Thilo Sarrazin krijgt de Sappho-prijs voor vrijheid van meningsuiting

Screenshot_10

Op 6 april werd in het Deense Kopenhagen de Sappho-prijs voor vrijheid van meningsuiting uitgereikt aan Thilo Sarrazin door de Danish Free Press Society (Trykkefrihedsselskabet). Dit als erkenning voor zijn inzet voor het recht op vrije meningsuiting, ook bij controversiële onderwerpen. Voor een talrijk verschenen publiek overhandigde Lars Hedegaard, de voorzitter van de Danish Free Press Society, hem deze belangrijke prijs. Er waren talrijke vooraanstaande politici van de Deense Volkspartij aanwezig, o.a. de afgevaardigde van het Europees Parlement, Morten Messerschmidt.

Thilo Sarrazin, voormalig bestuurslid van de Duitse Bank, had een boek geschreven met de titel “Deutschland schafft sich ab”, waarin het om de kosten en de problemen van de ongebreidelde immigratie en het multiculturalisme gaat.

Vooral zijn uitspraak “Ik hoef niemand erkennen die van de staat leeft, deze staat afwijst, niet verstandig zorgt voor de opleiding van zijn kinderen en constant nieuwe hoofddoekmeisjes produceert” had in het jaar 2009 voor een grote controverse gezorgd en hij moest aftreden als bestuurslid van de Duitse Bank.

Ook met zijn nieuwe boek “Deutschland braucht den Euro nicht” zwemt hij opnieuw tegen de stroom in en eist een heroriëntering in de economische politiek, die een verlaging van de uitgaven van de welvaartsstaat evenals een herschikking van de euroruimte en eventueel zelfs de afschaffing van de euro tot gevolg heeft.

Thilo Sarrazin heeft grote moed getoond door uit te spreken wat een zwijgende meerderheid in Duitsland denkt.

In aansluiting op de prijsuitreiking bedankte Thilo Sarrazin voor de zeer treffende laudatio van Lone Nørgaard, lid van het bestuur van de Danish Free Press Society.

Hij benadrukte dat hij in het jaar 2009 nog helmaal niet aan dingen zoals vrijheid van meningsuiting gedacht had. Hij had altijd al duidelijke en eerlijke woorden m.b.t. zijn werk gevonden en was daarom zeer verbaasd toen na een interview, dat hij eind 2010 had gegeven, waarin het om de sociale problemen in Berlijn evenals om de daaraan ten grondslag liggende oorzaken, een door de media gestuurde storm van protest over hem losbarstte.

Als men naar de demografische cijfers kijkt, dan zal Duitsland over 150 jaar, vooropgesteld dat de trend zich voortzet, slechts nog de grootte van de Deense bevolking hebben.

De intellectuele capaciteit zal dalen, omdat de intelligente ouders minder kinderen zullen krijgen, aldus de analyse van Sarrazin.

De immigratie uit de islamitische landen, stelt hij vast, zal dit probleem niet oplossen, maar het versterken. Enerzijds vanwege de culturele achtergrond, anderzijds vanwege de onderwijsproblemen. Hier haalt hij als bewijs de resultaten van de laatste PISA-studies aan.

Na de publicatie van zijn boek ging de discussie met hem door. Zijn these van een biologisch determinisme werd bekritiseerd, hij werd uiteraard een racist genoemd en een vijand van de sociale rechtvaardigheid.

Hier benadrukt Sarazzin uitdrukkelijk de rol van de “nieuwe media”, die hem op internet altijd gesteund en tegen de lastercampagnes van de leidende media verdedigd hebben, die zijn argumenten vierkant verworpen.  Dit leidde tot zijn aftreden bij de Duitse Bank.

Hij had een ongeschreven gedragscode gebroken dat men niet in het openbaar over zulke dingen spreekt en een ieder die deze code breekt, wordt uit de samenleving buitengesloten.

Tegenwoordig is het belangrijk om de “juiste mening” te vertegenwoordigen, zegt hij. De meeste mensen informeren zich in de media en ze denken dat datgene dat de media zeggen juist is. Ze vragen niet door.

Ook veel politici informeren zich via de media, hoewel een onderzoek aan het licht heeft gebracht dat de meerderheid van de journalisten links is.

Uit onderzoek is ook gebleken dat mensen die voor media werken alleen maar informatie inwinnen bij mediamensen, aldus Sarrazin, en daar zou een denkwijze vandaan komen die men “politiek correct” noemt.

Deze politieke correctheid zou de mensen eraan hinderen politiek incorrect te denken, ze willen en ze vertrouwen op de mainstream mening.

Zijn boek zou alle punten van de politieke correctheid hebben overtreden, een gedragspatroon, dat bovendien volledig zonder humor en ironie is.

