Saarbrücker islamonderzoeker: “De islam is meer dan een religie”

Screenshot_10

Professor Gerd-Rüdiger Puin is koranwetenschapper aan de Saar-universiteit in Saarbrücken

Nauwelijks iemand anders kent het islamitische denken zo goed als de Saarbrücker islamonderzoeker Gerd-Rüdiger Puin (69). De redacteur van de “Saarbrücker Zeitung” Thomas Schäfer sprak met hem over de door het (voormalige!) Duitse president Wulff ontketende debat. (gepubliceerd op 05-10-2010)

“De islam hoort bij Duitsland” – hoe denkt u over deze zin van de (voormalige) Duitse president?

Puin: Nou ja, als de president het zegt, is het nu gewoon ambtelijk. Maar dat is zuiver wensdenken. Veelmeer blijkt opnieuw dat het tegenwoordig onmogelijk is geworden om tegen dit soort religieuze beslaglegging te zijn. Men denkt dat de islam een religie is. Maar hij is meer.

Namelijk?

Puin: De islam verzet zich programmatisch tegen de scheiding van staat en religie. Dat leidt ertoe vertegenwoordigers van islamitische verenigingen constant dingen tegen ons moeten zeggen die we graag van hen horen. Uiteraard zeggen zij dat ze onze wetten erkennen en niemand de hand afhakken. Maar waarom zeggen ze dat, terwijl het voor hen toch een “godsrecht” is? Omdat het op dit moment niet uitvoerbaar is. Voor Duitse moslims geldt zogezegd een moratorium – totdat Duitsland islamitisch is.

Overdrijft u niet?

Puin: Helemaal niet. Dat bestaat al in Europa. Kijkt u maar naar Bradford in Engeland. De burgemeester, een moslim, heeft daar een soort moeftiraad gevormd. Voor iedere verordening die hij uitgeeft, vraagt hij aan de geleerden of deze met het islamitische recht verenigbaar is.

Is het dus eerder gevaarlijk om de moslims openlijk de hand te reiken?

Puin: De kritiek op Sarrazin heeft getoond dat het zinloos is om je met argumenten bezig te houden die bepaalde tekortkomingen aan islamitische zijde aantonen. Dan zit je heel snel in de rechtse hoek. Het hele debat is wereldvreemd, omdat er geen kritische houding tegenover de islam in Duitsland bestaat. De belangrijkste reden daarvoor is dat niemand weet wat er überhaupt in de koran staat. Daar staat geen enkel aardig woord over de “ongelovigen” in, maar 300 verzen die hen met het ergste op aarde en in de hemel bedreigen.

Voelt u de islam als een bedreiging?

Puin: Niet de moslims, maar de islam, ja. Mij kan toch niemand wijsmaken dat een student zoals de misdadiger van Hamburg, iemand uit de intellectuele elite, zijn daden uit armoede of frustratie pleegt. Veelmeer kijkt hij op zeker moment in de koran en denkt: Dat is een oproep aan mij. Deze mensen zijn bereid om wolkenkrabbers binnen te vliegen – en wel als middel in de strijd tegen de vijanden van Allah.

Maar wilt u alle moslims betichten van kwaadaardigheid?

Puin: Nee, in godsnaam. Er bestaan hervormingsbewegingen, die slecht delen van het islamitische recht erkennen. Voor deze groeperingen telt alleen de koran en dan ook nog alleen maar die delen die verenigbaar zijn met de democratie.

Wat verwacht u van de moslims in Duitsland?

Puin: Het wordt tijd dat de verenigingen afscheid nemen van die islam, die het islamitische recht boven het wereldlijke recht plaatst. Ik hoop ook dat zij hun geloofsbroeders in de hele wereld door missiewerk overtuigen van de vreedzaamheid van de islam. Dan is de islam een deel van Duitsland.

Bron:

http://www.saarbruecker-zeitung.de/aufmacher/Islam-Islamforscher-Interview-Gerd-Ruediger-Puin-Integration-Religion;art27856,3446432,0#.UV_WMTfqWM4

Interview: Thomas Schäfer

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(h/t Wim van Rooy)

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Duitsland, Islam, Islamisering, koran, Naïviteit. Bookmark de permalink .

21 reacties op Saarbrücker islamonderzoeker: “De islam is meer dan een religie”

 1. Martien Pennings zegt:

  Hoe is het mogelijk dat zelfs deze uiterst geïnformeerde man in de illusie verkeert dat de islam hervormbaar is?
  Werkelijk raadselachtig.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  @Martien Pennings 12.00. uur. De islam is niet hervormbaar, dat is heel duidelijk door uitspraken van deTurkse premier Erdogan: Islam is islam, er bestaat geen gematigde islam, en democratie is als een trein, heb je je doel bereikt, dan stap je uit. Men wil het NIET ZIEN, de policor politieke kaste van links tot rechts! Ben het derhalve volledig met U eens Martien.

