“Islamvijandige” LEGO-bouwdoos uit de handel

Screenshot_2

De LEGO-bouwdoos “Jabba´s Palace” wordt eind 2013 uit de handel genomen. De bouwdoos, die gebaseerd is op een booswicht uit de filmserie “Starwars”, had sinds het begin van het jaar voor een ruzie met de Turkse Cultuurgemeenschap Oostenrijk gezorgd, die zich beledigd voelt door de bouwdoos. Het huis van de booswicht zou duidelijk lijken op de Hagia Sophia in Istanboel, zegt men als motivering.

LEGO spreekt de weergave van de Turkse Cultuurgemeenschap tegen

Er heerst echter onduidelijkheid over de reden van het uit de handel nemen van de bouwdoos. Terwijl de Turkse Cultuurgemeenschap dit als haar succes bejubelt, spreekt LEGO deze weergave tegen. In een mededeling bedankte de vereniging de speelgoedfabrikant “in een zeer constructief gesprek” zijn bezwaren duidelijk te hebben kunnen maken. “Wij danken LEGO daarvoor en feliciteren het bedrijf met deze beslissing.”

LEGO spreekt deze weergave tegen. Om de bouwdoos aan het eind van dit jaar uit de handel te nemen, zou al voor de protesten besloten zijn en zou de gebruikelijke productietijd vormen. “Er hebben geen veranderingen aan het product of de termijn op grond van de dialoog met de Turkse Cultuurgemeenschap plaatsgevonden”, bevestigde de woordvoerster van het concern Katharina Sasse tegenover “Die Welt”.

Vereniging dreigt speelgoedfabrikant met drieëntwintig advocaten

De voorzitter van de Turkse Cultuurgemeenschap, Birol Kilic, herhaalde echter zijn zienswijze tegenover “Focus Online”: “Het uit de handel nemen aan het eind van dit jaar heeft 100% te maken met onze kritiek.” Mocht LEGO weigeren het product volgens plan uit de handel te nemen of later weer opnieuw op de markt te brengen, dreigde Kilic met een aanklacht wegens volksophitsing. De vereniging zou de beschikking hebben over 23 advocaten, waarschuwde de voorzitter van de vereniging.

De Hagia Sophia was tot de bouw van de Sint Pietersdom in Rome de grootste en belangrijkste kerk van de christenheid. Na de verovering van Constantinopel in 1453 werden de inwoners van de stad, die de kerk waren binnengevlucht, bloedig afgeslacht. Tot aan de secularisering als museum in de Turkse republiek diende de Hagia Sophia als moskee. Als zodanig was zij het architectonische voorbeeld in het islamitische gebied.

Screenshot_3

Bron:

http://www.jungefreiheit.de/Single-News-Display-mit-Komm.154+M5d37c3eff8e.0.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islamisering, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

22 reacties op “Islamvijandige” LEGO-bouwdoos uit de handel

 1. Gauw een doos kopen! Of een hele stapel, na verbod door moslimorganisaties is het een collectors item.
  Eigenlijk moet elke basisschool op overheidskosten zo’ n doos aanschaffen, is heeeeel goed voor de integratie.
  Zie je de gezellige gesprekjes over deze “prachtmoskee” al voor je op het schoolplein tussen de moslimouders en die paar “Ella Vogelaar ouders” , die hun kinderen op een zwarte school hebben?

  Shalom
  Ben

  Like

 2. Martha N zegt:

  Dat weten we dan ook al weer…
  Ze krijgen ook overal hun zin in.
  Wanneer je al de resultaten leest die de moslims boeken, zakt de moed je in de schoenen en denk je, waar maak ik me nog druk over, zo ook bij mij.
  Het is in en in triest om de westerse wereld zo naar de bliksem te zien gaan en dit willens en wetens.
  Wanneer we zo doorgaan zullen we binnen niet al te lange tijd de grootste moskee ter wereld zien verrijzen op de plaats van de St. Pieter in Rome. Denk aan de Aya Sofia.

  De moslims ooit teruggedreven door Karel Martel, hebben toegeslagen en nemen revanche.
  De wereld (en zijn regeerders) zit er middenin.
  Regeerders en het grootste deel van de bevolking… zij zien niets hebben oogkleppen op, weten niets en zwijgen, gelijk de drie wijze, in dit geval on-wijze aapjes.
  WAT kunnen wij nog doen?
  Doorgaan tegen beter weten in.

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  De enige die ons van die niet bij ons passende islam in dit land wil verlossen, is alwéér met volle kracht gedwarsboomd:

  http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/2013/4/PVV-staat-alleen-in-omstreden-Marokkanendebat-1220526W/

  Het is natuurlijk erg ‘in’ om fel anti-PVV te zijn. Je moet ‘politiek correct’ zijn; dát is pas eerlijk en fijn!
  Wat een masochisten, de sukkels die steeds maar weer op dezelfde foute rooie, paarse of ‘groene’ partijen stemmen…

  Like

 4. baksteen zegt:

  Die bleef dus vanaf nu in het assortiment als ik het voor het zeggen had.
  Laat de advocaten maar gaan uitleggen dat ze een probleem hebben met een kerk.
  Volgens mij is het een vliegende schotel met een open haard er naast.
  Geeft maar weer eens aan hoe die gasten zelf zijn.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Een BOUWDOOS die volgens hèn op hún Hagia Sophia lijkt….! En die daarom uit de handel genomen moet worden…..WAAR NOG GEHOOR AAN GEGEVEN WORDT OOK! Hou op zeg, kan het nog waanzinniger! Straks gaan ze nog eisen hoe alle poppen in westerse etalages er uit moeten zien, of dat een speelgoedboerderijtje geen plastic varkentjes mag hebben (haram, immers) En dat alleen omdat zij het verkiezen, in deze streken te wonen (en trouwens weten dat hun eisen tenslotte toch altijd ingewilligd worden) Dit is wel zoiets kinderachtigs, dat het daardoor tegelijkertijd van het grootste belang is, er NIET aan toe te geven! Maar ja, voor zover ik weet zit Mevrouw Sabaditsch-Wolff óók nog steeds met een boete van 480 Euro….

