Ashton komt in aanmerking voor £ 133.000,- (€ 156.000,-) per jaar… er zijn geen werkzaamheden mee gemoeid! De EU-chef buitenlands beleid wordt overvloedig uitbetaald

Screenshot_44

(Door: Gerri Peev)

• Barones Ashton strijkt in drie jaar tijd £ 400.000,- (€ 470.000,-) van de Euro-belastingbetalers op
• Als ze is afgetreden krijgt ze onmiddellijk een maandsalaris van 
£23.000 op haar bankrekening.

Barones Ashton, chef buitenlands beleid van de EU, heeft drie jaar lang recht op £ 400.000, die bijeengebracht zijn door de Europese belastingbetalers -zonder dat zij er enig werk voor hoeft te doen.

Haar baan eindigt het volgende jaar en haar gulle gouden handdruk bedraagt​​ £133.500 per jaar – het equivalent van 55 procent van haar jaarsalaris van £287.543  – tot het einde van 2017.

Als zij haar ministerie verlaat, zal de hoge vertegenwoordiger van buitenlandse zaken meteen een maandsalaris van £ 23.962 ontvangen.

Ze zal dan de komende drie jaar meer dan de helft van haar jaarsalaris ontvangen.

Als zij in 2021 de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, zal ze in aanmerking komen voor haar EU-pensioen dat £ 61.000 per jaar zal bedragen.

Haar gouden handdruk werd onmiddellijk aangevallen door parlementsleden,van wie er een beweert dat ze eigenlijk, op basis van haar prestaties, de belastingbetalers zou moeten terugbetalen. Barones Ashton is door de regering zwaar bekritiseerd vanwege, wat ministers hebben omschreven als haar ‘belachelijke’ eisen voor een forse stijging van de begroting in een tijd van bezuinigingen.

Er zijn ook vraagtekens gezet bij haar manier van leiding geven aan de diplomatieke dienst van de EU door leden van het Europese Parlement uit heel Europa, die niet onder de indruk waren van de hoge graad van ziekteverzuim en de forse betalingstarieven die nu in Brussel gebruikelijk zijn voor ambtenaren.

Bureaucraten schoten te hulp om haar ‘overbruggingstoelage’ te verdedigen en zeiden dat dit ‘de prijs was voor de totale onafhankelijkheid’ van alle hoge ambtenaren die werkzaam zijn in Europa.

Een beweerde zelfs dat de beloning ‘belangrijk’ was, omdat die ervoor zorgde dat de commissarissen gedurende de laatste maanden van hun mandaat niet op zoek gingen naar een nieuwe baan.

De vorige maand zei barones Ashton dat ze de rol van hoge vertegenwoordiger ‘vermoeiend’ vond, omdat ze daarvoor ‘veel moest reizen en veel in vliegtuigen moest zitten’.

Als ze aftreedt, zal de Labour peer (lid van het Hogerhuis), maximaal 18 maanden na het verlaten van haar functie, toestemming moeten vragen als ze een ​​nieuwe baan wil aannemen.

Screenshot_43

Maar ze zal alleen een klein deel van haar door de belastingbetaler gefinancierde overeenkomst verliezen als ze werk in de wacht sleept dat haar meer dan £ 134.000 per jaar opbrengt. Haar nieuwe toelage zal worden belast tegen een lager belastingtarief voor de EU-gemeenschap van slechts 13,5 procent. En ze kan ook direct in de House of Lords (een soort eerste kamer) zitting nemen.

Dit betekent dat ze een dagtarief van € 300,- zal ontvangen, alleen voor het inklokken en het bijwonen van debatten.

Een woordvoerder van de Europese Commissie verdedigde haar overvloedige beloning als volgt: ‘Het is belangrijk dat leden van de Europese Commissie niet op zoek gaan naar een nieuwe baan tijdens de laatste maanden van hun mandaat.’

Hij voegde eraan toe: “Ze moeten de tijd kunnen nemen voor het vinden van een passende nieuwe baan”.

‘Op die manier kunnen ze blijvend 100 procent geven aan het werk waarvoor de belastingbetaler hen betaalt’.

‘En er is veel minder kans op een belangenconflict.’

Douglas Carswell, de Conservatieve MP voor Clacton, zei: ‘Het systeem wordt beheerd door en is ten behoeve van die ambtenaren die in Brussel werken en royaal uit de ruif willen eten’.

‘Als barones Ashton een passende beloning naar prestatie kreeg, zou ze op naam van het Ministerie van Financiën een cheque moeten uitschrijven’.

Nigel Farage, de leider van de UK Independence Party, zei: ‘Ashton toont precies aan hoe de Brusselse betalingsformule in elkaar zit.

‘Aan Eurocraten worden enorme hoeveelheden geld betaald, omgekeerd evenredig aan de hoeveelheid werk die ze verrichten en het weinige goede dat ze bereiken’.

De voormalige vicevoorzitter van de ‘Campagne voor Nucleaire Ontwapening’ werd in 1999 door de Labourregering in de adelstand verheven als barones Ashton of Upholland en ze kreeg zitting in de House of Lords.

In 2007 was ze even voorzitter van de House of Lords (eerste kamer), alvorens zij, het jaar daarop, naar Brussel vertrok.

Ze begon als EU-commissaris voor de Handel, een functie die zij overnam van Peter Mandelson.

Barones Ashton werd toen de eerste persoon die in 2009 de rol van hoge vertegenwoordiger van de EU voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid op zich nam.

