Margaret Thatchers mening over het “islamisme” was juist

Screenshot_79

Er zijn veel dingen die men zou kunnen noemen ter herinnering aan de gestorven “Iron Lady”, vooral haar opvattingen over de economie zullen zich velen herinneren.

Maar meer dan tien jaar geleden, toen ze al lang niet meer in functie was, zei ze iets gedenkwaardigs over het “islamisme”. Destijds werd ze Lady Thatcher genoemd en ze schreef een commentaar, dat op 11 februari in de New York Times werd gepubliceerd, een paar maanden na de aanslag van 11 september. De titel van haar commentaar luidde:

“Een raad aan een supermacht”

Daarin beschreef ze in de haar karakteristieke directe stijl de ideologie achter de aanslagen en de steeds aanhoudende bedreiging.

Nu zullen haar woorden uit dit artikel waarschijnlijk niet meer in de media geciteerd worden – men zal zelfs eerder proberen ze onder het tapijt te vegen.

Maar destijds al waren de signalen van de tijd herkenbaar en zijn waarschuwde hiervoor op niet mis te verstane wijze:

“De beste parallel is waarschijnlijk die met het vroege communisme. Het huidige islamitische extremisme is zoals het bolsjewisme in het verleden, een gewapende doctrine. Het is een uiterst agressieve ideologie, die door fanatieke, goed bewapende gelovigen wordt verbreid. En net zoals het communisme heeft deze ideologie een op de lange termijn gerichte antistrategie nodig, die alle aspecten omvat om haar te bestrijden.”

De “Iron Lady” heeft de spijker op de kop geslagen. Hoewel het “islamisme” en het communisme als ideologieën slechts weinig op elkaar lijken, afgezien van een wederzijdse nabijheid om anderen te onderdrukken en te controleren, hebben ze toch veel dingen gemeen als men ze aan een methodisch onderzoek onderwerpt.

Bron:

http://europenews.dk/de/node/66402

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Communisme, Islam, Islamitisch fundamentalisme, islamofascisme. Bookmark de permalink .

13 reacties op Margaret Thatchers mening over het “islamisme” was juist

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Thatcher is ook te vinden op pagina 34 van deze pdf: http://tinyurl.com/7zl4y95
  Van haar kaliber hadden we er een paar in dit land moeten hebben, dan hadden we nu geen moslimGEZEIK aan de kop gehad over grondrechten en azan-GEBLÈR..!!!
  http://www.amsterdampost.nl/geen-integratie-maar-een-infiltratiemiddel/

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @G. Deckzeijl. 21.37u. Helemaal zeker is dat helaas niet, Mijnheer Deckzeijl: GB hééft iemand van haar kaliber gehad -zij- en kijk eens in wat voor Islam-shit ze nou zitten.
   GEHAD hebben is niet het hele werk; je moet ze ook HOUDEN.

   Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Mw. Thatcher ik heb bewondering voor haar! Net als Churchill, en mensen als Gustave Flaubert heeft zij de aard en het karakter van de islam duidelijk ontleed! Gerrit, ik ben het met je eens, dat als wij politici hadden gehad, van dit kaliber, dan hadden de moslims NOOIT zoveel voor elkaar gekregen. Deze vrouw had ” ballen”, en ruggengraat, kom daar nu maar eens om, bij de watjes in Den Haag!

  Like

 3. manna zegt:

  rip margaret. je was een harde, maar wel recht door zee.

  Like

 4. manna zegt:

  @tom
  vergeet ataturk aub niet. als die zag wat nu in zijn land gaande is zou hij wensen dat hij de Turkse Onafhankelijkheidsoorlog verloren had.

  Like

 5. Joop Klepzeiker zegt:

  Next !

