Werkloosheid in de eurozone bereikt recordhoogte: 19 miljoen mensen zonder werk

Screenshot_27

Volgens de nieuwste gepubliceerde cijfers ligt de werkloosheid in de eurozone bij 12% en is daarmee het hoogst in de historie van deze economische zone na de invoering van de eenheidsmunt in 1999.

Het gemiddelde werkloosheidscijfer in de 17 lidstaten van de Europese Unie die de eurozone vormen, steeg van 11,9% in januari naar 12% in februari. Daarmee raakten nog eens 33.000 mensen in deze periode hun baan kwijt. In Europa zijn op dit moment meer dan 19,071 miljoen mensen werkloos.

In enkele landen zoals Spanje en Griekenland bereikte het werkloosheidscijfer in februari zelfs 26%. Juist in deze beide landen kwam het de afgelopen tijd tot gewelddadige onlusten en Griekenland beleefde bovendien in de jaren 2010 en 2011 ook een duidelijke toename van het aantal zelfmoordpogingen en zelfmoorden.

Daartegenover zijn de laagste werkloosheidscijfers nog steeds te vinden in landen zoals Luxemburg (5,5%), Duitsland (5,4%), Oostenrijk (4,8%) en Nederland (6,2%).

De jeugdwerkloosheid bij de onder de 25-jarigen is eveneens toegenomen. Meer dan 5.694 miljoen mensen in deze leeftijdsgroep zijn in de 27 landen van de EU (waaronder 3.581 miljoen werklozen in de eurozone) werkloos. In Griekenland zal het aantal werklozen bij de onder de 25-jarigen weldra de 60% grens overschrijden en ook in Spanje heeft 55,7% van de jongeren en jonge volwassenen geen baan.

Al in de eerste maand van dit jaar was de werkloosheid in de eurozone gestegen naar de toenmalige recordhoogte van 11,8%, wat bleek uit het oorspronkelijke rapport van het Europese bureau voor de statistiek “Eurostat”. De nieuwe stijging verhoogt de zorgen over de aanhoudende economische crisis in de eurozone.

Enkele economische experts hadden deze stijging van de werkloosheidscijfers voorspeld, nadat de cijfers van januari later naar boven toe gecorrigeerd moesten worden en al bijna de 12% grens bereikten. Omdat de nieuwe cijfers over de arbeidsmarkt betrekking hebben op de maand februari, zijn de economische gevolgen van het reddingspakket voor Cyprus hierbij nog niet inbegrepen. Uit andere cijfers, die dinsdag eveneens werden gepubliceerd, blijkt dat de recessie in de eurozone ook in het eerste kwartaal van 2013 door zal gaan.

In de afgelopen twee weken had de belangrijkste econoom van de economische informatiedienst “Markit”, Chris Williamson, zich meerdere malen uiterst bezorgd geuit tegenover het Franse persbureau AFP. “In plaats van zich in het tweede kwartaal te stabiliseren, zoals velen, inclusief de ECB, hopen, zal de recessie de komende maanden vermoedelijk nog verder aanscherpen”, zei hij.

De inkoopsmanager-index (PMI) van de eurozone is in maart gedaald. Ook al was de daling niet zo sterk als enkele weken geleden nog werd gevreesd, de PMI staat na de nieuwste cijfers op 46,8 punten. Een waarde onder de 50 punten geldt als teken van een economische achteruitgang. Over het algemeen wordt gevreesd dat de productiecijfers in de regio teruglopen. Op het gebied van de export naar niet-EU-landen is weliswaar nog enige groei te herkennen, maar de vraag uit de eurozone zelf is verminderd.

Screenshot_25

Bron:

http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/deutschland/redaktion/arbeitslosigkeit-in-der-euro-zone-erreicht-allzeithoch-19-millionen-menschen-ohne-arbeit.html

Auteur: redactie KOPP-Verlag

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Eurocrisis, EUSSR. Bookmark de permalink .

