NOS-journaal misbruikt Joodse vermoorde kinderen om de islam te promoten

Screenshot_3

(Door: Martien Pennings)

In het NON-journaal van acht uur van woensdag 10 april 2013 een reportage over het laatste transport naar Westerbork vanuit Rotterdam.

De reportage begint op 8:45.*

Een nieuw monument wordt onthuld voor 686 Joodse kinderen die werden weggevoerd en niet meer terugkwamen.

Een voice-over zegt gedragen:

“Jodenvervolging. Dan denk je toch eerst aan Amsterdam. Maar ook uit Rotterdam zijn veel Joden afgevoerd. Meer dan zes duizend. Onder hen Deborah Maarsen, destijds 2 jaar. Ze waarschuwt.”

En dan spreekt Deborah Maarssen met een van emotie verstikte stem:

“Het uitsluiten van mensen met een ander geloof, of ras, kan leiden tot gruwlijke tafrelen. Net als toen.”

Ja, dat van dat “ras” dat geloven we wel, maar dat “geloof”: dat zal toch wel weer de islam zijn die we vooral niet mogen uitsluiten?

Maar hoezo niet?

Als we die “gruwlijke tafrelen” in de toekomst willen voorkomen zullen we dat juist wel moeten doen.

Volgens mij moet de islam zelfs verboden worden omdat de islam alle kenmerken van het nazisme heeft.

Er is een onderwijsproject gestart op 50 basis-scholen om het “in hokjes duwen” van mensen al bij de kleintjes uit het hoofd te praten, vertelt de reportage.

Was wel nodig, zegt de onderwijzer van het “zwarte” klasje in de stad met 178 nationaliteiten. Want hij merkte rond het thema “Joden” toch wel eens “een bepaalde spanning”. Je vraagt je af: bij al die 178 nationaliteiten, of was het toch gewoon alleen maar bij de kleine moslimpjes die het boodschapje al van thuisjes hadden meegekregen?

Ook de Marokkaanse Nederlander Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, maakt zich zorgen:

“Het is met antisemitisme niet voorbij. Het is met vooroordelen niet voorbij. Het is met tolerantie niet altijd even goed gesteld. Het is een permanente investering, om niet te zeggen een permanente strijd”

Ja, die “vooroordelen”. Daar zal Aboutaleb toch wel vooral het vreselijke verschijnsel van de “islamofobie” mee bedoelen? Maar waarom vertelt Aboutaleb niet erbij dat hij allang geen moslim meer is, maar dat hij bang is om uit de kast te komen? Dat hij bewaakt wordt omdat het gevaar altijd aanwezig is dat er een “fundamentalist” op het idee komt om hem uit de weg te ruimen, omdat zulks in de Koran voorgeschreven wordt?

Enfin, het was weer een mooi stukje subliminale hersenspoeling door het NON-journaal. Joodse vermoorde kinderen werden misbruikt om een vage “tolerantie” te promoten, maar onderhuids was vooral de boodschap: de islam is óók mooi. Maar de islam is NIET mooi. De islam is  wereldwijd een enorme jodenhaatmachine die er alles aan zal doen een tweede Holocaust te verwezenlijken.

_____________________

* Hier is de hele link voor wie de cookie-terreur moet omzeilen:

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1336726

Door:

Martien Pennings

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Islam, mainstream-media. Bookmark de permalink .

35 reacties op NOS-journaal misbruikt Joodse vermoorde kinderen om de islam te promoten

 1. Tom Hendrix zegt:

  En weer een juiste weergave, van de werkelijkheid! Bedankt Martien, met de dag prikken we meer door het gehuichel van de rooie STAATSTV heen. Walgelijk, hoe men de waarheid verdraait, alleen om maar te kunnen ontkennen wat een perverse ideologie de islam is. Voor mij mogen de roden optiefen, wel gelijk met de soepjurken naar hun ideale zandlanden in Noord-Afrika. O wacht…dat is niks voor figuren als PAUWEL en ZAUWEL van de rooie goegemeente, want hier krijgen ze een vet salaris voor hun 24/7 agitprop. En jawel, de ROVERHEID DWINGT ons om aan deze propaganda -pvda praat- mee te betalen!

