‘De publieke omroep is van en voor iedereen’

Screenshot_12Donderdag 18 april buigt de Reclame Code Commissie (RCC) zich over mijn klacht dat de publieke omroep zich schuldig maakt aan misleiding met de slogan dat de publieke omroep van en voor iedereen zou zijn. Nu we weer een moslimomroep rijker zijn, zullen ze in Hilversum wel denken dat ze echt van en voor iedereen zijn, maar wij hier in het ‘internetriool’ weten dat we voor eerlijke, volledige en evenwichtige informatie over de islam, Israël, de EU, ontwikkelingssamenwerking, de PVV, de klimaathype, de corruptie van onze elite, het racisme in Zuid-Afrika, het vermoorden van tienduizenden christenen in islamitische landen in ieder geval niet bij de publieke omroep moeten zijn.

En dat weten ze bij de publieke omroep natuurlijk ook wel. Het lijkt erop dat hun jurist donderdag de 18e niet inhoudelijk op de zaak zal ingaan, maar slechts zal ontkennen dat de slogan ‘De publieke omroep is van en voor iedereen’ een reclame-uiting is. In de brief die namens de publieke omroep naar de RCC is gestuurd, stelt I.M.M. Jägers (Jurist, Juridische Zaken) na het opsommen van een aantal promo’s die worden gebruikt, dat ‘(…) er in onze promo’s geen gebruik wordt gemaakt van de slogan ‘van iedereen, voor iedereen’, zoals verwoord door klager. Deze formulering maakt wel onderdeel uit van de missie van de publieke omroep, zoals ook weergegeven op de corporate site van de NPO, http://www.publiekeomroep.nl/organisatie/organisatie. Op deze site staat onder het kopje ‘organisatie’ de volgende tekst: “De publieke omroep is van en voor iedereen. De publieke omroep bindt de Nederlandse samenleving met programma’s die informeren, inspireren en amuseren.” (…) Deze bewoordingen vloeien rechtstreeks voort uit de wettelijke taakopdracht van de publieke omroep, zoals verwoord in artikel 2.1 van de Mediawet. Uit de toelichting op dit artikel blijkt ook dat de wetgever de publieke omroep opdraagt om programma’s te maken die ‘voor iedereen en van iedereen’ zijn. (…) Het gebruik van de tekst ‘van iedereen, voor iedereen’ zoals hierboven aangegeven, vormt aldus de missie van de NPO en is niet aan te merken als een reclame-uiting. De tekst valt dan ook niet onder de definitie reclame zoals opgenomen in artikel 1 van de Nederlandse Reclame Code.’

Kortom: je verzaakt al (veel langer dan) tien jaar in je wettelijke taakopdracht en je missie, maakt wel goede sier met die wettelijke taakopdracht en missie en wuift klachten daarover lachend weg. Want die domme belastingbetalers betalen toch wel, ook voor een moslimomroep.

Vraag: kan iemand mij helpen aan bewijs dat de slogan ‘de publieke omroep is van iedereen en voor iedereen’ door de NPO ook buiten de eigen ‘corporate site’ is gebruikt? Daar zou ik erg mee geholpen zijn. Bedankt alvast.

Door:

Ronald Kaatee  (voorzitter Populistische Omroep Nederland)

En willen jullie hier (http://www.popned.nu/ rechtsonder bij ‘de Stelling van de week 2’) even aangeven of jullie het eens zijn met de stelling dat de publieke omroep van en voor iedereen is?

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

32 reacties op ‘De publieke omroep is van en voor iedereen’

 1. Tom Hendrix zegt:

  Ronald Katee, U heeft volkomen gelijk. Sinds de “RODEN”, aan hun ” mars door de instituties”, begonnen vanaf 1968, hebben de linksen ervoor gezorgd zo snel mogelijk te infiltreren in de NOS, die inmiddels is verworden tot het partijorgaan van de pvda,gl,sp en d66. Laten we ons niets wijs maken, alles wat ook maar enigzins niet strookt met hun socialistische/linkse visie wordt daar geweerd, belachelijk gemaakt en gedemoniseerd! En dat sodeju, van ONZE belastingcenten!
  Ik voel MIJ dus niet VERTEGENWOORDIGT door de VUURRODE MEDIA en OMROEPEN!