13 reacties op Werkloosheid in de eurozone bereikt recordhoogte: 19 miljoen mensen zonder werk

 1. dutchess43 zegt:

  En wie mogen we hiervand de schuld geven??

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Dutchess43 17.45. uur. In de volgende volgorde, om te beginnen Helmut Kohl en Francois Mitterand, die de EU waanzin erdoor kregen op de top van Maastricht in 1992, en daarna de leugenaars van politici in alle kleuren en geuren. Wat nederland betreft, buiten de PVV, alle andere partijen en politici.
  Wat we door deze criminele BENDE van de EU wel veel hebben gekregen, zijn voedsel en kledingbanken!
  O ja, en mocht dit klote kabinet Rutte 2 vallen, dan vrees ik dat van links en rechts, en de hoeren van de pers, weer stennis gemaakt zal worden tegen de PVV, met de hoop dat het “stomme nederlandse kiesvolk”, weer zullen stemmen op het duo PRUTTE en SAMZWAM. Mark my words!

  Like

 3. Jean zegt:

  Heeft iemand al iets gehoord over grenzen sluiten voor ALLE vreemdelingen? Ik bedoel echt ALLE grenzen in elk land.
  Heeft iemand soms iets gehoord over het verwijderen van de allochtone steuntrekkers? Hun bijdrage aan de samenleving is anders nihil buiten het opwekken van fobieën.
  Verschrikkelijk stil aan de andere kant…..

  Like

 4. Jan zegt:

  En in de socialistische heilsstaat USA:
  Obamanomics: Record 89,304,000 Americans “Not In Labor Force”
  http://cnsnews.com/news/article/record-89304000-americans-not-labor-force-296000-fewer-employed-january

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  En te weten dat we vorig jaar al een begrotingstekort hadden van meer dan 400 miljard euro, omgerekend per nederlander ca. 28.000,- euro. Daar komen de garanties voor het esm fonds a 40 miljard euro nog bij. We hebben het nu dus al gauw over een staatsschuld van tussen de 30.000 en 35.000 euro. En het kabinet MARX RUTTE maakt het nog VEEL ERGER, de leugenaar met zijn bezuinigingen, het zijn LASTENVERZWARINGEN voor burger en bedrijfsleven pinokkio Rutte.
  Duizenden werklozen erbij, de middenstand op apegapen, de bouw vet in de problemen, de zorg geheel uitgekleed, en dat alles om de waanzin EU en EURO in stand te houden.
  Wat zijn we toch geweldig in het pak genaaid 12 september 2012, ik begin steeds meer te twijfelen aan de uitslag van deze verkiezingen. De EU was er maar wat blij mee!

  Like

 6. Jan zegt:

  Valt dus nog mee. In de VS staat de wijzer momenteel op $16.7 trillion.
  Tendens: stijgend
  (1 trillion= 767.99017 Euro)

  Like

 7. baksteen zegt:

  FOUT plaatje, geen enkele directeur vindt dit leuk.

  Like

 8. E.J. Bron zegt:

  @baksteen

  Even over nagedacht…plaatje vervangen

  E.J.

  Like

 9. Geert zegt:

  Ach volgens barosso hebben wij het ergste gehad, de crisis is bijna bezworen hoor. Wij krijgen binnenkort weer groei. Gaat u maar lekker slapen en dan weer vroeg opstaan om te gaan werken.

  Like

 10. luckybee zegt:

  En toch hebben wij schijnbaar genoeg geld om de Arabieren te steunen? Hoe kan dat?

  Like

 11. HF zegt:

  De grootste misdaad tegen de menselijkheid op dit moment in Nederland,
  Is dat ouders hun pas geboren kind aangeven op het stadhuis.
  Het ontvangt dan een sofinummer en is van af dat moment veroordeeld tot levenslange
  slavernij door de staat.
  Het heeft van af dat moment geen enkel recht meer op bezit en start zijn leventje met
  een schuld van tientallen duizenden euro’s.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s