. Nee hoor. De man leed aan kanker en nu hebben de Pallywood-studio’s geclaimd dat  de man te weinig medische verzorging van de Israëli’s heeft gekregen.

Laat dit even tot u doordringen: een gekende leugenlasterpropagandamachine die zijn genocidale bedoeling ten aanzien van de Joden openlijk verkondigt en die zichzelf aan honderden moorden op “broeders” van Fatah heeft schuldig gemaakt en die in Gaza een sharia-terreur handhaaft waar ze in Saoedie-Arabië jaloers op zijn . . . . . . . . . . heeft Israël van falend medisch handelen beschuldigd bij één van zijn terroristen. En dat is voor Monique Hoogstraten en het NON-journaal aanleiding een minutenlang item te maken over de “kwestie”.

Toegegeven: de “Westbank” was naar aanleiding van het creperen van het crapuul helemaal in rep en roer, met stakingen en demonstraties. Maar dat is dus precies onderdeel van de tactiek van de “Palestijnse” leugenlasterpropagandamachine. Ze weten hoe de Westerse media Pavloven.

Wat zegt u? Het protest was uitgegaan van de Palestijnse Autoriteit? En dat is Fatah? En gelooft u dat Fatah feitelijk nog iets te zeggen heeft “op de Westbank”? Het is Hamas dat op de achtergrond allang aan alle touwtjes trekt.

Voor Hoogstraten was het een mooie gelegenheid om de Moeder van alle Israël-demoniserings-leugens weer eens uit te spreken: “Sinds de bezetting in 1967 heeft ongeveer 40% van de Palestijnse mannen een Israëlisch cel van binnen gezien.” Ja, die 40% is ongetwijfeld óók gelogen, maar dat kan ik niet bewijzen, wel dat het woord “bezetting” een megaleugen is.

Moniekje doet een stand-upje: “Elke Palestijn kent wel iemand die in een Israëlische gevangenis zit of heeft gezeten . . . .”

Het stand-upje is tegen de achtergrond van een betonnen muur. Ah, dat is dus de “Ofer-gevangenis” van waaruit de martelaar naar die hoerenkast met 72 maagden is vertrokken. Maar . . . . . . wat lijkt die muur toch op “de Muur” die langs een paar stukkies van de grens van Israël met “de Westbank” loopt. Dat móét toeval zijn, want je denkt toch niet dat Monique Hoogstraten van het NON-journaal aan subliminale hersenspoeling doet?

Nee, ik ga niet precies verklappen wat ik ze daar bij het NON-journaal toewens. Ik heb hierboven aangekondigd de lezer mijn geweldsfantasieën “van Breivikiaanse allure” te besparen, maar ik wil toch een richting aangeven: er komen tsunami’s in voor, ontploffingen, massa-executies en ongeneeslijke ziektes.
____________________

*Hier is de volledige link voor diegenen die de cookie-terreur moeten omzeilen: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1335476

Door:

Martien Pennings

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", antisemitisme, Appeasement, Dhimmitude, Israël, Jodenhaat, Linkse Kerk, mainstream-media, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, Socialisten. Bookmark de permalink .

22 reacties op Monique Hoogstraten (NOS) en de paperclip op het bureau van Netanyahu

 1. topsporter zegt:

  Het nos-journaal heeft niets met objectiverend nieuws brengen van doen, en ruikt muf .

  Like

 2. Dorith zegt:

  Kleine correctie ~ volgens de berichten hier is de man in het ziekenhuis overleden waar hij behandeld werd (ik meen het Sorokaziekenhuis in Be’er Sheva). Zijn kanker was twee maanden geleden ontdekt. Er werd een procedure begonnen om hem om humanitaire redenen te ontslaan uit de gevangenis, maar hij ging helaas dood voordat het zo ver was. Was hij maar later dood gegaan.