  Like

 2. BertG. zegt:

  Je kan verwachten dat er iemand daar zegt dat ze nooit iedereen tevreden kunnen maken en er altijd mensen zijn die het soms zo zien maar dat ze slagen om voor de meerheid (in hun ogen) te voldoen aan de gestelde eisen. En dat je reclame niet al te letterlijk moet nemen.
  En dat was het dan. Wedden.
  De NS is ook van en betaald door iedereen. Mag ik nu gratis instappen of met een korting?

  Weinig kans geef ik je.

  Like

  • BertG. zegt:

   Wasmiddelen beweren elk nieuw seizoen om je kleding nog witter en schoner te krijgen dan voorheen.
   Houd dit in dat je ze aan kan klagen omdat je dus blijkbaar voorheen altijd in iets rond gelopen heb wat dus niet zo goed schoon was of misschien zelfs iets nog wat goor.

   Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Worden allahschreeuwers niet al sedert mensenheugenis in dit land prima vertegenwoordigd door alle politieke partijen, muv PVV en SGP…????
  Waarom is daar een aparte constructie voor nodig?
  Zijn ze bij http://www.cvdm.nl soms allemaal bekeerd of hoe zit dat..????
  Hoe is ’t godverdomme mogelijk dat ons belastinggeld wordt misbruikt voor de verspreiding van een verzonnen veroveringsideologie + apartheid, vrouwenhaat, (al dan niet incl. subtiele)aansporingen tot haat en moord tegen het Westen, tegen homo’s(zie ook AP), christenen, afvalligen, andersdenkenden, en atheïsten(die zelfs volgens sommigen van die verdomde idioten opgehangen moeten worden)?
  Economie-redacteur Ron Kosterman heeft hartstikke gelijk: in de container met de publieke omroep. Erg blij da’k niet de enige ben die die clubs graag ziet verdwijnen, want van onafhankelijkheid is NIMMER sprake geweest, ondanks dat Sander Dekker van OCW het
  tegendeel blijft ventileren. (pdf)
  http://tinyurl.com/c9526xp

  Like

  • friki zegt:

   Als men het boek Bat Ye’or leest, genaamd “Eurabia”, vallen alle vraagtekens van je af en zie je de heldere koers waar de beleidmakers mee bezig zijn. Alles vloeit daar uit voort.!! Het is werkelijk niet te verteren.!

   Like

   • Rudi de anti-dhimmi zegt:

    Excuseer friki (en andere lezers),
    maar is dit boek überhaupt nog in de handel verkrijgbaar? Het boek ‘Eindstrijd’ (van o.a. Prof. Hans Jansen) bevat een hoofdstuk geschreven door Bat Ye’Or dat hieraan refereert, en naar het ‘Duivelspact’ tussen Europese leiders en vertegenwoordigers van islamitische landen.
    In de bibliotheek is het alvast niet te vinden.
    Kunt u nagaan hoe naïef ik ben om te geloven dat de Centrale Bibliotheek Antwerpen het in huis zou hebben.

    Like

 4. BertG. zegt:

  En dat ze niet zo zorgvuldig zijn met het vermelden van het nieuws, Dat ben ik geheel met je eens. Daarvoor moet je in den haag zijn. Dat zijn degene die ze aanstuurt en uitbetaald.
  En wiens brood men diens woord men spreekt, was het toch.
  In dat geval moet je geen omroep beginnen maar een politieke partij.
  Volgens mij is het onderhand een wettelijke taakopdracht geworden om het vooral maar nergens over te hebben.
  Laat dat gepeupel maar denken dat er zo goed als niets aan de hand is in de wereld.
  Slaap lekker en gezond weer op.

  Like

 5. Een Moslim omroep, nou ja zeg ! Hebben ze in het Midden Oosten ook een Christelijke omroep ?
  En de publieke omroep zou er voor iedereen zijn….Dan staan binnenkort pedofielenpartij Martijn, Nazi gezinten, en de Hells Angels ook voor de deur van omroepland. Het eind is zoek sinds dat rode schorem Nederland totaal onleefbaar gemaakt heeft. De middengolf uitzendingen op Zaterdag en Zondag zij al niet te genieten door de continu aanwezigheid van de E.O. op de radio. Alleen maar kerkmuziek en verzoekplaten voor oude opa’s en oma’s, en dan zouden we in de week getreiterd worden met de Moslim omroep. Laten ze a.u.b. van Radio 10 Gold 828 AM afblijven. Ja, ik ben een AM fan. Ik ben er mee opgegroeid als het ware, in een tijd dat radio nog echt radio was.

