Wilders als eeuwige fascist

Screenshot_32

(Door: Joost Niemöller)

Op 25 april is in De Balie een lezing van een Britse wetenschapper over het eeuwige fascisme, en Wilders.

Politicologen en historici schijnen een sterke aandrang te voelen om de anti immigratie partijen van nu niet te willen duiden als ‘slechts’ populistisch, maar als een uitvloeisel van het nooit verdwenen fascisme. Zo ook Nigel Copsey, professor aan de Teesside University in Middlesbrough. Copsey is een wetenschapper met een politieke boodschap. Zo stelt hij op de website van de universiteit dat zijn doel is: het gevaar van de huidige uitingen van het fascisme onderkennen om het te kunnen bestrijden:

“We need to understand it properly so we can counter any potential threat that it represents.”

In dat licht schreef hij boeken over het fascisme in het huidige Groot Brittannië. Nu gaat hij ook een lezing houden in De Balie, over het eeuwige fascisme, waarin uiteraard ook Geert Wilders zijn plaatsje gaat krijgen. Op 25 april.

Lees verder…

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Fascisme, Geert Wilders. Bookmark de permalink .

35 reacties op Wilders als eeuwige fascist

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Hebben die gestoorde linksen nu niet in de gaten dat zij er de oorzaak van zullen zijn dat er op termijn een fascistische leider zal opstaan. Iemand met charisma die enorm veel aanhang zal krijgen zoals in de jaren dertig het geval was?

  Like

 2. Louis H. Ruijtenbeek zegt:

  Help even mee, hoe was het ook al weer? Fascisme komt in de gedaante van anti-fascisme.

  Like

  • Rudi de anti-dhimmi zegt:

   @Louis
   Misschien bedoelt u ‘het antifascisme zal ooit het nieuwe fascisme worden’?
   Deze uitspraak wordt o.a. aan Churchill toegeschreven.

   Het boek van Martin Bosma ‘De schijn-élite van de valse munters’ gaat hierop in. Vooral het hoofdstuk over Hitler laat een verrassend beeld zien van links: H. en links gebruiken nl. dezelfde retoriek: antikapitalisme, de overheid die de economie beheerst, het milieu, dierenrechten…
   Hitler noemde zichzelf socialist en had in de jaren dertig aardig wat bewonderaars ter linkerzijde. Links noemt tegenwoordig gewoon iedereen extreem-rechts om zichzelf te verschonen dan de zonde ‘schuld door associatie’.

   Like

   • Anneke zegt:

    En deze houding van het linkse-oorlogs-front zal uiteindelijk hùn ONDERGANG zijn.
    Wat hebben we jaren in een illusie geleefd…’alles’ LEEK al zo perfect èn deze SCHIJN, heeft het merendeel van de westerse bevolking ook voor werkelijke waarheid aangenomen. “Gehersenspoeld tot het oneindige…..máár de GALG staat voor het Slinkse -, rooie-front al klaar; KLAAR VOOR GEBRUIK…Weg met al die verfoeide schone schijn”!!! Waarheid en realiteit moeten WEER gezegd gaan worden; ook door de omgekochte social-media press….!!!

    Like

   • Rudi de anti-dhimmi zegt:

    @Anneke
    Niet dat ik uw mening niet deel, alleen is het een gigantische opgave om het onderwijs, de media, de goegemeente, kortom: het hele discours te heroveren op Nieuw Links, dat zich sinds de jaren ’60 overal heeft in gewurmd en zich comfortabel heeft gemaakt.

    Maar ik denk dan men vooral in Nederland goed op weg is, bv met de oprichting van de Populistische Omroep, websites als deze en Hoeiboei enz.

    Misschien kan er ook eens een dappere uitgever een bloemlezing publiceren van uitspraken van Westerse filosofen en mainstream politici die openlijk uitkwamen voor hun afkeer van de islam? ‘Islamkritiek door de eeuwen heen’ of iets dergelijks, om het discours op die manier een nieuw cachet te geven.
    Wat jammer dat Gerrit Komrij niet meer onder ons is.

