‘Minstens 12 Belgen gesneuveld in Syrië’

Screenshot_84

Vertegenwoordigers van de moslimgemeenschap trekken in Knack aan de alarmbel: ‘Bij de Belgische strijders zijn er kindsoldaten en zelfs zelfmoordkandidaten.’

‘Alleen al uit mijn directe contacten heb ik weet van twaalf gesneuvelde Belgen, dus het moeten er zeker nog meer zijn’, zegt een imam aan Knack, die aan een doctoraat over islamitische bewegingen in België werkt. Hij bezocht al drie getroffen Marokkaanse families, in Mechelen, Vilvoorde en Brussel.

‘In Vilvoorde gaat het om een jongen van 17 of 18, die zomaar vertrokken is met vrienden, ongetraind. Hij werd al na twee weken door een sluipschutter gedood, zonder nog maar de kans te krijgen te vechten. Tragisch.’

Volgens de imam scoort Vlaanderen nu het hoogst: ‘Ik weet dat er al minstens honderd uit België vertrokken en vermoedelijk enkele honderden. Vooral uit Limburg, Antwerpen, Mechelen, Vilvoorde. De jongsten die ik ken zijn 15 en 16 jaar. Kindsoldaten dus. Ik vrees dat het nog zal groeien, want er vertrekken er nog elke dag. Heel erg vind ik dat er zich verschillende Belgen vrijwillig op de lijst van zelfmoordkandidaten hebben gezet. Dat is toch de extreemste vorm van radicalisering.’

Lees verder:

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in België, Islam, Syrië. Bookmark de permalink .

21 reacties op ‘Minstens 12 Belgen gesneuveld in Syrië’

 1. lucky9 zegt:

  De reacties op Knack spreken voor zichzelf tot ze verwijderd zullen zijn geworden…
  Alleen de blogosfeer reageert niet hypocriet.
  One way ticket to Syria: http://nageltjes.be/wp/?p=3297

  Like

 2. Joannes den Hollander zegt:

  ” BELGEN” ???
  Er zijn nog genoeg reservisten.
  Als er geen meer zijn hebben we nog genoeg ” NEEEEEJDERLANDERS” in de aanbieding.

  Like

 3. Hans Jacobs zegt:

  Als sprinkhanen bovengronds, als mollen ondergronds.
  De moslims…
  In Europa.

  Like

 4. henk schroemges zegt:

  Nou en?!

  Like

 5. Joop Klepzeiker zegt:

  Kan dit onder de rubriek goed nieuws ??

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Hij werd al na twee weken door een sluipschutter gedood, zonder nog maar de kans te krijgen te vechten. Tragisch.’

  Zo,zo nog wel zonder een kans voor zijn dood nog een beetje te vechten. Tja, dat is inderdaad heel tragisch en hij had zich nog zo verheugd op het afsnijden van een paar ongelovige hoofden.

  Wat mij betreft mogen al die Syrië gangers sneuvelen. Zonder pardon, op de eerste dag van aankomst. Dit laat opnieuw zien hoe een veelheid aan integratie projecten mislukt zijn. Miljarden zijn inmiddels over de balk gegooid en er zullen nog miljarden volgen.

  Like

 7. Maja zegt:

  Slechts 12 ?? Dat kan veel en veel beter!

  Like

 8. koddebeier zegt:

  So What ???

  Like

 9. peter selie zegt:

  Dat betekent, dat 12 Ҳ 72 maagden minder daar in het moslimparadijs! En natuurlijk veel vreugde in die familie omdat zij straks een goed woordje bij allah kan doen voor de achterblijvers

  Like

 10. BigLJohn zegt:

  Syrie schijnt het land te zijn waar al die rot Islamieten opgeruimd worden. En zoals men weet; Opgeruimd staat netjes. Er kunnen er maar niet genoeg naar toe gaan. Oorlogen zijn altijd het middel geweest om overbevolking tegen te gaan. Men kan er voor of tegen zijn, maar als de overbevolking van Moslims in Europa op zo’n manier ingedamd wordt, heeft het mijn steun.
  Geen betere Moslim dan een dode Moslim !

  Like

 11. Jan zegt:

  Niet verwonderlijk dat je afgeschoten wordt als je middenin een kring van vuurtjes zit.

  Like

 12. luckybee zegt:

  In Pauw en Witteman ben ik te weten gekomen dat de Oprichter van de Sufi’s een zekere meneer Gul zou zijn.Hij predikt over vrede door de armoede bestrijden.Het klinkt mooi maar een grote fout heeft , heeft hij begaan. Hij leefde in de door Turkije , beheersde gebieden, na de dood van de Profeet Mohammed , en hij zij:” na zijn de dood komt alle boodschap alleen nog van Sjeitan.Dat geldt voor alle islamistische secten zo als De Aleviten, de Sufie’s de Ahmadyah en de Bahaii.MAW wordt ze opgepakt dan wordt terplekke gedood door de Sunnie’s.Step Fasen was geloof ik getuige geweest, hoe ze in de buurt van Bogor de leden van de Ahmadya beweging, hebben vermoord.Waren het Sufi’s geweest,dan was hun precies de zelfde geweest.

  Like

 13. luckybee zegt:

  Bij Pauw en Witteman heeft de Nederlandse correspondent in Turkije verteld dat de Sufi’s opgericht door een zekere meneer Gul,weid verbrijdt zijn in de Turkije.Hun doel, de armoede bestrijden, en rechtvoor alle geloven in de maatschappij.Klinkt mooi maar heeft een grote fout, dat eigenlijk al in Syrie te zien is.De Sufi’s, de Aleviten , en de Ahmadya bewegingen zijn ontstaan na de dood van de Pprofeet Mohammed.Dus ze komen van Sjeitan, Daar om moeten deze bewegingen tot op de wortels uitgeroeid worden.Stap Vasen was getuige geweest hoe in Indonesia in de Buurt van Bogor, de moslims mensen uit deze beweging gedood hebben en hun huizen vebrand worden.En dat zal ook met de Sufi’e in de Turkije gebeuren als de Arabieren de macht terugkrijgen.Nu zijn eerst maar de Aleviten en de Christenen in Syrie aan de beurt.

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  Laat de achterlijke soepjurken a.u.b. ALLEMAAL naar Syrië gaan, dan kunnen ze daar “kogels koppen bij ome Assad”, is voor ons een win situatie! Laat ze allemaal gaan, heel het muzelmandom, opgeruimd staat netjes. Grafvolk!

  Like

 15. Jan zegt:

  Syria: ‘Oh Jews we are Coming for you’ — ‘Khaibar, Khaibar ya Yahood…’

  De vrienden van antisemiet Diederik Samsom (zie Martien Pennings stuk over de PvdA)

  Like

 16. DonnaDolce zegt:

  Er kan nog meer bij, er kan nog meer bij…………………

  Like

 17. Jade zegt:

  We kunnen ze wel allemaal die kant op wensen, maar dat blijft natuurlijk
  wel een enorm risico voor de Syrische kopten…
  Helaas lees je daar maar weinig over in de MSM.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s