  Like

 6. jowitteroos zegt:

  Aan Ronald Kaatee:

  Ik heb dit gevonden: http://www.europa-nu.nl/id/vi7xjn0fozsb/nederlandse_publieke_omroep_npo
  met o.a. deze zin: De missie van de NPO luidt: ‘De publieke omroep is van en voor iedereen.

  Weet niet of je hier wat aan hebt, meldt dit anders even aub, dan zoek ik verder.

  Vriendelijke groeten Jolanda

  Like

 7. Pingback: BOINNK!!! | De publieke omroep………………………..pfffff!

 8. jowitteroos zegt:

  Aan Ronald Kaatee:

  http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2012/12/06/dekker-elke-kijker-telt.html

  o.a.: Toekomstverkenning
  Dekker wil een fundamentele discussie over de publieke omroep zodat deze ook in de toekomst de beste programma’s kan blijven maken. Daarvoor is verdere modernisering nodig. De staatssecretaris start daarom met een toekomstverkenning waarbij onder meer de volgende uitgangspunten worden gehanteerd:

  • DE PUBLIEKE OMROEP IS VAN IEDEREEN EN VOOR IEDEREEN toegankelijk en biedt programma’s die van hoogstaande kwaliteit zijn en uniek in zijn soort;
  • Er komt meer centrale sturing van de raad van bestuur van de publieke omroep voor nog betere programmering;
  • Leden zijn belangrijk voor een erkenning, maar niet meer voor het budget;
  • Er komt meer ruimte voor eigen inkomsten;
  • De regionale omroep wordt voortaan gefinancierd door het Rijk en geïntegreerd in de landelijke publieke omroep.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  De hele omroepwereld, kan wat mij betreft vandaag nog opgedoekt worden. Ik hoef snotverdomme die linkse zooi niet, het is erg genoeg dat we voor die linkse uitvreters gedwongen zijn om te betalen.

  Like

 10. Tistochwat zegt:

  “De publieke omroep is van en voor iedereen. De publieke omroep bindt de Nederlandse samenleving met programma’s die informeren, inspireren en amuseren.”

  Wat een onzin-gezwam staat daar toch weer; laat MIJ er alsjeblieft buiten, stelletje linkse reporters en andere rode volksverlakkers. Ik voel me gewoon beledigd door hetgeen ik hierboven als quote heb geplaatst.
  Wat me ook h e le m a a l niet aanstaat, is het domme gezeur over het ‘keuningshuis’ dat ook ‘van ons allen is en dat de bevolking zo bindt’!
  Laat me niet lachen zeg! Laten de slijmerige konten- ende hielenlikkers van de ‘oranjes’ maar lekker gaan spijkerpoepen, koekhappen en klompendansen op 30 april a.s.
  En vooral de vlag uithangen natuurlijk! http://home.wanadoo.nl/dewilde-deligny/emoticons/mooning-langzaam.gif
  Ik doe niet mee aan dat gekkenhuis!

  Like

 11. @ jowitteroos en G.Deckzeijl
  Bedankt voor de linkjes. Ik ben bang dat het voor de NPO nog steeds mogelijk is om zich achter hun taakopdracht en missie te verschuilen. Dat zou anders worden als het ergens op tv in beeld is verschenen of dat het op de radio is genoemd buiten de context van hun missie om. Dat moet wel zijn gebeurd, want ik kende hun slogan al van voordat ik een kijkje nam op hun site. Maar ja, achterhaal dat maar eens.

