Publieke woede bij vooringenomenheid van de BBC

Screenshot_5

(Door: Vanessa Allen en Alasdair Glennie)

Kijkers halen uit (naar de BBC) vanwege een uitgebreide verslaggeving na de dood van barones Thatcher over de poll tax (personele belasting) en de mijnwerkersstaking

 • Kijkers klagen dat de berichten teveel aandacht hadden voor critici.
 • Twitter gebruikers beschuldigen BBC van ‘schaamteloze’ vooringenomenheid tegen de voormalige PME
 • Een kijker zei: “Noem maar een socialist en ze hebben die geïnterviewd’.
 • Iemand anders zei dat het verslag ‘een absoluut links schandaal vol vooroordelen was’.  

De BBC werd gisteren beschuldigd van een schandelijke vooringenomenheid bij haar verslag over de dood van barones Thatcher. Boze kijkers klaagden dat haar nieuwsbericht teveel aandacht had voor de critici en voor controverses zoals de poll tax en de mijnwerkersstaking.

Twitter gebruikers beschuldigden de BBC van een ‘schaamteloze’ vooringenomenheid tegen de voormalige premier. De BBC kreeg ook kritiek te verduren, omdat nieuwslezers geen zwarte das droegen toen zij  haar dood aankondigden.

Gedurende haar elf jaar als premier maakte Lady Thatcher haar afkeer duidelijk van degenen die de BBC beheren en ze klaagde over hun ‘linkse’ vooringenomenheid. In de uren die volgden op de aankondiging van haar dood vonden deze gevoelens (van afkeer) weerklank bij velen.

EF, Londen, verklaarde: “Schaamteloze, marxistische BBC; Ken Livingstone, Tony Benn. Noem maar een socialist en die is door haar geïnterviewd om te proberen de herinnering aan deze grote dame kapot te maken.

Paul Wells zei: “Het BBC verslag van het 10 uur nieuws over de dood van Thatcher is een absoluut links vooringenomen schandaal … Ik wil mijn TV lidmaatschapsgeld terug”!

Boos over de vooringenomenheid tweette Bazee@Bazee:“Barones Thatcher is een van de grote leiders van de 20ste eeuw, de BBC trekt de haters aan en benadrukt te verwaarlozen agitatie.”

Ken Scott beweerde: “BBC News liet zijn linkse referenties zien door een lading Thatcher haters voor dit interview uit een blik te trekken. Elk van hen is een achterhaalde verspilling van tijd”.

Chris Latimer tweette: “Ik begin diegenen te begrijpen die vinden dat de BBC links is. Haar verslaggeving over de dood van Thatcher was schandelijk”.

Bezorgdheid over de BBC-verslaggeving kwam ook tot uiting op Mail Online, waar Jiminy bekendmaakte: ”De BBC stond toe dat een vakbondsman op Radio 2 nieuws werd uitgezonden, die zei dat er in het noordoosten om de dood van Thatcher geen traan zou worden gelaten. Ik vind dit het meest cynische, akelige dat in jaren bij de BBC mocht worden uitgezonden. Ik zal een klacht indienen. Misselijk makend”.

Er was ook kritiek dat bepaalde TV-presentatoren te weinig respect toonden. Huw Edwards, die een programma over Lady Thatcher presenteerde op zowel BBC News Channel als op BBC One, was een van degenen die geen zwarte das droegen.

Screenshot_6

Bron:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2306564/Margaret-Thatcher-dead-Public-anger-BBC-bias.html

Auteurs: Vanessa Allen & Alasdair Glennie

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", BBC, Communisme, Groenen, Groot-Brittannië, Socialisten. Bookmark de permalink .

11 reacties op Publieke woede bij vooringenomenheid van de BBC

 1. Jan zegt:

  De communisten, want dat is Labour zagen hun socialistische heilsstaat verdampen toen Thatcher premier was.