  Like

  • Rudi zegt:

   @Theresa,
   U slaat de spijker op zijn kop: hún Hagia Sofia?
   Dit is supremacisme pur sang.

   Maar het is ook psychologisch: Islam is een psychische aandoening die overal ‘oorlog’ ziet, overal ‘discriminatie’ ontwaart en overal de ‘underdog’ wil spelen.
   En de underdog is populair en niet alleen in het conflict tussen Vlamingen en Walen in België of dat tussen Israël en ‘Palestijnen’, maar kijk bv ook naar voetbal: wie is daar de populairste? De underdog, toch?

   De islam heeft het spel van de media, de propaganda e.d. heel goed begrepen. De islam is de vis die zich heeft koest gehouden terwijl de andere twee vissen ‘westen’ en ‘communisme’ elkaar hebben uitgeput En heeft daarbij zijn voordeel gedaan..
   En de islam doet in deze niets anders dan wat de islam op alle gebied gedaan heeft en dit al 1400 jaar: Op de schouders staan van reuzen.

   Like

 6. BertG. zegt:

  Zoek de verschillen.

  Op deze manier lijkt elk gebouw op een ander gebouw.
  Maar ze hebben weer wat gevonden om te zeiken.
  En daar gaat het tenslotte om. Meer niet.

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Slavin Leila(Carrie Fisher) was indertijd een lekker moppie!

  Like

 8. Het wordt met de dag gekker en gekker. Wanneer wordt het de mensen eens duidelijk waar de islam en de aanhangers daarvan daadwerkelijk op uit zijn? Ik vrees dat men het pas ziet als het te laat is….

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Gerrit Deckzeijl 14.09. uur. Dat gedrocht lijkt voor mij op de roverhoofdman MO, de halsafsnijder!

  Like

 10. Jan zegt:

  Mooie aanvuling op dit verhaal over Lego en Qantas en het eeuwige zeikvolk dat altijd beledigd is. Wie niet inwilligt dient te worden gekruisigd

  The Tolerance Brigade and the Offence Industry

  Ik begrijp niet waarover die geitenneukers zeuren als zij stellen dat zij als terroristen worden afgebeeld door Lego. Zij zijn immers terroristen.
  Stom volk dat geschokt is door eigen misdaden.

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  @Tom: begin je al een beetje door te krijgen WAAROM in Turkije ZEIKEN over een bepaalde Starwars-figuur..????? En waarom ik dat YT-filmpje en Wiki-info erbij heb gezet?
  http://www.barenakedislam.com/2013/04/02/lego-caves-to-islamofascist-pressure-pulls-game-that-featured-a-turkish-mosque-lookalike-and-terrorists/

  Like

 12. BigLJohn zegt:

  En maar kruipen voor die Islam. Nu kan men na het kruipen zijn eigen nog oprichten. Maar er komt een tijd dat het oprichten niet meer kan. Dan zullen wij verplicht moeten gaan kruipen voor dat ongedierte dat Islam heet. We worden eerst met de zweep op onze rug geslagen en vervolgens, gelijk als bij Theo van Gogh, zullen wij ritueel vermoord worden. Met de Islam onderhandelen is hetzelfde als je ziel aan de Duivel verkopen. Het is namelijk eenrichtingsverkeer. Je kunt er wel naar toe, maar er is geen weg meer terug !

  Like

 13. treintrien zegt:

  En het allermooiste:
  ik weet niet of jullie vroeger met LEGO speelden, maar het originele ontwerp bouwde ik NOOIT 🙂
  Ik zag zo een doos en dan kon ik ineens wel dit of dat maken met bepaalde onderdelen 😉

  Of had ik gewoon te veel fantasie?

  Oh man, die ronde stukjes voorin, van de boog… dat zijn toch geweldige poorten voor ’t kasteel? Daar dróómde ik van als kind, maar die stukjes hadden wij nog niet.

  En die met de zilveren ronde bollen er op… voor de boerderij. Melkmachines. Duidelijk.

  Like

 14. carloadofdogs zegt:

  Is dus weer leuk. De Turkse gemeenschap in Oostenrijk heeft het uit haar duim gezogen dat Lego de productie door hun toedoen stopt.
  Elk feature product is er altijd maar voor beperkte tijd waarna Lego weer met iets nieuws komt. De productie van Jabba’s Palace zou toch al eind dit jaar gestopt worden, waarna een ander feature van Starwars uitgebracht zal worden.
  Dit staat op de Lego site:

  http://tinyurl.com/bt9aqp9

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  De Turken moeten eens heel snel de hand in eigen boezem steken!
  http://tinyurl.com/2frg5rx

  Like

 16. Jan zegt:

  Ik had wel Lego maar vond er niet veel aan. Was er snel op uitgekeken. Ik hield van pistolen en geweren. Kreeg echte toen ik in het leger ging, maar moest ze helaas later weer inleveren. En dat na jaren trouwe dienst.

  Like

 17. opa zegt:

  Te gek voor woorden !

  Verdorie “IN onze staat is geen plaats voor MISLIMpraat !”

  Like

 18. Pingback: Woedevoorstellen voor moslims | E.J. Bron

 19. Pingback: LEGO in de val van de tijdgeest | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s