Maar de westerse sympathisanten blijven zwijgen

Screenshot_7

Palestijnse vrouwen

(Door: Elma Drayer)

Dat de Arabische Lente tot een golf van vervroming heeft geleid is geen nieuws. Onlangs wijdde politicoloog Monique Samuel er in De Groene Amsterdammer nog eens een lang essay aan. “De revolutionaire wind die sinds twee jaar door het Midden-Oosten en Noord-Afrika waait”, schreef ze daar, “heeft de islamitische partijen de kans gegeven hun islamitische droom te verwezenlijken. Voor het eerst blijft het niet bij louter retoriek, maar maken in landen als Tunesië en Egypte de islamisten nu echt de dienst uit.”

Evenmin nieuws is dat vooral vrouwen hiervan de dupe zijn. De bestrijding van misstanden als pakweg armoede en analfabetisme kan immers wel wachten. Het inperken van elementaire vrouwenrechten daarentegen staat bij ultravrome moslimgelovigen bovenaan hun to-do-lijst.

Hoe het afloopt met de Arabische Lente is ongewis. Maar een blik op de Gazastrook zou leerzaam kunnen zijn. Daar is immers hetzelfde proces al jaren aan de gang – om precies te zijn sinds 2007, toen Hamas aan de macht kwam, zusterclub van de Egyptische Moslimbroederschap. Sindsdien doet het regime er alles aan om vrouwen zo onzichtbaar mogelijk te maken, stapje voor stapje.

Inderdaad, daar horen we weinig over – en al helemaal niet van de westerse sympathisanten van de Palestijnse zaak. Terwijl de voorbeelden toch voor het oprapen liggen.

Lees verder…

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Maar de westerse sympathisanten blijven zwijgen

 1. Tom Hendrix zegt:

  En dat komt, doordat de RODEN dikke vriendjes zijn van de perverse ISLAM. En bij de muzelmannen is er ALTIJD sprake van EENZIJDIGHEID. Dreinen, treiteren, bedreigen, eisen, en in de slachtofferrol gaan zitten, dat alles is de muzelmannen eigen. En hun matties van de Partij van de Allahtonen, zullen alles doen, om de kont te likken van iedere SOEPJURK!

  Like

 2. luckybee zegt:

  Ik heb Monique Samuel Bij Pauw en Witteman op de tavel buikdansen gezien.Of ze nu dat nog steeds wil gaan doen?vraag ik me af.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @Luckybee 18.45. uur. Ja, luckybee, maar dan ook GEKKE BERTUS (HENDRIKS) uitnodigen, deze zgn. malloot en zgn. deskundige vondt het geweldig wat er in Egypte, Tunesië, en Libië gebeurde. Maar ja linksen-roden- hebben een verkeerd draaiend gen.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  En wat zouden die westerse sympathisanten dan wel moeten zeggen? “Jongens, we staan achter jullie zaak , maar respecteer de vrouwenrechten?” Dat zou de verhoudingen direct verstoren. De moslims zouden het als een inbreuk op hun ‘privé-aangelegenheden’zien en teleurgesteld moeten constateren dat de ‘nuttige idioten’toch minder plooibaar waren dan ze dachten.Verhoudingen verstoord, “vertrouwensband”weg, de westerse sympathisanten zullen wel ‘wijzer’zijn. (Misplaatst woord, ik weet het). Meulenbeltje bezingt tegenwoordig de zegeningen van het ‘hoofddoekrecht en geeft , naar het schijnt, Islam-cursussen. Nee, alles bij elkaar had ik er meer van opgekeken als die westerse sympathisanten wèl iets gezegd hadden.

  Like

 5. henk schroemges zegt:

  Willen, kunnen of mogen de Europese vrouwen hier niet tegen ageren??
  Ze zijn toch niet allemaal ” links ” lijkt me.
  We hebben al een partij voor de dieren, waarom in deze tijd ook niet een partij voor de vrouwen?

  Like

 6. Martien Pennings zegt:

  De kern van de islam wordt gevormd door de de tweeling Seks & Geweld.
  Je zou ook nog “Macht” kunnen noemen, maar je kunt dat eigenlijk scharen onder “Geweld”, zeker in de islam.
  Machtsuitoefening in de islam is altijd gewelddadig, fysiek of geestelijk of beide.
  De Macht wordt uitgeoefend primair om zoveel mogelijk seks te kunnen hebben, met zoveel mogelijk vrouwen die zo jong mogelijk moeten zijn.
  Rijkdom en status en materieel comfort zijn eigenlijk min of meer “toevallige” bijverschijnselen.
  De seks is primair.
  Het is een “religie” die eigenlijk gewoon thuishoort in het dierenrijk: het is waarachtig een apen-godsdienst, het is de helemaal de “spiritualiteit” van de apenrots en dan uitdrukkelijk niet van de Bonobo’s.
  Iedereen zou dat boek van Betsy Udink, “Allah en Eva” moeten lezen.
  Dan leer je de islam kennen in zijn volle bavianitude.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s