  Thatcher en de stalinistische/socialistische vakbonden
  Margareth Thatcher komt ook de eer toe dat zij de macht van de vakbonden brak die het land volledig in hun greep hadden en verlamden. Een enorme macht had de stalinistische/socialistische ‘National Union of Mineworkers’ (NUM) onder leiding van Arthur Scargill die de regering van Edward Heath door middel van stakingen en protesten uiteindelijk ten val wist te brengen. In 1972 was het al tot een confrontatie gekomen die bekend staat onder de naam ‘Battle of Saltley Gate’. Scargill liet toen 30.000 vakbondsleden optrommelen om de stakende mijnwerkers te steunen die protesteerden tegen bezuinigingen (de mijnindustrie was hopeloos verouderd, onrendabel, wat overigens ook voor de staalindustrie gold) Zeven weken lang oefenden de protestgroepen terreur uit tegen half het land door stroom en gas af te snijden. Heath capituleerde en Scargill was een held in de ogen van de vakbond en mijnwerkers.
  In 1974 zou Scargill hetzelfde nogmaals uithalen en dit leidde tot de val van het kabinet van Heath.

  Wat echter belangrijk is om te weten is dat Scargill die de bijnaam ‘King Coal’ had, een stalinist in hart en nieren was en dit nog steeds is. Zijn vader was lid van de communistische partij en hijzelf lid van de ‘Young Communist Leage’ (1953). Scargill is nu lid van de ‘Socialist Labour Party’, die tot doel heeft ‘het kapitalisme af te schaffen en te vervangen voor een socialistisch systeem’ (1). Het geeft dus aan dat de zogeheten ‘Clause 4’ (2) van Labour geen nostalgie is maar springlevend. “
  In 1981 zei Scargill in ‘Marxism Today’ dat hij er niets in zag om arbeiders leiding te geven in bestuurlijke organisaties omdat dit er voor zou zorgen dat de overgang van het kapitalisme naar het socialisme alleen maar langer zou duren (3). In zijn visie was ook geen plaats meer voor verkiezingen.
  Net als Stalin stimuleerde hij zijn eigen persoonlijkheidscultus. Waar hij optrad om een redevoering te houden werd hij toegezongen: ‘Arthur Scargill loopt op water’ en ‘Er is slechts een iemand en dat is Arthur Scargill’. Activisten werden aangemoedigd om hem trouw te zweren.
  Tijdens een vergadering van de ‘Stalin Society’ (4) zei Scargill dat hij de aanhoudende kritiek op de Sovjet-Unie en op kameraad Stalin meer dan beu was (5)
  Duidelijk wordt nu dat Scargill voor Groot-Brittannië een uiterst gevaarlijk figuur was en niet Thatcher zoals door socialisten wordt beweerd. Economisch was Groot-Brittannië een ravage en iemand als Scargill deinsde er geen moment voor terug om de situatie ten tijde van Edward Heath te verergeren.
  Scargill, stalinist in hart en nieren bleef zijn gehele vakbondsperiode het Kremlin en Cuba trouw. Bezocht Rusland en Castro’s paradijs verscheidene malen, verdedigde de inval in Hongarije door de Russen, verketterde ‘Solidarność’ van Lech Wałęsa en peinsde er niet over Rusland te veroordelen voor het neerschieten van het Koreaans passagiersvliegtuig in 1983.
  De periode dat Scargill de bond leidde werd deze financieel ondersteund door Rusland. En zoals dat altijd gaat verdween geld en kwam het niet aan waar het terecht had moeten komen. Men wees met de vinger naar Scargill die ontkende geld te hebben verduisterd. Belangrijk is echter Scargills instelling wat de economische situatie van het land was en of deze nog verder geruïneerd zou worden. Dat een kolenmijn financieel onrendabel was was volslagen onbelangrijk. Zolang er kolen gedolven kon worden diende dat te moeten gebeuren, al zou men tot het middelpunt van de aarde moeten graven. “As far as I can see, the loss is without limits.” (6)
  18 juni 1984 staakten de arbeiders van de steenkoolindustrie in Orgreave. Opnieuw werd door Scargill en de NUM uit Groot-Brittannië arbeiders opgetrommeld om mee te doen met de staking. 6000 arbeiders stonden tegenover 8000 politieagenten die op alles voorbereid waren. Thatcher en haar regering waren echter zeer goed voorbereid. Wisten wie Scargill was, wat zijn ideeën waren en had MI5 in de NUM laten infiltreren. De stakers die gewapend waren met stenen, kogellagers en stokken werden meedogenloos door de politie uiteengedreven die paarden en honden gebruikte en technieken van het vroegere Romeinse leger. Leiders binnen de stakers werden ingesloten, in elkaar geslagen als zij zich verzetten en in overvalwagens afgevoerd. Het was in feite het definitieve einde van de macht van de NUM.
  De staking werd nog volgehouden tot maart 1985 maar de arbeiders benadeelden vooral zichzelf omdat er geen geld was en geen verwarming wat in enkele gevallen leidde tot diefstallen en dood door kou.
  1. http://www.socialist-labour-party.org.uk/policies.html
  2. “To secure for the workers by hand or by brain the full fruits of their industry and the most equitable distribution thereof that may be possible upon the basis of the common ownership of the means of production, distribution and exchange, and the best obtainable system of popular administration and control of each industry or service”
  3. Marxism Today, April 1981 http://www.amielandmelburn.org.uk/collections/mt/pdf/81_04_05.pdf
  Deze visie komt geheel overeen met die van Stalin die zei dat arbeiders in kapitalistische staten zich als een ‘arbeidersaristocratie’ gedroeg, besmet als zij waren met de bourgeousideologie. Stalin verwachtte om deze reden dan ook niet dat de staat door hen omvergeworpen zou worden geworpen.
  4. http://www.stalinsociety.org.uk/
  5. “Tonight’s event must be a celebration and not merely a commemoration of that earth-shattering event, and it should be an evening when we pay tribute to those who created the Soviet Union — a Socialist society which not only defeated poverty, ignorance, injustice and inequality but also defeated the mightiest fascist war machine ever seen on the face of the earth.