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Uiteraard hoop ik dat je succes boekt bij de RCC, Ronald.
  Maar m’n gevoel zegt me dat de RCC ten gunste van de NPO zal beslissen.
  Er zijn er nl. teveel in dit land die aan allerlei touwtjes trekken.
  Daarom moet er meer VERZET komen in dit land, landelijk MASSAAL VERZET.
  Leuk om te weten: op de dag dat de kroning van W.A.v. Buren in Amsterdam wordt voltrokken
  zullen op de hoge gebouwen scherpschutters zitten om de eventuele kleine vliegtuigjes uit de lucht te schieten. De heren zijn zóóóó vréselijk bang dat iemand voor zichzelf foto’s maakt van de frisgebakken koning van NL… (alle info op http://www.ad.nl )
  Ik kan jullie dit vertellen: hij zoekt ’t maar uit.
  http://tinyurl.com/66b3t9r

  Like

  • Tistochwat zegt:

   “zullen op de hoge gebouwen scherpschutters zitten om de eventuele kleine vliegtuigjes uit de lucht te schieten”

   Elke keer als je denkt dat de vertroeteling van die ‘keuninklijke’ figuren niet gekker kan, kan het tóch nog erger!
   Tjonge jonge, wat vertrouwen die arrogante schaamteloos rijke uitkeringstrekkers toch op de bescherming van ‘hun’ God die hen op de troon zou hebben gezet!
   Alle rooie media zijn weer aan het kwijlen, slijmen, likken, adoreren, enz.
   Overal zie je ‘oranje’ gadgets waarmee we worden lastiggevallen en die we kunnen kopen of gratis kunnen krijgen; KOTS!
   IK WIL GEEN ‘KONING’ DIE OVER MIJ HEERST!
   Helaas voel ik me een slaaf in dit land; een slaaf van rooien en van ‘keuninklijken’!
   Zou je op 30 april een piratenvlag aan je muur mogen hangen? Nee hè?
   En een vlag van de PVV? Zou dat mogen?

   Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  @tistochwat
  A.s. woensdag op rijksgesubsidieerde Treurbuis 1 het interview van de a.s. koning…

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  @G. Deckzeijl 21.05. uur. Ook ik kijk nog geen seconde, naar dat koninklijk cocktail trio. Ik heb het ermee gehad, en zeker ook met de “bolle”, en zijn golddigger. Dit hele theater is volkomen waanzin, en zeker in de 21e eeuw, achterlijk gedoe. Maar de nodige onnozelen, zullen er weer staan hoor, met hun toetertje, vlagje en trommeltje. En ondertussen rooft RUTTE en SAMZWAM ons leeg, juist OOK ten behoeve van de familie Amsberg.

  Like

 15. @ jowitteroos, 13 april 2013 om 11:24
  Daarom denken ze er bij de NPO mee weg te komen: het is hun missie en dus kan het geen reclame zijn (?). We zullen zien.

  Like

 16. G.Deckzeijl zegt:

  Nee, ik ga ook niet kijken, heb andere zorgen aan m’n hoofd.
  Zorgen die prins pils & co nooit zullen beleven…

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Daarom zijn die lui ook nooit ziek; ze staan psychisch nooit onder druk en hoeven nergens over te piekeren, terwijl de gehersenspoelde ‘koningsgezinde’ sukkels maar blijven beweren dat ‘de koningin een zwaar leven heeft, hoor, en dat ze noooooit met haar zouden willen ruilen want ze heeft helemaal geen privacy (*proest*) ze kan zich niet verdedigen (*proest* *proest*) ze zit in een gouden kooi (*proest* *proest* *proest*) en ze doet zó veel voor de handel en de economie in dit land (*zucht*)…
   Alsof die ‘oránjes’ iets tegen hun zin hoeven te doen; ze kunnen -als ze dat willen- per direct naar één van hun vele privé paradijzen vertrekken, met medeneming van al hun bij elkaar gejatte geld!
   Maar nee: behalve schaamteloos rijk willen zijn, willen ze ook MACHT, HEEL VEEL MACHT!
   Het liefst zitten ze op de troon van God of van allah; dat maakt voor die lui niets uit.