  Like

 2. Rudi de anti-dhimmi zegt:

  Zowel Marokko als Turkije maken reclame voor zichzelf als vakantieparadijs, Turkish Airlines heeft miljoenen veil voor supersterren om zichzelf te promoten als ‘The best Airline in Europe’. En niet te vergeten de ontelbare Marokkanen en Turken die in ‘het land van herkomst’ eigendom en en een bankrekening bezitten, er familie hebben wonen, hun huwelijkspartner ervandaan halen en er jaarlijks hun vakantie doorbrengen.

  Misschien kan er iemand bij het Nos-journaal mij eens uitleggen hoe mensen per vliegtuig REMIGREREN naar de vakantieparadijzen waar ze vandaan komen te vergelijken valt met mensen in beestenwagens duwen om ze te DEPORTEREN naar vernietigingskampen.

  Dat krijg je van cultuurrelativisme: de belijders ervan worden een soort ‘moreel vacuüm’ die appelen met citroenen vergelijken en geen verschil zien tussen de middelen en het doel.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Ineen poging, dit sociaal-maatschappelijke verschijnsel voor de zoveelste keer te benoemen zal ik dan maar weer eens een nieuw begrip van stal halen: Onwezenlijk.
  -Het is onwezenlijk, dat men anno 2013 nog steeds niet het onderscheid kan maken tussen ‘ras’ en ‘geloof/ideologie’en deze hardnekkig als hetzelfde bestempelt.
  -Het is onwezenlijk, dat men weigert te onderscheiden wat een geloof is(Dat men voor eigen kring belijdt) en wat een ideologie(die het aan anderen oplegt
  -Het is onwezenlijk dat men decennia lang volhoudt, dat twee culturen probleemloos moeten kunnen samenleven, terwijl wij dagelijks bewijzen zien van het tegendeel.
  -Het is onwezenlijk, dat een land als Nederland, dat zoveel eeuwen een zelfbewuste cultuur heeft gekend, deze cultuur opeens veronachtzaamt en zelfs verloochent.
  -Het is onwezenlijk dat men de gevolgen van Islamitische invloed in op de samenleving dagelijks op het nieuws kan zien en in de kranten kan lezen en die NIET op de eigen omgeving projecteert.
  -Het is onwezenlijk, dat men voor de gevolgen in wat toch buurlanden zijn (GB, Zweden) eenvoudig de ogen sluit.
  -Het is onwezenlijk, dat men ondanks de vele signalen de Islam nog steeds als ‘een mooi geloof’ durft te betitelen.
  -EN het is onwezenlijk, dat men heden ten dage de nagedachtenis aan omgekomen Joodse kinderen dúrft te manipuleren ten bate van hun huidige doodsvijanden!
  Alles om de Islam maar vooral de hand boven het hoofd te houden. En de enige politicus die zich niet laat manipuleren wordt weggezet als mensvijandig! H

  Het is gewoon ……ONWEZENLIJK.Massa- suggestie! Geef ons in Godsnaam een sluitende verklaring hoe dit mogelijk is!

  Like

  • friki zegt:

   Ja, Theresa Geisler, 8.17 uur., helemaal mee eens.!!

   Deze ontwikkeling is afgedwongen door de Arabische wereld, al vanaf 1973 begon men stap voor stap onze samenleving te veranderen, met de handtekeningen van hoge Europese leiders onder verdragen waar de gewone sterveling geen weet van had, en dat gaat nog steeds door op hoog niveau.