  it was the Soviets who first put a man into space. They did so without the obscenities of the market economy, including Coca Cola plants and McDonalds fast-food chains, or what some misguided souls believe is ‘freedom and democracy’.
  “Following the death of Stalin in 1953, new forces seized control in the Soviet Union, and a so-called ‘new realism’ began to take the place of Socialist planning. Khruschev, Breznev, later Andropov, Chernenko, but, above all, Gorbachev did what the might of the Nazi army had failed to do – they ripped the heart out of the Soviet Union and destroyed its Socialist system.
  CELEBRATING THE OCTOBER REVOLUTION http://www.lalkar.org/issues/contents/jan2001/october.htm
  NB. Naar eigen zeggen is LALKAR (Punjabi voor ‘overwinning’ en ‘rode arbeid’) ‘a bi-monthly anti-imperialist newspaper written in Britain. It contains news and analysis of current events and labour history from the perspective of the proletariat and its struggle for social emancipation, as well as from the perspective of the oppressed people and their struggle against imperialism and for national liberation’
  6. Thatcher’s achievements will long outlive the spite of Sheffield’s sons and daughters http://www.thecommentator.com/article/1497/thatcher_s_achievements_will_long_outlive_the_spite_of_sheffield_s_sons_and_daughters

  Like

 2. Jan zegt:

  * Tijdens het premierschap van Thatcher zou de inflatie dalen van 27% naar 2,5% in 1986 en zij verlaagde de belastingen die absurd hoog waren. De hoogste belasting van 83% bracht zij terug naar 40% zodat weer geïnvesteerd kon worden.

  * Thatcher zorgde dat de staatsbedrijven verdwenen en de staat klein werd, wat zij dient te zijn. De verzorging van gas, water, elektriciteit waren in handen van de staat, de auto-industrie eveneens, de staal- en steenkoolindustrie, nagenoeg de gehele vliegtuigindustrie, onroerend goed enz.

  * Thatcher bevrijdde de Falkland Eilanden van de bezetting door Argentinië (Maxima!)

  * Thatcher zorgde er voor dat Londen tot bloei kwam en centrum van handel en banken werd, waar Amerika, Duitsland, Nederland gingen investeren, kortom zij zorgde voor een enorme toename van werkgelegenheid en stijging van inkomsten en hogere salarissen.

  * Thatcher is dé architect van de val van de Sovjet-Unie en dus uiteindelijk De Muur, later samen met Reagan en de paus. Zij zag dat Gorbatchov een geheel ander persoon was dan alle voorgaande Sovjetleiders. Zij kreeg uiteindelijk gelijk want de Muur verdween en miljoenen hadden hun vrijheid terug.