  Like

 3. Rudi zegt:

  Beste Martien,

  onmogelijk of niet, het moet hervormd worden; anders gaan we af op een wereldcatastrofe. Hij is wel van het allergrootste formaat: werd door Jemen gevraagd om de manuscripten te analyseren en is zeer kritisch tov Koran. Werkt ook samen met anderen zoals Luxenberg enz
  http://en.wikipedia.org/wiki/Gerd_R._Puin

  Like

 4. topsporter zegt:

  Puin is wanhopig op zoek naar een toekomst zonder fascisme.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Met de mening van Professor Gerd-Rüdiger Puin heb ik mijn moeite mee.Dit staat in de Koraan geschreven.
  2. De Koe (Al-Baqarah)

  Geopenbaard nà de Hidjrah. Dit hoofdstuk heeft 286 strofen.
  85. Toch zijt gij het volk, dat uw eigen broeders doodt en een gedeelte van uw volk uit hun huizen verdrijft, elkaar tegen hen helpende in zonde en overtreding. En, indien zij als gevangenen tot u terugkomen, koopt gij hen vrij, terwijl juist hun verdrijving voor u verboden was. Gelooft gij dan slechts in een gedeelte van het Boek en verwerpt gij een ander gedeelte? Er is geen beloning voor degenen uwer, die zulks doen, behalve schande in dit leven; en op de Dag van Opstanding zullen zij de strengste kastijding moeten ondergaan, want Allah is niet onachtzaam betreffende hetgeen gij doet.

  HIER STAAT HET ZWART OP WIT , DAT MOSLIMS IN ALLES GELOVEN MOET WAT IN DE KORAAN GESCHREVEN STAAT, ANDERS BREEK DE HEL VOOR HEM PER DIREKT AAN.

  Like

 6. Rudi zegt:

  @Martien Pennings en lezers
  Zou het kunnen dat deze islamkenner zegt dat de islam hervormbaar is omdat hij anders zijn krediet verliest binnen mainstream academia? Kijk naar de manier waarop prof. Hans Jansen en Robert Spencer en andere islamkenners op een hoop gegooid worden met extreem-rechts en meteen geloofwaardigheid verliezen binnen de goegemeente. Ongetwijfeld is deze meneer daar goed van op de hoogte. In België hebben we professor Urbain Vermeulen die ook regelmatig de wind van voren krijgt, als het hem al wordt toegelaten zijn mening te geven.

  http://koenraadelst.bharatvani.org/articles/dutch/vermeulen.html

  Like

 7. Jade zegt:

  Eigenlijk is het wel begrijpelijk, als je bijna 70 bent ga je niet je leven wagen
  met bepaalde uitspraken. Zo diep zijn we helaas al gezonken…
  Vrijheid van meningsuiting bestaat niet meer.

  Like

  • Rudi zegt:

   Jade zegt “zo diep zijn we helaas al gezonken.”
   Een goed punt. Want zelfcensuur is een teken aan de wand van hoe het gesteld is met het moreel van een samenleving.

   Off-topic, waarvoor excuses, maar denk aan Amerikaanse tekenfilmpjes uit de jaren ’40 waar de draak wordt gestoken met de Nazi’s.

   of wat te denken van ‘The Great Dictator’ van Charlie Chaplin?

   Like

 8. Joop Klepzeiker zegt:

  Dit soort mensen ( islaam onderzoeker ????) zijn eigenlijk nog gevaarlijker dan een radicale moslim.

  Like

 9. Puin klemt zich vast , tegen beter weten in , aan de strohalm , die suggereert dat er wat moslims zijn hier en daar, die alleen de mildere Mekkaverzen aandacht geven en de gruwelijke Mediana verzen (die n.b. bepalend zijn) laten liggen.
  Dat doen ook de politiek correcte politici en al die meer dan walgelijke geestelijk leiders, voorgangers, dominees, rabbijnen en priesters, die dondersgoed weten hoe duivels de islam is, maar voor het overgrote deel hun mond houden.
  Er zijn ook dappere voorgangers, zie:
  http://tora-yeshua.nl/2012/02/wat-vinden-moslims-van-5-moskeeen-in-amersfoort-van-de-geplande-moord-op-pastor-yousef-nadarkahni-in-iran/
  Voor zo’n pastor hebben we graag actie gevoerd.
  Shabbath shalom
  Ben

  Like

 10. reageerbuis zegt:

  Het antwoord op de laatste vraag is onzin. De islam is niet vreedzaam, dus kun je de radicalen daar niet van overtuigen. Eerder zal het omgekeerd zijn: Radicale moslims zullen gematigden met een beroep op de koran ertoe overhalen op jihad te gaan.