   Rutte heeft al eens gezegd de islamisering niet tegen te werken, dat zegt al genoeg.
   Elk normaal denkend mens moet toch alle media berichten inmiddels doorzien, we zijn niet allemaal blind hoop ik.

   Op dit forum weet iedereen het wel, maar hoe krijg je de boodschap naar de massa’s. De hele media zijn al lang, zowat in heel Europa, voor het karretje van de linkse politiek gespannen. Straks met censuur wetgeving van de EU, journalisten moeten dan bepaalde codes gaan hanteren. Ik hoop dat internet nog lang de vrijheid biedt om je mening te mogen uiten, maar hoe lang nog?

   Like

 4. Roel zegt:

  Aboutaleb maakt zich gewillig tot het instrument van de islamitische veroveraars. Van hem hoef je geen verzet te verwachten. Hij heeft natuurlijk familie in Marokko die hij niet aan narigheid wil bloot stellen. Want Aboutaleb is inderdaad erg geheimzinnig over zijn islamitische overtuiging. Hoe zou dat zitten?

  Like

 5. max zegt:

  Wat zeg je nu weer Martien:

  “De islam is wereldwijd een enorme jodenhaatmachine die er alles aan zal doen een tweede Holocaust te verwezenlijken.”

  Verdikke hoe waar is dit. Hoe duidelijk is dit zichtbaar

  En links Nederland, wat zeg ik: de linkse wereld zal weer (net als in de tweede wereldoorlog)
  helpen om dit te verwezenlijken. En tegelijkertijd de andere kant op kijken en ontkennen.

  Like

 6. Roel zegt:

  Inderdaad, vermoorde joodse kinderen worden misbruikt om hun hedendaagse moordenaars, zij die openlijk verlangen naar een tweede Holocaust, de altijd energieke islamieten, vooruit te helpen. De Nos zwijgt in alle talen over de islamitische moordlust. Zou zo’n redacteurtje de koran wel eens gelezen hebben? Nee, natuurlijk niet, veel te veel moeite. Lekker niks weten en de Goede Mens uithangen. Dat loont.

  Like

 7. baksteen zegt:

  “Het uitsluiten van mensen met een ander geloof, of ras, kan leiden tot gruwelijke tafrelen. Net als toen en net zoals we nu bijna dagelijks kunnen zien bij christenen in Egypte, Nigeria, Indonesie”

  zo beter?

  Like

 8. catherine zegt:

  Ik onderschrijf bovenstaande volledig. Schaamteloze journalistiek, om niet te zeggen propaganda.

  Like

 9. Theresa Geissler zegt:

  Oh, en dan nog even iets:Vanmorgen las ik in de Volkskrant als lichtpuntje dat er tot op heden tóch nog een gezegend stukje Nederlandse cultuur overeind gebleven is: Nederlandse kinderen zijn de gelukkigste ter wereld!
  Het is schitterend om dat bevestigd te zien, al wist ik het eerlijk gezegd al lang.
  In dit land worden kinderen niet afgebeuld met schoolwerk, bovenmatige waardering voor ‘goede manieren’ en andere overtrokken eisen. En het is standaard, dat Nederlandse ouders -voor zover zoiets mogelijk is- onvoorwaardelijk van hun kinderen houden.
  Emigreren naar, bijvoorbeeld, een prachtig land als Frankrijk? Zelf ben ik altijd van mening geweest: Niet doen zolang je nog jonge kinderen hebt. Laat ze híer opgroeien en naar school gaan. Nederland is voor kinderen het beste land om te wonen.
  Maar ja, dat moet dan wel zo blijven, natuurlijk.
  En ook hier is het toelaten van Islamitische invloeden een zéér kwalijke zaak. En we weten allemaal waarom, dus dat hoef ik hopelijk niet toe te lichten.
  Laten we dus ook in verband hiermee ons ernstig bezinnen op een manier om de ONWEZENLIJKE DHIMMITUDE die hier heerst bijtijds te doorbreken!