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Idd. de enige vent in het britse lagerhuis.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @Manna 22.11. uur. Beste Manna, Atatürk ben ik heus niet vergeten. Voor deze man had en heb ik respect, omdat ook hij een SPUUGHEKEL HAD AAN DE ISLAM!! Hij wilde Turkije hervormen, en er een democratisch westers land van maken, en het is om te janken wat daar nu dankzij Erdogan- de oppermuzelman- bezig is.

  Like

 8. vanhetgoor zegt:

  Vergeef mij het woord, de uitspraak van Margaret Thatcher is een dooddoener. Zoiets als in de trant van: “Er bestaat iets, ik vergelijk het met iets afschuwelijks en stel dat er iets gedaan moet worden.”

  Ook onder het bewind van Thatcher is het Verenigd Koninkrijk doorgegaan met het verarmen, en ook door haar zijn er geen afdoende maatregelen genomen om immigratie aan banden te leggen. Als ik Thatcher hoor dan lijkt het net alsof in Nederlandse D66- en PvdA-politici hoor praten. Plots hebben ze een oplossing, achteraf! Op het moment dat zij op het pluche zaten wisten ze het ook niet. Ver na afloop van hun eigen regeerperiode als een ander er óók een potje van gemaakt heeft dàn weten ze wat er moet gebeuren. Maar op het moment dat zij mochten beslissen maakte ze ook fouten, zij lieten ook alle huidige problemen voortbestaan.

  Het enige waaraan Margaret Thatcher herinnert zal worden is het sluiten van de Britse mijnen. Of dat goed is of slecht was dat zal de toekomst moeten uitmaken. Engeland rekende zich rijk met olie en aardgas op de Noordzee. Achteraf blijkt dat het toch niet zo veel is dat er tot in de eeuwigheid mee voorzien kan worden, misschien worden later de steenkoolmijnen wel weer geopend! Thatcher heeft het land verscheurd achtergelaten. De schade aan de maatschappelijke cohesie in het noorden van Engeland is onherstelbaar. Dat de mijnen weer open moeten is niet eens zo vreemd, het Verenigd Koninkrijk is sinds enge tijd in gas-importerend land geworden, en zodra de Russen stoppen met leveren is er ernstige nood.

  Of de tegeltjes-wijsheid van Thatcher over de islam zinvol blijkt zal de toekomst moeten uitwijzen. Met de kennis van nu moet ik zeggen dat zij tijdens haar regeerperiode er geen bliksem aan gedaan heeft, ook toen is de islamisering een feit geweest. Zij heeft er niets tegen gedaan, Sterker nog tijdens haar bewind zijn er talloze moskeeën gebouwd en is het vernietigen van de Engelse cultuur begonnen.

  In Nederland zijn de mijnen gesloten door de socialisten. Maar daar werden de DAF en de DSM voor teruggegeven. DSM is een chemie-reus de naam staat voor “De StaatsMijnen”! DAF kreeg heel veel steun om personenauto’s te gaan produceren, dus werk! En ook in Nederland is er door Den Uyl geen bliksem gedaan tegen de desastreuze toevloed van de aanhangers van de heilige profeet. Kortom het maakt geen flikker uit of een politicus links of rechts is, pas jaren later weet men wat voor een problemen de man of de vrouw veroorzaakt heeft, maar dan is het te laat. Het feit dat er feestjes zijn gegeven ter ere van de dood van Thatcher zegt genoeg. En wat Thatcher en de islam betreft, als zij TOEN had opgetreden was het nu opgelost geweest! Als zij in de jaren 70 en 80 haar mond had open gedaan over de onwettige zaken die door de islam worden gepropageerd en als zij met de bestaande wetten mbt gelijkheid tussen man en vrouw de islamisten had verboden om zich te uiten over onwettige zaken dan had dit veel problemen voorkomen. Zij heeft TOEN er voor gekozen om haar smoel dicht te houden. En er is een wijze uitspraak: iedereen die geen deel neemt aan de oplossing van het probleem is een deel van dat probleem!

