Israëlische “nederzettingen”

Screenshot_31

De term “nederzetting” klinkt in het conflict tussen Israël en Arabische buren haast als een vloek. Het ergste wat er gebeurt: bouw of uitbreiding van een nederzetting. Israël moet stoppen met het bouwen  van en in nederzettingen wil er kans zijn op vrede, zo klinkt het wereldwijd.  Nederzettingen – het zijn gewoon dorpen, en dat woord klinkt heel wat vriendelijker- zouden illegaal zijn.

Men beroept zich dan op de Vierde Conventie van Genève ( 12 augustus 1949) waarin bezettende mogendheden wordt verboden overwonnen bevolkingsgroepen te verbannen en bevolking uit eigen landstreken naar het overwonnen gebied te brengen. In dit geval landjepik door Joden ten koste van arme en machteloze Palestijnen. En omdat die opvatting maar keer op keer wordt herhaald, gaat iedereen het geloven en wordt die voor volle waarheid aangenomen. Je durft het bijna niet meer te zeggen, dat het  ONWAARHEID  is.

In het kort bestek van deze column is het niet mogelijk alle details weer te geven, maar twee dingen zijn belangrijk: Israël is, als je het internationaal  recht serieus neemt, in de omstreden gebieden Samaria en Judea  GEEN BEZETTER en nederzettingen zijn legaal! Prof. Eugene V. Rostov, eens professor aan de beroemde Yale universiteit in de VS, was een van de mensen die meeschreef aan de beroemde, zo men wil beruchte resolutie 242 van de VN waarin , onder meer, Israël werd opgeroepen zich terug te trekken uit bezette gebieden. Let wel, niet alle gebieden. In 1991 schreef Rostov een brief  op hoge poten aan de toenmalige president G. Bush Sr. dat het NIET JUIST is  met betrekking tot Samaria en Judea te spreken van “vreemde gebieden waarop Israël geen enkele claim heeft”. Jordanië was een bezetter en werd in 1967 verdreven. Een Palestijnse staat  was er niet en dus kon er niets worden bezet. Volgens Rostov hebben de Joden net zoveel recht om zich in de gebieden te vestigen als in Haifa. De gebieden zijn alleen onderdeel van onderhandelingen, maar daar willen de Palestijnen niet aan. Bovendien heeft Israel alleen nederzettingen in de zogenaamde C- gebieden ( Oslo-akkoorden) die VOLLEDIG onder Israëlisch gezag vallen.

Bron: Israël aktueel/ Christenen voor Israël.

Tekst:  Meindert Leerling.

Ingestuurd door:

Tom Hendrix

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", "Westbank", "Westelijke Jordaanoever", Israël, Joden. Bookmark de permalink .

20 reacties op Israëlische “nederzettingen”

 1. Rudi de anti-dhimmi zegt:

  Bedankt voor dit artikel Tom.

  Zo zie je maar weer hoe taal het denken stuurt: ‘bezette gebieden’, ‘nederzettingen’ en bij uitbreiding ‘kolonisten’.

  Is er eigenlijk ooit iemand in de media die het over Turkse ‘nederzettingen’ heeft in Noord-Cyprus? Islamitische ‘kolonisten’ van de Balkan tot de Noordpool? Is Molenbeek een Marokkaanse ‘kolonie’? Is Amsterdam-Oost ‘bezet gebied’? De Marokkaanse barrière?

  Wat zei Goebbels ook weer? Als een leugen maar lang genoeg herhaald wordt, gaan mensen ze op den duur vanzelf geloven en wordt het de waarheid?

  Linkje naar een zeer goed artikel van Martin Vrijland. Hij legt de link naar Machiavelli, waarnaar in Nederland blijkbaar een prijs is vernoemd (!)
  http://martinvrijland.wordpress.com/2013/02/21/die-grose-luge-machiavelli-vaatstra-anass/

  Like

  • Anneke zegt:

   – Wat zei Goebbel ook weer? Als een leugen maar lang genoeg herhaald wordt , gaan mensen ze op den duur vanzelf geloven…..- En hoe noemt men deze tactiek???
   “Pure hersenspoeling…Een ‘wassen en watergolf’ niet op de schedel, maar IN de schedel” !!!

   Like

 2. ronald zegt:

  Het gaat niet primair om nederzettingen en grond.
  Uitroeien van de joden is het ultieme heilige doel.

  Like

 3. Ad de Koning zegt:

  Als de Palestijnen zelf eens de handen uit de mouwen hadden gestoken i.p.v. steeds maar oorlog te voeren hadden ze nu een welvarend land gehad. Maar nee, ze pikken liever het land van een ander in dat dan al bebouwd is. En waar blijven de rijke Arabische staten met hun geld om de Palestijnen te helpen. Dan mag het westen weer geld sturen wat ze idioot genoeg nog doen ook.
  Ik zou zeggen laat de Palestijnen maar aan hun lot over, ze zijn er toch alleen op uit om oorlog te voeren.

