“Frankrijk – Clockwork Orange” – een boekaanbeveling

Screenshot_43

Het boek van Laurent Obertone, “La France orange mécanique”, staat in Frankrijk al weken lang op de bestsellerlijst. Kennelijk gaat het om een soort Frans Sarrazin-boek, een tegenhanger van “Deutschland schafft sich ab”, want de auteur schuwt niet om cijfers uit te spreken die anders in Frankrijk – nog meer dan in Duitsland – taboe zijn:

Het is een taboethema in Frankrijk: het aantal diefstallen, gewelddaden en verkrachtingen bereikt een recordhoogte. In Frankrijk worden iedere dag 13.000 diefstallen, 2000 zware lichamelijke mishandelingen en 200 verkrachtingen gepleegd. Het boek van Laurent Obertone met de titel “Frankrijk – Clockwork Orange” staat al enkele weken bovenaan op de bestsellerlijsten in Frankrijk. Michel Houellebecq beschouwt de jonge schrijver zelfs als “een van de grootste schrijvers van morgen”.

Screenshot_40Zijn boek ontraadselt dit verborgen fenomeen, de verruwing van een natie, terwijl de officiële verslaggeving zich verschuilt achter het verfraaiende motto van het “met elkaar leven”. Laurent Obertone herinnert er aan dat in het Frankrijk van 2013 de minister van Justitie Christiane Taubira het principe van het opsluiten in de gevangenis principieel zou willen afschaffen, terwijl men op hetzelfde moment te weten komt dat een 100-jarige man door meerdere personen op de grond gegooid en zwaar gewond werd om zijn horloge te stelen, dat in de supermarkt van Lille de vleesverpakkingen met een diefstalbeveiliging uitgerust worden, dat een Franse politieman in een van de “gevoelige” voorsteden van Montpellier gelyncht werd, dat een man in Toulouse, die toeterde achter een de rijweg versperrende auto, door een meute “omwonenden” met stoelpoten en afgebroken flessen een “corrigerend pak ransel” kreeg…de lijst zou oneindig kunnen worden aangevuld. Tegenwoordig, waar in enkele gebieden van het land een simpele blik dodelijk kan zijn. Precies dit Frankrijk beschrijft Laurent Obertone in zijn boek waarover al zoveel werd gesproken.

Verder lezen bij: “Denken macht frei

Dat is het milieu, waarin het ons door linkse meningsdictators in samenwerking met de geïmmigreerde moslimdaders onder het excuusdelict van de “volksophitsing” wordt verboden om diegenen te haten die ons dit allemaal aandoen.

We komen er helemaal niet toe om een collectief verzet te ontwikkelen, omdat iedere poging om dit thema openlijk aan te spreken door de collaborerende rechters en officieren van justitie onmiddellijk wordt geclassificeerd als “volksophitsing”. Dat is de bodem waarop het collectieve verraad aan het eigen volk gedijt.

Screenshot_42

Bron:

http://www.kybeline.com/2013/04/05/frankreich-clockwork-orange-eine-buchempfehlung/#more-43916

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", Appeasement, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Frankrijk, Hypocrisie, Islamisering, islamofascisme, Jihad, Justitie, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, migrantengeweld, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, Racisme, Socialisten. Bookmark de permalink .

37 reacties op “Frankrijk – Clockwork Orange” – een boekaanbeveling

 1. Tom Hendrix zegt:

  Hoe lang nog tot de pleuris uitbreekt, en we de haatbaarden en hun socialistische vriendjes weg jagen. Hoe eerder hoe beter, tevens optrekken naar het GEDROCHT EU en dat ook geheel slopen!
  Dat is een groot deel van onze bevrijding! VERZET,VERZET,VERZET!

  Like

  • Benesha zegt:

   Ik ben het met je eens Tom. Het zal zover komen dat er een (ondergronds?) verzet zal komen van blanke vrijheidsstrijders om het land van hun grootouders te bevrijden van de haatcultuur en haatpolitiek van de islam. Net zoals dit overal gebeurt waar een buitenlandse bezettingsmacht het land overneemt.