  Like

 10. Erik Bink/aka "Erik Mokum" zegt:

  Beste Martien,
  Jouw beoordeling van de “subliminal” boodschap van dit journaal-onderwerp stemt precies overeen met de mijne. Maar tja, wij zijn dan ook critici met “sjoege” van de zaak.
  Een paar dagen daarvoor werd (in EenVandaag?) mevrouw Maarsen al geinterviewd en vertelde ze hoe zij als tweejarige (!) samen met haar moeder kamp Ravensbruck had overleefd.
  Tijdens dat NON-jounaal van gisteren had Ik mevrouw Deborah Maarsen wel toe willen schreeuwen: “Mevrouw Maarsen, u bent al virtueel door het mohammedanisme op de korrel genomen! Waarom weet je dat nu niet!? Waarom vertoon je nu die zelfde Pavlov-reactie van heel wat hedendaagse Joden …., “het geloof van een minderheid wordt bekritiseerd en nu staat die minderheid de vernietigingskampen te wachten”!?
  En dan zo’n onderwijzer die wel enige “nattigheid” constateert, maar daar luchtig overheen schaatst, terwijl daaronder een ijskoude afgrond gaapt.

  Leve Israel, weg met de islam, zal ik maar zeggen.

  Like

 11. Marc Bouwman zegt:

  Martien, je hebt weer gelijk, die nieuwslezing was mij ook al opgevallen. Je bewering over de islam als het nieuwe nazisme is natuurlijk al te waar.

  Op een gegeven moment zeg je “Ja, dat van dat “ras” dat geloven we wel, maar dat “geloof”: dat zal toch wel weer de islam zijn die we vooral niet mogen uitsluiten?”
  Dit laat je volgen door “Maar hoezo niet?” Zo lijkt het net of islamcritici moslims willen uitsluiten.

  Dat is als zodanig natuurlijk niet het geval: de islam sluit andersdenkenden en anders-zijnden uit, en daar moeten iedereen zich tegen teweer stellen.

  Enerzijds stuiten we op een taalkundig probleem: er bestaat geen woord of term voor verdedigers van het vrije woord die intolerante opvattingen als die van de islam attaqueren. Anderzijds is het eveneens een probleem in de organisatie van het maatschappelijk verzet tegen die intolerante opvattingen binnen de islam. Want hoe verdedig je de samenleving, zonder de algemene basisrechten aan te tasten, tegen intolerantie dat tijd en geduld heeft om stukje bij beetje diezelfde samenleving te ontwrichten door inleiding van alternatieve normen en waarden en uiteindelijke vernietiging van een aan democratie tegengesteld systeem als de islam?

  Feitelijk is dit een probleem dat door de filosofie opgelost zou moeten worden.

  Like

 12. louis-portugal zegt:

  Niets is links te gek om hun islamofilie te promoten.

  Like

 13. BertG. zegt:

  Geen idee hoe hoog de kijk dichtheid van het nos is maar volgens mij zit 2/3 van NL ademloos te kijken iedere avond on 20:00
  Krijg eerst dit maar voor elkaar en in al die simpele koppies gestamp om duidelijk te maken waar ze nou eigenlijk naar zitten te kijken.
  Of eigenlijk waar ze niet naar zitten te kijken wat eigenlijk wel had gemoeten.

  Like

 14. Jade zegt:

  Ik hoop wel dat ze zo slim zijn er 1 miljoen Volt op te zetten…
  Met al die islambroeders lijkt me het monument geen lang leven beschoren.