  * Thatcher wilde terecht weinig weten van de EU en zei dat een Europese centrale bank een monster zou worden en zij heeft tot op de dag vandaag gelijk gekregen. Zij zag dat dit zou leiden tot verlies van zelfstandigheid en dictaat van Brussel.

  * Thatcher zorgde er voor dat Mitterand de hereniging van de Duitslanden accepteerde.

  * Thatcher haalde Bush over om Koeweit mee helpen te bevrijden die door Saddam Hussein was bezet

  * Thatcher haalden minderheden (Joden) binnen haar kabinet, lette op kwaliteit van de persoon en niet op diens achtergrond.

  Allemaal zaken die marxisten haten.

  Like

 3. Wachteres zegt:

  @ Dank voor je interessant verslag, Jan!

  Like

 4. Rudi de anti-dhimmi zegt:

  De Amerikaanse cartoonist Bosch Fawstin, bekend van Frontpage Magazine en de strip ‘Infidel’ (zie het foto’tje van Pigman op deze blog) heeft een zeer treffend portret getekend van Thatcher, met een aantal van haar uitspraken.
  Dit eerbetoon staat in schril contrast met de manier waarop de BBC over haar bericht.

  Like

 5. Trucker zegt:

  Kon niet eerder reageren maar nu gelijk wel; RIP Mevrouw Thatcher, één van de grootste Prime Ministers die het verenigd koninkrijk heeft gekend.
  Net als de grote Ronald Reagan uitgespuwd door verenigd links (tuig zoals de subsidie inners en andere overbodige SOORTEN) in samenhang met de media.
  Heb enkel bewondring voor haar die Groot Britagne terug op de kaart plaatste, analoog met de (door velen betreurde) overleden grote meneer Ronald Reagan die “zijn” Amerika op een hoogte bracht waar de islamiet HUSSEIN B (dankzij fraude en vreemdelingen JAMMER GENOEG verkozen en nogmaals herverkozen door hetzelfde recept toe te passen) nooit ofte nimmer tot in staat is, integendeel de moslimbroeder haalt de USA onderuit.
  Nogmaals RIP Mevrouw Thatcher en hulde aan u.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Jan 20.09. uur. Inderdaad Mw. Thatcher en Ronald Reagan, mensen uit één stuk. Ben het helemaal met je eens Jan. En de roden kunnen mij de pot op!

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Ik kan me nog herinneren dat Scargill, toen een klein dikkertje, met de duurste uitvoering van Jaguar werd voorgereden voor zijn protesterende arbeiders.

  Like

 8. Wachteres zegt:

  http://tinyurl.com/c9wld7h

  Margaret Thatcher: The grandchildren in the US who share the Iron Lady’s spirit
  High achievers, but reluctant stars, the siblings upholding Margaret Thatcher’s values .

  Like

 9. Jan zegt:

  Obama, niet aanwezig bij de begrafenis van Thatcher, stuurt ook geen afgevaardigde. Wel persoonlijke afgevaardigde voor de begrafenis van antisemiet en communist Chavez
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2309678/Margaret-Thatcher-funeral-President-Obama-wont-send-envoy–leaves-old-allies-Reagan-era.html

  Obama sending official delegation to Chavez funeral
  http://www.washingtontimes.com/blog/inside-politics/2013/mar/7/obama-sending-official-delegation-chavez-funeral/

  Klasse, Obama!; maar volgens verwachting, want het borstbeeld van Churchill werd ook door hem teruggestuurd naar Gr. Brittannië.

  Like

 10. Jan zegt:

  Rasquota bij BBC

  One in seven BBC presenters and actors to be black, Asian or ethnic minority under new Lord Hall pledge
  BBC pledge to improve diversity will see one in seven of its presenters and actors being black, Asian or from an ethnic minority
  http://www.telegraph.co.uk/culture/tvandradio/bbc/10914219/One-in-seven-BBC-presenters-and-actors-to-be-black-Asian-or-ethnic-minority-under-new-Lord-Hall-pledge.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s