Na haar eerste jaar in die functie werd barones Ashton uitgeroepen tot de minst nuttige van alle EU-commissarissen, in een enquête waaraan meer dan 320 Europese beleidsmakers deelnamen.

Screenshot_42

Bron:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2304860/Ashton-line-133-000-year–work-involved-Eu-foreign-policy-chiefs-bumper-pay-off.html

Auteur: Gerri Peev

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres & Henk V.

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Elite, EUSSR. Bookmark de permalink .

18 reacties op Ashton komt in aanmerking voor £ 133.000,- (€ 156.000,-) per jaar… er zijn geen werkzaamheden mee gemoeid! De EU-chef buitenlands beleid wordt overvloedig uitbetaald

 1. Jade zegt:

  Een doosje 9mm patronen bestellen is goedkoper…

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Deze mevrouw is zowel LELIJK van UITERLIJK als INNERLIJK. Echt een salonsocialiste, over de “ruggen”, van de belastingbetalers van Europa, feest vieren! Want dat doen deze zelfbenoemde dictators en huichelaars. Feest vieren, en ondertussen europa naar de gallemiezen helpen!

  Like

 3. Rudi de anti-dhimmi zegt:

  In de legendarische Britse comedy serie ‘Yes, Minister’ werden de eurocraten in Brussel als volgt omschreven: “Snouts in the trough” oftewel (varkens-) snuiten in de trog.
  Wat valt er nog meer te zeggen?

  Los van het artikel, niet om vulgair te klinken, maar met zo’n uithangbord op Buitenlandse Zaken zou je denken dat het makkelijker zou zijn om de migratiestroom naar Europa te doen opdrogen.
  Quod non.

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Ik krijg het stuk niet uitgelezen, zo walgelijk vind ik dat mens letterlijk en figuurlijk.

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Tom ik had jouw commentaar nog niet gelezen toen ik het mijne schreef.

  Like

 6. Avidia zegt:

  Tom Hendrix zegt: 8 april 2013 om 22:13

  Ooo Tom, precies wat ik denk, wat een mormel, een negatief beeld van een vrouw, als ik er zo uit zou zien, zou ik mijzelf begraven in mijn tuin,.

  Like

 7. Wachteres zegt:

  Tja, de dames en heren hoge ambtenaren bij de EU zorgen goed voor zichzelf.

  Je moet wel zonder enig geweten zitten, wil je anderen hun geld afhandig maken, eenvoudig door harde economische maatregelen en door diefstal en jezelf verrijken.

  Margaret Thatcher zei het al:

  “The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.” .

  Like

  • dwz zegt:

   De ziel is het oog en oor van de innerlijke mens.Door kleinigheden kunnen mensen langzaam hun ziel verliezen.Ze merken daar niets van,ze voelen zich zelfs prettiger dan degene die nog wel een ziel hebben.Maar de tijd komt,dat ze moeten bekennen:We hebben onze ziel verloren.Door iedere aantasting van onze menselijkheid,raken wij een stukje van onze ziel kwijt,dat nooit meer vervangen kan worden.

   Like

  • Rudi de anti-dhimmi zegt:

   @Wachteres
   En gelijk had ze, die Thatcher

   Like

 8. BertG. zegt:

  Waarschijnlijk is deze “vrouw” der leven lang zo gepest vanwege der knappe verschijning dat ze wraak op de hele wereld wil nemen uit persoonlijke frustratie.
  Iets anders kan ik er niet van maken.

  Like

 9. Pingback: Fin de carrière à la EUSSR | Golfbrekers

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Avidia 02.14. uur. Hahahaha, leuk wat U schreef.

  Like

 11. Jan zegt:

  “Ze moeten de tijd kunnen nemen voor het vinden van een passende nieuwe baan”.

  Ik denk niet dat zij bij MacDonalds zal gaan werken want daarvoor is zij te stupide om te worden aangenomen en bovendien heeft zijn nog NOOIT één enkele dag in haar leven gewerkt. Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Catherine_Ashton

  Nooit eigen geld verdient, niet gekozen, onafzetbaar, een maoïstisch parasiet, geheel volgens de traditie.

  Like

 12. Petrossa zegt:

  deze ‘vrouw’ was dus kort geleden onderhandelaar voor een vredesakkoord tussen Israel en de terroristen. Vanzelfsprekend leidde dat tot volkomen niets, maar het is wel tekenend voor de megamalomanie van deze personen. Het idee alleen al dat zo’n totale muts zou slagen in die al 80 jaar ziedende burgeroorlog. Dan ben je toch echt van een andere planeet.

  Like

 13. Jade zegt:

  Ze heeft straks in ieder geval genoeg geld voor een paar jurken zeekoegrijs…
  http://www.spitsnieuws.nl/archives/raar/2013/04/jurk-in-zeekoegrijs-voor-dikkerdjes

  Like

 14. rommel zegt:

  Ik raad haar aan om een maandloontje aan een facelift te besteden. Pelikanenhangbek.

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  @Avidia, 8-4, 22:13
  Ik wil er nog niet eens dood naast gevonden worden.
  Tsjeesis, wat een rotharses.

  Like

 16. Jean zegt:

  Als men dergelijke misdadige zaken leest dan verwondert het mij dat er nog steeds geen revolutie is uitgebroken!
  Die trien heeft totaal niets gepresteerd maar wel véél gevangen.
  Kan dat in beslag genomen worden? Ook dat van die overige misdadigers in dat EU kot?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s