  Like

 15. Ekster zegt:

  Ik vond het ook weer een stukje onbeschaamde, geraffineerde manipulatie. Heel voorspelbaar ook zoals de NOS dat doet. Zo gauw het om discriminatie of jodenvervolging gaat, wordt altijd weer op subtiele wijze een link gelegd met de zogenaamd zielige en gediscrimineerde moslims. Bah, misselijkmakend. Maar ik vind het ook meer dan betreurenswaardig dat er Joden meewerken aan dit soort propaganda. Waarom sprak Deborah Maarsen niet over de huidige jodenvervolging door moslims? Waarom begon ze zo in het algemene te praten over “het uitsluiten van mensen (…)”, zonder concreet te worden en de vinger op de zere plek te leggen; namelijk dat Joden zo langzamerhand niet meer normaal kunnen leven in Nederland en Europa vanwege de fascistische islam? Op deze manier heeft ze meegewerkt aan het in stand houden van het sprookje van de zielige moslim, in plaats van eindelijk eens te zeggen waar het op staat. Dan was die onderwijzer beter bezig. Die vertelde ten minste nog dat er tegenwoordig niet meer zo makkelijk over jodenvervolging kan worden gesproken in het onderwijs. De juiste verstaander had daar dan weer genoeg aan, maar ook dit bleven helaas alleen bedekte termen..

  Like

  • BertG. zegt:

   Mooie oplossing hebben ze bedacht in de eu. En alle die het uitvoeren. Niet dan,
   We lullen der gewoon niet meer over. Dan is het ook nooit gebeurt.
   En alles wat dat gepeupel vindt, zijn onderbuik gevoelens, gaan wel over.
   Dat regelen we wel.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ekster, 14.29u. Ja, en als je dat even op je laat inwerken, denk je: Waarom die bedekte termen?
   Het lijkt, verdomme, wel of het wéér oorlog is en we allemaal op onze woorden moeten passen en ons van geheimtaal moeten bedienen! Zijn we bezet? Nee, officieel niet. Officieus dan? Misschien wel, want het land is wordt ‘bestuurd door niets dan ‘dhimmi’s dus dan weet je eigenlijk wel hoe laat het is.
   Nederland, dit kàn niet! Ontwaak uit je hypnotische toestand voor er niets meer aan te doen valt. Ik wil in méér dan ‘bedekte termen’kunnen spreken!

   Like

 16. G.Deckzeijl zegt:

  Geen behoefte om dat NPO-speeltje microsoft silverlight op m’n “kist” te parkeren, ik ben niet zo wild van zwaargesubsidieerde clubs die onderhandse deals met Bill Gates maken.
  http://nos.nl/video/494224-joods-kindermonument-onthuld.html

  Like

 17. Jan zegt:

  “Het uitsluiten van mensen met een ander geloof, of ras, kan leiden tot gruwelijke taferelen”
  Moet zijn: “Het uitsluiten van mensen met een ander geloof, of ras, LEIDT tot gruwelijke taferelen zoals wij nu dagelijks ZOUDEN kunnen zien in o.a. Egypte en Libië waar Christenen uitgemoord worden en in Israël waar Arabieren hun kinderen inzetten om Joden te vermoorden met stenen en brandbommen. Maar aangezien de media bewust de waarheid verzwijgen ziet men een herhaling van zetten.”

  Deborah Maarsen(1) zou toch beter moeten weten want haar broer Moshe Zvi Laufer schreef het boek ‘Gered uit het vuur’ waarin Zvi Laufer vertelt hoe zijn ouders, de bontwerker Willy Laufer en diens vrouw, met hun drie dochters de gruwelen van de Shoa overleefden.

  (1)Meer over Deborah Maarsen-Laufer
  http://collections.ushmm.org/search/catalog/irn514526

  http://www.nik.nl/2013/04/kindermonument-rotterdam-onthuld/
  http://kindermonument.net/

  Like

 18. Seculiere zegt:

  @ Rudi de anti-dhimmi
  Ik denk dat je door het bos de bomen niet meer ziet…

  Like

 19. Seculiere zegt:

  Moesten de Turken echt Joden haten dan zouden er geen jaarlijks 600.000 Joden naar Turkije afzakken voor het vakantie…

  Like

  • Rudi de anti-dhimmi zegt:

   @Seculiere op 12/04 om 9:44 en 9:45
   Kunt u in mijn comment aanduiden waar ik het over Turken en joden heb?