  Like

 11. Theresa Geissler zegt:

  “De vreedzaamheid van de Islam?” Deze man heeft de Islam zeker onder de microscoop gelegd en zo wat atomen vreedzaamheid in het geheel ontwaard. Dat deze wetenschappelijke vondst in de dagelijkse praktijk van nul en gener waarde is, moge genoegzaam duidelijk zijn.
  Laten wij ons liever houden aan de bevindingen van, bijvoorbeeld, onze eigen Hans Jansen die geen Islamoloog, maar Arabist is en waarschijnlijk juist daardoor het grote geheel beter waarneemt.

  Like

 12. Rudi 1 (de eerste hierboven) zegt:

  beste mensen, goed lezen aub! Hij zegt niet dat de Islam hervormbaar is! Hij zegt dat er hervormers bestaan en dat is toch juist. en zijn laatste zin “ik hoop” …. en misschien wel impliciet dat hij het niet realizeerbaar vindt

  Like

 13. oogenhand zegt:

  De islam is inderdaad geen godsdienst, maar een sociale constructie. Een systeem van privilege. Daarom kunnen alleen moslims racistisch zijn. Nu zullen de moslims meteen de joden erbij halen, maar “Iedereen doet het!” is géén moreel argument. We hebben het volste recht de moslims de grond in te schoppen en de joden met rust te laten.
  Omdat de islam anders is dan het Christendom en het Jodendom, is de islam alleen in andere richtingen te hervormen, en alleen met andere middelen. Bijvoorbeeld, de hoofddoek staat nergens in de koran. Dus kan de hoofddoek als bi’da, vernieuwing worden gekwalificeerd. Op overtreding staat in het beste geval zweepslagen.

  Like

 14. Rudi 1 (de eerste hierboven) zegt:

  en, als zo’n persoon, gebruikt door Jemen om de manuscripten te ontcijferen, zegt dat de islam een bedreiging is en weinigen hierboven dat opmerken, dan denk ik dat ze beter ook hun hoofddoek afnemen

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  Islam is islam, dat heeft Erdogan zeer duidelijk gezegd, en het is gewoon MISLEIDING om te spreken van gematigde islam. Als puntje bij paaltje komt, dan is de zgn. gematigde even extreem als de andere “haatbaarden”.

  Like

 16. treintrien zegt:

  Die meneer Puin wordt ook opgevoerd in het boek http://www.bol.com/nl/p/de-omstreden-bronnen-van-de-islam/1001004006201006/
  Is echt een aanrader trouwens, vandaar de bollink, mag dat Heer Bron?

  Hij komt hierin over als een zeer aimabel mens. Hij zegt ergens dat je met stroop meer vliegen vangt als met azijn. Als ik het me goed herinner heeft hij eeuwenoude korans meegekregen. Het gebruik is dat die oude eigenlijk moeten worden verbrand. Uit restecp of zoiets. Dat vind ik dan weer erg knap. Dat je dat dan lukt. Zonder hem hadden we in elk geval veel minder geweten over dat boek.

  Like

  • Rudi 1 zegt:

   Rudi 1k heb alle(denk ik toch) artikels uit trouw samengebonden in een bestand dat ongeveer ook de inhoud van dat boek is. Zeer leerrijk. Puin werkt trouwens samen me Luxenberg, Markus Gross, enz. en gaan binnenkort zeer leerzame boeken uitgeven die ook naar het engels zullen vertaald worden. Niet vergeten dat het wetenschappers zijn en geen politiekers. Wat Puin hierboven zei gaat al zeer ver voor een wetenschapper.

   Like

 17. Joop Klepzeiker zegt:

  citaat : Hij zegt ergens dat je met stroop meer vliegen vangt als met azijn.

  Ikkes: dit geeft aan dat hij er geen bal van begrijpt of niet durft te zeggen wat de waarheid is, je kan de islaam niet met stroop vangen, dat te zeggen heeft natuurlijk consequenties want dan komt de vraag naar boven : wat dan ? en het antwoord daarop durft hij niet uit te spreken.

  Deze mensen zijn gevaarlijker dan een islamist, want daarvan weet je wat je hebt, dit soort figuren durven uit intellectuele angst niet de logische conclusies te trekken en brengen daarom een valse werkelijkheid naar voren die mensen van de echte werkelijkheid afhoud.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s