   Like

  • Benesha zegt:

   Helemaal mee eens. De tijd is niet meer zover af dat er anti islam verzetscellen zullen opgericht worden cfr IRA, RAF etc…

   Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Wanneer vraag ik mij af, wanneer slaat “de vlam in de pan”, en ranselt de europese belastingbetaler, de hele kliek socialistische, policor politieke zooitje en hun HAATBAARDVRIENDJES Europa uit. Hoe lang nog tot we toestanden gaan krijgen zoals in het voormalige Joegoslavié.
  En als de pleuris uitbreekt, stelletje kloothommels van de 2e kamer, en rovers van Rutte 2, dan zullen jullie wel zorgen dat jullie met de staart tussen de benen weg zijn.

  Like

  • Rudi zegt:

   @Tom Hendrix
   Tom, voor de Franse Revolutie is ook eerst een (gefabriceerde) hongersnood moeten uitbreken.
   En is de EU meer dan Versailles in die tijd? Lieden in paleizen die elke voeling verloren hebben met de bevolking. Het komt me bekend voor.

   We gaan ten onder aan ons eigen comfort.

   Like

 3. Martien Pennings zegt:

  Ik denk dat ik middels dit boek mijn Frans eens even ga ophalen.
  Vacantielectuur.
  Woordenboek mee.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Niet te vinden bij Bol.com en ook niet bij Selexyz.

   Like

  • Martha N zegt:

   Gelijk heb je Martien, in dit geval moet je je Frans ophalen.
   Naar mijn bescheiden mening is het alleen te koop in het Frans (misschien later in meerdere talen). Het probleem dat de Fransen kennen en verdoezelen, is vergelijkbaar met het Nederlandse, Duitse, Engelse enzovoort probleem, dat hoef ik jou niet te vertellen. Massaal zijn politici en justitie volkomen dwaas geworden.
   Mijn Frans is goed genoeg maar het gaat me te ver om het boek te vertalen.

   Zoals je kunt lezen in mijn commentaar, is dit nieuwe boek gebaseerd op een ander beroemd boek: A Clockwork Orange, geschreven door Anthony Burgess, maar dat weet je waarschijnlijk ook al.

   Like

   • Martha N zegt:

    Sorry, de “officiele” naam van het boek van Laurent Obertone is: La France Orange Mécanique”.

    Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Nou, ik zinspeelde er in mijn comment op ‘Parijs: Moslimmigranten overvallen trein…. al op dat de dhimmi-achtige opstelling van de burgemeester van Grigny misschien ook wel het gevolg was van angst en ziehier….Beestachtig toch, wat dat gespuis in de Banlieues allemaal uitvreet! Dat land, althans het stedelijk deel, gaat kapot aan de Algerijnen en Marokkanen, op die manier!Maar bijvoorbeeld overleg gaan plegen met Marine Le Pen over een stevige aanpak, ho maar! Haar laten ze mooi aan de zijlijn staan. -precies zoals hier. Toch benieuwd, wat de president hier tenslotte nog aan denkt te doen. -Hij heet ook nog Hollande, naar het schijnt meer dan toepasselijk!

  Like

 5. oogenhand zegt:

  “Mort aux blancs”, het einde van het blanke ras?! Dat kan geregeld worden. Moslimmeiden worden onze fokslavinnen. Hoe meer moslimjongens gecastreerd worden, hoe meer meiden er over blijven voor de andere moslimjongens, dus niet zeuren over een mes langs je ballen.
  Het is overigens opvallend dat er meer zware mishandelingen zijn dan verkrachtingen (tien keer zoveel). Dit betekent dat de jongens met moslimprivilege vooral mannen uitschakelen. Oorlogsbuit is oorlogsbuit.

  Like

 6. Rudi zegt:

  Dit boek doet me denken aan ‘White girl bleed a lot’ van Colin Flaherty, een boek over die delicten en misdaden die “om-de-een-of-andere-reden” de Amerikaanse MSM niet halen.

  http://frontpagemag.com/2012/jamie-glazov/white-girl-bleed-a-lot/

  Like

  • oogenhand zegt:

   Ook moslims kunnen slachtoffer worden van anti-blank racisme. Denk aan de Marokkaanse meiden die volgens Golf-Arabieren blanke hoertjes zijn, die dus misbruikt mogen worden. Of de Syrische meiden die misbruikt worden omdat ze blond haar hebben en blauwe ogen.