  De oproer is niet zo zeer omdat die kankerkwal is overleden, maar omdat hij niet op tijd aan de pa was overhandigd. Blijft de vraag of hij daar beter behandeld zou worden in hun ziekenhuizen.

  Maar deze gevangen en niet gevangen palestijnen grijpen werkelijk elke scheve paperclip aan om te krijsen en te schreeuwen en om stennis te schoppen.

  Heb je gelezen hoe de palestijnen aan de linkerkant van de Jordaan met flinke stenen gooien op de ambulances van Magen David Adom? http://muqata.blogspot.co.il/2013/04/day-after-day-palestinians-smash-magen.html?spref=fb

  Of er nou een Arabier behandeld of vervoerd wordt, maakt hen niets uit. Mocht de Arabische patient sterven, dan wordt hij direkt geridderd tot martyr. Is het een Joodse patient, dan is de stenensmijter een grote held.

  Er valt niet te praten met de meesten van hen………….. 😦

  Like

  • delamontagne zegt:

   Hallo Dorith,……..wat je schrijft van dat stenen gooien naar ambulances, zelfs als hun medebroeders erin liggen deed me denken aan wat ik weleens las over ambulances in NL. Dat er moeilijkheden en stennis wordt geschopt door nwe NL-rs, zelfs als hun eigen vrienden of broers erin liggen. Aan de andere kant zag je dan weer “voorlichtings-filmpjes” van de overheid, waarin oorspronkelijke NL-ers DIE moeilijkheden ZOUDEN veroorzaken. Wat dat NOS-journaal betreft: dikwijls wordt maar de halve waarheid verteld. Er was toch een NL-spreekwoord:; halve waarheid is een leugen!!
   Ik lees ook weleens van behandeling in Israelische ziekenhuizen van palestijnen die in hun eigen gebied niet geholpen kunnen worden. Weet niet of ,t NL kranten waren of buitenlandse, herinner me dat dikwijls niet meer. Kan ook internet zijn. Als je dit artikel dan leest, begrijp ik soms niet dat Israel de goedheid heeft dat ze dat doen.
   shalom+groetjes Bernard=Ben

   Like

 3. guusvelraeds zegt:

  “Elke Palestijn kent wel iemand die in een Israëlische gevangenis zit of heeft gezeten . . . .”

  Tja dat krijg je als je een bevolkingsgroep systematisch vanaf de wieg tot in het graf middels hersenspoeling vol laat lopen met de meest afzichtelijke niet rationele Joden haat. Dat krijg je als je gehersenspoelde zelfmoord terroristen “”die erin getrapt zijn”” gaat bejubelen en gaat vereren met straatnaam bordjes. Dat krijg je als een volledig geperverteerde westerse elite subsidies blijft verstrekken waarmee de hersenspoeling tot in de schoolboeken toe gewaarborgd blijft. Maar dit zal ik wel vertellen “”Elke Fatah aanhanger of Hamas aanhanger”” zal Allah op zijn blote knieën danken als hij het geluk heeft te belanden in een Israëlische cel en niet in plaats daarvan in een cel in Gaza of waar ook in de Arabische wereld. Want ook dat laatste gebeurd maar al te vaak op grond van vermeende collaboratie of andere redenen die er kunnen zijn tussen de anti zionistische strijders. Alleen dat laatste en hun lotgevallen zal nauwelijks vernomen worden via het NON journaal en de overige zich “”vrije pers”” noemende zooitje.

  Like

 4. wim van rooy zegt:

  Elke Hamas- of Fatahterrorist kan niet alleen beter in een cel van de Israëli’s zitten dan in een van die vergeetputten van de islamisten, maar hij kan als hij kanker heeft ook beter in een Israëlisch ziekenhuis verzorgd worden dan in zo’n lazaret van de roversbende van mohammed, want daar worden beslist geen Nobelprijzen verdiend.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  En weer de NOORD_KOREAANSE STAATS TV- beter bekend als NOS- die zich als een HOER leent voor iedere HAATBAARD ter wereld. Ik kots op dat hele linkse “gekkengesticht Hilversum”, ik verrek het om nog 1 keer te kijken naar de NOS, en de andere huichelmatties omroepen KRO,NCRV,VPRO en de AVRO. Wat mij betreft zakken deze omroepen met hun linkse gajes in “de stront”.

