Het onbekende verhaal over het leed van de Egyptische christenen

Screenshot_1

Het onderstaande artikel is een persmededeling van de organisatie “Stem van de Kopten”, die probeert de wereld over de vreselijke vervolging van de Kopten in Egypte te informeren:

Zondagavond omsingelden Egyptische politieagenten de Koptische Sint Marcus kathedraal in Cairo, de zetel van de Koptische paus, om deze tegen een islamitische meute te beschermen die de kerk al urenlang met stenen en Molotovcocktails bekogelde en zelfs schoten afvuurde.

In de kerk werd een godsdienst voor acht christenen gehouden, die tijdens een islamitische aanval drie dagen daarvoor bruut vermoord werden. Deze mensen stierven, omdat moslims wraak namen op een hele christelijke stadswijk, omdat een christelijke man probeerde een jong christelijk meisje te beschermen tegen een moslim die haar wilde verkrachten.

Dit gebeurde in een voorstad van Cairo, Al Khousous, toen een christelijke man met een moslim op de vuist ging, die op het punt stond een meisje te ontvoeren en te verkrachten. Zeer waarschijnlijk zou het meisje bij een succesvolle ontvoering nooit meer bij haar familie zijn teruggekeerd.

Screenshot_2

Enkele uren na het incident, waarin de moslim levensgevaarlijke gewond raakte, begon de islamitische bevolking van de plaats om wraak te schreeuwen. Het kwam tot een toestand van terreur en paniek, islamitische groepen vielen de Baptistenkerk aan en staken deze in brand. Ook huizen en winkels van christenen werden verwoest en geplunderd.

Getuigen probeerden de politie naar de plek des onheils te halen, maar deze verscheen pas toen de situatie al bijna weer gekalmeerd was en er acht christenen en een moslim om het leven waren gekomen. De “Stem van de Kopten” roept de westerse wereld ertoe op de Egyptische regering onder Mohammed Morsi beter in de gaten te houden en geen financiën te sturen zolang zij niet de burgerrechten van alle mensen garandeert. De kerken worden opgeroepen hun oppositie m.b.t. de onderdrukking van de christenen in Egypte tot uitdrukking te brengen.

Screenshot_3

Bron:

http://www.israelheute.com/Nachrichten/Artikel/tabid/179/nid/25572/Default.aspx?ref=newsletter-20130409

Auteur: Ashraf Ramelah

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christenhaat, Christenvervolging, Egypte, Islam, Kopten, Moslims, Westen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Het onbekende verhaal over het leed van de Egyptische christenen

 1. Tom Hendrix zegt:

  En LINKS zag dat het goed was. Gloeiende nog aan toe, stel je voor als hier een MOSKEET/HAATHUT in de fik gaat, dan staat de hele RODE HORDE op de laatste benen, om schande, en discriminatie te gillen. Maar christenen, die mogen vermoord worden van de RODEN.
  Waar blijft nu de reactie van LINKS, en van GEKKEN als BERTUS HENDRIKS,Dries van Agt, Anja Meulenbelt, en Gretta Duizendberg! Neen, een OORVERDOVENDE STILTE! Zo kennen we de linkse HUICHELAARS weer!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Tom Hendrix.18.19u. Ongelogen, Tom, ik zat na lezing van het artikel net in die richting te denken, toen ik jouw comment onder ogen kreeg.
   Was het maar mogelijk, al die figuren die jij nu opnoemt te benaderen en ze rechtuit te vragen wat zí’j hier nu van vinden. Benieuwd wat voor soort antwoorden je dan kreeg.Er hoort er trouwens nóg één in het rijtje: Harry van Bommel, onze oversekste SP-er, die een paar jaar geleden nog me gekke Gretta liep te blèren van Intifada, Intifada, Palestina vrij! (of zoiets) Ik geloof trouwens niet dat ze hem daar nog graag zien: Te aanhalig met eerbare Moslimdames.,

   Like

 2. likoednederland zegt:

  Het is inderdaad ongelooflijk hoe links de etnische zuiveringen van christenen in moslimlanden met de mantel der liefde bedekt.
  In Libie is in een jaar de gehele gemeenschap weggezuiverd (180.000 mensen), niemand die het wil noemen.

