Syrische rebellen rekruteren kinderen voor militaire doeleinden, seksueel misbruik (+ video´s)

Screenshot_4

De voorzitter van het Syrische familiecomité, Insaf Hamd, vertelde een nieuwssite dat de rekrutering van kinderen sinds het begin van de opstand in Syrië sterk toegenomen is. De rebellen zouden de kinderen gebruiken als levende schilden.

“De rekrutering van kinderen neemt sinds het begin van de opstand alarmerend toe”, zei hij en duidde op websites die berichten, foto´s en video´s over kindsoldaten bij de Syrische oppositionele groepen publiceerden.

Hamd zei dat deze kinderen niet alleen zouden worden ingezet om geweren te dragen, maar ook voor militaire missies zoals wachtlopen bij checkpoints.

“Dat is een gevaarlijk fenomeen, dat een serie misdaden omvat”, zei hij en waarschuwde voor seksueel misbruik van kinderen door gewapende mannen.

Eerdere berichten hadden al onthuld dat de beruchte terreurgroep Al-Nusra Front bij zijn botsingen met het Syrische leger kinderen als menselijke schilden gebruikt.

Volgens een bericht van de website Cham Press News werd in maart een 10-jarige jongen genaamd Farouq al-Tunisi bij botsingen tussen het Syrische leger en het Al-Nusra Front gedood. De jongen moest dienen als levend schild voor de “godstrijders”.

In hetzelfde bericht wordt gezegd dat Farouq samen met zijn vader door Al-Nusra werd gerekruteerd en dat ze sinds september actief waren in Syrië.

Een groeiend aantal terroristen zouden zich nu met hun zoons bij het Al-Nusra Front bevinden. Vaders, die hun eigen kinderen als menselijke schilden misbruiken.

Daarvoor werd een Libisch kind in de buitenwijken van Aleppo bij botsingen tussen het Syrische leger en Al-Nusra gedood. Terecht werd Al-Nusra door de VS op de lijst van terroristische organisaties gezet.

Bron:

http://de.ibtimes.com/articles/26276/20130409/syrische-rebellen-rekrutieren-kinder-f-r-milit-rische-eins-tze-sexueller-missbrauch.htm

Auteur: Roger

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, islamofascisme, Mensenrechten, Moslims, Syrië. Bookmark de permalink .

5 reacties op Syrische rebellen rekruteren kinderen voor militaire doeleinden, seksueel misbruik (+ video´s)

 1. Theresa Geissler zegt:

  Gruwelijk, maar niet langer verrassend. Het is al eerder geconstateerd: Kinderen betekenen NIETS voor hen. Nuttige gebruiksvoorwerpen, anders niet.
  Niet verwonderlijk trouwens, voor een samenleving die alleen groepscultuur kent: Als het er op aankomt, is iedereen slechts een radertje in het geheel. Waarom kinderen dan niet, hè.
  Het is een heikel punt, maar ik ga me bijna afvagen of moslims wel hun kinderen hóuden. Niet op dezelfde manier als wij, dat staat wel vast. Anders lieten ze dit allemaal niet gebeuren.

  Like

 2. Joop Klepzeiker zegt:

  Is u metaal klaar voor wat komen gaat ??

  O ik weet het al het zijn onschuldige burgers !!

  Like

 3. Pingback: Syrië: kinderen als gebruiksvoorwerp of levendig schild | Golfbrekers

 4. luckybee zegt:

  Met de milloenen steun dat ze van onze Minsiter Liliane Plaumen kregen, kunnen ze door knocken tot hun nieuwe Khalifaat een Feit wordt.

  Like

 5. Jan zegt:

  De kameraden van Rutte en Samsom schieten op burgers in passerende bussen:

  NOS: “Assad is verantwoordelijk voor meer dan 70.000 doden”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s