Universitaire toppers van de VU halen Haitham al-Haddad weer in huis

(Door: Carel Brendel)

Daar is hij weer. De Britse islamgeleerde Haitham al-Haddad keert dit weekeinde terug naar de Islamitische Studentenvereniging Amsterdam (ISA), die hem ruim een jaar geleden uitnodigde voor een symposium aan de Vrije Universiteit. Dit keer is er geen ‘academisch debat’ gepland in de collegezalen van Amsterdam-Buitenveldert. Ook hebben de leergierige studenten geen helpende hand nodig van de ‘ridders van het vrije woord’, die hen vorig jaar onderdak gaven in debatcentrum De Balie, nadat de VU haar toestemming voor de bijeenkomsten had ingetrokken. Dat alles in ruil voor een openbaar debat, dat volgens de studenten glansrijk door Al-Haddad werd gewonnen, maar voor de buitenwacht zichtbaar maakte dat de sjeik zeer middeleeuwse opvattingen huldigt over overspel en afvalligheid. Voor deze gelegenheid heeft ISA zelf een zaaltje gehuurd. Al-Haddad zal zijn colleges over islamitisch bankieren en over islam en moderniteit geven in een speeltuingebouw in Amsterdam-Noord.

Lees verder…

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in islamofascisme. Bookmark de permalink .

13 reacties op Universitaire toppers van de VU halen Haitham al-Haddad weer in huis

 1. Jan zegt:

  Zolang dergelijke figuren hier toegelaten worden door de regering (wat het althans moet voorstellen) hoeft men niet raar op te kijken dat men vanuit Delft een reisje maakt naar Damascus.

  Preek je het Hitlerisme met een spijkerbroek vlieg je achter slot en grendel, trek je een soepjurk aan, laat een vieze baard groeien, zorg je voor een vies gebit en preek je dezelfde ideologie maat noem je het nu islam, wordt je geen strobreed in de weg gelegd.

  Mijn dank gaat geheel uit naar de (marxistische/socilistische) landverraders in Den Haag.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  “……Des te raadselachtiger is het dat deze intelligente en hoogopgeleide jongeren in de ban zijn van een sharia-geleerde, die…..enz.”Tja, wat moet je daarvan denken? In de jaren ’70 was dat soort briljante jonge mensen opeens in de ban van Bhagwan en zijn wauwelcultus. Nou lijken beide culten op het eerste gezicht totaal niet op elkaar, maar wie goed nadenkt komt toch tot de conclusie, dat er althans één overeenkomst is en wel deze dat het zelfstandig denken in beide ontmoedigd wordt. Ook de man uit Poona was daar geen voorstander van en drong er bij zijn volgelingen op aan, alleen in het ‘nu’ te leven met als gevolg totale oppervlakkigheid en egocentrisme. -Daarmee houdt de gelijkenis dan ook wel op, maar díe overeenkomst was er. Misschien is het een kenmerk van sommige hoogopgeleiden dat ze het denken op een zeker moment moe zijn en het als een opluchting ervaren om daarvan ‘ontheven’ te worden, ook al zullen ze dat zelf niet zo benoemen. Intussen zitten wij in deze tijd dus met de brokken, want het hoeft geen betoog dat de Islam vele, vele malen gevaarlijker en verwerpelijker is dan destijds de Bhagwan! Enfin, het is al een vooruitgang dat de Universiteiten er niet meer intrappen; Zeker toch iets geleerd van de kwestie-Tariq Ramadan. Nu het particuliere zaalverhuur-circuit nog, maar ja, daarop is even weinig kans als op een volledig inreis-verbod voor deze Al-Haddad, helaas….

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Erich Fromm, “Angst voor de Vrijheid”.
   Nietzsches verlangen naar het bewustzijn van een koe in de wei.
   En de allermooiste is van André van Duin: “Weet je wat ik wel zou willen zijn? Een bloemetjesgordijn!”

   Like

   • BertG. zegt:

    Ken uw klassiekers.
    Geen André van Duin maar Wim Kersten.

    Like

   • Joop Klepzeiker zegt:

    Daarom loeien de diversen soorten koeien altijd in hun eigen hoekje van het weiland.

    Het bekende koe gedrag dat maakt het leven immers veel gemakkelijker , stel je eens voor dat je in een ander hoekje van het weiland zou gaan staan loeien.

    Like

 3. BertG. zegt:

  Toeval of weer een bewuste provocatie dat het toevallig op dezelfde dag valt.
  http://www.artikel7.nu/zz1/yom-hashoah-gedenkt-moord-op-6-miljoen-joden.html

  Ik zit dit te lezen op Artikel7 en dacht, laat ik eens kijken wanneer dat mannetje komt.
  En inderdaad op 6 en 7 April.

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  En dan moeten we ook nog AIVD-GEZEIK over een “substantiële” dreiging aanhoren.
  Landverraders zijn ‘t, allemaal! http://tinyurl.com/ckh8o33

  Like

 5. Jan zegt:

  Bij socialisten denk ik aan oppervlakkig volk zonder diepgang, toneelspelers die direct de regie kwijt zijn als zij met iets geconfronteerd worden waarover zij niet wensten na te denken.
  Je krijgt de indruk alsof je Rilke’s ‘Malte Laurids Brigge’ herleest.
  “Der Sozialist ist eine halbgefüllte Maske. Die Maske ist nur ein Vorwand, leer und vollkommen inhaltslos.” (vrij naar Rilke)

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Socialisten zijn zonder uitzondering volgers van het cultuurrelativisme, en daardoor de handlangers, dan wel de 5e colonne van de moslims.

  Like

 7. luckybee zegt:

  Ik geloof de Woestijn is Groot genoeg om al die verraders (Socialisten en Marxisten) te kunnen bergen. Stuur ze allemaal er naar toe.

  Like

 8. Rudi zegt:

  Eigenlijk zouden we dit soort haatbaarden dankbaar moeten zijn: zij laten continu zien dat de islam niet thuishoort in het Westen, meer nog, wat de islam voor heeft met het Westen. Deze wolven doen niet eens moeite om schaapskleren aan te trekken, zoals professionele Taqqiaventers als Tariq Ramadan, Fauzayah Talahaoui, Reza Aslan et al.

  De niet te evenaren Pat Condell heeft hierover ook een heel leuk filmpje, zij het dan met die andere bebaarde brulaap Anjem Choudary in de hoofdrol. Maar het ding met gebrainwashte, gebodysnatchte totalitairen is: ze zijn uitwisselbaar.

  Like

 9. Jan zegt:

  En als je je ‘man’ dwz je beul ontvlucht komt je broer je achterna tot in een ander land om de ‘eer’ te redden:

  Met 12 uitgehuwelijkt, vijf jaar lang inelkaar geslagen, vervolgens gevlucht, maar broer maakt met bijl gehakt van vriend en van zus:
  http://www.barenakedislam.com/2013/04/05/pakistani-muslim-teenager-whose-brother-tried-to-hack-her-to-death-with-an-axe-in-an-attempted-honor-killing-miraculously-survives-but-has-a-bleak-future/

  Vrouwenemancipatie
  Nederland maakt zich internationaal sterk om gelijke rechten en veiligheid van vrouwen te behouden.
  http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vrouwenemancipatie/internationale-vrouwenemancipatie

  Een socialist die zegt op te komen voor gelijke rechten moet mij eens vertellen hoe dat werkt, want socialisme is gebaseerd op Apartheid.
  Hallo hedy d’Ancona, doof? leef je nog?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s