De AIVD houdt informatie achter over islamitische radicalisering

Screenshot_20

(Door: Afshin Ellian)

Wat is onrecht volgens een fundamentalistische moslim? Een jihadist vindt altijd een reden om terreurdaden te plegen.

Plotseling spreken terrorismedeskundigen van een onbeheersbare radicaliseringsgolf. Hopelijk krijgen ze straks geen spijt van hun eigen constatering, omdat ze een discussie over de islam vrezen. Naar aanleiding van de Nederlandse jihadisten in Syrië waarschuwt ook de AIVD voor een toegenomen terreurdreiging.

Niet te rijmen

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft het dreigingsniveau opgeschaald naar ‘substantieel’. Dat wil zeggen dat ons land doelwit kan zijn van een terroristische aanslag. Maar de berichtgeving van de NCTV is niet te rijmen met eerdere NCTV-rapporten over de terreurdreiging. Het viel allemaal mee, was te lezen in die rapporten aan de Tweede Kamer.

Waarom begin ik hierover? En waarom moet ook de Kamer er vragen over stellen en er een debat over voeren?

Volwaardige baardman

De radicalisering van honderden moslims in Nederland heeft zich niet binnen een paar weken voltrokken. Individuen worden niet in een paar weken geïslamiseerd of gereïslamiseerd – om daarna ook nog te radicaliseren. Het duurt een paar jaar voordat iemand een volwaardige baardman is geworden. Pas dan kun je van radicalisering spreken. Radicalisering kent twee fases. In de eerste fase moet een moslim tot het salafistische of wahabbistische geloof worden bekeerd. Dan wordt de gelovige een buitengewoon vrome moslim die precies zo wil leven als de eerste moslims – hij wil terug naar de oorspronkelijke islamitische gemeenschap. Toen was alles zuiver en leefde iedereen volgens de wetten van Allah.

Onrein

In de eerste fase groeien bij mannen de baarden en dragen de vrouwen zware vormen van hijab, zoals gezichtssluiers, burqa’s of andere vrouwonvriendelijke bedekkende attributen. Ook wordt vaker een moskee bezocht. Bovendien neemt de gelovige afstand van zijn of haar natuurlijke omgeving, omdat die omgeving onrein en onvoldoende islamitisch is. Hij gaat zich verdiepen in de kennis van de Koran en hadith, de overleveringen van en over profeet Mohammed. De gelovige wordt een onaangename figuur voor zijn omgeving en soms ook voor zijn familieleden. Dit heb ik al enkele jaren voor de Iraanse revolutie mogen waarnemen. Vrome moslims lijken inhoudelijk overal op elkaar. En het mechanisme is hetzelfde: ze ontdekken opnieuw hoe fijn, volmaakt en verlossend de islam is.

Screenshot_21

Gewaardeerd

Begrijpen ongelovige Nederlanders – vooral de inlichtingendiensten – dit proces van reïslamisering? Jazeker, blijkt uit talloze ambtsberichten van de AIVD inzake de Hofstadgroep in 2004. Daar beschreven AIVD-medewerkers zeer gedetailleerd hoe de reïslamisering zich in die groep voltrok en hoe gevaarlijk dat kan zijn voor onze veiligheid. Ze hebben dit netjes uiteengezet in hun rapport Van dawa tot jihad. Dit belangrijke rapport is ook in het Engels vertaald – het wordt zeer gewaardeerd in andere westerse landen.

Militair handelen

In de tweede fase ontdekken de meeste moslimfanatici de gewelddadige jihad. In de Koran en in de verhalen over de oorspronkelijke islam ontdekken ze dat de echte, zuivere islam met geweld en zelfopoffering van de moslims tot stand is gekomen.

Mohammed Bouyeri heeft tijdens het proces tegen de Hofstadgroep uitvoerig uiteengezet hoe de jihad via verhalen over de profeet Mohammed en de eerste gelovigen tot hem was gekomen. Op het moment dat ze geestelijk tot militair handelen zijn geradicaliseerd, ontstaat de grote vraag over hun individuele toekomst.

Onrecht in de wereld

Sommige jihadisten nemen de beslissing om in de fase van dawa (oproepen tot islam) te blijven. Anderen nemen tijdelijk de beslissing om – bijvoorbeeld vanwege kinderen – niet deel te nemen aan gewelddadige jihad. Er blijft een serieuze groep over die geen smoezen kent en een grote passie heeft om te doden en gedood te worden. Wie fase 2 doorstaat, komt terecht in de terroristische sfeer: de sfeer van reïslamisering naar de jihad, de terreurfase.

