Islamitische meute slaat acht boeddhisten dood

Screenshot_37

Birmese moslims hebben acht boeddhistische landgenoten in een Indonesisch asielzoekerscentrum vermoord. De aanleiding voor de opgehitste meute waren beelden van religieuze onlusten in Birma.

Meerdere Birmese moslims hebben acht boeddhistische landgenoten in Indonesië doodgeslagen, nadat ze gehoord hadden van de etnische onlusten tussen verschillende religieuze groeperingen in hun vaderland. De aanval vond plaats in de nacht naar vrijdag in een opvangkamp voor immigranten in de provincie Noord-Sumatra, zoals de politie meedeelde.

In het opvangkamp in Noord-Sumatra dichtbij de provinciehoofdstad Medan bevonden zich op het tijdstip van de ruzie meer dan honderd islamitische Birmezen evenals elf boeddhistische vissers. De ruzie brak volgens ooggetuigen uit nadat een moslim een boeddhist met de berichten over de onlusten had geconfronteerd. De groepen gingen elkaar met messen en stenen te lijf. Er raakten ook vijftien moslims gewond bij de ruzie.

De religieus gemotiveerde onlusten, waarbij minstens 43 mensen om het leven kwamen, waren twee weken geleden uitgebroken in de Centraal-Birmese stad Meiktila. Com[plete stadswijken en meerdere moskeeën gingen daar in vlammen op. Volgens informatie van de VN vluchtten meer dan 12.000 mensen uit de stad, waarin de noodtoestand werd uitgeroepen.

Slachtoffers met scherpe voorwerpen aangevallen

Kort daarop nam het Birmese leger de controle over Meiktila over. De botsingen zijn de hevigste in hun soort sinds er het afgelopen jaar minstens 180 mensen bij conflicten tussen boeddhisten en moslims in de westelijke regio Rakhine om het leven kwamen.

De slachtoffers in het Indonesische opvangkamp werden volgens de politie met scherpe houten voorwerpen aangevallen en gedood. In totaal bevinden zich daar volgens de politie 280 asielzoekers en illegaal binnengekomen vissers uit Birma.

Indonesië ziet zich in toenemende mate geconfronteerd met asielzoekers uit Birma, die bescherming zoeken voor de onlusten in hun vaderland. Velen van hen moeten heel lang wachten of de VN hen de vluchtelingenstatus geven.

Bron:

http://www.welt.de/politik/ausland/article115028851/Muslimischer-Mob-pruegelt-acht-Buddhisten-tot.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Boeddhisten, Moslims, Myanmar (Birma), Religie. Bookmark de permalink .

4 reacties op Islamitische meute slaat acht boeddhisten dood

 1. Theresa Geissler zegt:

  Typisch! Wie beginnen er weer mee? Juist ja, de moslims. Wie had er ooit beweerd, dat de Islam een vredesreligie, of althans ”geen geweldsreligie” was?
  Nu ja, dat kunnen ook wel moslims geweest zijn: In dat geval was het dan weer een duidelijk staaltje van Taqiyya, klopt als een bus! Trouwens, als ik me niet vergis is het Boeddhisme wèl een vredesreligie. Je vraagt je af, hoe ze die Boeddhisten dan zover gekregen hebben om de gewapende strijd aan te gaan.
  Zwaar beledigd en/of tot op het bot getreiterd, denk ik. Je zal tenslotte maar in zo’n asielzoekerscentrum zitten, samen met MOSLIMS. Een lam zou er razend van worden, stel ik me zo voor.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  @Theresa Geissler 22.59. uur. Daar sluit ik mij bij aan Theresa. Steeds vallen de moslims terug in hun “slachtofferrol”.

  Like

 3. Jan zegt:

  Religie van de vrede in Indonesië
  http://vladtepesblog.com/?p=63367

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s