   Like

   • BertG. zegt:

    Uw antwoord hierop en de reden.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Tistochwat 11.06u. 200 % mee eens als dat mogelijk zou zijn; nu houden we het maar op 100%. En wat ik vooral niet begrijp is de eeuwige bewieroking door de media. Trivialiteiten ja, waar ‘je je niet druk om zou moeten maken’ ja, maar ik maak me er druk om omdat ik het niet goed snap. Voorbeeldje: Sinds jaar en dag zit de pers te jubelen dat Maxima zo bééldschoon is. Luister, als ze beweren, dat Katja Schuurman of Yolanthe dat is, zul je het mij niet horen tegenspreken -hoewel ik aan dat soort BN’ers evengoed de pest heb- Maar Maxima…..Een leuke meid maar niets om van in katzwijm te vallen. dat hebi ik altijd al gevonden. Haar trekken zijn grof en haar haar is doodgewoon in slechte conditie. Natuurlijk heeft ze de beschikking over alle visagisten en kappers van de wereld, maar op die manier kan iedereen dus mooi zijn. Waarom, denk ik dus, houden ze dat kinderachtige fabeltje zo in stand?
    Haar vermeende intelligentie, idem dito. Als je het heel goed nagaat, heeft ze geen enkele studie van enig gewicht afgemaakt en in New York een niet meer dan gemiddelde bankpositie bekleed. Wat is daar zo bijzonder aan? Trouwens, haar uitspraak over de niet-bestaande Nederlander was gewoon stóm , evenals haar kennelijke denkbeeld dat ze Schoonmama gaat opvolgen. Ik geloof eerder dat ze qua intelligentie wonderwel bij WA past. Maar nogmaals, waarom houden ze dat valse beeld dan zo in stand?
    Ik benen blijf Republikein, maar ik geloof dat ik er íets, ik zeg íets, minder moeite mee zou hebben als die lui niet zo schaamteloos in de hoogte werden gestoken en men inzag, dat het maar doodgewone mensen zijn, zoals iedereen, zonder enige toegevoegde waarde.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Het zijn ook ‘gewoon’ lui die ’s ochtends zitten te sch**ten (excusez le mot) maar zelf vinden ze dat ze hoger geplaatst zijn dan God; DAAR word ik nou zo beroerd van!
    Ze zijn hooghartig, arrogant, machtswellustig, hebberig, gierig, egoïstisch, schandalig rijk en hebben maling aan de schade die ze toebrengen aan de natuur.
    Ze vliegen, rijden en varen van hot naar her, pikken alles in wat ze willen, en kunnen met gemak leven van de rente van de rente die hun vermogen opbrengt.
    En nóg hebben ze niet genoeg! En nóg steeds worden ze door de media afgelikt; het is werkelijk om strontziek (excusez le mot) van te worden!

    Ik heb een keer een foto van de ‘beeldschone’ a.s. ‘koningin’ gezien toen ze net een rondje in de Amsterdamse grachten had gezwommen; het leek wel een walrus; gewoon een lelijk mens.
    Nou geeft dat niet, maar ze wordt inderdaad altijd beschreven als een beauty!
    Ze is -na grondige bewerking- fotogeniek, dat geef ik toe, maar ik kan jullie ook foto’s van mezelf laten zien waarop ik beeldschoon sta afgebeeld (in mijn iets jongere jaren dan) en dat zónder make up.
    Maar helaas is er nooit ruchtbaarheid aan mijn fraaie uiterlijk gegeven. http://home.wanadoo.nl/dewilde-deligny/emoticons/knipoog.gif

    Like

   • BertG. zegt:

    @Theresa,
    Omdat de gemiddelde NL’er nou eenmaal graag in sprookjes wil geloven om hun eigen ellende een beetje te kunnen vergeten.

    Like

 17. Theresa Geissler zegt:

  @BertG. 14.01 ja Bert, die uitleg is mij bekend, maar IK heb dat nooit zo kunnen invoelen.
  Ik beleef dat zó; Hoezo, ellende vergeten? Het is MIJN sprookje toch niet!
  Of ONS sprookje, beter gezegd. Het is een sprookje van die nep-Oranjes. En het klootjesvolk kan achter de dranghekken staan en vernederd worden. Dat is helaas de bittere werkelijkheid.
  Wijlen Hans van den Bergh (RG,NRG) zei het ooit zó: Met sprookjes is niets mis. maar sprookjes horen hun plaats te kennen. Wijze woorden van een wijs man. Ik heb hem vroeger wel eens ontmoet, God hebbe zijn ziel.-al ben ik in feite atheïst.

  Like

 18. Pingback: Reclame Code Commissie wijst klacht Populistische Omroep Nederland over de publieke omroep af | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s