Texas verlangt teruggave van zijn goudreserves van de Federal Reserve

Screenshot_1

Dat de regering van Cyprus beslag legt op privé spaartegoeden ter financiering van een EU-reddingsplan, heeft gevolgen ver over de grenzen van het bankroete land heen.

Ze zijn te voelen tot in Texas, waar afgevaardigden vrezen dat hebzuchtige seculiere progressieven in Washington op zekere dag eenzelfde tactiek zouden kunnen overwegen om een regering uit de misère te helpen die met haar uitgavenpolitiek snel op de ondergang afstevent.

Als financieel bolwerk tegen zulke diefstal overweegt gouverneur Rick Perry, een Republikein, een wet volgens welke “de goudreserves van de bondsstaat Texas ter hoogte van een miljard dollar, die zich op dit moment in een kluis in de Federal Reserve bevinden, moeten worden teruggehaald”, bericht “WorldNet Daily”.

Het wetsontwerp wordt door de parlementariër Giovanni Capriglione, eveneens een Republikein, gesteund. In een interview met de “Texas Tribune” zei hij: “Over ons eigen goud beschikken. Runs op banken en zulke dingen gebeuren, omdat de mensen bang zijn dat er niets zou zijn om hun spaartegoeden te dekken.”

Texas tegen officiële diefstal beschermen

Ook in Cyprus was men bang voor een bankrun, nadat de regering beslist had tot 60% van de spaartegoeden boven € 100.000,- in beslag te nemen. Dus werden de banken meerdere dagen gesloten, voordat en nadat de regering de beslissing bekend maakte. Het beroven van burgers van Cyprus en andere landen, die abusievelijk geloofd hadden dat hun geld veilig zou zijn. In het begin beweerde de regering dat ze van plan was 37,5% van de spaartegoeden te confisqueren, nu wordt gezegd dat dit percentage met 22,5% verhoogd zou kunnen worden mits er een grotere “haircut” nodig zou zijn.

Precies over dit soort financiële “Mission Creep” maken Capriglione en andere parlementariërs zich zorgen. Hij zegt dat de maatregel er niet voor bedoeld is “om Texas op een eigen goudstandaard te zetten.” Veelmeer zou dit “de bondsstaat de naam geven in het geval van een nationale of internationale financiële crisis grotere financiële zekerheid te garanderen.”

Bij een interview met Glenn Beck klonk Perry overtuigd dat de bondsstaat geen moeilijkheden zou hebben om zijn goud bij de Fed veilig te stellen. “Als het van ons is dan zeg ik hen dat het niet de zaak van anderen is om erover te beslissen of we het weer in bezit kunnen nemen of niet”, benadrukte hij.

Maar waar moet het goud bewaard worden? In zijn wetsontwerp stelt Capriglione de Texas Bullion Depository als bewaarplaats voor het goud voor. “We willen niet alleen de certificaten. We willen ons goud. En als u in de staat Texas bent, dan zou u in staat moeten zijn uw goud te krijgen”, zei Capriglione.

De afgevaardigde benadrukte dat het onpraktisch zou zijn goudstaven ter waarde van een miljard dollar (veilig) te transporteren. Daarom zou hij voorstellen dat de staat zijn goud zou verkopen en het in Texas terug zou kopen.

Interessant genoeg zou het wetsontwerp in een tijd van bittere partijruzie ondersteuning van beide partijen kunnen krijgen. Zoals WorldNetDaily bericht, noemde senator Rodney Ellis, een Democraat uit Houston, het “een interessant concept”. Hij zou echter advies inwinnen bij financiële experts om de voordelen of problemen te laten onderzoeken.

De opkomst van een nieuwe diefstalveilige munteenheid?

Zonder twijfel heeft deze nieuwe bovenpartijdigheid te maken met de zwaarte van de financiële problemen op Cyprus – een crisis, die sinds de grote recessie van 2008/2009 in heel Europa steeds erger wordt. Cyprus zou bijna in chaos gestort zijn toen de regering en EU-vertegenwoordigers het erover eens werden om het geld van de mensen te stelen, opdat de bankroete regering meer kredieten kon opnemen.

De banken op Cyprus sloten op 16 maart en gingen pas op 28 maart weer open, bijna twee weken later. Op die dag plaatsten de banken gewapende bewakers voor hun deuren en beperkten de geldopnames tot € 300,- per dag. Ondanks deze diefstal probeert de regering nog steeds 8,3 miljard euro “op te hoesten”.

Bron:

http://tinyurl.com/dy9bbw2

Auteur: J.D. Heyes

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Elite, EU, euro, Eurocrisis, VS. Bookmark de permalink .

16 reacties op Texas verlangt teruggave van zijn goudreserves van de Federal Reserve

 1. Nel Flipse zegt:

  Wilt

  Like

 2. Joop Klepzeiker zegt:

  Net als Duitsland krijgen ze NEE op dat verzoek.

  Maar maak u geen zorgen ons goud is veilig opgeborgen in de USA , heel erg goed opgeborgen !

  Like

 3. Joop Klepzeiker zegt:

  E,J,Bron er is post in je mail box

  Like

 4. E.J. Bron zegt:

  @Nel Flipse

  wilt?????????????????

  Like

 5. Joannes den Hollander zegt:

  Als de Texanen het doorzetten om hun goud te verkopen, wat er zeker in zit met de huidige buitensporig hoge koers dan is dat uitermate slim. Meerdere Staten/landen zullen dit voorbeeld volgen. Er zullen in het begin enorme koerswinsten gemaakt worden waarna de prijs zal dalen tot een dieptepunt. Dat de kleine belegger daarbij ongenadig afgestraft wordt is een ding wat zeker is.

  Like

 6. Joop Klepzeiker zegt:

  Analysis: If Cyprus can sell gold to help bailout, why not others?

  http://www.reuters.com/article/2013/04/11/us-cyprus-bailout-gold-idUSBRE93917M20130411

  Ja vraag je dat nu eens af !!

  Like

 7. Geert zegt:

  Wat een gelul volgens klaasje knots ligt het goud van Nederland in Manhattan veilig. tsja wie en wat moet ik nou geloven.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Niemand van de ROVERHEID kunnen we nog geloven! Of het Texas of Nederland is, de huidige progressieve elite, steelt en rooft zoals hun dat uitkomt!

  Like

 9. Geert zegt:

  Ik mag hopen dat landen hun goud verkopen, dan daalt de goudprijs goed koop moment zou ik zeggen.

  Like

 10. henk schroemges zegt:

  Zou mijn goud momenteel dus niet verkopen. Dit behoudt altijd zijn waarde.Vertrouw inmiddels niemand meer en dus ook de banken en zeker de regeringen niet meer. Die van de EU zijn en blijven dus feitelijk criminelen. Mister Europa soms capo di capi?Misschien weet hij het zelf (nog) want ook hij wordt gestuurd door de echte capi.

  Like

 11. E.J. Bron zegt:

  @joop klepzeiker

  Nu wel ontvangen en beantwoord. Check je mailbox!

  E.J.

  Like

 12. Tiny zegt:

  Eerlijk gezegd, zou ik liever in Texas zitten. Maar hier kan ik de ziektekostenverzekeringen nog net opbrengen, daar helaas niet meer.
  Geen dom idee van die Texaner overigens.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s