  Like

 6. Goed gezien, Martien. Die ‘gevangenismuur’ is inderdaad een deel van de muur die Israël moet beschermen tegen de aanslagen die de pallies graag plegen. Vandaar dat ze nu al een poos met raketten in de weer zijn of aanslagen plegen op Israëlische studenten op (studie)vakantie in Europa…

  Like

 7. BigLJohn zegt:

  Het NOS journaal is niet meer dan een brainwash machine. Vanuit de Hel kijkt Dr. Goebels genoegzaam naar onze mainstream media. Zijn duivelse werk wordt voortgezet. Al diegenen die voor onze vrijheid vochten en stierven, tijdens en op het einde van de Tweede Wereldoorlog. En al degenen die nog gaan sterven, omdat er in de politiek en in het mainstream wereldje zoveel gewetenloze idioten rondlopen met een dikke ebbenhouten plank voor hun hersenloze kop !

  Like

 8. Roelf-Jan Wentholt zegt:

  Vrouwtje Hoogstraten doet graag verslag vanuit Gaza en ziet daar alle onrecht over het hoofd. Ze ziet niet dat daar geen vrije pers is, ze ziet niet dat daar naar lieve lust gemarteld en gemoord wordt, ze ziet niet dat daar de leiders stelen als de raven, ze ziet niets. Echt een NOS verslaggeefster. Ik ga er ooit werk van maken om te laten zien hoe zij tegen ongeveer iedere regel van het NOS redactie statuut zondigt. Niet dat dit enige indruk zal maken. Dat vrouwtje is totaal verknipt. Zo gek als een deur. En maar glorieren in haar morele superioriteit. Met dat bezorgde hoofdje dat zo vreselijk “wijs” denkt te wezen. Pathetisch. Dat ze maar ooit in handen van de veiligheidsdienst van Hamas of de PA mag vallen onder verdenking van spionage voor Israel. Daar droom ik wel eens van.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @BigLJohn 21.53. uur, op 4/4. Precies John, dat heeft U goed gezien. Het is intriest, dat wij 68 jaar na onze bevrijding van het NAZI-REGIME, weer door een NAZI REGIME dreigen te worden bezet, namelijk de PISLAM. Waar zijn die geallieerde soldaten nu eigenlijk voor gevallen! Het is een goor SCHANDAAL waar de POLITICI van LINKS tot RECHTS, ofwel in brede samenstelling schuldig aan zijn. En feitelijk zijn de uitdrukkingen links en rechts steeds moeilijker toepasbaar, daar Rechts inmiddels net zo makkelijk met Links “het bed inkruipt”.

  Like

 10. baksteen zegt:

  Kent die muts zo veel Palestijnen? ken er ook een: Iedere Jood kent wel meerdere andere Joden die zijn omgekomen door een genocidale aanval.

  Die verandering van de gemoedstoestand bij het zien van het journaal is uitstekend beschreven, je maakt je niet kwaad meer, je wordt inderdaad helemaal koud van binnen van zoveel valsheid.

  Like

 11. Dorith zegt:

  Ingaande op de reaktie van delamontagne, kan ik vertellen dat de laatste tijd Israel Syrische gewonden heeft behandeld in de ziekenhuizen in het noorden, ongeacht tot welke kant ze hoorden. Deze mensen komen via de Golanhoogte het land in. Omdat het steeds meer werden, heeft het leger een veldhospitaal opgericht naast de grens. Ze komen naar de grens aan de Syrische kant en het leger haalt hen dan binnen, of misschien worden ze ook wel eens door de Druzen op de Golanhoogte binnen gehaald.