   Dit is misschien nieuws voor u, maar in Turkije is ‘Mein Kampf’ van ene A. Hitler een bestseller en bij verscheidene uitgeverijen (!) in herdruk.
   http://joodsactueel.be/2012/09/28/antisemitisme-in-turkije-neemt-serieuze-omvang-aan/

   En wat te denken van een reclamespot met dezelfde A. Hitler in de hoofdrol?

   U baserend op FEITEN, Seculiere, zijn dit streken van een staat die joden in het hart draagt?
   Hoe valt dat te rijmen met wat u zegt? (en ik doe tenminste de moeite u te citeren)
   “Moesten de Turken echt Joden haten dan zouden er geen jaarlijks 600.000 Joden naar Turkije afzakken voor het vakantie…”

   O, en sinds wanneer is toerisme hetzelfde als immigratie (of remigratie)?

   Dan mag antisemitisme, volgens Erdogan, nog bij wet verboden zijn in Turkije, bovenstaand bewijsmateriaal liegt er niet om.
   De Amerikaanse filosoof George Santayana zie ooit: “Als je wil weten wat mensen werkelijk denken, moet je niet luisteren naar wat ze zeggen, maar kijken naar wat ze doen.”

   Like

   • Seculiere zegt:

    @Rudi de anti-dhimmi

    Eerst vooral Turkije is meer dan alleen Erdogan he

    In 2012 heeft een Jood Turkije vertegenwoordig op het eurosonfestifal!!! luister naar het deuntje van deze clip je,

    Like

 20. Seculiere zegt:

  En ik zou ook een naar de documentaire ‘ Turkish passport ‘ kijken, Turkije heeft tijdens de WO2 maar liefst 25 duizend Joden gered, pak meer dan de 1200 Joden van Schindler’s List waar er kweet niet hoeveel films van worden gemaakt

  Like

  • Rudi de anti-dhimmi zegt:

   @Seculiere
   Bedankt voor de link naar de filmpjes, Seculiere.
   Dat kan allemaal wel zijn, maar u antwoordt nog steeds niet op mijn eerste vraag:
   ‘Kunt u in mijn comment aanduiden waar ik het over Turken en joden heb?’

   Nu, dat u het onderwerp uit de weg gaat, wil ik er best bij nemen. Dat u niet op mijn terrein wenst te debatteren, ok! Dan kom ik wel op het door u uitgekozen terrein verbaal schermen. Ik vind het erg interessant allemaal.

   Dat Turkije méér is dan Erdogan, wil ik best aannemen, maar doet een aantal andere vragen rijzen:
   1)Hoe is deze man, die volgens u niet heel Turkije vertegenwoordigt, dan premier van dat land kunnen worden? Om van zijn bloedbroeder president Abdüllah Gül nog te zwijgen, want dat is ook al zo’n supremacist.
   2) Kunt u één journalist of denker opnoemen die het OPENLIJK oneens is met de geroosterdbroodverkoper uit Istanboel en NIET in de gevangenis zit? Orhan Pamuk niet meetellen, aub, want die heeft een ‘vrij parkeren-kaart’ in de vorm van de Nobelprijs Literatuur.
   3)Waarom werd Erdogan, als Turkije dan toch meer is dan hij alleen, niet openlijk terechtgewezen door het Turkse parlement of het Grondwettelijk Hof toen hij in 2010 openlijk dreigde om de overgebleven Armeniërs er allemaal uit te gooien als er nog één iemand het waagde om de Armeense genocide ter sprake te brengen?
   4)Als Turkije méér is dan de premier met wie niet iedere Turk het eens is, wat ik wil aannemen, waarom zou één joodse deelnemer aan het Eurosong festival dan bij iedere Turk in de smaak vallen? Mocht hij in het Hebreeuws meedoen?
   Overigens, Eurosong is een politieke propagandaspelletje, altijd al geweest.
   5)Hoe komt het dat ‘Mein Kampf’ een bestseller is in Turkije? Koopt Erdogan ze allemaal zelf?