Sarrazin heeft 13 karakteristieken ontdekt die de politieke correctheid beschrijven. Onder andere de volgende punten;

– Ongelijkheid is slecht

– Vlijt heeft geen waarde meer, competitie bevordert ongelijkheid

– Rijken zouden zich schuldig moeten voelen (met uitzondering van voetballers en popsterren)

– Het leven wordt bepaald door uiterlijke invloeden

– Alle culturen zijn gelijkwaardig, er bestaat geen reden om de voorkeur te geven aan het christendom

– De islam is een religie van de vrede – als men deze bekritiseert, is men islamofoob

– Er bestaat geen verschil tussen mannen en vrouwen

– Er bestaat geen verschil tussen de volkeren

– Een nationale staat is achterhaald, het nationale element is slecht voor de toekomst van een verscheiden samenleving

Screenshot_9Over elk van deze punten, zegt Sarrazin, wordt in het debat uiterst emotioneel gediscussieerd. De brede publieke opinie echter komt steeds minder overeen met deze perscampagne.

Zijn tweede boek over de toekomst van de euro werd daarom door de pers consequent doodgezwegen, hij werd een populist genoemd. Iedere discussie, waarin argumenten uitgewisseld konden worden, werd vermeden. In plaats daarvan werd hij meer en meer op persoonlijk vlak aangevallen. Ook diegenen die hem gesteund hadden, werden geïsoleerd.

Desondanks, zegt Sarrazin in zijn slotwoord, kan de ontbrekende toestemming van een groep, ook al is deze nog in de minderheid, zorgen voor een verandering.

Bron:

http://50pf.wordpress.com/2013/04/09/thilo-sarrazin-erhalt-sappho-preis-fur-meinungsfreiheit/#more-1818

Auteur: 50pf

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", Appeasement, Dhimmitude, Duitsland, Immigratie, Islamisering, landverraad, Linkse Kerk, mainstream-media, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, political correctness, Socialisten, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

7 reacties op Thilo Sarrazin krijgt de Sappho-prijs voor vrijheid van meningsuiting

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Niet geheel on topic, maar wel van belang:
  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1612536/2013/04/10/Merkel-afgebeeld-als-gevangene-in-concentratiekamp.dhtml
  Heb de in het artikel genoemde ZDF-serie gezien. Is magistraal, een regelrechte aanrader, 265 minuten.
  Zeer realistisch gemaakt.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Sarazzin is een van de roependen in de woestijn. En hij zal worden gedemoniseerd door de RODE HOERNALISTEN, want hij breekt hun heilige huisjes af.

  Like

 3. Jean zegt:

  Iemand die de waarheid zegt wordt bestreden, iemand die de bevolking belazerd en besodemieterd wordt geprezen.
  Zo gaat het er aan toe zowel in Nederland, Duitsland, Frankrijk, België, Brittannië enz. enz. tot het teveel wordt en dat moment is m.i. aangebroken.
  Overal wordt de linkse brol bestreden en zullen de strijders voor hun volk en identiteit geprezen worden.
  Hopelijk zal dat verlopen zonder bloedvergieten alhoewel dat laatste onwaarschijnlijk zal worden met die massa barbaren op het grondgebied.
  Open de TV en overloop de massa “waardeloze” kanalen die de huiskamer ingesmeten worden, eigenlijk feitelijk geen euro waard, het is steeds linkse brol die geprezen wordt op bevel van de broodheren. Hoe minder ik naar die ‘linkse’ kast kijk hoe beter ik me voel. Ik denk er zelfs ernstig over na om de brol de straat op te flikkeren, het bespaard een aardige slok op een borrel maandelijks.
  Kranten komen er sowieso al niet meer in want om keukenafval in op te bergen hebben we inkt vrij papier genomen….

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Idd. Tom.
  Vooral links vind dat Duitsland nog altijd schuld heeft tegenover heel €uropa over 1945.
  Peer Steinbrück stelde dat nog duidelijk tegenover Sarazzin bij een t.v. programma een tijdje geleden.
  Hij deed denigrerend tegen hem.

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Tom je hebt me verward.
   Ik had Sarrazin goed geschreven en door jouw commentaar te lezen heb ik een fout gemaakt. Bij deze dus.

   Like

 5. henk schroemges zegt:

  Het zich verschuilen o.a. achter de vorenstaande 13 punten die Sarazzin aangaf, geeft duidelijk te kennen dat de politiek correcte meute zodanig dom en angstig is, dat zij de waarheid nog niet bij benadering durven en kunnen benoemen. Onvoorstelbaar dat een weldenkend mens- doch wel in bezit van een normaal gezond verstand -uberhaupt nog positieve gevoelens voor alles wal riekt naar links kan opbrengen.Deze lieden lijken veel meer op gedresseerde zeehonden dan normaal denkende mensen. Die alom bekende Amerikaanse top-psychiator dr. Rossiter heeft wel degelijk gelijk met zijn visie op alles wat links denkt te moeten denken.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Louis-portugal 10.57. uur. Het was niet mijn bedoeling om je in de war te brengen Louis!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s