En het onrecht in de wereld? Wat is onrecht volgens een fundamentalistische moslim? Dat is bijna alles wat niet islamitisch is. Het is al een groot onrecht dat de fundamentalisten in een land wonen dat door niet-moslims en niet op basis van de sharia wordt geleid. Een jihadist vindt altijd een reden om terreurdaden te plegen.

Effectief

Zonder zuivere islam, zonder reïslamisering, zonder de verspreiding van het salafisme of andere vormen van de zuivere islam bestaat er geen jihad-fase. Dat wist de AIVD. Inlichtingendiensten hebben in de voorbije jaren waargenomen hoe snel en effectief het proces van reïslamisering in Nederland verliep. Dat hadden ze dus ook als gevaar voor de nationale veiligheid moeten aanmerken.

Als de AIVD dit proces van reïslamisering als gevaar had aangemerkt, dan moest de NCTV in haar periodieke rapporten aan de Kamer waarschuwen voor de toekomstige terreurdreiging. Dat is niet gebeurd. De AIVD heeft de Kamer onjuist en onvolledig ingelicht. De Kamer, de regering en de media zwijgen over het feit dat de Nederlandse samenleving te laat wordt geïnformeerd over de groeiende islamitische radicalisering.

Screenshot_22

Bron:

http://www.elsevier.nl/Nederland/blogs/2013/4/De-AIVD-houdt-informatie-achter-over-islamitische-radicalisering-1220630W/

Auteur: Afshin Ellian

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Dhimmitude, Hypocrisie, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, islamofascisme, Jihad, lafheid, landverraad, Moslims, Naïviteit, Nederland, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers. Bookmark de permalink .

31 reacties op De AIVD houdt informatie achter over islamitische radicalisering

 1. Ik denk zelf dat de AIVD enig idee heeft wat er werkelijk afspeelt. Met Pesach (even wat vrije tijd)
  heeft Talyah weer eens de Arabische facebooks MO en de Arabische facebooks in Nederland opgezocht en bekeken. Er is een facebook die wereldwijd is verspreid maar elk land heeft ook zijn eigen facebook welk geallitereerd is aan de Hizb ut-Tahrir wereldwijd. Er waren twee zaken die ons liet schrikken 1. het aantal mensen op deze facebook (over de 6000) en twee het aantal jonge Nederlandse jonge meisjes ongeveer tussen de 14 en 18 jaar oud die bekeerd zijn naar de Islam. We zullen trachten dit weekend een artikel over te schrijven. Maar wat je leest lusten de honden geen brood van. Op de Arabische sites lees je niets anders dan dat ze van Syrie en Libanon de eerste kalifaat van willen maken, daarna komt Jordanië aan de beurt, met als doel Jeruzalem. Dan is de weg vrij voor Europa.

  Like

  • oogenhand zegt:

   Uiteraard bekeren die meiden zich op jonge leeftijd. Dan zijn ze nog maagd, en moeten Marokkanen met hen trouwen als ze seks willen. Polygame, patriarchale (preciezer: polygyne, patrilineaire) mannen zijn aantrekkelijk voor vrouwen. Dat doet ook Israël de das om. Alleen door te verklaren, dat kinderen van Israëlische mannen en Palestijnse vrouwen volledig Israëlisch zijn, en andersom streng verboden is, en een Israëlische man meer dan vier vrouwen mag, kan de Israëli de Palestijn eruit hengsten.

   Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Geheel eens met het artikel. Daarom grote schande over de politiek, die dit heeft veroorzaakt vanaf 1972. Eerst den Uyl met zijn funeste gezinshereniging van Turken en Marokkanen, die hier als GASTARBEIDERS verbleven, en daarna het verraad van politici, werkgevers en de bilderbergers, door aanname van de ” Resolutie van Straatsburg”, waardoor horden van muzelmannen naar europa (nederland) kwamen, vanwege de belangen van OLIE. Denk maar aan de oranje familie, met hun belangen in Shell.
  En gisteren de schande, met het marokkanendebat, waar slechts de PVV en de SGP (gedeeltelijk) het probleem wensten op te lossen. En ja hoor, we hadden het verwacht, de gehele policor politieke elite, nam het voor de muzelmannen op en legden de schuld bij de PVV en ons de burgerij. Wat een kloteland is dit geworden, zeg, verraden door eigen politici!

  Like

  • oogenhand zegt:

   Als het Westen, of althans Europa afhankelijk was van OLIE, dan hadden we al 1973 shahada mogen zeggen.