  Like

 9. nicolazien zegt:

  De laatste decennia hebben onze leiders een coöptatie-systeem opgebouwd, ze hebben allenaal een dubbele agenda, ze zijn communistisch en voor de hard-core islam. Behalve de PVV.

  Like

 10. baksteen zegt:

  Die hadden we en die werd van kant gemaakt.

  Like

 11. Jan zegt:

  Margareth Thatcher komt ook de eer toe dat zij de macht van de vakbonden brak die het land volledig in hun greep hadden en verlamden. Een enorme macht had de stalinistische/socialistische ‘National Union of Mineworkers’ (NUM) onder leiding van Arthur Scargill die de regering van Edward Heath door middel van stakingen en protesten uiteindelijk ten val wist te brengen. In 1972 was het al tot een confrontatie gekomen die bekend staat onder de naam ‘Battle of Saltley Gate’. Scargill liet toen 30.000 vakbondsleden optrommelen om de stakende mijnwerkers te steunen die protesteerden tegen bezuinigingen (de mijnindustrie was hopeloos verouderd, onrendabel, wat overigens ook voor de staalindustrie gold) Zeven weken lang oefenden de protestgroepen terreur uit tegen half het land door stroom en gas af te snijden. Heath capituleerde en Scargill was een held in de ogen van de vakbond en mijnwerkers.
  In 1974 zou Scargill hetzelfde nogmaals uithalen en dit leidde tot de val van het kabinet van Heath.