  Like

 3. Jan zegt:

  Egypte: mustards vermoorden Koptische Christenen en vallen vervolgens de begrafenis aan

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Likoednederland 18.38. uur. Dat komt Likoednederland, om dat de rode kameraden, dit gewoon onder het “tapijt vegen”. De “linkse kerk”, komt het niet uit, dat de waarheid over de islam “boven water”, komt. Ze verraden ons waar we bij staan! Rood betekent: ” WEG MET ONS”.

  Like

 5. Jan zegt:

  @Tom Hendrix zegt:
  10 april 2013 om 18:19

  De ‘socialen’ hebben ook maar twee handen en dus kiest iemand als Cohen er voor om de flikkervlag bij een café in top te hijsen*. Dat is veel werk, is een dagtaak en vergt weken voorbereiding en dan kan je niet óók nog eens je bezig houden met buitenlandse zaken.

  * Bij het bezoek van de Russiche president Poetin aan Nederland hang ik de regenboogvlag halfstok, uit protest tegen de anti-homowetgeving in Rusland. Dat deed ik zondagmiddag bij café ’t Mandje aan de Zeedijk in Amsterdam.
  (…) soms moet je gewoon doen wat je rechtvaardig vindt.
  http://www.pvda.nl/berichten/2013/04/Gelijke+rechten+ook+in+Rusland

  Like

 6. Henk.V zegt:

  Links is gelijkgeschakeld met de islam.Uit de linkse hoek zullen wij dus geen woord van kritiek richting islam meer volgen.Alle linkse organisaties zullen blijven zwijgen als het graf.
  Daarmee hebben de linkse meelopers niet alleen hun status als mens definitief verlaagd , maar heeft deze verachtelijke politieke richting elk bestaansrecht verloren. Links moet vernieitigd worden.
  Het beste wat wij nog kunnen doen is nog wat parlementaire vertegenwoordigers van christelijke partijen op de hoogte te stellen per e-mail en daarbij hopen dat er nog wat mensen bijzitten die niet helemaal gecorrumpeerd is door het linkse denken. Eigenlijk zou dit artikel massaal moeten worden gekopieerd en als folders bij de ingang van diverse kerken worden neergelegd.
  Zo langzamerhand zijn er namelijk in het Midden Oosten twee duidelijk herkenbare categorieën slachtoffers aan te geven die de ultra islamitische terreur op het oog heeft, mensen die de doorgedraaide meutes graag dodelijk te grazen willen nemen : de bevolking van Israël en de christenen.

  De staat Israël kan zich uitstekend verweren, maar voor het lot van de christenen valt te vrezen.
  Vandaar mijn suggesties, want we kunnen ze niet in de steek laten.Bovendien zou iedere westerse politicus christelijke vluchtelingen uit de islamitische landen toegang tot het vrije westen moeten verlenen.

  Like

  • Maria zegt:

   Inderdaad men moet de socialisten uitroeien… het spijt me dat ik dit schrijf maar zij laten openlijk door te zwijgen en verraad van autochtone bevolkingen de islam hier rulen…. Hier zijn geen andere woorden voor dan VERRAAD naar eigen bevolkingen toe… En dit gebeurde allemaal omdat deze illuminatie roden doorhadden dat autochtone bevolkingen NIET meer wilden stemmen voor die loges en zakkenvullers, de enige plaats voor die socialisten zijn oorlogstribunalen en doodstraf omdat ze massaal de christenen ONS VOLK laten uitmoorden om maar aan die macht te blijven… Een schande zijn die socialisten geen haar beter dan Hitler.. want democratie is hen vreemd, Nee 54 miljoen moslims geimporteerd in de EU om maar aan die macht te blijven en dan nog godverdomme worden onderhouden door autochtone belastingbetalers, kindergeld krijgen bij fortuinen, 2 maanden per jaar minimum mogen naar hun landen op verlof en dan de dank van hen met de hulp van die socialist??? SHARIA en omverwerping van democratie… Ik kots van die socialisten zijn nor erger dan Hitler die verraadde zijn eigen volk tenminste niet !!! excuseer maar socialisten zijn de oorzaak van WOIII dat ons te wachten staat, bekijk dit filmpje even wie socialist Obama = bewezen door journalistiek VS en sociopaat socialist steunt…. Onomstotelijk bewijs dat Obama:
   Barack Obama is a Member of the Muslim Brotherhood,
   gepost in de VS op 9/11 2013

