‘Marokkaan die het goed doet is een uitzondering’

Screenshot_9

Heeft Geert Wilders gelijk of ongelijk als hij van een Marokkanenprobleem spreekt? Een twistgesprek tussen Henk Müller (vragen) en David Pinto (antwoorden).

Geert Wilders heeft dinsdag in een nabeschouwing op het ‘Marokkanendebat’ geconstateerd dat het Marokkanenprobleem maar voortettert, dat de islam een ziekte is en dat Marokkaans tuig het land moet worden uitgeknikkerd. Een heldere diagnose.

‘Er is inderdaad sprake van een Marokkanenprobleem. Je kunt het wel ontkennen, maar het is zo. Als ik bij de dokter kom omdat ik pijn in zes tenen heb, heb ik een tenenprobleem. Als tijdens een epidemie in een dierentuin geen leeuwen of giraffen, maar olifanten ziek worden, is er een olifantenprobleem, al zijn niet alle olifanten ziek. Als 65 procent van Marokkaanse jongeren met de politie in aanraking komt, is er een Marokkanenprobleem.’

Lees verder…

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op ‘Marokkaan die het goed doet is een uitzondering’

 1. Petrossa zegt:

  Dit is een slinkse truc om de islam uit de marokkaan te halen en zo de zaak te neutraliseren. Zal wel door een zeer gewiekste Moslim Broeder geschreven zijn (Marcouch?) Het haalt heel slim de islam uit de marokkaan, door zich zuiver te concentreren op de misdaadstatistieken. Maar de overlast van marokkaans hangtuig is niet alleen dat, het is het gedrag. De mysogenie, het anti-Judaisme, de homohaat, de algemene diepgaande intolerantie, allemaal uitingen die islambelijders gemeen hebben maar bij marokannen extra opvallen. De verbindende factor tussen turken,marokkanen, somaliers noem maar op is Islam. En met die groepen hebben we ook overwegend meer problemen dan gemiddeld.

  Timeo danaos et dona ferentes!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  @Petrossa 18.16. uur. Game, set, match. Heel juist verwoord, het nazisme islam is de bron van alle ellende!

  Like

 3. luckybee zegt:

  Marokkanen die het goed doen volgens de Koraan, die reizen af naar Syrie. En maken de Kafirs van de Aleviten en Christenen af.

  Like

 4. bigljohn zegt:

  Alle nieuws wordt doodgezwegen en of verdraaid. In Frankrijk, volgens het Brabants Dagblad, zouden – jongeren – zich uiterst misdadig in een trein gedragen hebben. In Noord Marseile – Saint Denis – zouden criminelen en misdadige jongeren een complete wijk in handen hebben waar de Franse politie niet in durft te komen. Drugshandelaars, en andere zware criminelen delen er daar de lakens uit. Wat er echter nooit bij vermeld wordt door de krant is, dat het hier allochtoon Islamitisch tuig betreft. Wij worden in de waan gelaten als zouden het alleen maar Franse onderdanen zijn. Het is toch maar goed dat ik met behulp van Internet blogs zoals deze, tussen de regels door kan lezen. Maar het zou toch niet mogen dat wij als lezers zo voor de gek versleten worden. Ronduit schandalig ! De tijd dat er nieuws en zelfs een primeur in de krant stond ligt ver achter ons. Vandaag de dag worden kranten gevuld met leugens, opgedist door links redactie tuig !

  Like

 5. henk schroemges zegt:

  Die ontkenners van dit kankerprobleem zullen dit uit schijtangst altijd en eeuwig blijven ontkennen. Zelfs als hun vrouw of vriendin voor hun ogen wordt verkracht.
  Dit soort mensen heeft zich totaal neergelegd bij de in hun ogen allesoverheersende bangmakende kracht die van die lieden uitgaat. Ook voor de 6- en 7 jarigen zijn zij al doodsbang!
  Laat staan voor die figuren vanaf 16 jaar. De minachting voor de staat die continue hun infuus-behoeften bevredigt druipt van hun maskers af. En dus ook voor die inwoners van die staat.
  Ook onze rechtstaat vertegenwoordigers kennen diezelfde allesoverheersende angst en reageren dus altijd onbegrijpelijk en laf.

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Marokkanenprobleem niets met de Islam te maken? Dat lijkt me een beetje sterk, want de Islam is en blijft het basisgeloof van verreweg de meeste Marokkanen. In elk geval zijn die knulllen er zichtbaar van overtuigd dat ze ‘Kafirs’ alles mogen maken. Dat is hoe dan ook typisch Islam.

  Like

 7. Rudi de anti-dhimmi zegt:

  Ik weet het niet hoor, maar ik heb een vreemd gevoel bij dit artikel.
  Van een islamprobleem, een probleem van een anti-westerse ideologie gedragen door immigranten die naar hier gezonden en gehaald werden om Europa te islamiseren maakt David Pinto een ‘nationaliteitenprobleem’. Dat ruikt naar zelfhaat, geachte professor.

  Prof. Pinto zegt: “Ze moeten twee brillen kunnen op- en afzetten: een Marokkaanse en een Nederlandse”.
  Doen ze dit dan nog niet? Een Nederlandse bril om bij het bijstandsloket aan te schuiven, Nederlanders te laten betalen voor hun egotrip (in parlement, gemeenteraad of op de tv) en een Marokkaanse bril om een bruid/egom te importeren, als ze zich achter ‘hun cultuur’ of het woord ‘minderheid’ kunnen verschuilen of om aan een en hetzelfde koord te trekken als Wilders weer eens tekeer gaat tegen de islam.