  Like

 4. Anneke zegt:

  “Hé Tom goe joh….Wat ingezonden en een heel leerzaam artikel; notabene”.
  Zover ben ‘k nog niet gekomen, heb wel een keer een tip; betr. een artikel in The Jerusalem Post en XanderNieuws via m’n e-mail naar onze ‘Bertus’ gezonden….En dit werd netjes weergegeven in korte tijd!!! Grutjes….en shalom…

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  En zo is dat Tom.
  Martien heeft het al vaker tot in de treure uitgelegd.

  Like

 6. rene zegt:

  Zo werkt dat,
  zwart is wit,zwart is wit,zwart is wit,zwart is wit,zwart is wit,zwart is wit,zwart is witzwart is wit,,zwart is wit,zwart is wit,zwart is wit,zwart is wit,zwart is wit,zwart is wit,zwart is wit,zwart is wit,zwart is wit,

  wat is zwart? ;WIT!!!

  Like

 7. Martien Pennings zegt:

  En nou zou ik graag weten waar Leerling dat gevonden heeft van die brief van Rostov.
  De bron, dus.
  Jan: aan het werk!

  Like

 8. guusvelraeds zegt:

  De kritiek op het zogenaamde nederzettingen beleid is een van de vele kapstokken die gebruikt worden om het traineren van het vredes proces aan op te hangen. De Palestijnse autoriteit en uberhaupt de gehele Arabische wereld heeft geen behoefte aan vrede met israel. De situatie zoals die nu is, is voor de gehele Arabische wereld een lucratieve situatie en handel. De dreigende oorlog met Israel brengt veel geld in het laaitje en ontslaat de Palestijns Arabische elite van de plicht een fatsoenlijk op mensenrechten gebaseerd staats apparaat te bouwen en te onderhouden. Tevens kan Israel voortdurend gebruikt worden als bliksem afleider en hoofd schuldige van de diepe ellende en moreel rottingsproces binnen de arabische wereld. Wat wil de Arabische elite nog meer, vrede vergeet het maar. Dat de Arabische wereld geen vrede wil “”niet met Israel en ook niet met de rest van de wereld”” wordt subliem uit de doeken gedaan door de You tube bijdrage “”Allahs bruiden””. Dit is een film documentaire die opgenomen is in een Israelische vrouwen gevangenis waarin door Israel veroordeelde Palestijns/Arabische zelfmoord terroristes opgesloten zitten. Opmerkelijk is de constatering in de film dat er terroristes zijn die het verblijf in de israelische gevangenis verkiezen boven een verblijf bij hun familie in vrijheid. Meestal zijn het vrouwen wiens leven volledig bepaald werd door anderen. Zeer jong gehuwd met 14, 15 jaar en een aantal kinderen. Deze vrouwen komen door manipulatie tot hun terreurdaden en doordat ze op 20 jarige leeftijd reeds in een fase zitten waarop ze tot besef komen dat ze hun leven eigenlijk al gehad hebben. Een snelle dood en het martelaarschap wordt dan verkozen boven een leven met partner en kinderen. Let vooral op de beschaafde manier van omgang die de Israelische gevangenbewaarders hebben met deze voor terreur veroordeelde gevangenen.

  Like

 9. Ekster zegt:

  In het conflict Israël-Palestijnen wordt al decennialang gelogen door de Palestijnse kant en haar handlangers. Helaas zijn de meeste mensen deze leugens gaan geloven. Het is heel moeilijk, zo niet onmogelijk, mensen te overtuigen van de waarheid. Dat is de kracht van propaganda. Zeker als deze uit de koker van zg. “serieuze pers” of van de kant van politici komt geloven mensen klakkeloos wat men ze vertelt.

  Like

  • Anneke zegt:

   Hélaas meer en meer raakt Israel in een isolement, de wereld staat ‘stijf van letterlijke haat’ jegens dit land!!! “Jaloezie, oorlogzuchtig; ect.ect.ect. Geloof zelf dat dit intense isolement, de uiteindelijke REDDING voor -, van Israel zal zijn”.
   Klinkt – en ’t lijkt heel ongeloofwaardig….maar dat zijn nu eenmaal ‘de raadselen van het leven’.

   Like

 10. Henk.V zegt:

  Het is goed dat de waarheid over het zogenaamde nederzettingen probleem waaraan Israël zich heet te bezondigen, nog maar weer eens wordt herhaald..
  En daarbij mag je hopen dat zich hier lezers melden die deze duidelijke uitleg voor het eerst zien en verrast zijn dat de zaken zo anders liggen dan ze voordien hadden gehoord.

