Voormalige correspondente Amber Lyon verklaart: Amerikaanse tv-zender CNN verspreidt leugens over Iran en Syrië

Screenshot_7

De bekende onderzoeksjournaliste en voormalige CNN-correspondente Amber Lyon heeft nogmaals duidelijk gemaakt dat de Amerikaanse zender er aan meedoet westerse propaganda over Iran en Syrië te verbreiden.

Het Syrische persbureau SANA citeerde Lyon met de woorden, toen ze voor CNN gewerkt zou hebben, dat men haar persoonlijk opdracht zou hebben gegeven of foutief nieuws te verspreiden of bepaalde informatie achter te houden, waarvan de verbreiding door de Amerikaanse regering niet werd goedgekeurd, omdat dit tegen het doel zou werken om het publiek voor een militair optreden tegen Iran en Syrië te winnen. Lyon voegt er aan toe dat de gevestigde Amerikaanse mainstream media met opzet propagandabijdragen tegen Iran zouden uitzenden om de publieke opinie ertoe te bewegen akkoord te gaan met een militaire invasie van het land. Precies zo zou men ook in 2003 hebben gehandeld voor de invasie van Irak. Nu probeert men hetzelfde nog een keer, deze keer m.b.t. Iran. Beide landen – zowel Iran als Syrië – zouden door de belangrijkste Amerikaanse mainstream media “constant worden gedemoniseerd”.

De voormalige CNN-correspondente verklaarde dat CNN voor deze handelwijze geld zou krijgen van de Amerikaanse regering en andere landen. Als tegenprestatie zou de nieuwszender in de keuze en interpretatie van het nieuws bij voorkeur rekening houden met de belangen van deze landen.

Verleden jaar oktober had Amber Lyon geklaagd over de “voortdurende demonisering van Syrië, Iran en andere landen in de vooraanstaande Amerikaanse media”. Deze manier van optreden zou grote gevaren in zich bergen “voor de Amerikaanse publieke opinie, omdat de bevolking daardoor niet de kans zou krijgen om zich een toepasselijk beeld van de situatie daar en van onze buitenlandse politiek te verschaffen.”

Lyon zei verder dat CNN door Bahrein zou zijn omgekocht om begin 2011 een documentaire over het brutale neerslaan van de protesten in het land te censureren. De voormalige CNN-correspondente had deze documentaire over het brutale neerslaan van de landelijke protesten in het koninkrijk aan de Perzische Golf geproduceerd. Deze werd weliswaar in de VS uitgezonden, de internationale uitzending van de documentaire via CNN International werd echter merkwaardig genoeg verhinderd. Dit leidde tot de verdenking dat het bestuur van het commerciële mediaconcern dit zou hebben verhinderd.

Lyon, die in maart 2012 “ontslagen” werd, bericht verder dat de zender geld zou krijgen van despotische regimes om uitzendingen te produceren die zij “reclame voor dictators” noemde. Deze gesponsorde inhouden, die dan via CNN International zouden worden uitgezonden, “worden rechtstreeks door deze regimes en regeringen gefinancierd.”

Bron:

http://tinyurl.com/d5kw926

Auteur: redactie KOPP-Verlag

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, mainstream-media, VS. Bookmark de permalink .

7 reacties op Voormalige correspondente Amber Lyon verklaart: Amerikaanse tv-zender CNN verspreidt leugens over Iran en Syrië

 1. Petrossa zegt:

  mmm, hysterisch linksgekkie. Er zijn wel 100000 redenen om Iran binnen te vallen maar absoluut niemand in de US wil zijn vingers branden aan Syrie. Die lult maar wat, behalve dat CNN wel een duidelijk politieke kleur heeft. Maar ja, als je daarop gaat oordelen…

  Like

 2. luckybee zegt:

  Alleen de CNN? wat is met de BBC,of de NOS?

  Like

 3. Jan zegt:

  Dit was mij al jaren bekend maar het verrast mij iedere keer weer dat er zoveel mensen zijn die waarde hechten aan CNN. Bij mij weten zijn dit ‘Democraten’ en Rino’s (Republicans in name only) en bij ons socialisten.
  Andere omroepen die onder staatstoezicht staan zijn: ABC, MSNBC, CBS, NBC, kortom het hele alfabet.

  CNN viel ook met de zogenaamde verslaggeving over Sandy Hook door de mand. Nepfoto’s en filmpjes.
  Momenteel wordt de moordpartij op deze school door Obama ieder moment aangegrepen om zijn wapenwetten er door te drukken en waarbij hij zich niet geneert klinkklare leugens te vertellen of de moordpartij gebruikt om geld te zamelen voor zijn eeuwigdurende verkiezingscampagne:
  Unreal: Obama Campaign Uses Sandy Hook Tragedy To Fundraise…
  http://weaselzippers.us/2012/12/18/unreal-obama-campaign-uses-sandy-hook-tragedy-to-fundraise/

  Mooch Not Afraid To Exploit Sandy Hook Tragedy To Further Husband’s Anti-Gun Agenda
  http://weaselzippers.us/2013/02/12/mooch-not-afraid-to-exploit-sandy-hook-tragedy-to-further-husbands-anti-gun-agenda-will-have-newtown-survivor-in-her-box-at-state-of-the-union/