   Dat Turkije Turkse joden uit de klauwen van de nazi’s heeft gehaald is zeer lovenswaardig. En nog lovenswaardiger dat ze een aantal niet-Turken een Turks paspoort hebben gegeven om hen de kans te geven zich in Israël te vestigen.

   Maar hoe verzoent u dat met ‘Mein Kampf’ op de bestsellerlijst en Hitler die opduikt in reclame voor shampoo? Hoe verzoent u dat met Kalief Erdogan die zoete broodjes gaat bakken met andere antisemieten en terroristenleiders?
   En, niet om van onderwerp te veranderen, maar wat u mag, mag ik ook.
   Hoe verzoent u dat met pogroms in de jaren ’50 tegen 150.000 Grieken in Istanboel?
   150.000 Grieken vermoord in Smirna in 1922? En 1 miljoen Armeniërs tussen 1880 en 1915?
   Het enige dat erger is dan een slecht geheugen is een selectief geheugen.

   Like

 21. Theresa Geissler zegt:

  Seculiere 15.58 Dat mag zo zijn, maar die cijfers op zichzelf zijn natuurlijk geen vergelijking: De 1200 geredde Joden van Oscar Schindler zijn en blijven het resultaat van het initiatief van één man en als zodanig blijft het memorabel. Als Turkije er in die periode inderdaad 25000 gered heeft, is dat eveneens prijzenswaardig. Dat was dan echter wel in een tijdperk, waarin de invloed van Kemal Atatürk in elk geval nog goed voelbaar geweest moet zijn. En juist dàt element is op het ogenblik in Turkije sterk aan het vervagen, jammer, maar helaas…..

  Like

  • Rudi de anti-dhimmi zegt:

   @Theresa
   Hartelijk bedankt voor je bijdrage, Theresa.

   Van Kemal Atatürk werd en wordt overigens beweerd dat hij een Dönmeh jood was. Zijn verre voorouders zouden afkomstig geweest zijn van Spanje, hijzelf uit Thessaloniki, dat in de 19e eeuw voor de helft door joden werd bevolkt..
   Het feit dat hij de secularisering van Turkije inzette zou met zijn joodse achtergrond verband houden, om de macht van islamisten te breken.
   Het omgekeerde (de macht breken van de Dönmes joden in het huidige Turkije, in bv het leger) zou de reden zijn waarom Erdogan en de zijnen Tukije in ijltempo opnieuw aan het islamiseren zijn.
   Het zou volgens mij ook de verklaring kunnen zijn dat antisemitisme bij wet verboden is, maar onder Erdogan blijkbaar dode letter is.

   http://www.niw.nl/geheime-joden/
   En lees dan vooral de comment van alexandre

   Like

  • Seculiere zegt:

   @ Geissler

   De 20000 a 25000 geredde Joden waren ook het initiatief van 1 man, zijn naam was Behiç Erkin.

   Like

   • Rudi de anti-dhimmi zegt:

    @Seculiere
    Dat geloven we allemaal best, Seculiere.

    Maar doet weer een vraag rijzen, indien de verkozen premier Erdogan volgens jou niet representatief is voor Turkije, en deze reddingsoperatie het initiatief was van één individu Behiç Erkin, waarom is die meneer Erkin dan volgens jou wél representatief voor het huidige Turkije en Erdogan niet?