  Prof Pinto: “Marokkanen vormen een probleem door hun belabberde opvoedingsmethoden en vooral door een soort ingebakken minderwaardigheidscomplex, dat mede te danken is aan de Franse kolonisatoren.”
  Als dat waar is, zouden Vlamingen dan ook niet belabberd moeten presteren op school, de universiteit en economische vooruitgang vanwege hun ingebakken minderwaardigheidscomplex mede te danken aan (duizend jaar!) Franse kolonisatie?

  Prof Pinto: “Turken zijn trots op hun afkomst, Marokkanen niet.”
  O nee? Waarom geven ze hun kinderen dan ‘Marokkaanse’ namen? Gaan ze er hun huwelijkspartner halen? Gaan ze er met vakantie? Wappert de Marokkaanse vlag in hun auto? Kijken ze naar de Marokkaanse tv via de ‘heimweeschotel’?

  Prof. Pinto: “Marokkanen zitten voor een groot deel nog in een premoderne samenleving met een sterk ‘wij’ versus ‘zij’-gevoel, met andere opvattingen over de verhouding tussen mannen en vrouwen, over vrijheid van meningsuiting en over respect.”
  Zeer gewaardeerde professor, dit is misschien nieuwe informatie voor u, maar de HELE ISLAM verkeert in een premoderne samenleving. Niet alleen Marokkanen, ook Turken, Somaliërs en Egyptenaren…

  Professor Pinto, ik neem aan dat het niet gemakkelijk is, daar zo hoog in uw ivoren toren, om het raam uit te kijken en te zien wat er in de werkelijke wereld gebeurt. Maar het internet is ook best nuttig om te weten wat er in de wereld gebeurt. Misschien komt u er dan ooit wel achter dat dingen als opvoeding en ‘het maken in het leven’ niets te maken hebben met nationaliteit, maar alles met de cultuur.
  Of eerder, het gebrek eraan.

  Like

 8. Martien Pennings zegt:

  Hij is nog steeds de enige hoogleraar in Nederland van Marokkaanse afkomst, zegt Pinto.
  En dat is dan ook nog ten onrechte, want als je in staat bent om de Marokkanen-terreur los te koppelen van de al 1400 jaar woedende wereldwijde islamterreur dan ben je ronduit gestoord.

  De prutser zegt:

  “Maar Wilders koppelt daar ten onrechte de islam aan. Het is geen islamitisch probleem. Ik heb net een Russische vrouw gesproken die onderzoek doet naar de drugsmaffia hier. Ze was geschokt, want die blijkt grotendeels in handen van Joden. Ik heb haar meteen gevraagd: Marokkaanse Joden? Ja dus. Marokkanen vormen in alle landen een probleem. Als het aan de islam zou liggen, zouden ook Turken een probleem vormen. Wilders’ diagnose klopt niet, en de oplossingen die hij aandraagt werken dus ook niet.”

  Het enge is ook nog dat de prutser zelfs geen poging tot een verklaring onderneemt wat het achterliggende probleem bij “Marokkanen” dan wél is.
  Hij noemt een paar fenomenen als slaan en willekeur, maar dat zijn nu juist de verschijnselen die verklaard moeten worden.
  En de beste verklaring lijkt mij toch nog steeds een 1400 jaar oude leer die al die terreur als religieuze plicht voorschrijft.

  Like

  • Petrossa zegt:

   En pinto is een joodse Marokkaan. Dus….

   Like

  • Rudi de anti-dhimmi zegt:

   @Martien Pennings en lezers
   Martien schrijft: “En de beste verklaring lijkt mij toch nog steeds een 1400 jaar oude leer die al die terreur als religieuze plicht voorschrijft.”

   Het is het scheermes van Occam: wanneer je kan kiezen tussen twee of meer verklaringen voor een probleem, kies dan die verklaring die zelf de minste extra problemen of vragen doet rijzen.

   Zo ook met het marokkanenprobleem. Engeland heeft een pakistanenprobleem, Zweden en Noorwegen ook én daarbovenop een afghanenprobleem en een bengalenprobleem, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland hebben een turkenprobleem, Israël heeft een palestijnenprobleem, België heeft een turken- en marokkanenprobleem, Frankrijk heeft een Royal Flush (het hele set van dezelfde kleur).
   Wat hebben die probleemveroorzakers allemaal met elkaar gemeen?

   Vast niet dat het Marokkanen zijn met een minderwaardigheidscomplex omdat ze niet allemaal hoogleraar zijn of iedere avond bij P&W zitten.

   Like

  • louis-portugal zegt:

   Precies Martien Ik stond ook even te kijken van de marokkaanse “joden”, en dat hij dat moest horen van een russische vrouw.
   Erg hoog niveau van wetenschap zou ik willen zeggen.

   Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Martien Pennings 00.05. uur. Inderdaad Martien, ik vind het betoog van Pinto zeer verwarrend. Ik geloof dat deze wetenschapper aan een linkse universiteit zijn “bul “heeft gehaald. En wat het niveau van het linkse onderwijs betreft, daar heb ik geen enkele fiducie in. Dus de term prutser is volkomen terecht voor deze chaoot.

  Like

 10. Jade zegt:

  Ik heb het inmiddels gehad met die lui.
  Nederland is naar de bliksem, en moet gaan reorganiseren.
  Dat betekent dat alle buitenlanders die hier al jaren in de bijstand zitten,
  terug moeten naar het land van herkomst.
  Niet goedschiks, dan kwaadschiks.

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  Héé Jade, ik sta helemaal achter je, maar heb je DIT al eens gelezen..???
  http://www.amsterdampost.nl/kinderbijslag-voor-vader-die-lang-in-marokko-woont/

  Like

 12. DonnaDolce zegt:

  Hahahaha, ja, dat zou een unicum zijn…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s