Rijkdom bestrijden is de overheid een plicht

Screenshot_23

(Door: Hans Jansen)

Ook in de intelligentste en best geïnformeerde stukken over de eurocrisis en de EU, zoals die van ‘Hannibal’ op DDS, wordt voortdurend met verbazing en ontzetting betoogd dat de maatregelen die onze democratisch gekozen regeerders nemen, leiden tot verarming van Nederland. De schrijvers van die stukken zijn verbaasd en ontzet over het Nederlandse beleid want ze gaan er stilzwijgend en vermoedelijk onbewust van uit dat regeerders hun eigen land niet willen verarmen. Ze concluderen vervolgens, op grond van wat ze van de overheidsmaatregelen zien, dat de regeerders dom of incompetent moeten zijn.

Het is hartverwarmend te mogen merken dat zo veel commentatoren kennelijk nog steeds geloven dat Nederlandse regeerders in de eerste plaats op aarde zijn om Nederland niet armer maar rijker, welvarender en prettiger te maken.

Lees verder…

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Naïviteit, Nederland, Overheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Rijkdom bestrijden is de overheid een plicht

 1. Tom Hendrix zegt:

  Prima artikel van Dhr. Jansen. Maar verbazen hoeft het niet, want de “natte droom”, van iedere rechtgeaarde socialist/rode/marxist is, iedereen even arm! Behalve de rode linkse elite dus, kijk maar naar de voormalige Oostbloklanden tijdens de “koude oorlog”.

  Like

 2. luckybee zegt:

  De PvdA en de Groenlinksen en D66 en de SP zijn meer geinteresseerd om de vijand te temmen.Nu doen ook alle Christelijke partij mee in dit onheil brengende spelletje.

  Like

 3. luckybee zegt:

  Jezus Christus zei:” Vijanden moeten wij omhakken en verbranden tot alleen nog as overblijft die gemakkelijk door de wind weg gewaait worden kan.Zie Matheus 7 DE SMALLE WEG vers 13-23
  13 Gaat in door de enge poort; want wijd is de poort, en breed is de weg, die tot het verderf leidt, en velen zijn er, die door dezelve ingaan;

  14 Want de poort is eng, en de weg is nauw, die tot het leven leidt, en weinigen zijn er, die denzelven vinden.

  15 Maar wacht u van de valse profeten, dewelke in schaapsklederen tot u komen, maar van binnen zijn zij grijpende wolven.

  16 Aan hun vruchten zult gij hen kennen. Leest men ook een druif van doornen, of vijgen van distelen?

  17 Alzo een ieder goede boom brengt voort goede vruchten, en een kwade boom brengt voort kwade vruchten.

  18 Een goede boom kan geen kwade vruchten voortbrengen, noch een kwade boom goede vruchten voortbrengen.

  19 Een ieder boom, die geen goede vrucht voortbrengt, wordt uitgehouwen en in het vuur geworpen.

  20 Zo zult gij dan dezelve aan hun vruchten kennen.

  21 Niet een iegelijk, die tot Mij zegt: Heere, Heere! zal ingaan in het Koninkrijk der hemelen, maar die daar doet den wil Mijns Vaders, Die in de hemelen is.

  22 Velen zullen te dien dage tot Mij zeggen: Heere, Heere! hebben wij niet in Uw Naam geprofeteerd, en in Uw Naam duivelen uitgeworpen, en in Uw Naam vele krachten gedaan?

  23 En dan zal Ik hun openlijk aanzeggen: Ik heb u nooit gekend; gaat weg van Mij, gij, die de ongerechtigheid werkt!

  Wee degenen die de leugens van de bestien geloven met ze wil Jezus Christus niets te maken hebben.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Je kunt alles bijeen genomen dus wel zeggen: Systematisch verarmen ze alles en iedereen behalve de Oranjekliek en, natuurlijk, zichzelf. Zou het doodknuffelen van alles wat Islam is ook tot die strategie behoren? Dat die groep momenteel tot de welvaart bijdraagt, kan ik namelijk ook slecht geloven.Maar met zulke doelstellingen willen ze natuurlijk graag dat al die ‘nieuwe Nederlanders’ blijven. Al is het ten koste van …..alles. Zelfs al zou het ons zelfbeschikkingsrecht zijn.

  Like

 5. Rijkdoom niet maar wel ”Pauperisme” is te bestrijden !

  Like

 6. Pauperism is : Rijk reijkere en armen armere. Voorbeeld : Belgie is noot zo rijk geweest…. maar…. tegelijkertijd de kloof tussen armen en rijken is nooit zo groot geweest. In andere woorden : een kleine groep koopt meer huizen en meer Porsche en een groiende meerderheid heeft het meer en meer moielijk om aan het einde van de maand te geraken… Ik ben bijna 68 en ik heb herbegonnen te werken want alles wordt duurder !

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @Luckybee 09.29. uur. Helemaal met U eens, en derhalve zeg ik AMEN!

  Like

 8. BigLJohn zegt:

  Het socialisme laat het volk bezuinigen, maar die socialist rookt zelf een dikke sigaar, heeft een kolossale dienstauto met chaufeur, en maakt op zijn tijd dienstreizen (snoepreisjes), lees vacantiereizen, op kosten van de belastingbetaler. Regeren is vooruitzien, maar niet bij die socialisten. Zij kijken niet vooruit, maar achteruit. Naar de gloriejaren van het Natiaal Socialisme cq communisme. Zij die van de partij lid waren hadden een bruin leven. Dit in tegenstelling tot het volk dat moest lijden. Zij menen dat dat nu nog steeds opgeld doet. Bedankt vele domme kiezers die dit alles mogelijk gemaakt hebben. Maar niet heus. Reeds !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s