    Overigens is het niets nieuws dat dit soort reddingsoperaties het initiatief waren van één enkele persoon. Kijk bv ook maar naar de Zweedse diplomaat Raoul Wallenberg die Hongaarse joden redde en die in het antisemitische, op zijn knieën zittende Zweden van vandaag geen sant in eigen land is.
    http://brabosh.com/2012/01/22/pqpct-ffz/
    http://brabosh.com/2012/01/14/pqpct-fgh/

    Like

 22. B. van de Cremer zegt:

  @Seculiere: mag allemaal waar zijn wat u schrijft over Turkije tijdens WW II, maar dat is slechts het ‘enerzijds’.
  En wie weet of daar voor smeergeld is betaald..zou heel goed passen, werd meer gedaan.
  (Ik zelf moest in de 1960er jaren , op de luchthaven van Istanbul smeergeld betalen om vrij te worden gelaten.., was alleen even op een plek geweest, waar eigenlijk geen passagiers mochten komen, me verlopen, maar had echt niks kwaads uitgevreten. )
  Maar, anderzijds heeft het zgn. neutrale Turkije, tijdens WWII , b.v. geweigerd 768 gevluchte Joodse opvarenden van een wrakkig schip uit Roemenië, de Struma genaamd, in de haven van Istanboel aan wal te laten !
  Daaronder 103 babies en kinderen, allen verkeerden in grootste nood, vervuild, hongerig, ziek.
  Na gedwongen vertrek werd het schip door een Sowjet onderzeeër getorpedeerd.
  Toen had Turkije kunnen laten zien, dat het echt humanitair was ! Maar het was al tijdens WW I een passieve bondgenoot van Duitsland..
  En, wat zongen de Turkse IHH opvarenden bij vertrek uit de Turkse haven ?
  Het ‘Khaibar, Khaibar lied’ als u weet wat dat is…Niemand in Turkije protesteerde.
  De terroristische ‘Bali-bomber’ zong het overigens ook in de rechtszaal voor zijn proces..

  Like

 23. B. van de Cremer zegt:

  En het was niet zo, dat het wrakschip de Struma maar eventjes in Istanbul lag, maar dagen ja weken.
  En ja, er waren Joden in de stad, die illegaal (!) voedsel aan boord lieten brengen, juist ja, door betaling van SmeerGeld. De Turkse autoriteiten hebben dus bewust de opvarenden a.h.w. langzaam ter dood laten pijnigen, de hele wereld keek toe, niemand deed wat, ook het Rode Kruis niet. Een enkeling mocht van boord wegens het hebben van een geldig visum. Doe kon vertellen
  over de vreselijke situatie aan boord, er was zelfs te weinig lucht in de propvolle ruimen, men moest beurtelings aan dek voor frisse lucht.
  Slechts 1 Jood van de 786 overleefde het torpederen…een wonder op zich. Ook de Britten hadden medeschuld door de kustblokkade van wrakkige schepen overvol met vluchtelingen.

  Dat was nog eens iets anders, dan Turkse IHHers, die provoceerden en schijnheilig zgn. hulp moesten brengen aan Gazanen, die het aan niks hoeft te ontbreken, want Rafah heeft een grensovergang met Egypte. Daar kan naast personenverkeer ook onbeperkt goederenverkeer
  toegelaten worden, dat ligt niet aan Israel, alleen Hamas en Egypte zijn daarvoor
  verantwoordelijk. (De nieuwste Ipod5 (?) was nog eerder in Gaza dan in Israel te koop, en zo duur, daar hadden Gazanen toch blijkbaar geld voor…over ) Sommigen werden miljonair door de smokkelarij.
  Overigens werd de Rafah-grensovergang ‘state-of-art’ met EU geld gerenoveerd.
  De Egyptische krant Al Masry al-Youm klaagde daarna, dat er merkwaardigerwijze ‘niet genoeg grensreizigers’ kwamen opdagen…terwijl niemand hen tegenhield…Heel veel Gazanen hebben overigens al-Masry in hun familienaam, omdat het vroeger Egyptisch was.

  Like

 24. Pingback: NOS-journaal: islamofilie, Israëlhaat, incompetentie | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s