  De verstokte vijanden van de Joden en Israël zijn door niets meer te beïnvloeden, omdat ze een ”waarheid” hebben omhelsd die hun afkeer van Israël zal blijven voeden, want er is natuurlijk heel veel opgefokte woede voor nodig om in een staat van morele meerwaarde en heilige woede je zo op een klein land uit te leven.
  En hun morele afkeer van het land wordt gedeeld door de tientallen miljoenen inwoners van het Midden Oosten EN door eveneens miljoenen vrienden van de islam in het westen. Geen spreekkoor te luid of te schreeuwerig, geen teksten brallend genoeg, het zijn allemaal tekenen van een verfijnde menselijke geest die zo bedroefd is over HET GROTE MISDRIJF dat door een oorlog zuchtig volk .wordt begaan.
  Dat China een kolossaal gebied als Tibet zo maar met geweld heeft ingelijfd, ach wat stelt het voor als je zoiets vergelijkt met het onpeilbare leed onder de Palestijnse bevolking. Je praat er niet over.
  Bij de volkerenmoord in Rwanda, in 1994, kwamen tussen de 500.000 en een miljoen onschuldige,zwarte burgers op een gruwelijke wijze aan hun einde. De beelden daarvan staan mij nog bij. Dat was natuurlijk vreselijk, maar kennelijk niet erg genoeg om er massaal de straat voor op te gaan. Gelukkig heeft links nu doorgekregen dat er nooit zo vreselijk was als als wat de vreselijke Joden nu met de Palestijnen doen en wat het zwaarste weegt moet je natuurlijk benadrukken.Dus is de leus: leef je uit op Israël!
  Ik herinner mij de slachtpartijen van de Rode Khmer in Cambodja.De Maoïstische tiran Pol Pot liet miljoenen vermoorden., maar het linkse tuig ZWEEG!
  Geen ”Aksies”, Geen Gedram over Boycot tegen Pol Pot, geen betogingen voor ambassades.
  er is nog zo’n communistische meneer, de heer Robert Mugabe In Zimbabwe (Rhodesië),met een schitterende staat van dienst! Hij heeft in een rap tempo de blanken verdreven en zijn welvarende land economisch straatarm gemaakt.Zijn volk verhongert.
  En welke rode gast doet hier zijn bek over open?Rood is gespecialiseerd in zeer selectieve antipathie en sympathie..
  Als er geprotesteerd wordt in deze tijd, dan daar het nagenoeg altijd mensen met rode sympathieën bij betrokken, helaas niet al te veel lijdend aan feitenkennis. en wat opvalt is dat zij in een staat van broederlijke onderworpenheid aan islamitische belangen samen met hun meesters de straat op gaan om hun aangetaste besef van goed en kwaad ongegeneerd te etaleren.

  Ik veracht dat huichelachtige volk, omdat ze de hun ooit gegeven intelligentie metersdiep hebben ondergespit, onder een dikke laag propagandistische flauwekul..

  Ooit zei Marcel van Dam tegen Pim Fortuyn: u bent een slecht mens (een ” Untermensch”)
  Ach, zo’n term klinkt niet fraai, maar langzamerhand mogen wij ons ook wel eens gaan afvragen of er zoiets als Untermenschen.bestaat.
  Mensen die niet willen deugen, uit bewuste keuze..Mensen die de gebleken waarheid OPZETTELIJK niet willen zien, mensen die maar één kant aan een probleem willen zien, mensen die de mond vol hebben van verdraagzaamheid en tolerantie, maar wee degene die hen tegenspreekt: de rioolkraan gaat schreeuwend open….
  Vreselijke mensen vind ik dat..
  Kijk naar de geschiedenis en dan zul je zien dat de politieke stromingen die verreweg de meeste slachtoffers hebben gemaakt ALTIJD vanuit links stromen.
  Nazi’s hebben moeten terechtstaan.Maar wanneer staat links eens officieel terecht?Een enkele leider van het Pol Pot bewind komt voor het gerecht, maar waar zijn de grote meutes die aan alle wandaden meewerkten..?
  En alle sympathisanten in ons land die zo warm liepen voor linkse experimenten? Waarom kunnen zij zich nu zo gemakkelijk als onschuldige burgers voordoen?
  De linkse Pontius Pilatus wast de handen succesvol in onschuld.En ondertussen blèren de anti joodse linkse bendes weer hun leuzen..

  Links, het grote verderf in de westerse wereld.

  .

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @Rudi de dhimmi en @ Anneke, en overige reageerders, bedankt voor deze belangrijke reacties. Mijn motief om dit artikel te melden is het feit, dat er wel degelijk christenen zijn met een groot hart voor de Staat Israel en het Joodse Volk. Zo weet ik dat Dhr. Meindert Leerling voorheen kamerlid was voor het Gereformeerd Politiek Verbond.

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  @Henk V 16.27. uur. Inderdaad beste Henk, de RODEN zijn na de moslims de grootste moordenaars geweest in de geschiedenis.

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  @Anneke 17.40. uur. Ook voor jou SHALOM Anneke. En ik wens het Joodse Volk het allerbeste, ze vieren nu het 65 jarige bestaan van hun vaderland.

  Like

  • Anneke zegt:

   Een waar G’ds WONDER….maar helaas wil of kan deze wereld dat niet inzien. ‘Verblind’ en ‘versteend’ tot op ’t bot….

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s