Het leven in Gaza wordt steeds ondraaglijker

Screenshot_2

Het plan van Hamas om de Gazastrook onder een strenge shariawet te brengen, schrijdt voort zonder dat de internationale gemeenschap, die van Israël verlangt gebieden aan gelijksoortige groeperingen af te staan, iets merkt of er iets tegen onderneemt.

Al vier jaar lang onderdrukt Hamas maatschappelijk gedrag dat haar niet bevalt. Vrouwen mogen bijvoorbeeld niet in het openbaar roken en muziek, die niet overeenkomt met de islamitische normen, mag niet gespeeld worden.

De nieuwste onderdrukking geldt jonge mannen, die het wagen een kapsel te dragen dat Hamas niet accepteert. Mensenrechtengroeperingen en minstens twee jonge Palestijnen berichtten de pers dat veel jonge mannen op straat opgepakt en daarna kaal geschoren werden.

Jonge mannen, die strakke broeken dragen, of broeken, die van achteren iets naar beneden zakken, worden openlijk geslagen.

Een jonge man vertelde een journalist dat hij alleen nog maar Gaza zou willen verlaten. “Ik weet niet wat het volgende is wat ze zullen doen!”

Deze week heeft Hamas aangekondigd dat jonge meisjes en jongens vanaf de leeftijd van negen jaar geen gezamenlijk onderwijs meer mogen krijgen in de klas. Meisjes zullen naar scholen gaan die hen zullen “feminiseren”, wat in de taal van Hamas betekent dat zij de volledige islamitische garnituur dragen en een onderdanige positie in de samenleving zullen innemen.

Opdat het goede humeur echter behouden blijft, heeft Hamas verboden “geschenken van zionisten aan te nemen die tot doel hebben de betrekkingen te normaliseren”, alsof iemand er aan herinnerd zou moeten worden dat Hamas vrede met Israël afwijst.

 

Bron:

http://www.israelheute.com/Nachrichten/Artikel/tabid/179/nid/25581/Default.aspx?ref=newsletter-20130411

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Gazastrook, Hamas, Islam, sharia, Westen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Het leven in Gaza wordt steeds ondraaglijker

 1. Hans Jacobs zegt:

  Het kan niet ondraaglijk genoeg worden.
  Dat krijg je nou eenmaal als je terroristen als regering kiest. Ze moeten dus niet zeuren maar lekker de hele dag in de burka en de djellaba rondlopen, de baard laten groeien, clit af laten snijden, ergo volop genieten van de islamitsche sharia ‘beschaving’ en de volgende keer vooral weer hamas stemmen.

  Like

 2. BertG. zegt:

  Ja, gek hé.
  Dat is toch ook uit eindelijk de bedoeling van elke beetje door gewinterde moslim.
  Dan moet je ook niet achteraf gaan zeuren dat het een beetje tegen valt.
  Daar hadden ze zelf wat aan kunnen doen. Door zelf na te denken.

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Het zal me werkelijk aan m’n reet roesten of het leven in dat Gaza ondraaglijker wordt ja dan nee. Alsof ’t hier zoveel beter is met dat constante Haagse gezeik over “hervormingen” en nog erger: “sterker uit de crisis komen”. Allemaal links-liberale propaganda* + intrigantensausje à la carte van Samsom. Voor sommigen is er werkelijk niks aan het handje hiero. Ik ken er een paar met dikke auto’s onder de kont,(Maserati.!!, komt hier wekelijks een paar keer door de straat scheuren) ze verstoken talloze liters super in de week en die klagen óók..!!!
  Die zouden eens een paar maanden moeten proberen van mijn aalmoes rond te komen.
  Dat zou op grote paniek uitdraaien. Stakkers.
  *leuk filmpje over regering en propaganda die mekaar moeten aanvullen. Geloof me: dat lukt ze prima in Den Haag en de meesten trappen er ook nog als blinde paarden in.
  http:/tinyurl.com/6v4z43c
  Er moet meer VERZET komen in dit land, landelijk MASSAAL VERZET.

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  tsjonge, nog een schuin streepje vergeten ook… Nou vooruit dan maar weer…
  http://tinyurl.com/6v4z43c

  Like

 5. Jan zegt:

  “zonder dat de internationale gemeenschap iets er tegen onderneemt.”

  Ik sprak hierover onze ambassadeur in Gaza, mevrouw Anja Henriëtte Meulenbelt en zij gaf te kennen dat dit een zuivere, interne aangelegenheid betreft, dat de zaak gevoelig ligt en dat het dus beter is dat de internationale gemeenschap zich hier buiten houdt om het niet nog gecompliceerder te maken dan het al is.

  Like

 6. Joop Klepzeiker zegt:

  Ain’t Life a Bitch ?

  So nobody understands you
  And you ain’t gettin to nowhere… nowhere
  And you’re so unappreciated
  Does it all seem so unfair?

  So everybody’s got what you want
  And you’re cryin’ out for help… Yeah
  And you ain’t really got no problems, boy
  You just can’t see past yourself

  Like

 7. Hoi, hoi ! Het is om te melden dat ik je blog ten zeerste waardeer !

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Nou, volgens onze vileine RODEN is daar niets MIS mee. Ze zoeken het maar uit, we hebben in eigen land al de handen vol aan soepjurken en hun kroost!

  Like

 9. Joop Klepzeiker zegt:

  Eigen land Tom ??????

  Dat zijn we al heel lang kwijt hoor ! zeg maar een jaar of 70 !!

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Joop Klepzeiker 22.48. uur. Beste Joop, dat is ook waar, verkocht door de gevestigde belangen, oranjehuis, werkgevers, en politieke partijen van links tot rechts, door de resolutie van Straatsburg.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s