    Like

   • Louis H. Ruijtenbeek zegt:

    Ik ga er onmiddellijk van uit dat je gelijk hebt, bedankt. Ik heb altijd drie boeken in mijn woonkamer op een tafeltje liggen, Darwin, Het ontstaan…, Jonathan Israel, De republiek en Montesque, in de geest der wetten, sinds het verschijnen van Bosma’s boek ligt die er ook bij. En mocht ik ooit nog aanvechtingen krijgen een tattoo te laten zetten dan komt er over de breedte van mijn “torso” te staan Ratio et Veritas.

    Like

 3. luckybee zegt:

  De vrienden van Fascisten zijn fascisten.
  http://www.tellthechildrenthetruth.com/

  Like

 4. Sinds wanneer wordt overname van een land met geweld (doodsbedreigingen, cutluur- en religiedwang) fascisme genoemd? Degenen die Tegen het Naziïsme zijn, worden dus fascisten genoemd? Dan zou bijna geheel Nederland (op de islamieten na) uit Fascisten bestaan!

  Like

 5. Leo zegt:

  Toespraak Sir Wilson Churchill, New York 1947.
  Citaat; De nieuwe Fascisten zullen zich Anti Fascisten noemen.

  Binnen 15 jaar waren zijn wijze woorden reeds waar.

  Like

 6. Anneke zegt:

  “Lig weer in een deuk….Men voelt zich duidelijk in het nauw gedreven en maakt nu panische sprongen”!!! De plannen dreigen te mislukken!!! “Wàt nu”….schreeuwde een panische Piesje Cru’
  Er staan heftige stormen voor de deur, het zal nog heel duister worden.

  Mij zal ’t verbazen als uiteindelijk Geert Wilders (in opdracht van ‘de heren achter het front’) alsnog doorboort wordt door een dodelijke kogel…Denk heel ernstig terug aan Pim Fortuijn !!!

  Like

 7. De groeiende problemen met de islam in Europa zijn niet slechts een gevolg van een botsing van culturen, maar ook van een botsing van beschavingen.

  Like

 8. oogenhand zegt:

  Interessant is dat Benito Mussolini onder invloed van Guiseppe Sergi jarenlang op het standpunt stond, dat lichtgetinte mensen met donker haar en ogen een superieur ras vormden ten opzichte van blonde en blauwogige mensen.

  Like

 9. Als wij constateren dat onze civilisatie wordt bedreigd en wij weer gedwongen worden terug te gaan naar het stenen tijdperk, zullen wij hiertegen tot onze dood protesteren! Wie positieve discriminatie toepast is een VOLKSVERRADER.!

  Like

 10. Het heeft niets met huidskleur of uiterlijk te maken, maar met de mate waarin een heel volk al dan niet is geëvalueerd! Als zij nog op een primatenniveau zitten waarin barbarisme als normaal wordt beschouwd, dan horen ze niet thuis tussen de geciviliseerde mensen maar in een dierentuin! En dit is GEEN fascisme, maar gewoon zelfbehoud!

  Like

 11. correctie: geëvalueerd moet zijn: geëvolueerd!

  Like

 12. Martien Pennings zegt:

  Wilders is een sociaal-liberaal op economisch gebied (verzorgingsstaat) en op cultureel gebied (gelijkheidsbeginsel, homorechten, vrouwenrechten) plus een strijders tegen de islam die op alle hoofdpunten hetzelfde is als het nazisme (oorlogszucht, Jodenhaat, rassenhaat, Führerprinzip, Übermenschen-waan, totalitarisme).
  Deze Nigel Copsey is een kwaadaardige gek en Yoeri Albrecht, directeur van de Balie, is een collaborateur door hem podium te verschaffen.
  Albecht heeft al eerder zo’n soort fout gemaakt door baardaap Haitham al-Haddad podium te geven: http://bit.ly/12BmVBF .
  Albrecht organiseert ook grote leugen-propaganda-avonden in zijn Balie over de “Nakba”: hier: http://bit.ly/La61iA en hier: http://bit.ly/KnEERt .
  Wat mijnheer Albrecht weigert: een avond te beleggen met Israëlhaters als Van Agt en Meulenbelt tegenover wie dan eens een keer echt geïnformeerde mensen gezet worden, want ik ken de mensen die geprobeerd hebben dat te organiseren.
  De heer Albrecht vertoont een patroon.
  Dat van een opportunist en een collaborateur.

