Commentaar: de media kunnen niet tot drie tellen

Screenshot_29

Bij meer dan 90.000 doden in Syrië sinds het begin van de burgeroorlog, alleen al meer dan 6000 de afgelopen week, is het voor de Duitse mediaconsumenten van levensbelang om het exacte aantal door Hamas en Israël op elkaar afgevuurde raketten te weten te komen – ook wanneer daarbij niemand gewond raakte. Scud-raketten op de eigen bevolking in Syrië worden door geen enkel persbureau geteld.

De verslaggeving m.b.t. de raketbeschieting door “militante Palestijnen” en de Israëlische luchtaanval op de Gazastrook getuigen van de verdraaide kijk op het oorlogsgebeuren in Duitstalige media.

“Extremisten” hebben uit het door de “radicaalislamitische Palestijnenorganisatie Hamas gecontroleerde gebied” (aldus “Der Spiegel” en “Die Welt”) dinsdag twee raketten op het zuiden van Israël afgevuurd. Als reactie zou de Israëlische luchtmacht voor het eerst sinds de wapenstilstand in november 2012, afhankelijk van de bron, een, meerdere of drie aanvallen op doelen in de Gazastrook hebben uitgevoerd.

“Der Spiegel” kopt: “Gazastrook, Israël en Hamas breken de wapenstilstand”. De chronologie zou eigenlijk een omgekeerde volgorde nodig gehad hebben, dus “Hamas en Israël”. En hoezo staat er “Gazastrook”, terwijl er toch raketten in Israël insloegen? “Die Welt” kopt: “Israëlische luchtmacht slaat tegen Gaza terug”. Hamas komt niet voor en de Joden bewijzen opnieuw hun sinds Maarten Luther legendarische wraakzucht volgens het Bijbelse principe “Oog om oog”. Dat staat er niet, maar wie de Joden kent, weet precies wat er bedoeld wordt. De website “n-tv.de” kopt: “Israël reageert op raketbeschieting. Midden-Oosten wapenstilstand gebroken”. Wie alleen krantenkoppen leest, komt te weten dat ufo´s Israël met raketten hebben beschoten. Omdat Hamas niet genoemd wordt, blijft het besef over dat alleen Israël de “Midden-Oosten wapenstilstand” breekt door te reageren.

De Zwitserse “Neuer Zürcher Zeitung” (NZZ) drijft het op de spits: “Ondanks wapenstilstand in het Midden-Oosten. Israël valt opnieuw doelen in Gaza aan.” De boze Israëli´s, zonder reden, “ondanks wapenstilstand”, dus pure oorlogszucht. De eerste zin in het dpa-bericht aldaar: “De Israëlische luchtmacht heeft voor het eerst sinds de wapenstilstand in november weer een aanval op de Gazastrook uitgevoerd”.

Als je verder leest komt de beproeving tot drie te tellen. “Der Spiegel”: “Vliegtuigen hebben een gebied in het noorden van de kuststrook gebombardeerd” en enkele zinnen verder: “Volgens informatie van de Palestijnen troffen de drie raketten onbewoond terrein.” Welke “drie raketten”? “Die Welt”: “bombardeerden meerdere doelen”, daarna komen “drie aanvallen”.

Verwarring ook bij de Hamas-raketaanval. Naar het heet is “volgens de Israëlische politie  een uit de Gazastrook afgevuurde raket in het zuiden van Israël dichtbij Ashkelon ngeslagen”, maar salafisten bevestigden tegenover het persbureau AFP twee raketten afgevuurd te hebben. Bevindt de tweede raket zich misschien nog in de lucht? Hoewel drie bronnen de AFP-melding gebruikten, heeft “Der Spiegel” de salafisten weg gecensureerd. Wellicht omdat die in Duitsland exemplaren van de koran uitdelen om de religie van de vrede voor te stellen?

Verwijzing naar raketten in februari en in maart

“Der Spiegel”: “Militante Palestijnen hadden het akkoord al in februari gebroken en vanuit de Gazastrook een raket op Israël afgevuurd.” “Der Spiegel” noemt niet of de genoemde militanten links-liberaal of rechts-extremistisch zijn, zoals bij het noemen van Israëlische politici. Sinds november werd er dus alleen in februari “een raket” afgevuurd. In de door “Der Spiegel” meegeleverde link staat echter volgens overeenkomende persberichten: “…hadden de Palestijnen al in de nacht naar zondag drie projectielen afgevuurd, die echter geen Israëlisch gebied bereikt hadden.” Er werden dus vier projectielen afgevuurd, waarvan er slechts eentje doel trof.

De persbureaus beheren zoals bekend de waarheid in de wereld, zelfs als ze “overeenkomstig” verkeerde meldingen doen en zichzelf tegenspreken.