   Like

 7. Joop Klepzeiker zegt:

  Je kan natuurlijk ook moslim voeten kussen.

  Like

 8. Avidia zegt:

  Ze (de linksen) brengen wel in het nieuws dat in Enkhuizen een moskee in de brand gestoken was, dat was HEEL erg, en nog wel voor de 2de keer, maar brengen ze nieuws als een kerk in de brand wordt gestoken? Wat heb ik toch een hekel aan links!

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Avidia 01.31. uur. Natuurlijk niet beste Avidia. De MOSSELS en de RODEN hebben hetzelfde doel, slaven maken van vrije burgers! En daar offeren de RODEN alles voor op, zelfs het fatsoen. O ja, hoe zit het met de 5 miljard euro, die de RODE EUSSR geschonken heeft aan OPPERMOEFTI MORSI van Egypte, heeft die daar genoeg wapentuig voor kunnen kopen, om Joden, Christenen en andersdenkenden mee te vermoorden? Kots – islam en socialisme- beiden vijanden van de mensheid!

  Like

 10. luckybee zegt:

  13 Gaat in door de enge poort; want wijd is de poort, en breed is de weg, die tot het verderf leidt, en velen zijn er, die door dezelve ingaan;

  14 Want de poort is eng, en de weg is nauw, die tot het leven leidt, en weinigen zijn er, die denzelven vinden.

  15 Maar wacht u van de valse profeten, dewelke in schaapsklederen tot u komen, maar van binnen zijn zij grijpende wolven.

  16 Aan hun vruchten zult gij hen kennen. Leest men ook een druif van doornen, of vijgen van distelen?

  17 Alzo een ieder goede boom brengt voort goede vruchten, en een kwade boom brengt voort kwade vruchten.

  18 Een goede boom kan geen kwade vruchten voortbrengen, noch een kwade boom goede vruchten voortbrengen.

  19 Een ieder boom, die geen goede vrucht voortbrengt, wordt uitgehouwen en in het vuur geworpen.

  20 Zo zult gij dan dezelve aan hun vruchten kennen.

  21 Niet een iegelijk, die tot Mij zegt: Heere, Heere! zal ingaan in het Koninkrijk der hemelen, maar die daar doet den wil Mijns Vaders, Die in de hemelen is.

  22 Velen zullen te dien dage tot Mij zeggen: Heere, Heere! hebben wij niet in Uw Naam geprofeteerd, en in Uw Naam duivelen uitgeworpen, en in Uw Naam vele krachten gedaan?

  23 En dan zal Ik hun openlijk aanzeggen: Ik heb u nooit gekend; gaat weg van Mij, gij, die de ongerechtigheid werkt!

  Like

  • luckybee zegt:

   Duuuuuuuuuuuus terug naar JHWH en Jezus Christus, en weg van Allah?

   Like

   • Joop Klepzeiker zegt:

    Je bedoelt dat we een kruisje moeten graveren op de wapens, of zou bidden alleen al voldoende zijn ?

    mm, zou een kruisje op de punt van een kogel helpen ??

    Like

 11. Anneke zegt:

  Nederland:
  “Laat deze VERVOLGDE christenen binnen, als ze voor de deur staan”…
  Dit zijn ECHTE vluchtelingen uit de duistere -, islamitische wereld!!!
  Dat zal een goede -, overtuigde daad zijn….!!!
  We waren ooit, ook op politiek niveau,
  een christelijk land; òf was dat toen ook al NEP???

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s