  Like

 13. Jan zegt:

  Fascisme is toch echt een product van het socialisme net zoals Hamas een product is van de Moslim Broederschap. Dus het socialisme is de Moeder van alle totalitaire systemen.
  http://aynrandlexicon.com/lexicon/fascism_and_communism-socialism.html

  Links volk scheldt iedereen uit voor fascist als hij zijn ZIN niet krijgt. Bij Obama en zijn kliek is iedereen een racist (wat direct alles over hem en zijn bende zegt. 86% van de zwarten kozen Obama vanwege zijn huidskleur)

  Like

  • luckybee zegt:

   Ik heb DWDD uit mijn zendingen er uitgesmeten Zo veel moslim vrienden bij elkaar heb ik nergens gezien behalve in deze zending.

   Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   No individuals or groups (political parties, cultural associations, economic unions, social classes) outside the State (15). Fascism is therefore opposed to Socialism to which unity within the State (which amalgamates classes into a single economic and ethical reality) is unknown, and which sees in history nothing but the class struggle. Fascism is likewise opposed to trade unionism as a class weapon. But when brought within the orbit of the State, Fascism recognizes the real needs which gave rise to socialism and trade unionism, giving them due weight in the guild or corporative system in which divergent interests are coordinated and harmonized in the unity of the State (16).

   Hier de woorden van benito

   http://www.worldfuturefund.org/wffmaster/reading/germany/mussolini.htm

   Like

 14. Sprx zegt:

  Op het toppunt van haar macht, bewust van de eindigheid van die macht wegens totale mislukking, slaat de looney left steeds wilder om zich heen.
  Echte discussies worden niet gevoerd, argumenten zijn er niet meer, omdat de feiten anders uitwijzen.
  Dus hanteert men predikaten, inquisitie methoden en ostracisme tegen een tegenstander die zich verzet tegen de nazislam, hun racisme, vrouwenhaat, apartheid, supremacisme en imperialisme.
  Het is zogenaamd links die de draai van 180 graden tov haar eigen politiek uit vervlogen tijden heeft gemaakt, en daarover in ernstige ontkenning leeft.
  De simpele eis dat iedereen hier moet kunne blijven, is een imperialistische, immers het neemt de meest initiatiefrijke goepen weg uit ontwikkelingslanden, terwijl juist zij die landen zouden moeten ontwikkelen.
  Door de politiek van de looney left wordt dit geblokkeerd .
  Omdat de looney left voorstander is van internationale besluitvorming ondergraaft zij de democratie, die immers aan de polis is gebonden en niet gedient is met inspraak door tyrannen, kleptocraten en oorlogsmisdadigers.
  De onvoorwaardelijke steun aan de meest reactionaire stroming in de wereldgeschiedenis , de islam, maakt haar zelf ook fascistisch.
  Ten aanzien van mensen en groepen die zich hier wel tegen verzetten hanteert men dezelfde methode als de nazislam zelf, omdraaien van feiten en de wereld irrationeel op de kop zetten.
  De historici in quaestie hebben niet eens meer in de gaten, dat zijzelf, en niet hun opponenten de wegbereiders zijn van het fascisme en de nazislam.

  Like

  • luckybee zegt:

   Wat mij betreft mag iedereen weten dat ik op de PVV stemme, zelfs moslims mogen het weten.Op dat de toekomstige Nederlanders net zo vrij mogen leven als ik mijn hele leven het was, in een democratische Europa.

   Like

 15. Het probleem is dat een groot deel van de mensen nog steeds niet doorheeft dat uiterlijke kenmerken niet bepalend zijn voor iemands daden! Leer dit!: “Als het er uitziet als een ezel, balkt als een ezel, schopt als een ezel en zo dom is als een ezel, dan pas IS het een ezel!”