  Wat echter belangrijk is om te weten is dat Scargill die de bijnaam ‘King Coal’ had, een stalinist in hart en nieren was en dit nog steeds is. Zijn vader was lid van de communistische partij en hijzelf lid van de ‘Young Communist Leage’ (1953). Scargill is nu lid van de ‘Socialist Labour Party’, die tot doel heeft ‘het kapitalisme af te schaffen en te vervangen voor een socialistisch systeem’ (1). Het geeft dus aan dat de zogeheten ‘Clause 4’ (2) van Labour geen nostalgie is maar springlevend. “
  In 1981 zei Scargill in ‘Marxism Today’ dat hij er niets in zag om arbeiders leiding te geven in bestuurlijke organisaties omdat dit er voor zou zorgen dat de overgang van het kapitalisme naar het socialisme alleen maar langer zou duren (3). In zijn visie was ook geen plaats meer voor verkiezingen.
  Net als Stalin stimuleerde hij zijn eigen persoonlijkheidscultus. Waar hij optrad om een redevoering te houden werd hij toegezongen: ‘Arthur Scargill loopt op water’ en ‘Er is slechts een iemand en dat is Arthur Scargill’. Activisten werden aangemoedigd om hem trouw te zweren.
  Tijdens een vergadering van de ‘Stalin Society’ (4) zei Scargill dat hij de aanhoudende kritiek op de Sovjet-Unie en op kameraad Stalin meer dan beu was (5)
  Duidelijk wordt nu dat Scargill voor Groot-Brittannië een uiterst gevaarlijk figuur was en niet Thatcher zoals door socialisten wordt beweerd. Economisch was Groot-Brittannië een ravage en iemand als Scargill deinsde er geen moment voor terug om de situatie ten tijde van Edward Heath te verergeren.
  Scargill, stalinist in hart en nieren bleef zijn gehele vakbondsperiode het Kremlin en Cuba trouw. Bezocht Rusland en Castro’s paradijs verscheidene malen, verdedigde de inval in Hongarije door de Russen, verketterde ‘Solidarność’ van Lech Wałęsa en peinsde er niet over Rusland te veroordelen voor het neerschieten van het Koreaans passagiersvliegtuig in 1983.
  De periode dat Scargill de bond leidde werd deze financieel ondersteund door Rusland. En zoals dat altijd gaat verdween geld en kwam het niet aan waar het terecht had moeten komen. Men wees met de vinger naar Scargill die ontkende geld te hebben verduisterd. Belangrijk is echter Scargills instelling wat de economische situatie van het land was en of deze nog verder geruïneerd zou worden. Dat een kolenmijn financieel onrendabel was was volslagen onbelangrijk. Zolang er kolen gedolven kon worden diende dat te moeten gebeuren, al zou men tot het middelpunt van de aarde moeten graven. “As far as I can see, the loss is without limits.” (6)
  18 juni 1984 staakten de arbeiders van de steenkoolindustrie in Orgreave. Opnieuw werd door Scargill en de NUM uit Groot-Brittannië arbeiders opgetrommeld om mee te doen met de staking. 6000 arbeiders stonden tegenover 8000 politieagenten die op alles voorbereid waren. Thatcher en haar regering waren echter zeer goed voorbereid. Wisten wie Scargill was, wat zijn ideeën waren en had MI5 in de NUM laten infiltreren. De stakers die gewapend waren met stenen, kogellagers en stokken werden meedogenloos door de politie uiteengedreven die paarden en honden gebruikte en technieken van het vroegere Romeinse leger. Leiders binnen de stakers werden ingesloten, in elkaar geslagen als zij zich verzetten en in overvalwagens afgevoerd. Het was in feite het definitieve einde van de macht van de NUM.
  De staking werd nog volgehouden tot maart 1985 maar de arbeiders benadeelden vooral zichzelf omdat er geen geld was en geen verwarming wat in enkele gevallen leidde tot diefstallen en dood door kou.
  1. http://www.socialist-labour-party.org.uk/policies.html
  2. “To secure for the workers by hand or by brain the full fruits of their industry and the most equitable distribution thereof that may be possible upon the basis of the common ownership of the means of production, distribution and exchange, and the best obtainable system of popular administration and control of each industry or service”
  3. Marxism Today, April 1981 http://www.amielandmelburn.org.uk/collections/mt/pdf/81_04_05.pdf
  Deze visie komt geheel overeen met die van Stalin die zei dat arbeiders in kapitalistische staten zich als een ‘arbeidersaristocratie’ gedroeg, besmet als zij waren met de bourgeousideologie. Stalin verwachtte om deze reden dan ook niet dat de staat door hen omvergeworpen zou worden geworpen.
  4. http://www.stalinsociety.org.uk/
  5. “Tonight’s event must be a celebration and not merely a commemoration of that earth-shattering event, and it should be an evening when we pay tribute to those who created the Soviet Union — a Socialist society which not only defeated poverty, ignorance, injustice and inequality but also defeated the mightiest fascist war machine ever seen on the face of the earth.

  it was the Soviets who first put a man into space. They did so without the obscenities of the market economy, including Coca Cola plants and McDonalds fast-food chains, or what some misguided souls believe is ‘freedom and democracy’.
  “Following the death of Stalin in 1953, new forces seized control in the Soviet Union, and a so-called ‘new realism’ began to take the place of Socialist planning. Khruschev, Breznev, later Andropov, Chernenko, but, above all, Gorbachev did what the might of the Nazi army had failed to do – they ripped the heart out of the Soviet Union and destroyed its Socialist system.
  CELEBRATING THE OCTOBER REVOLUTION http://www.lalkar.org/issues/contents/jan2001/october.htm
  NB. Naar eigen zeggen is LALKAR (Punjabi voor ‘overwinning’ en ‘rode arbeid’) ‘a bi-monthly anti-imperialist newspaper written in Britain. It contains news and analysis of current events and labour history from the perspective of the proletariat and its struggle for social emancipation, as well as from the perspective of the oppressed people and their struggle against imperialism and for national liberation’
  6. Thatcher’s achievements will long outlive the spite of Sheffield’s sons and daughters http://www.thecommentator.com/article/1497/thatcher_s_achievements_will_long_outlive_the_spite_of_sheffield_s_sons_and_daughters

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s