De “militante Palestijnen” houden zich prijzenswaardig in als ze sinds en ondanks de wapenstilstand alleen maar in februari “een” raket (en niet vier) op Israël hebben afgevuurd. Maar “Der Spiegel” geeft een link naar het incident in maart: “Tijdens Obama-bezoek: raketten uit de Gazastrook treffen Israël”. In de tekst wordt gezegd: “Militante Palestijnen vuurden minstens vier raketten af vanuit de Gazastrook richting Zuid-Israël.” Dat zouden nog eens vier  (plus vier in februari, dat maakt al acht) afgevuurde raketten zijn. Twee raketten sloegen in Israël in. “De beide andere raketten zouden Israël niet bereikt hebben en zouden nog binnen de Gazastrook naar beneden zijn gekomen.” Hoe de persbureaus weten dat er twee raketten in de Gazastrook zouden zijn terechtgekomen, wordt niet genoemd. Want toevallig ontdekten de Israëli´s dinsdag in een kleuterschool in Sderot een (derde) geëxplodeerde raket. Die werd nu pas ontdekt, omdat de kleuterschool vanwege de paasvakantie gesloten was.

Het is dus de vraag hoe het komt dat “Der Spiegel” niet eens tot drie kan tellen en in zijn bericht alleen februari noemt, maar de raketbeschieting in maart tijdens het bezoek van Obama niet noemt, ondanks de bijgevoegde link.

Alle informatie is alleen afkomstig uit Duitse mediaberichten en werd niet getoetst aan de realiteit in het Midden-Oosten. Mortierbeschietingen en andere wapenstilstandsovertredingen werden volledig weggelaten.

Bron:

http://tinyurl.com/cux2mba

Auteur: Ulrich W. Sahm

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", antisemitisme, Appeasement, Censuur, Gazastrook, Hamas, Hypocrisie, islamofascisme, Israël, Jodenhaat, Linkse Kerk, mainstream-media, nieuw fascisme, Socialisten, Terrorisme. Bookmark de permalink .

3 reacties op Commentaar: de media kunnen niet tot drie tellen

 1. ik heb dit ‘getweet’ ik weet ook niet meer hoe ik al die ignoranten nog op tijd kan bereiken.. “Commentaar: de media kunnen niet tot drie tellen http://wp.me/p1O7aM-9y2 via @wordpressdotcom VERSPREID DIT EN RED ANDEREN UIT HUN WAAN!”

  Like

 2. maria zegt:

  Zo gaat de berichtgeving toch altijd: “Israel vuurt raketten af op Gaza” en als je dan heel, heel lang doorleest komt er een uiterst summiere toevoeging dat “Gaza enkele mortieren op Israël heeft afgeschoten, MAAR DIE MISTEN DOEL” ja dat telt niet dus heeft Israël het bestand geschonden…. Van de week grote headlines over twee palestijnste tieners (ach gut!) die werden doodgeschoten door de IDF (jaja de schoften) enkel en alleen maar omdat ze de militaire post in de fik wilden steken…. Laten ze eens een Egyptische grenspost bestoken met brandbommen en kijken hoe hun “broeders” reageren. En wat te denken van de honderden door de media doodgezwegen “tieners” (lees: kinderen vanaf 8 jaar) die als kindsoldaat worden ingezet (wordt eens wakker, Marco Borsato!) in o.a. de Syrische jihad, daar heb ik nog geen linkse lul over gehoord….

  Like

 3. manna zegt:

  tis voor mij zo klaar als een klontje. maar ik begrijp het gewoon niet.
  waarom?
  waarom kijkt iedereen de andere kant op?
  waarom leert men niet van de geschiedenis?
  waarom verdraait men de geschiedenis?
  waarom kunnen wij niet zien dat de islamdoctrine mensen geestelijk tot slaven maakt?
  waarom accepteren wij een invasie van mensen die ons niet moeten?
  waarom accepteren wij het einde van onze bloeiperiode als hardwerkende Nederlanders?

  ik zie het zwart wellicht. maar we leven in een samenleving waarin onze moslimmedemens ons gedoogd, zolang wij maar RESPECT hebben voor het geloof dat is gemaakt door iemand die:
  – vermoord
  – laat vermoorden
  – andersdenkenden genadeloos afmaakt
  – andersdenkenden laat afmaken
  – hun vrouwen verkracht
  – zelf toegeeft dat hij denkt dat de duivel hem inspireerde
  – kinderen van 9 verkracht
  – die de hel zag en alleen maar vrouwen tegen kwam
  – alle wetten en gebruiken aan zn laars lapt als het uitkomt

  ik kan wel even doorgaan MAAR DIT IS DE PROFEET. DE PERFECTE MENS.

  en wat ik hier schrijf wordt niet ontkend door de ‘gematigde gelovigen”….
  en toch blijven ze moslim…..
  en zwijgen als in naam van hun geloof weer andersdenkenden afgemaakt worden…
  zelfs kinderen….
  en moslim kinderen gehersenspoeld worden vanaf jaar 3 om te haten…

  deze cultuur heeft het romeinse rijk op haar zwakke moment aangevallen en bijna vernietigd
  martel en leo 3 konden de opmars tot stilstand brengen.

  diverse pausen hebben mohammed tot de duivel verklaard, en gezien zn praktijken alsmede het aantal doden dat in naam van de slang allah zijn gemaakt wellicht niet onterecht.

  GEEN ENKELE RELIGIE DANWEL IDEOLOGIE KAN DIT DODENAANTAL BENADEREN.

  hoe is het mogelijk dat dit geloof gerespecteerd moet worden….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s