   Like

   • Rudi de anti-dhimmi zegt:

    In zijn spreekbeurt ‘Why we are afraid’ zegt Bill Warner dan ook “Islam is slecht, zowel voor moslims als niet-moslims”.
    En ook die andere ‘islamofoob’ Pam Geller doet erg veel om slachtoffers van eremoord onder de publieke aandacht te krijgen.

    Dat er zoiets bestaat als Arabisch racisme jegens niet-Arabieren zoals Berbers, Syriërs, Indiërs en zwarten in Irak, Saoedi-Arabië en Soedan, bv.dat weten we allang, maar wordt door de politiek correcte media verzwegen om de doodeenvoudige reden dat ze dan moeten toegeven dat racisme niet het voorrecht is van de blanke.

    Like

   • oogenhand zegt:

    Het punt is dat de Anti-BLANKE variant van het Arabische racisme relevant is voor MOSLIMS.

    Like

 7. daiyu-ninja zegt:

  “Wat is er mis met het aanzetten tot intense afkeer van een godsdienst, als de activiteiten en de leerstellingen van die religie zo irrationeel zijn en een flagrante inbreuk op de mensenrechten, dat ze die intense afkeer verdienen?”

  Rowan Atkinson (aka Mr. Bean )

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   daiyu-ninja 20.55 uur. Hé, zijn dat woorden van Rowan Atkinson? Interessant! Zijn eigen woorden, neem ik aan? Overigens, zijn personage Mr. Bean had dat waarschijnlijk niet zo kunnen zeggen, maar wel zijn vorige creatie Blackadder. En dan speciaal de vierde versie, de kapitein van WO I.

   Like

   • Rudi de anti-dhimmi zegt:

    Inderdaad, de beste serie, waarin Catipain Blackudder geen blad voor de mond nam

    Like

   • daiyu-ninja zegt:

    Ik vind die man geweldig.
    Die wat onhandige Mr Bean, blijkt een nuchter en logisch denkend mens te zijn.
    Gelukkig is niet iedereen vatbaar voor de indoctrinatie praktijken van links.

    Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @daiyu-ninja 20.55. uur. De Islam verdient de GROOTST mogelijke afkeer. Deze haatideologie, is TEGEN alles wat MENSELIJK is!

  Like

  • daiyu-ninja zegt:

   Helemaal waar, Tom H.
   Geen enkele leider kan van zijn volk eisen en willen respect te moeten hebben voor een wrede massamoordenaar, een pedofiel, een rover, een vrouwen/kinder en dierenhater en een psychopaat.
   Dat gaat tegen de natuur van de mensen in.
   Het feit is dat heel veel moslims er alles, maar er dan ook werkelijk ALLES aan doen om gehaat te worden. Ze willen zelf door iedereen uitgekotst worden, dus ze moeten dan niet janken en klagen.
   Wij, de autochtone bevolking, zijn het slachtoffer van hun. ZIJ NIET VAN ONS!

   Like

 9. Martha N zegt:

  CLOCKWORK ORANGE

  Is een weldoordachte naam.
  De schrijver van dit boek; Laurent Obertone, heeft zijn boek “Clockwork Orange” gebaseerd op een ander beroemd boek, verschillende keren verfilmd “A Clockwork Orange”.
  Wie hier meer over wil weten, Wikipedia staat bereid.

  Type: “A Clockwork Orange”, written by Anthony Burgess, gepubliceerd in 1962 en verfilmd door Stanley Kubrick en U krijgt voldoende achtergrond informatie.

  De film hebben we in onze jonge jaren gezien, is niet bepaald een vrolijke, maar wie hem heeft gezien, begrijpt wat deze schrijver Laurent Obertone, met de gekozen naam van zijn boek wil zeggen.

  De kern van het verhaal in het boek “A Clockwork Orange” is: “Wanneer het kwaad in de kiem gesmoord wordt, er kans op genezing (verbetering) is”.

