AAN DE OBSCANTURISTEN (1): zelfmatiging en zelfcensuur

Screenshot_83

(Door: Martien Pennings)
_______________________________________________________________

Onderstaand stuk is het eerste deel van een essay van ongeveer 90 pagina’s, getiteld “AAN DE OBSCURANTISTEN” dat ik nooit publiceerde. Het opstel stamt uit mijn pre-internet-tijd, uit het jaar 2006 en ik geef het nu in 2013 alsnog prijs aan de digitale wereld.  Ik had vergeten het te dateren en dat het in dat jaar geschreven was, moest ik afleiden uit deze zin die erin voorkwam:

“Intussen is, acht jaar na 1998, het vooruitzicht van burgeroorlog-achtige ontwikkelingen in Nederland reëler geworden.”

En pas bij herlezing komt de herinnering boven dat de tekst een rol had moeten spelen in de pogingen die ik van 2006 tot 2008 heb ondernomen om de PvdA-tanker héél langzaam van koers te laten veranderen. De bedoeling was ooit dat het door de PvdA-top zou worden gelezen. Op dat ogenblik had ik reden te veronderstellen dat zulks zou gaan lukken. Ik heb inmiddels alle illusie rond onze quasi-elite verloren, scheld ze de tiefus en hoop alleen nog op een Neurenberg 2.0 na de Grote Islamitische Oorlogen.

In een van de afleveringen van dit feuilleton rep ik op een gegeven moment van mijn “bewust provocerende stijl” vanwege de noodzaak de elite wakker te schudden. Ik wist, toen in 2006, natuurlijk zelf nog niet hoezeer ik verbaal zou radicaliseren en hoezeer de quasi-elite zou doordenderen op de weg richting afgrond.

Ik zal die 90 relatief brave pagina’s alsnog op deze site publiceren en wel in acht afleveringen. Telkens met deze inleiding en onder de titel “AAN DE OBSCURANTISTEN” gevolgd door de subtitel van het betreffende onderdeel.

Lees verder…

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", Appeasement, Dhimmitude, Elite, Eurabië, Hypocrisie, Immigratie, Islam, Islamisering, islamofascisme, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici. Bookmark de permalink .

7 reacties op AAN DE OBSCANTURISTEN (1): zelfmatiging en zelfcensuur

 1. luckybee zegt:

  Vergeet niet waar om Drees de PvdA verlaten heeft;hem was de PvdA meer en meer socialistisch.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Beste Martien Pennings, hulde voor dit zeer duidelijke artikel, waaruit blijkt, dat met name “de roden”, links-liberalen, en christen democraten, ons hebben uitgeleverd aan een weerzinwekkende ideologie! Een zin in het artikel trof mij zeer, en geeft ook aan waar het PROBLEEM ZIT: “Maar als de bestuurders-politici dus- niet helemaal goed wijs zijn, geen maatregelen nemen en zelfs het benoemen van problemen krachtig FRUSTREREN, sterker nog de BENOEMERS van de PROBLEMEN in een KWAAD DAGLICHT stellen, dan wordt het PROBLEEM ONBEHEERSBAAR”. Juist, Martien, en zover is het al gekomen dankzij de pluche klevers in Den Haag! WEG MET ONS, dat zouden de rode ratten wel willen!

  Like

 3. Erik Bink/aka "Erik Mokum" zegt:

  Beste Martien,

  Gedurende enige jaren voerde je de pseudoniem “Kassander”, de manlijke vorm van Kassandra. Kassandra, de Trojaanse voorspelster van de toekomst die door Apollo was vervloekt, waardoor ze door niemand geloofd werd. Ze waarschuwde onder andere voor het binnenhalen van het Trojaanse paard.
  Dit eerste stuk van jouw essay laat zien, dat je die pseudoniem waardig was.
  Ik dicht jou geen mythische afmetingen toe, maar je legt wel de bijna mythische domheid en daarmee gepaard gaande morele slechtheid van de hedendaagse “elite” bloot.
  Het moet maar allemaal, intellectueel onderbouwd, gezegd worden met de (volkse?) directheid van “De brave soldaat Svejk”, zal ik maar zeggen.

  Like

 4. Jade zegt:

  Dit is kwaliteit, heer Pennings, ik kijk nu al uit naar deel 2…
  Zou er niet alsnog een uitgever voor te vinden zijn???

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Dank je Jade.
   Er zijn mensen geweest die zelf succesvol schrijven en uitgegeven worden en regelmatig in de reguliere media verschijnen, die mij zó verschrikkelijk goed vinden dat ze geld geboden hebben aan uitgevers om een bundel van mijn essays uit te geven, dus om het risico van verlies op een eerste druk nagenoeg uit te sluiten.
   Maar ze durven niet.
   Ik ben te radicaal.
   Ze zijn bang om mijn snoeiharde analyse van de islam en van de manier waarop ik een flink deel van onze nep-elite beargumenteerd de tering heb gescholden.
   Het smaadschrift, een oud-Hollands genre, is tegenwoordig wel populair, maar alleen als het tegen “Wilders” is gericht.

   Like

   • Jade zegt:

    Beste Martien,
    Ik durf het haast niet te zeggen, maar ik doe het toch…
    U pakt het volgens mij verkeerd aan.
    Ik weet haast zeker dat u de gave hebt om de nep-elite,
    alles en iedereen, beargumenteerd om de vinger te winden.
    Zulke dingen kan men gewoon leren bij communicatie-trainingen.

    Like

 5. Avidia zegt:

  Martien, jij hoeft je nooit te verontschuldigen, ik lees alles van je, ik waardeer je heel erg, dank voor alle artikelen, wij worden een stuk wijzer door jou, groetjes!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s