  Like

 16. Theresa Geissler zegt:

  Ja, ja, ‘Wilders de eeuwige fascist’. Je kunt ook zeggen: Het eeuwige hersenspinsel van linkse schreeuwers die niet eens weten wat racisme en fascisme precies inhoudt. Paul Schnabel,de kort geleden gepensioneerde directeur van het SCP zei enige jaren geleden in de Volkskrant: Het is onzin om Wilders te associëren met het Fascisme of het Nazisme: Hij is vóór vrouwen- en homo-emancipatie en hij is niet anti-semitisch. Maar zelfs naar de woorden van zo’n deskundige wordt niet geluisterd.(Past niet in hun straatje.) Trouwens, what about de mensen, die wel PVV stemmen, maar er niet voor uit durven komen, alsof het een schande is?Serieus, twee jaar geleden of zo, een artkel in de VIVA: Ik stem PVV MAAR MIJN VRIENDINNEN MOGEN HET NIET WETEN. Het was het relaas van een jonge vrouw uit een middenstanders-milieu die was opgenomen in een vriendenkring van voornamelijk meiden uit hoger opgeleide, welvarende milieus. -En U raadt het al, die stemden allemaal D’66 of Groen Links. Enfin, Na op het station gemolesteerd te zijn door een groep Marokkaanse jongens ging er bij haar definitief een knop om en stemde ze bij de eerste gelegenheid PVV. Alleen mochten haar vriendinnen het dus niet weten. (Nee, zeg, de schànde). Als ik zoiets lees, denk ik dus wel: Waar zijn we in Godsnaam mee bezig!
  Maar we hèbben tot op heden geen afdoende middelen om het die imbecielen in te wrijven; die hebben we pas als het te laat is…!

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  @Jan 19.58.uur. Jan, de pers zijn de HOEREN geworden van de links-en liberale politieke kliek!
  Verraders van het ergste soort wat mij betreft, en geen haar beter als de gelijkgeschakelde pers tijdens het regime van NAZI DUITSLAND!

  Like

 18. Avidia zegt:

  Tom Hendrix, helemaal met je eens, kijk eens naar onze omroepen, allemaal een rode achtergrond, ik walg er van, (het rood komt op mijn wangen) :-} Ik kijk er niet naar en al helemaal niet tegen die zuinige Witteman, zijn mondje wordt met de dag zuiniger, het worden steeds meer streepjes, straks heeft hij geen mond meer over, ach stakkerd! Wat moeten ze nog langer met hem, de zieligert naast die Pauw met zijn linkse zelfbewustheid. Als ik mijzelf wil kwellen, kijk ik er naar :-{

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Avidia. 2.36.Linkse zelfbewustheid? Pauw? Ik betwijfel het, Avidia; die man heeft helemaal niets als het er op aankomt. Af en toe, ik zeg àf en tóe, lijkt hij wat strenger naar de echte Islam-gekken dan Witteman en dan denk je: Hé, dat valt me van hem mee, waar komt dat vandaan? En het volgende ogenblik weet je: Och ja, natuurlijk: hij legt de ene vrouw na de andere om en is tóch wel bang dat hij onder fundamentalistische invloed zijn pik niet langer achterna kan lopen. Geloof me, meer zit er bij die nitwit heus niet achter. Toch redeneert hij alles bij elkaar dan nog slimmer dan die SP-idioot van Bommel, die met hetzelfde viriliteitsoverschot kampt, maar zich koppig blijft vastbijten in zijn solidariteit met de Palestijnse zaak en die zich derhalve nóóit tegen de Islam-gekte zal verzetten.

   Like

 19. Tom Hendrix zegt:

  @Avidia 02.36. uur. Beste Avidia, mijn vrouw en ik kijken inmiddels al meer dan een jaar niet meer naar de nederlandse zenders. De meeste, met voorop de NOS de noord-koreaanse staats tv, zijn allemaal de pvda toegedaan, ik noem hier de kro,ncrv,avro, en uiteraard de vara. Die Witteman en Pauw, noem ik steevast PAUWEL en ZAUWEL, progressief maar dan wel op kosten van de belastingbetalers. Ik walg van deze figuren!

  Like

  • luckybee zegt:

   Pauw en Witteman zijn notorieuse leugenaars, dat alles met een hele hoop gelag wordt geconpenceerd, de zogenaamde leuke mop.Belachlijk. dat ze nog steeds zenden mogen.

   Like

 20. G.Deckzeijl zegt:

  http://tinyurl.com/3z6csvp
  Omdat er in bepaalde opzichten niet genoeg krokodillen kunnen zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s