  Like

 10. Theresa Geissler zegt:

  Martha N. 9.52u. Helemaal mee eens. Ik vond het ook al geen gelukkige keuze.
  Je kunt beter oppassen met boek- enfilmtitels die op reeds bestaande lijken; in het ergste geval draait het uit op een geding wegens plagiaat, schending van auteursrechten en dergelijke. Bovendien, zoals U hier al zegt, dekt het in dit geval de lading niet. Laat je, bij het kiezen van een titel voor je boek, liever inspireren door jezelf, in plaats van door iets wat door een ander al eerder gedaan is. Als je het hele boek hebt kunnen schrijven, waarom de titel dan niet?

  Like

 11. lucky9 zegt:

  http://nageltjes.be/wp/?p=2803
  Wijzig de namen Kim De Gelder en Marc Dutroux in Mohammed Bouyeri resp. Volkert Van der Graaf en het artikel is ook in Nederland van toepassing.

  Like

  • oogenhand zegt:

   Het is nodig erop te wijzen dat als er links antisemitisme kan bestaan, er ook linkse islamofobie kan bestaan. Dit opent de mogelijkheid dat Pim links was, en Volkert dus een fascist. Fascisme kenmerkt zich dan ook door geweld tegen links. Waarom eigenlijk worden de overeenkomsten tussen Hitler, Mussolini, Franco en Pinochet aangeduid met het woord fascisme? In veel opzichten leken Hitler en Stalin meer op elkaar dan op Trotsky. De cladistiek van de semantiek is niet altijd even doorzichtig.

   Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Geen geschikte draad, of toch wel? Oordeel zelf.
  Grote islamitische KLOOTZAK met jurk aan maakt een ander het spreken -op basis van de vrijheid van meningsuiting- onmogelijk.
  http://www.barenakedislam.com/2013/04/07/muslim-welfare-queen-throws-hissy-fit-tries-to-shout-down-british-speaker/

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  @G.Deckzeijl 15.05. uur. Gerrit, het is toch te triest voor woorden, ik heb het filmpje gezien, sodedju de vieze HAATBAARDSOEPJURK, met zijn grote muil. Hier kan men dus zien wat de werkelijke bedoeling der muzelmannen is: OVERHEERSING van ons. Wat mij betreft stikken ze allemaal in hun HAATBAARD!

  Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  Ben jij de enige die m’n comments echt leest, Tom?

  Like

  • Rudi de anti-dhimmi zegt:

   @G.Deckzeijl
   Nee hoor, Tom is niet de enige. Ik heb dit filmpje ook gezien, zoals ik regelmatig doorklik op links van je comments. Van de site barenakedislam had ik nog niet gehoord.

   ‘muslim welfare queen’, goeie vondst, misschien te vertalen als ‘islamitische bijstandstravestiet’?

   Op de site ‘Thereligionofpeace’ wordt de vergelijking gemaakt tussen de spelletjes die moslims spelen en schaken met een zesjarige. Ik parafraseer, onderaan is de link toegevoegd:

   Stel dat je schaakt met een zesjarige. Hij mag zelf zijn eigen regels bepalen. Een daarvan zou kunnen zijn dat jij niet op zijn helft mag komen, laat staan zijn stukken slaan, maar dat hij dit wel bij jou mag.

   Daaraan moest ik denken bij het zien van dat videofragment.

   http://www.thereligionofpeace.com/Pages/Games-Muslims-Play.htm

   Like

 15. Paardestaart zegt:

  Zie hier voor een Hongaarse documentaire (naar keuze Engels of Frans ondertiteld), waarin Obertone optreedt.
  http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/3637-brigitte-bardot-steunt-bestseller-obertone.html

  Like

 16. Ekster zegt:

  Laat iemand dit boek eens even snel gaan vertalen. Als Houellebecq het aanbevelt wil ik het lezen want die man is niet gek. Het zou ook goed zijn als iemand eens een dergelijk werk over Nederland (en België) ging schrijven.

  Like

 17. Pingback: Explosief immigrantenbrouwsel in Frankrijk | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s