  MSNBC’s Ed Schultz: We Need To Exploit Sandy Hook So It’s The “9/11 Of Gun Violence”
  http://weaselzippers.us/2013/01/14/msnbcs-ed-schultz-we-need-to-exploit-sandy-hook-so-its-the-911-of-gun-violence/

  CNN Exposed – Emmy Winning Former CNN Journalist, Amber Lyon, Blows The Whistle…. Simultaneously Answers One of my questions…
  http://theconservativetreehouse.com/2012/10/01/cnn-exposed-emmy-winning-former-cnn-journalist-amber-lyon-blows-the-whistle-simultaneously-answers-one-of-my-questions/

  http://amberlyonlive.com/bahrain-coverage/

  (Overigens, beroepsleugenaar Piers Morgan werkt ook voor CNN
  http://weaselzippers.us/2013/03/29/shameless-cnn-hack-piers-morgan-continues-to-exploit-newtown-victims/)

  In Duitsland zijn het omroepen als ARD en ZDF, de enige die ik kan krijgen, de baggerzenders wat het ‘nieuws’ betreft.

  Like

 4. Rudi zegt:

  Aan die mevrouw haar verhaal klopt iets niet, volgens mij.
  Ze zegt dat ze vanuit de mainstream media onder druk is gezet om foutieve verslaggeving te berichten over Iran en Syrië “om het publiek voor een militair optreden tegen Iran en Syrië te winnen.”

  Het probleem dat ik hiermee heb, is dat de MSM in Amerika de kant kiezen van opper-appeaser Obama, het zijn altijd de Republikeinen die in diezelfde MSM zwart gemaakt worden als ‘war mongers’. Denk bv maar aan de laatste presidentsverkiezingen, waarbij van Mitt Romney gezegd werd dat als hij president werd, het binnen de kortste keren oorlog zou zijn met Iran.

  Wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht, zegt een oud Nederlands spreekwoord.
  Dat maakt het zo moeilijk om dit verhaal over kritiek op de MSM zomaar te geloven. Want als de MSM elkaar gaan bekritiseren en partijdigheid gaan verwijten over het verspreiden van eenzijdige informatie, dan kan je die lijn ook verder trekken: wanneer kun je de MSM dan wél vertrouwen? Kun je hen dan vertrouwen als het over de verkiezingen gaat? Over Global warming? Israël?
  Misschien hebben we te maken met een MSM- “spijtoptant”?

  Wat ik wel meteen aanneem, is dat CNN geld krijgt van de overheid of despotische regimes in de Golf om bepaalde verhalen te censureren.
  Dan blijft wel het feit dat we ALLE berichtgeving van de MSM tegen het licht moeten houden.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Ik vertrouw in principe de hele pers en de omroepen niet meer. Je wordt wel wantrouwend, zeker in eigen land, waar de MSM 24/7 leugens verspreiden, en andersdenkenden in de verdomhoek plaatsen. Kijk maar naar de waanzinnigheid in de EU, je moet al op dit blog zijn, om goede kritische informatie daarover op te doen. Och, en de democtaten en obamadrama, dat zijn de grootste verraders van amerika.

  Like

 6. Jan zegt:

  De pers lijkt betrouwbaar omdat leugens (over Israël bijv.) naast waarheden (Obama bezoekt Israël) worden verteld, maar wat de consequenties van Obama’s bezoek zijn en wat hij eiste en dat hij onder een foto van massamoordenaar Arafat stond te preken hoor of zie je niet.
  Als je bedenkt dat het ‘nieuws’ van 20.00 uur heel lokaal is en alleen wat highlights betreft besef je hoe waardeloos het is, net als de kranten. Over Slowakije, Portugal, Denemarken, Polen om maar enkele landen te noemen hoor je nooit iets, zelfs over Duitsland dringt niets door. Tijdens Kerst duurde het ‘nieuws’ ca. 1 minuut, zelfs dan bestaat de VS niet eens.
  Zonder internet wordt iedereen een socialist. Logisch dat de islamitische staten proberen deze onder controle te krijgen.

  Like

 7. BigLJohn zegt:

  Als het over de pers gaat wil ik wel eens een duit in het mandje doen. Als abonnee van het Brabants Dagblad editie Tilburg, had ik een ingezonden stuk voor de krant. Het ging erover welke gevolgen het ESM verdrag zou kunnen hebben voor de rest van de Eurozone, vlak na dat spaargeld incident op Cyprus. Compleet met citaten uit het ESM verdrag. Het stuk kon volgens de redacteur niet geplaatst worden omdat het stukje van mij juridisch-technish zo moeilijk in elkaar stak, dat het lezerspubliek het niet zou kunnen begrijpen. Wel worden er ooit verhalen geplaatst van professoren die hun licht laten schijnen over een bepaald thema. Deze verhalen zijn voor de doorsnee lezer zeer moeilijk te bevatten, maar worden WEL geplaatst. Met andere woorden; Ik werd door mijn MSM krant weggecensureerd. Omdat deze zoveelste MSM krant ook veel plaatselijk nieuws brengt houdt ik hem aan. Voor de rest is het geen bijzondere krant, met het nodige gehalte aan MSM leugens, dan wel dat deze krant behoorlijk wat feiten verdraaid. Overigens zijn mijn ingezonden stukjes al vaak geweigerd bij het Brabants Dagblad, met telkens andere smoesjes en of dooddoeners !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s