   Like

  • Rudi zegt:

   @Tom
   Hier geef ik oogenhand gedeeltelijk gelijk. Ik denk dat er inderdaad meer aan de hand is (of in 1973 was) dan alleen maar oliebelangen. Want die oliebelangen kunnen dan weer door de eigen linkse kerk aangehaald worden als dat andere stokpaardje van hun: kolonialisme. Maar het zou het eerste thema niet zijn dat links zelf in de hand werkt om er dan over te kunnen jengelen.

   Het was een bundeling van factoren: olie, maar ook terreurdreiging: “moslims binnenlaten, pro-islam beleid en journalistiek, anti-Israëlpropaganda, of we brengen de terreur naar Europa.” (nu, er zijn intussen verscheidene aanslagen gepleegd in Europa, maar ja, wanneer hebben moslims ooit woord gehouden? Taqqia, weet je wel. Vraag maar aan Thomas Jefferson)
   En dan was er nog Frankrijk dat zo nodig de banden wilde aanhalen met de ex-kolonies in de zandbak om één Euro-Oriëntaals blok te vormen tegen de Amerikanen, die kort voordien nog kosten noch moeite hadden gespaard om Europa te helpen bevrijden van Hitler.

   Blijft een feit dat ‘De resolutie van Straatsburg’ de blauwdruk was van de EUrabisering van de Europa.

   Like

 3. Pingback: BOINNK!!! | AIVD houdt informatie achter t.a.v. terrorisme-mogelijkheden

 4. Philippine zegt:

  Vanavond was er op 1Vandaag een reportage over het Marokkanenprobleem in Gouda.
  Daar was geen woord Spaans bij.

  Like

  • maria zegt:

   Bedankt voor de tip! P&W hadden gisteravond de “nette intellectuele schrijver” Benali (in zijn vrije tijd islam-apologeet en jodenhater) en de comediënne Soundos el Ahmadi (nog nooit een mop van gehoord maar ik zou willen dat alle marokkaanse vrouwen er zo uitzagen) uitgenodigd om over het Marokkanendebat te praten. Binnen vijf seconden viel het woord racisme en P&W bleven schaapachtig als altijd. Maar er zou een ISLAM-debat moeten komen want DAT is de oorzaak van het agressieve, criminele, subsidieslurpende, slachtofferige en steeds meer “rechten” eisende gedrag van “bepaalde” bevolkingsgroepen, INCLUSIEF Turken, Somaliërs, Pakistanen en andere moslims.

   Like

  • maria zegt:

   Heb het even bekeken, wat een misselijkmakend item! Marokkanen die elkaar dekken omdat diefstal van kuffars door de Q’ran gelegitimeerd is. En daarna de reportage over kamp Amersfoort…. Dan zie ik de Lybische rebellen Joodse en Christelijke graven vernielen.http://www.youtube.com/watch?v=–z5z8bbjrY Bah ze hebben echt NERGENS respect voor maar eisen dat wel continu op voor hun pedo-geloof!

   Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Tom Hendrix 17.51 uur. Tja, als dat zo is zou het zaak zijn, de ‘zwevende kiezers’, die het Marokkanenprobleem ook zat zijn, definitief over de streep te trekken. Hoe, weet ik ook niet precies en eigenlijke verkiezingen zijn nou eenmaal nog even n iet aan de orde. Maar als de verantwoordelijke partijen, in verband met dit debat, nog eens een paar keer flink in de peilingen zouden zakken is ereen klein, klein kansje dat ze hun koers zouden gaan wijzigen. (Zuiver theoretisch gezien, natuurlijk.)

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Op de foto wordt ons probleem voor 100% weergegeven

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Echter een groot deel van de autochtone Nederlander collaboreert ook, door ieder keer weer op de verrader partijen te stemmen.

  Like

 8. Pieter Nokkio zegt:

  antisemitisme is van alle tijden, maar wordt nu wel erg duidelijk zichtbaar. De media zijn vals, onwetend en pro-Arabisch, van links (Vara) tot rechts (EO) toe. Men is ziende blind en horende doof. Wie voorspelde dat ook al weer voor ‘de eindtijd’?
  Juist: de Jood Jezus,die alles voor de mensen over had.
  Let op de tekenen van de tijd, vooral in 2014 en 2015, met twee volledige zons- en dito maansverduisteringen in Jeruzalem (hoofdstad van Israël voor altijd). En dat precies op Joodse feestdagen!
  Sabbat shalom!
  Pieter

  Like

  • maria zegt:

   Inderdaad, Jezus is niet “vermoord” door de Joden maar wist van tevoren dat hij zij leven zou geven. Er staat ook nergens in de Bijbel dat Hij is vermoord door de Joden. Hij is gedood onder Pontius Pilatus en de Joden waren teleurgesteld dat hij niet de bevrijder van de Romeinse overheersing was. De Joden blijven de erfgenamen in eerste lijn en dat staat helemaal los van het lot van Christenen die Jezus aanvaarden.

   Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Rudi 19.45. uur. Rudi bedankt, ik kan ook nog wat breder leren zien. En uiteraard zal het niet alleen de olie zijn geweest, ook ik denk dat er een groter complot gaande is. Met name Het Project, en de bedoeling van een NWO=Nieuwe Wereld Orde.

  Like

  • Rudi zegt:

   @Tom Hendrix op 5/4/ om 22:18
   Tom, ik steek hier op deze blog ook flink wat op van jou, waarvoor oprechte dank.
   Het Project, de NWO, dat waren dingen die ik enkel ‘van horen zeggen’ had, maar hoe meer ik lees (hier en elders), hoe meer ik ervan overtuigd raak dat er, zoals jij zegt, een groter anti-westers complot achter zit.

   Like

 10. luckybee zegt:

  Ik zal erg blij zijn als Nederland maar voor al Europa helemaal moslim vrij zou zijn.En net als van ouds zo kunnen leven zo als dat willen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Luckybee, 22.18 uur. Wat een wonderschone droom….
   Wie o wie weet te bewerkstelligen, dat het meer dan een droom wordt?

   Like

 11. Robbert zegt:

  Philippine dat probleem is er al jaren. Een paar jaar terug schreef ik hier al over. Het is helaas geheel in het Afrikaans maar hoop toch dat het begrijpelijk is: GOUDA SE GLORIE IS IETS VAN DIE VERLEDE( 2)
  postdateiconWoensdag, 10 Junie 2009 11:51 | PDF | Afdruk | E-pos |

  As vervolg op die vorige artikel wat skets dat die mooie Nederlandse stad geterroriseer word deur veral Marokkane laat ons hier ’n meisie uit Gouda aan die woord wat anoniem ’n brief gestuur het na een van ons koerante.

  “Vandag het ons ‘n aangename uurtjie sport beoefen in die Palet in Gouda-Goverwelle (’n deel van Gouda waar duisende kriminele Marokkane woon).
  Ons sien toe dat Marokkaanse jeug op die plein van hierdie skool is. Toe die sportles uit is, is hulle steeds daar, ons fietse ook maar dit is almal omgegooi, die bande pap, en die ventiels (deel van die bande) het ontbreek. Toe ons die Marokkane aanspreek hieroor toe daag daar binne 3 minute ’n groep van 20 andere Marokkane op. Hulle het ons geïntimideer, uitgeskel vir hoere en hulle aan ons opgedring. Ons kon nie na ons huise terugkeer nie en het by iemand in die tuin moes wag wat die polisie geskakel het”.

  In dié lig gesien is dit baie vreemd dat die Swart jeug na die PVV ondersteuners wou reis om hulle te vra hoekom hulle vir die Party vir die Vryheid gestem het. Dit wil voorkom asof hulle met heeltemal ‘n ander agenda die PVV se ondersteuners genader het.

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  @Robbert 22.42. uur. Dat heeft U goed gezien Robbert. En dat vanuit Zuid-Afrika, prima dat U reageert!

  Like

 13. vigilante zegt:

  De aivd zit niet helemaal stil: publikatie 2012

  Klik om toegang te krijgen tot jihadistisch_internet_pdf.pdf


  Leest en huivert,

  Like

 14. DonnaDolce zegt:

  Komen we ooit nog van deze pest af?

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  @vigilante 6-4, 10:17
  Zo, zo… zet die padvindersbeweging uit Leidschendam zomaar classified information online..???
  Ik ga er niet opklikken, hou er niet van om door die prutsers gelogd te worden.
  Trouwens, waar heb ik het over? Ze zullen ongetwijfeld hier meekijken.
  Feind hört mit, nietwaar, jongens en meisjes uit Leidschendam?

  Like

 16. Joop Klepzeiker zegt:

  Herkennen en erkennen zou in actie moeten overgaan, wat nu ?

  Wat is gemakkelijker ??

  Like

 17. Johan zegt:

  Deze ideologie is al jaren met fluwelen handschoentjes aangepakt. Naar het hoe en waarom is het gissen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s