  Afgezien daarvan worden in de Isr. ziekenhuizen voortdurend patienten uit de strook en het andere gebied behandeld. Een tijd geleden de zwager van henya. Hij is een week hier behandeld en zijn vrouw (de zus van h.) was er de hele tijd bij.

  Ik herinner me nog goed dat toen onze jongste zoon in het ziekenhuis lag, hij daar bevriend werd met een jongen uit een dorp bij Ramallah. Zijn moeder was er de hele tijd bij. Er werd gecommuniceerd door middel van gebarentaal en ook was er een dochter van een patient, een Arabische vrouw, die Ivrit sprak en als vertaalster optrad.

  Maar wie over “apartheid” krijst, die wil dat niet horen, of niet geloven, of weet het wel maar doet net alsof……….

  Ik begin de toekomst somber in te zien. Er valt niet met de leiding van de palestijnen te praten,
  het “volk” wordt opgehitst, de wereld raakt vol van mensen die gillen over apartheid en bds, leugens, halve waarheden en niet-vertelde waarheden overheersen de media………..

  De christenen met hun vervangingstheologie en gefilosofeer dat Israel niet hoeft te bestaan omdat Jezus heeft bestaan (iets in die geest), daar word ik ook zeer kriegel van.

  Dan heb je natuurlijk nog de vrome Joodse mensen die in het gebied gaan wonen, terecht of onterecht ~ dat hangt van je eigen instelling af. Maar het maakt op velen geen goede indruk…..

  Like

 12. Dorith zegt:

  Deze verslaggeefster ziet heus wel het onrecht van hamas! Ik geloof er niks van dat ze het niet weet. Maar ze is door de nos daarheen gestuurd, niet om de werkelijkheid in zijn totaliteit weer te geven, maar om door te geven wat past in het paadje van nos.

  Is dat niet het geval bij vele media als het om Israel gaat? En is het niet zo dat de koppen van berichten vaak een bepaald beeld geven en pas als je het bericht doorleest kom je er na een poosje achter dat de zaak wel anders ligt dan hoe de kop het wil voorstellen?

  Grote kop ~ Israel voert een luchtaanval uit op de strook. Wie dan de moeite neemt om verder te lezen, ziet na een paar regels of paragrafen dat er eerst X raketten vanuit de strook afgevuurd werden op Israel (dit, ondanks de wapenstilstand). De luchtaanval was een reaktie. Ondertussen ben je dan toch al onbewust beïnvloed door die dikke zwarte kop………

  Like

 13. louis-portugal zegt:

  Weer mooi verwoordt Martien.
  Het zal voor dat aftreksel van Greet niks helpen.
  Die linkse Gutmeschen zijn net zo gehersenspoelt als die jonge palaestijntjes met hetzelfde taalgebruik.

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  @Dorith 10.14. uur. Beste Dorith ik ben christus volger, protestant, maar ik ben 100% tegen de vervangingstheologie. Ik sta volledig achter Israel en het joodse volk. En zoals ik denk, denken meer protestanten hoor.

  Like

 15. Dorith zegt:

  Tom shalom,

  Natuurlijk weet ik dat je achter Israel staat! en dat niet alle christenen de vervangingstheologie aanhangen (gelukkig maar!). Ik denk dat Jezus zelf boos zou zijn op die theologie!

  Ik wens je een mooi weekend toe.

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  @Dorith 20.34. uur. Dorith shalom, en een goede sabbat gewenst.

  Like

 17. Pingback: De objectiviteit van de NOS, of wat daar nog van over is | E.J. Bron

 18. Pingback: Tegen de leugenmachine van het NOS-journaal is geweld eigenlijk morele plicht, maar toch af te raden | E.J. Bron

 19. Pingback: NOS-journaal: islamofilie, Israëlhaat, incompetentie | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s