VN ziet gevaar van arbeidsonlusten in de EU

Screenshot_10

De internationale arbeidsorganisatie (ILO) van de Verenigde Naties slaat alarm. De ILO verwacht grote onlusten in de Europese Unie als de economische en financiële crisis nog erger wordt. Vooral de geruïneerde Middellandse Zeestaten Cyprus, Griekenland, Spanje en Italië zouden gebieden zijn, waarin het in het kader van de financiële crisis tot onlusten door werknemers en werklozen zou kunnen komen.

Procentueel zou het crisisgevaar met 12% zijn toegenomen sinds het begin van de financiële crisis in 2008. Op dit moment zijn niet minder dan 26 miljoen burgers in de EU werkloos.

ILO beschouwt bezuinigings- en saneringskoers als bron van gevaar

De ILO beschouwt vooral de bezuinigings- en saneringskoers van de EU als basis voor de toename van de huidige werkloosheid en de daardoor heersende crisis. De “sociale component binnen de EU-landen” zou tot nu toe verwaarloosd zijn en men zou teveel waarde hebben gehecht aan de sanering van de begrotingen. Alleen in de “noord-landen” Duitsland, België en Finland is het onlustpotentieel binnen de EU afgenomen.

Duitsland zou echter vanwege de stijgende belasting- en premieheffing en de financiële transfer ten gunste van de geruïneerde “zuid-landen” voor politieke onlusten voor politieke onlusten in het tot nu toe gelijkgeschakelde pro-EU-concert kunnen zorgen. Volgens de nieuwste peilingen is de kritiek op de EU in Duitsland in ieder geval pijlsnel gestegen. Zo is de nieuwe anti-EU-partij “Alternative für Deutschland” vooral in de nieuwe Duitse deelstaten zeer populair. 29% van de aanhangers van de partij “Die Linke”, 21% van die van de SPD, 19% van die van de CDU en 14% van die van de Groenen zou zich kunnen voorstellen op de AfD te stemmen bij de komende Duitse parlementsverkiezingen in de herfst van 2013.

Screenshot_9

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/0012360-UNO-sieht-Gefahr-von-Arbeitsunruhen-der-EU

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurocrisis, EUSSR, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

9 reacties op VN ziet gevaar van arbeidsonlusten in de EU

 1. Henny Clemens zegt:

  Wie het nu nog niet ziet, wil het niet zien of is rijp voor een geriatrische inrichting.

  Like

 2. Avidia zegt:

  Geweldige man die Nigel Farage, alle Video’s van hem bekeken, kan er geen genoeg van krijgen. Het mooiste vind ik dat hij zei, tegen de voorzitter van de EU, Wie bent U , niemand heeft ooit van U gehoord, niemand heeft U gekozen, enz enz. Geweldig!!!

  Like

 3. Avidia zegt:

  En die mevr. Ashton werd met de minuut lelijker :-}

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Avidia 02.24. uur. Dhr. Farage inderdaad een kerel met ruggengraat! En wat de ILO betreft, gezwam achteraf, men had dit van tevoren kunnen weten! Er is vanaf 1992 veel gewaarschuwd voor de gevolgen van de EU en de EURO. Zelfs Gorbatsjov, de laatste leider van het communisme in de Sowjet Unie- en vanaf 1989 zich daarvan heeft afgewend- sprak de historische woorden: ” WIJ ZIJN GESTOPT MET HET HEILLOZE EXPERIMENT (COMMUNISME), EN JULLIE BEGINNEN ERAAN”. Ook economen van naam Hayek, Klamer en Fortuyn e.a. hebben wel DEGELIJK gewaarschuwd, maar onze zgn. “fijne politici”, hadden er schijt aan. Het zou en het moest er van komen, want het was het kindje, van HELMUT KOHL en MITTERAND- let op dus van Frankrijk en Duitsland-en daarom werd het er doorheen gejast.

  Like

 5. Jade zegt:

  @G.Deckzeijl 15:44
  Geweldige video…,bedankt

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Hieristie Avidia..!!!!

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @G.Deckzeijl 11.52. uur. Hulde voor Nigel Farage! Hij heeft verdomd gelijk, maar het ROOD GESPUIS zal in samenwerking, van een NEPLIBERAAL als RUTTE doorgaan om de economie en ons land te vernielen!

  Like

 8. Lucie zegt:

  van Rompuy…….
  Hij is het dwergje met flaporen,achteraan in de rij van de 7 dwergen bij sneeuwwitje.
  Wat een zielig figuur!
  Wat een zielig figuur!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s